25.4.2012

Mekko vartalomallin mukaan.

Ostin kotiin mainion kirjan "The Bride's Survival Guide - Plan Your Wedding With Out Losing Your Mind". Menemättä nyt sen suuremmin ruotimaan yksityiselämän puolelle kuuluvaa faktaa, että olen menossa naimisiin (tosin en tänä kesänä vaan seuraavana eli 2013) menen kirjassa olleeseen mainioon kohtaa siitä, miten valita hääpuku vartalon mukaan.


Minusta tätä oppia voi aivan saman tien soveltaa myös kaikkien muiden mekkojen ostamisessa. Vaikein kohta, ainakin itselleni, oli aikoinaan (on edelleen joskus) katsoa itseäni peiliin ja todeta, että vaikka olisin miten hoikka tahansa, niin tulen aina omistamaan lantion. Vuosien saatossa opin pukemaan varteni kohtalaisen hyvin. Kirjan opit olivat kuitenkin mainioita ja niistä saa varmasti kohtalaisia neuvoja ihan noin normaalienkin mekkojen ostoon. Aina ei tarvitse olla se hääpuku kyseessä. Ainakaan omasta mielestäni.

Tässä siis kirjan ohjeita vapaasti suomennettuna, pahoittelut mahdollisista käännöskukkasista. Otsikoituna sen mukaan kuten kirjassakin, eli oletko pitkä, lyhyt vai jotain muuta.

Kuvituksena erilaisia koneellani olleita (jostain haalittuja) kuvia helmistä, P.S. - kohdassa tietoa enemmän, miksi valitsin juuri helmet kuvittamaan tätä merkintää.

Lyhyt.
Hyvä: Mekko, jossa on pystysuoria linjoja tai koristetta pystysuunnassa, antamaan illuusion pituudesta
Ei niin hyvä: Painava kangas ja monimutkaiset ornamentit

Pitkä.
Hyvä: Suorat tyylikkäät linjat, valuvat materiaalit kuten satiini.
Ei niin hyvä: Pystysuorat kuviot tai koristeet mekossa.

Rintava.
Hyvä: Olkaimeton mekko tai avaralla kaula-aukolla oleva, istuva vyötärölinja tai alas leikattu selkäosa vetämään pois huomion rintamuksesta.
Ei niin hyvä: Korkea kaula-aukko, empire vyötärö, yksityiskohtainen koristelu rintojen kohdalla.


Pieni rintainen.
Hyvä: Löysemmin istuvat mekot, korkealla kauluksella ja olkapäät peittävinä, syvät V-kaula-aukot, täyteläinen helma
Ei niin hyvä: Tiukat yläosat tai avoin kaula-aukko, kaulakorut

Muodokkaat jalat.
Hyvä: Lyhyt, polven yläpuolelle päättyvä hamea, sivuhalkio
Ei niin hyvä: Kerrostettu mekko

Tumma iho.
Hyvä: Valkoinen kangas tai vaaleat pastellisävyt
Ei niin hyvä: Norsunluunväriset tai keltaiseen taittavat sävyt

Vaalea iho.
Hyvä: Lämpimät sävyt, norsunluun eri sävyt
Ei niin hyvä: Puhtaan valkoinenPieni vyötärö.
Hyvä: Mekot joissa on istutettu vyötärö ja koristetta yläosassa, olkaimettomat mekot
Ei niin hyvä: Koristeet sekä ylä- että alaosassa

Muodokas.
Hyvä: Kevyet, mattapintaiset kantaat, V-kaula-aukot sekä matalat kaula-aukot, empirelinja sekä A-linja
Ei niin hyvä: Pönäkkä tai raskas kangas, puhvihihvat, isot rusetit takapuolen kohdalla

Muodottomat kädet.
Hyvä: Hihat, muotoiltu kaula-aukko ja koristeelliset eläosat
Ei niin hyvä: Hihattomat ja olkaimettomat mekot, halter mallit

Paksumpi vyötärö.
Hyvä: Olkapäät paljastava malli tai empirelinjainen mekko, syvä kaula-aukko (huomio vyötäröstä ylemmäs), pidennetty vyötärö jolla viedä huomio alaspäin
Ei niin hyvä: Mikään yksityiskohta vyötäröllä

Päärynävartalo.
Hyvä: Prinsessaleikkaus luo hoikentavan vaikutuksen, koristeellinen yläosa syvään uurrettulla kaula-aukolla jotta huomio kiintyy ylemmäs.
Ei niin hyvä: Mikä tahansa yksityiskohta lantion kohdalla.


En siis sano, että olisin näiden kaikkien kanssa mitenkään samaa mieltä tai että kenekään tulisi näitä orjallisesti nouttaa. Lähinnä koetan jakaa kirjan tietoja kanssanne. Sen jos minkä olen noiden erilaisten kirjojen kanssa oppinut, että liki jokaisella kirjoittajalla on oma mieleipiteensä sen kanssa, että mikä olisi hyvä millekin vartalolle ja mitä sellaisen kanssa tulisi pukea päällensä. Edelleen vahvin mielipiteeni on, että parasta ehdottomasti olisi pukea päälleen sellainen mekko ja yleensäkin sellaiset vaatteet, joissa itse viihtyy parhaiten.

Sydämeni pohjasta myös toivon, että en tällä aiheuttanut yhdellekään tulevalle morsiammelle paniikkia vaan toivon, että jokainen valitsee juuri sellaisen puvun kuin itse elämänsä tärkeimpään päivään haluaa pukea päällensä.

Mitä mieltä olitte? Täyttä huuhaata vai hyvääkin asiaa välissä?

P.S. Siihen selitykseen helmikuvista: Annan blogissani yleensä ystävilleni nimet, jotka jotenkin kuvaavat heitä, tunnistavat toisensa, mutta eivät ole tunnistettavia teille muille (haluavat pysya anonyymeitä, mutta pelkästään sana ystävä on minusta siitä vaikea, että te ja minä menisin sekaisin, että kenetä on kyse). Minun on kuitenkin pakko mainita, että ystäväni Pixie aloitti omankin bloginsa, joten mikäli Elinan elämään haluaa tutustua, niin kannattaa klikata tänne vierailulle. Miksi helmet? Naispuoleiset ystäväni kuten Elina ovat elämässäni kuin ne harvinaiset, täydellisen pyöreät helmet, arvostan jokaista heistä suunnattomasti, joten näillä kuvilla haluan myös sanoa kaikille teille rakkaille ystävilleni Kiitos, että olette olemassa <3


8 kommenttia:

 1. Mistähän sinä olet tuollaisen aarteen löytänyt? Munkin on pakko saada toi kirja. Siis ensinnäkin koska itsekin olen toivottavasti lähivuosina menossa naimisiin, ja muutenkin tuollainen pukeutusopas on aina hyödyllinen.

  Kiitos tosi paljon vinkistä ja suomennetuista kirjan ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlannista se on tuotu, en tiedä saako niitä Suomesta mistään. Kauhea kasahan siellä on ohjeita häihin liittyen, ainakin ensi lukemalta sai aikaan vain enemmän ahdistusta kuin stressitöntä aikaa, mutta ehkä siihen tottuu vielä siihen ajatukseen, että häät pitäisi järjestää :)

   Poista
 2. Kiersin viime kesänä ystävän kanssa hääpukua etsimässä, ja oli kyllä yhtä tuskaa. Morsian oli noin 46-kokoinen, mutta H/I-kupin rinnoilla varustettu, ja jostain syystä kaikki oikeankokoiset mekot olivat olkaimettomia... Tuskaa. Hihallisia mekkoja ei löytynyt lainkaan.

  Lopulta löytyi mekko joka oli muuten mieleinen, mutta tosiaan olkaimeton. Onneksi pukuliikeen ompelijat osasivat taikoa pukuun pitsisen selkämyksen ja kauniit olkaimet, ja morsian sai unelmiensa hääpuvun.

  Njooh, pointti tässä oli kai se, että jos löytää hääpuvun joka on ihananihana mutta siinä on joku noista "kielletyistä" elementeistä, niin on hyvinkin mahdollista että sitä voi muokata. Onnea puvun etsintään, sitten kun se on ajankohtaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jo kauhulla sitä hetkeä, kun sitä pukua on oikeasti lähdettävä etsimään. Onneksi on todella olemassa noita taitavia ompelijoita, jotka tekevät ihmeitä puvulle ja saavat siitä morsiamelle sopivan.

   Toivottavasti se oikea sitten jossain vaiheessa löytyy, vielä tähän saakka sovellan noita pelkästään muiden mekkojen ostamiseen, sen valkoisen etsinnän vuoro ei ole vielä.

   Poista
 3. Ihanaa ihanaa kuulla että sullakin on häät edessä. Välillä kyllä tulee sellanen olo että onko tässä häiden järjestelyssä mitään järkeä ;)

  Tuo on varmasti hyvä kirja. Hassua vain se että mulla on aika vaalea iho varsinkin talvella ja kaikista parhain sävy hääpuvussa mulle oli ihan kirkkaan valkoinen. Kaikki luonnonvalkoiset sävyt näyttivät kasvoissani hirvitykseltä. Tosin, en tiedä tarkoitetaanko tuossa sitten todella valkoista ihoa. Olin itsekin yllättynyt kun luulin että just se puhtain valkoinen on huonoin mulle.

  Jopas tuli kilometrikommentti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla tavallana hyvä kirja, toki kulttuurisidonnainen, eli suomalaisia perinteitä ja apua niiden järjestämiseen on kirjasta ihan turha etsiä.

   Luulen, että tuossa tarkoitetaan ihan todella vaaleaa ihoa. Mietin itsekin tuota kohtaa jonkun aikaa, mutta tulin lopulta siihen tulokseen, että kirjoitetaan sen mukaan, mitä kirjassa lukee vaikka itse eri mieltä olisinkin :D

   Kilometri kommentit ovat aina hyviä, tulee kilometrivastauksiakin ;)

   Poista
 4. "Pienirintainen, Ei niin hyvä: Tiukat yläosat tai avoin kaula-aukko, kaulakorut"
  Aikalailla juuri se mitä minulla oli häissäni. :DD

  Ihania helmikuvia, sanoo helmiaddikti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, monessa kohdassa olin noiden ohjeiden kanssa eri mieltä, mutta onneksi jokainen morsian saa pukeutua minusta juuri niin kuin haluaa :)

   Helmet ovat kauniita, olen huono käyttämään niitä, mutta kuvissa ne ovat aina niin todella kauniita.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!