24.5.2012

Käden töitä.

Ajoitettu postaus.
Olen juhlistamassa toisen lahjansaajan syntymäpäivää, joten siksi tämä tulee ajoitettuna, luonnollisesti jotta hän ei etukäteen näe lahjaansa.


Olen tehnyt muutaman kerran helmitöitä aikaisemminkin tehnyt, mutta kun kaksi minulle rakasta naista sattui samana päivänä täyttämään vuosia, päätin tehdä kummallekin itse korut. Keskiviikkona juhlistin Äitiäni ja hänen toiveestaan tein nimen omaan muovisista helmistä rennompaan menoon sopivan setin.


Sinivalkoinen kaulakoru ja korvakorut, jotka sopivat samaan sarjaan. Äitini suosikkiväri on sininen, joten siksi valitsin tämän mielestäni kauniin sinisen sävyn koruihin. Muovisissa helmissä on yksi etu makeanveden versioihin verrattuna, ne ovat tasaväriset ja tasakokoiset. Muutoin suosin aitoja, mutta kunnioitin toivetta.


Rannekoru ja avaimenperä olivat yllätyksiä, jotka lisäsin settiin mukaan. Avaimenperä kuulemma menee heti käyttöön. Näin jälkikäteen ajatellen, olisin tehnyt noissa koruissa monta asiaa eri tavalla, mutta kukaan ei ole seppä syntyessään ja teinkin nuo korut jo kuukausi sitten valmiiksi. Äiti kuitenkin piti niistä ja oli tyytyväinen niihin, joten sen enempää en niistä ajatellut harmitella.

Paljon paremmin, ainakin omasta mielestäni, onnistuivat makeanveden helmistä tehdyt synttärilahjakorut myös keskiviikkona vuosia täyttäneelle Nnalle. Synttärisankarin rakastamaa oranssia yhdistettynä valkoiseen. Hyvin yksinkertaisia malleja, mutta mielestäni juuri siksi kauniita:Käytin soikeita helmiä pyöreiden sijaan ja meinasin tulla tuon piiperryksen kanssa hulluksi. Riipukset laitoin kaulakoruun ja rannekoruun jättäen korvakorut yksinkertaisimmiksi.Tätä kirjoittaessani en voi kuin toivoa, että sankari pitää lahjastaan. Kotinörtti kyllä sanoi, että tottakai pitää, ne on käsin tehty tietylle ihmiselle ja käsityön taitajana saaja varmasti arvostaa. Toivon koko sydämestäni tilanteen olevan näin.

Palaan myöhemmin kertomaan, mikä oli tuomio, nyt hyvää torstai-iltaa kaikille!

These are presents to a my Mother and to a dear friend. I used to make lot's of jewlry my self, not that much anymore, but every now and then. Blue ones are for my mother, not so proud of them, mut they are quite ok I think. The orange ones are to a dear friend of mine and they are much more to my liking.

6 kommenttia:

 1. Kotinörtti oli kyllä aivan oikeassa. Korut olivat luonnossakin oikein kauniit ja niistä näki, että ne on minua ajatellen tehty. Olin ensin hieman hämmästynyt, kun en sillä tavoin odottanut syntymäpäivälahjoja. Myös kukat kaikessa keltaisuudessaan oli oikein nätit.

  Ja minä ainakin usein ajattelen jollekkin tietyll henkilölle käsin jotain tehdessäni häntä. Uskon, että sinäkin olet varmasti ajatellut minua noita tehdessä, josta tulee minulle hyvä mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinhan minä. Pääasia, että pidit niistä. Olen sen verran kriittinen oman työni kanssa, että vaikka järkeni sanoisi, että nämä ovat hyvät ja niistä pidetään, niin silti sitä aina jännittää :)

   Minusta sinä ansaitset syntymäpäivälahjan kun kerran olet tuollainen ihanainen <3

   Poista
 2. Ihania, etenkin nuo oranssit! Mistä hankit materiaalit, vai menikö maininta siitä ohi silmieni?
  -Mneia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mennyt. Tilasin ne Turusta itseasiassa (www.helmikori.fi). Tilasin itse verkosta ja käytin kotona olevia aineita niiden lisäksi, mutta sinä onnellinen pääset pällistelemään noita ihan paikan päälle :)

   Poista
 3. Kauniita koruja! Ihanat sävyt! Tuo oranssi on niin kesäinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen kovin hyvilläni siitä, että vastaanottajat pitivät lahjoistaan.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!