Lauantai.

Päätin pitkästä aikaa, että kuvaan taas koko päivän. Sinällään ei mitään uutta ja innovatiivista siis merkinnän puolella, mutta enemmän kuin pelkkää päivän asua kuvattuna tässä. Kyseessä siis siitä erikoinen lauantai, että meillä ei ollut sovittuja menoja kuin yksi. Tämäkin meno kesti vain muutaman tunnin, joten muutoin olimme varsin vapaita tekemään mitä ikinä tahdoimme. Koska päivässä kuitenkin oli se yksi meno, niin kovin kauas ei voinut lähteä.


Koska oli kiireetön aamu kasasin herkkuaamupalan koneen viereen ja luin kasan blogeja ja muuta aamupalaa nauttiessani. Nuo leivät, paahdettua vaaleaa leipää, valkosipulioliiviöljyllä voideltuna ja suolalla ja pippurilla kuuluvat kesäisin aamiaiseeni. On kyllä niin hyvää (ja epäterveellistä?).


"Kulta mä tarttisin just ne tietyt eväsastiat" hymyilen kauniisti Kotinörtille joka taipuu tiskaamaan käsin kaksi toivomaani astiaa samalla kun itse teen eväitä. Kuten jo eilen totesin, ihanainen Cherry antoi idean tällekin vierailulle ja koska tänä viikonloppuna oli aikaa, nyt sitten tuli käytyä.



Seurasaari ja kesän ensimmäiset ulkojäätelöt, Sitruuna-lakritsaa ja päärynää. Tämä on selvästi paras aika vuodesta käydä Seurasaaressa, siellä oli kaunis, lämmintä, mutta ei tukahduttavan kuuma eikä kasaa erilaisia lentäviä otuksia. Toki siellä oli myös hiljaista, koska suuntasimme sinne alkuiltapäivästä ja Suomen matsihan alkoi puoli kolme. Meillä ei jääkiekkoa katsota oikeastaan ollenkaan, mutta siitä alempana tätä tekstiä.





Kiersimme kaikessa rauhassa museoaluetta ja muutakin aluetta. Kummallakaan ei ollut kiire ja ehdimme hyvin ihastelemaan rakennuksia ja niiden moninaisuutta.



Koska olimme Seurasaaressa, niin minusta oli vain oikeus ja kohtuus, että otamme eväät mukaan. Niinpä eväsretken paikaksi valikoitui tämä kesäisin yleensä aivan täynnä oleva merenrantamaisema, jossa nyt oli meidän lisäksemme vain kourallinen ihmisiä ihastelemassa merta. Mikä ihana paikka istua hyväksi toviksi alas, syödä eväät ja ihailla maisemia.


Huivi: Esprit
Neule: Sokos
Farkut: Evans (Dublin)
Aurinkolasit: Esprit
Kengät: Esprit
Laukku: Mark's&Spencer

Otin ensimmäistä kertaa kesäkassinikin käyttöön, ihan siitä ilosta, että sellainen on olemassa. Muutoin näissä aikaisemminkin nähdyissä, joskin hyväksi havaituissa vaatteissa tuli pitkin poikin käveltyä. Takkikin oli mukana, mutta ei sitä kyllä juurikaan tarvinnut. Kotinörtti on aiheesta eri mieltä, hänen mielestään merituuli oli kylmä, pah sanon minä. Olen kyllä tottuneempi kosteaan tuuleen kiitos merenrannalla vietettyjen lapsuuden lomien kuin sisämaasta kotoisin oleva mies.


Kuinka usein kesällä auton saa siihen alaparkkikselle? Ei ikinä! Kerrankin siis näin hyvä tuuri, tuskin tulee tänä vuonna enää toistumaan.


Kotiin menimme kaupan kautta, oikeastaan siksi, että kaikki maut SodaStreamista olivat loppuneet. Ostimme toki Ginger ale makua, mutta jotenkin huomasin olevani siellä kukkaosastolla Prismassa. En ihan tiedä, mikä ajatus päässäni vinksahti, minä kun en koskaan saa edes ruukkukukkia kasvamaan, mutta kotona huomasin istuttelevani yrttejä.


Tein basilikalle, ruohosipulille ja persiljalle nimikyltit muoviveitsistä, kuten Johanna ihanassa blogissaan on opettanut. En tosin siihen hätään löytänyt tussia, joten maalarinteippi ja kuulakärkikynä sai kelvata. Nämä siis siemenestä saakka istutettuja.


Oikealla vihanneskrassia, joka pussinsa mukaan on lasten suosikki. Noh, minä ajattelin leivän päällä sitä syödä. Vasemmalla on herneitä likoamassa. En muista yhtään, kenen blogista tästä luin, että tavallisista hernekeittoherneistä saa idätettyä herneenversoja (kuka tämä ihana ihminen ikinä olikaan, niin ilmianna itsesi!) joten päätin kokeilla. Niitäkin sitten leivän päällä krassin kanssa tai salaatissa. Hyviä ovat kuitenkin. Katsotaan, ainakin sain herneet kaadettua lautaselleen itämään ja kasteltua muut, että hyvässä vauhdissa ollaan menossa tämän projektin kanssa. Luulen, että tämä pieni määrä on minulle varsin sopiva kasvimaa, tätä jaksan vielä hoitaa. Jos siitä omaksi ilokseen vähän jotain pientä saisi.

Harkinnassa ovat vielä timjami ja rosmariini, joskin katsotaan ensin nämä kokeilut ja sen jälkeen timjamia. Rosmariinia kun en oikein tuppaa kestämään tuoreena kovin suurissa määrissä. Jostain syystä yrttien kasvattaminen itse on alkanut muutenkin kiinnostamaan, ehkä senkin takia, että käytän niitä salaateissa ja ruuanlaitossa sen verran paljon, että olisi kiva saada "omalta kasvimaalta" edes jotain. Äidille laitoin ylpeänä kuvan aikaan saannoksistani, siellä ainakin kannustettiin. Kiitos Äiti, lupaan raportoida kun tiedän, miten tämä etenee.


Jakku: H&M
Paita: GinaTricot
Farkut: Evans (Dublin)
Kengät: Deichmann (Kööpenhamina)

Näissä sitten siirryttiin siihen päivän ainoaan menoon, josta ei sen enempää. Sanotaan vaikka näin, että en pidä kaikista sukulaisistani, joten tuolta livahdettiin mahdollisimman aikaisin pois.


Kotiin päästyämme laitoin vielä iltaruokaakin, vähän myöhään meni, mutta kun ei ollut aikaisemmin nälkä. Herkkusieniä, kanaa, porkkanaa ja muuta herkkua. Kuorrutettuna smetanalla, ei voi mennä pieleen. Tiedättekö kokeilin tehdä itselleni myös parsakaalisosekeittoa lounaaksi. Sain yhdestä tuoreesta parsakaalista kaksi annosta aikaan. Kasvisliemikuutio-vedessä keitettynä ja neljäsosa briepaketista soseutuksen perään. Yllättävän hyvää tuli ja kevyt (?) lounasannos jonka seuraksi voin sitten syödä sitä lounaalla rakastamaani (muuten kammoamaani) raejuustoa. Selvästi kevät on sekoittanut päätäni, kun olen innostunut nimen omaan kaikesta vihreästä. Parsakaalia on muuten vielä toinen jäljellä, olisiko kenelläkään ideoita, mitä siitä voisi tehdä?


Jälkkäriksi oli sitten muutama pala tätä herkkua ja palataanpa siihen aiheeseen jääkiekko. En väheksy Suomen kansallisurheilua (joka kyllä virallisesti taitaa olla pesäpallo), mutta omistan sellaisen omituisuuden päässäni, että minun "lajini" ainakin se, jota seuraan jos jotain seuraan on jalkapallo:


Eilen sitten elettiin mukana varsin vaiherikkaat hetket Mestareiden liigan finaalia aina sinne rangaistuslaukauksiin saakka. Minä Briteissä asuneena kannatin tietenkin (?) Chelseytä ja kotinörtti Saksassa asuneena Bayeria. Ensin mainittu voitti viimeisellä rangaistuslaukauksella. Jännä ottelu oli. Sen verran on sanottava, että seuraan jalkapalloa kohtalaisen vähän, suosikkijoukkueeni ManU hävisi Valioliigan finaalissa, se harmitti noin minuutin ajan. Eli en kovin intensiivisesti tätä lajia seuraa, saati tunnerikkaasti. Mestareiden liigan finaalin sekä EM ja MM finaalit pyrin kuitenkin katsomaan. Tämäkin finaali oli hyvää ja vaiherikasta jalkapalloa. Tiedätte siis luuranko kaapissa, hyvän jalkapallon seuraaminen aina aika ajoin.

Näin siis sujui lauantaini, rauhallinen päivä, mutta sellainen, että koin saavani jotain aikaankin. Toivottavasti teillä on ollut siellä hyvä viikonloppu!

Aurinkoista Sunnuntaita!

P.S. After this has been asked, I will, from now on, make a little summary in english after all the text in finnish. Not translating everything, but giving the general idea what's happening. So here goes:

Yesterday was a lazy day that involved some good breakfast, also walking and eating in Seurasaari (a national park and museum sight in Helsinki). I also found my self planting some seeds, witch was a surprice even to myself. Some herbs, let's see what happens. Shortly wisiting in one of my relativs at the begining of the evening, I spent the rest of my evening having a good home made dinner and following the final of UEFA Champions league.

Kommentit

  1. Uuuuh miten pitkiä postauksia! :) Sinusta alkaa paljastua varsinainen ruuneperi!
    Juttujasi on kuitenkin kiva lukea, koska osaat kirjoittaa sujuvasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun kerrankin on aikaa kirjoittaa, niin päätin kirjoittaa :) Kyllä niitä lyhyitä postauksia taas tulee, kun normaali arki alkaa ja kurssit ja arkivapaat ja muut ovat tipotiessään. Kiitos kuitenkin, koetan saada kirjoitettua mielekästä tekstiä, vaikka nämä sitten näyttävätkin venähtävän nämä kirjoitukset.

      Poista
  2. Onpa vainen teillä ollut mukava lauantai :)! Meillä on vielä Seurasaari käymättä, yleensä ollaan toukokuussa alettu käymään. Ja niin totta, kun ilmat tästä koko ajan paranevat+lämpenevät siellä on väkeä ihan älyttömästi! Meillä myös usein ollut eväät mukana ja jätskitötterö ihan must joka reissulla ;)!

    Tykkään ihan hirmuisesti tuosta turkoosi-jakku-asustasi, se sopii niin älyttömän hyvin sinulle :)!

    Aurinkoista sunnuntain jatkoa teille :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seurasaari on kyllä ihan kesän must paikka. Eniten siellä niitä erilaisia ötököitä kammoan, vielä ei ollut. Kannattaa piipahtaa, ihanan vähän tungosta tällä hetkellä.

      Turkoosi jakku on kyllä suosikki tällä hetkellä, kaikki sininen :)

      Ihanaa sunnuntai-iltaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!