26.5.2012

Matkustamisen pakolliset.

Ajoitettu postaus.
Koska olemme yhden yön reissussa kotimaassa. Paikalla taas sunnuntaina.

Koska monella on reissuja tulossa ja kesälomat tässä vääjäämättä lähestyvät, niin ajattelin kertoilla teille, että mitkä ovat ne oman matkustamisen pakolliset-jutut. Mitkä pakkaan aina mukaani, vaikka kyse olisi vaan yhden yön kotimaan reissusta lähi kaupunkiin tai viikon reissusta lentokoneella jonnekin kauemmas. On todettava, ennen kuin esittelen teille omat pakolliseni, että minä olen kaupunkilomaihminen. Olen lajityyppiä, joka ruskettuu vasta elokuussa (jos silloinkaan), vaikka kovasti olemme Hobitin kanssa koettaneet lounaita syödä ulkona jos siinä puolessa tunnissa saisi vähän edes väriä pintaan. Kaupunkilomien puolesta puhuu myös se, että rakastamme Kotinörtin kanssa historiaa ja useassa kaupungissa historian tutkiminen nähtävyyksien ja museoiden muodossa on ihastuttavan helppoa. Samalla myös shoppailu vieraassa kaupungissa on kyllä aina ihanaa.

Aloitetaan kuitenkin lista:

Huivi.

Ihan aina, oli sää millainen tahansa lähtöpaikassa tai kohdepaikassa niin mukanani kulkee aina tuollainen isompi huivi. Aina se on joku noista villa-silkki sekoiteversioistani (myös kesähelteellä tuo sama materiaali). Aina. Se lämmittää vetoisassa lentokoneessa ja toimii peittona junamatkoilla. Jos reissussa on yksikin kylmä ilta, laitan tuon harteilleni. Olen muutenkin huivi-ihminen ja sellainen on liki poikkeuksetta mukanani, mutta etenkin matkoilla sen merkitys korostuu. Ilman huivia en siis lähde matkalle. Usein pakkaan niitä useammankin mukaan, mutta ainakin yhden. Oli keli mikä hyvänsä.

Lukemista.


Omistan miniläppärin ja tavallisen sellaisen, tabletin hankkiminen ei olisi mikään ongelma ja kännykkäänkin saisi luettavaa, mutta minusta kirjassa pitää olla tuollaiset käännettävät sivut. Kannan arkisinkin mukanani pokkaria. Kun menin vielä julkisilla töihin, luin matkat. Nykyisin matkalukeminen on autossa mahdotonta, mutta ai että rakastan kyllä silti kunnon kirjaan uppoutumista. Tässä kohdassa olen siis järkyttävän vanhanaikainen, en halua lukea kirjaa ruudulta, kirjassa pitää pysytä kääntämään sivuja. Jos joskus olen unohtanut matkasta kirjan, niin se on nopeasti ostettu asemalta tai kentältä. Luen laajalla skaalalla aika paljon erilaista kirjallisuutta, joten yleensä löydän kyllä uuden kirjan itselleni.

Vesipullo.


Jotenkin hyvin orjallisesti pakkaan vesipullon mukaani. Oli kyseessä sitten reissu kesällä tai talvella. Lentokoneessa se tietysti auttaa korvien kanssa, mutta kyllä se muutenkin mukana kulkee. Monessa paikassa ilmastointi on sen verran kovalla, että yskimistähän siitä seuraa, kuivasta ilmasta. Vesi auttaa. Toisaalta vedessä on sekin etu, että sitä on ihan terveellistäkin litkiä.

Mukavat kengät.


Koska omiin lomiini kuuluu usein paljo kävelyä, tarkoittaa se myös mukavien kenkien mukaan pakkaamista. Eivät jalkani jaksa kävelle useita tunteja koroissa. Eikä niiden toki tarvitse jaksaa. Omistan kasan kävelykenkiä juuri tällaisia tilanteita varten, kenkiä joilla on hyvä kävellä ja joissa jaksan koko päivän. Usein, etenkin pidemmällä kaupunkilomalla, sitten illalla on korkojen aika. En minä niitä suinkaan kokonaan unohda.

Sateenvarjo.


Vaikka reissuun olisi luvattu kuinka kaunista keliä tahansa, niin minä pakkaan mukaani sateenvarjon. Pieneen tilaan menevä luotettava vihreä sateenvarjoni on reissussa aina mukana. Hyvin usein muutoinkin. Se on vakiovaruste, jota ilman en lähde. Olen kerran joutunut, kaatosateen yllättäessä Varsovassa, etsimään sateenvarjoja myyvän kaupan ja sen jälkeen opin, että varjo kulkee aina mukana.

Aurinkovoide.


Vaikka en rusketu, niin se ei tarkoita, ettenkö käyttäisi aurinkotuotteita. Päin vastoin oikeastaan, niitähän pitää käyttää, jos on samanlainen kuin minä, että palaa herkästi. Kasvotuotteissani on suojakerroin 15 niin rasvassa kuin puuterissakin, mutta herkästi sen lisäksi lisään vielä aurinkovoiteen koko keholle.  Nämä eivät nyt ihan talvella mukaan tule, mutta keväästä syksyyn. Samoin aurinkolasit kulkevat mukana samalla aikavälillä, ne otan kyllä mukaan jopa aikaisemmin. Sen verran luotan noihin vakiotuotteisiini, että helmikuussa pitävät naaman suojattuna jos ulkona pitää oleilla.


Muistikirja.


Kannan mukanani myös muistikirja aja kynää. Tässä on sama juttu kuin kirjojen kanssa, tiedän, että elektroniikka on tuonut mukanaan mahdollisuuksia tallentaa kaikki samaan pieneen lätyskään. Minä satun pitämään käsin kirjoittamisesta. Asioiden laittamisesta ylös pieneen kirjaan. Sellainen kulkee mukanani oikeastaan aina, vain iltamenoista jätän sen laukun koon takia pois. Näitä on tallessa useampia kotona vuosien varrelta. Eivät ihan päiväkirjoja, mutta on siellä päiväkirjamaisiakin mietteitä mukana. Useammalta reissulta kasattuna erilaisia ajatuksia istuessa erilaisissa kahviloissa jne.

Yllä olevien lisäksi tietenkin kasaan mukaan lääkkeet, vaatteet, pesukamat jne. Ne ovat kuitenkin sellaisia, jotka vaihtelevat tarpeen mukaan, nuo tulevat mukaan liki poikkeuksetta.

Oliko mukana samoja tuotteita kuin teillä? Mitä te pakkaatte matkaan mukaanne?

Itsehän olen juuri noiden(kin) kanssa matkassa.

Aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua!

These are the must haves I take on every trip, even if it's for one day only. I must have been travelling too much since even I think I'm sometimes too rational when it comes to packing.

6 kommenttia:

 1. Älyttömän hyvä lista :)! Ja: Kiitos!

  Apua, meitä kun yleensä reissussa kuusi henkilöä (2 aikuista ja 4 lasta) tavaraa on ihan käsittämätön määrä :(. Mulla kun tuppaa olemaan tapana "varmuuden vuoksi" :). Muuten aika lailla samat, mutta kirjat jää väkisin(kin) pois, ja itse asiassa toivorikkaana ainakin kesällä sateenvarjo jää kotiin..

  Ihanaa reissua teille kahdelle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vuosien aikana koettanut luopua tuosta "varmuuden vuoksi" mukaan pakkaamisesta, vaikka eittämättä lasten kanssa tilanne olisi aivan toinen.

   Reissu oli oikein hyvä ja antoisa :)

   Poista
 2. Minäkään en lukisi kirjoja läppäriltä tai tabletilta, saatika kännykästä! Kirja on kirja, pokkari on pokkari PAITSI olen korviani myöten rakastunut sähköiseen lukulaitteeseeni! Sivut eivät hohda valoa, sivun voi kääntää kosketusnäytöllä, akku kestää viikkoja, kirjat saa laitteelle sekunneissa. Luin yhden kirjan lukulaitteella 2 kk sitten ja se oli siinä. Nyt takana 18 kirjaa luettuna lukulaitteelta. Ja juu, olen jo blogissanikin hehkuttanut... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin lukulaitetta, en vaan tykännyt. Lainata kun sai, niin pitihän se testata, että onnistuisiko. Eip, ei vaan ole mun juttu vaikka tällä kirjojen kuluttamistahdilla kyllä niin pitäisi olla :D

   Poista
 3. Ihailtavan käytännöllistä Dahlia. Pitäis varmaan ottaa opiksi tästä omiakin reissuja ajatellen. Mä pakkaan yleensä fiiliksellä enkä niinkään järjellä... Kerran lähdin Lontooseen kaupunkilomalle (siis kävelemään päivästä toiseen) pelkät korkkarit mukana. Jouduin ostamaan lenkkarit heti tokana päivänä. Ja useammin kuin kerran olen palellut lentokoneessa sortseissa ilman mitään lämmikettä. Toi huivi on oikeesti tosi hyvä ratkaisu, meneekin aika pieneen tilaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännöllisyys on hioutunut vuosien myötä. Olen niin monta kertaa unohtanut jotain, joka olisi ollut tärkeää, että pakko sitä on vaan oppia pakkaamaan hiljalleen fiksummin. Tuo huivi on kyllä ihan ykkönen, pelastaa monelta paleltumiselta :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!