4.5.2012

Muodin esikuvia?

"Onko sulla joku julkkis jonka tyyliä seuraat?"

Näin kysyi kollegani eilen lounaallamme. Ymmärsin hänen hakevan takaa, mistä löydän innostukseni ja inspiraationi pukeutumiseen, mutta siinä hetkessä jouduin sanomaan ei. Jäin kuitenkin miettimään, että mistä pukeutumisideani oikeastaan tulevat.

Ensimmäinen oli ihan selvä, Äidiltäni ja Äidinäidiltäni. Kumpikin on aina ollut hyvin huoliteltu nainen ja omissa silmissäni tyylikäs. Tiedän oman tyylini risteävän hyvinkin paljon (etenkin vapaa-ajalla) Äitini tyylin kanssa. Mummilta taas tulee verenperintönä rakkaus ruskeaan. Heidän lisäkseen?

Minä inspiroidun enemmänkin blogeista ja ympärilläni olevista ihmisistä muutenkin. Olen huono seuraamaan julkkisten elämää ja sitä pyöritystä johon he joutuvat. Sen sijaan kerään inspiraatiokuvia koneelleni. Yleensä kuvat eivät liity mitenkään, millään tavalla muotiin tai vaatteisiin. Niissä ei välttämättä edes esiinny vaatteita ollenkaan.

Otetaan nyt vaikka se turkoosi bleiseri. Katselin useammasta blogista värikkäitä bleisereitä, mutta jotenkin jokainen niistä oli väärän värinen. Sitten selasin sivustoa http://weheartit.com jolla muutenkin katselen erilaisia kuvia säännöllisesti. Olin katsomassa ihan muusta aiheesta kuvia kun yhtäkkiä tiesin, että bleiserin on oltava turkoosi:


Tämä on minusta ainut tapa selittää, että miten saan inspiraatioita pukeutumiseeni. Eihän tuo kuva mitenkään liity vaatteisiin, mutta joku siinä kiehtoi niin, että tiedon haluavani turkoosin bleiserin. Esteetikko siis olen ja kauniit kuvat inspiroivat minua enemmän kuin mikään muu.

Eilen pukeuduin valkoiseen ja punaiseen (kuvia illemmalla):Nämä kaksi kuvaa antoivat inspiraation siihen, mitä puen päälleni. Kynnetkin lakkasin punaiseksi.

Tämän päivän vaatetusta on innoittanut tämä kuva:En siis todella osaa määritellä mistä tulee milloinkin inspiraatio tyyliini, mutta hyvin suurena vaikutuksena siihen ovat kyllä kauniit kuvat, oli ne otettu sitten mistä tahansa. Värit, niiden yhdistäminen ja ennen kaikkea kaikki kaunis ovat mieleeni.

Mistä te saatte pukeutumisideanne? Onko teillä jotain julkkista tai muuta idolia, jota seuraatte?

4 kommenttia:

 1. Minulla on sama juttu eli saan ideani enimmäkseen kavereilta ja blogeista. En juurikaan seuraa julkkisten pukeutumista, mitä nyt lehdissä sitä näkee. Ainoa hahmo, jonka pukeutumisesta voin oikeasti sanoa ottaneeni vaikutteita, on Gilmoren tyttöjen Lorelai. Hänet on puettu juuri minun makuuni oleville vaatteilla. Kun olisikin päässyt sarjan vaatevarastoon käsiksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monen sarjan vaatevarastoon olisin itsekin mielelläni päässyt käsiksi, Sinkkuelämä näin ensimmäisenä tulee mieleen :) Olen huomannut saavani visioita ties mistä, joskus jopa todennut laittavani tietyt kengät jalkaan vaan, koska ne sopivat autoni värin kanssa yhteen.

   Poista
 2. Itsekin huomaan saavani usein ideoita äitini pukeutumisesta, mutta kyllä ne on nämä blogit ja telkkariohjelmat, jotka antavat eniten idoita pukeutumiseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin olen huomannut, että vaikka kuinka teininä koetin kapinoida, että minä en raitaa päälleni laita (kuten äitini) niin kummasti sitä itseltäkin löytyy raitapaitaa :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!