Tallinna kolmessa tunnissa.

Eilen oli extempore reissu Tallinnaan edessä. Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun juttelin Elinan kanssa, että olisi kiva viedä Sisko jonnekin vähän tuulettumaan keskellä peruskoulun viimeisen vuoden koekevään. Elina ystävällisesti tarjosi halvennuslahjakorttia miniristeilylle Tallinnaan (Kiitos kultaseni <3) joten varasin sitten reippaan viikon varoitusajalla päiväreissun. Sisko ei ole koskaan käynyt Tallinnassa, joten tästä ei tullut niinkään hamstrausreissua kuin perus kävelypäivä vieraassa kaupungissa. Päivä on väärä sana, perus muutama tunti kävelyä, ruokailu ja takaisin laivaan vieraassa kaupungissa. Kamera oli tietenkin koko päivän mukana, joten tässä kuvasaldoa todella tuulisesta Tallinnasta:


Se oli junalla keskustaan ja odottelemaan ratikkaa. Onneksi tuo 4T menee kivasti satamaan suoraan aina laivan lähtöaikojen kohdalla noin suunnilleen. Täynnähän se on aina, mutta hyvin mahduttiin mennessä mukaan. Takaisin käveltiinkin sitten kauniissa ilta-aurinkoisessa Helsingissä. Katajanokalta muuten käveli tasan 30min junaan istumaan.


Minä olen ihmistyyppiä, joka haluaa olla ajoissa paikalla, jos jonnekin lähdetään. Joten satamassa sitten heiluttelin jalkojani (joissa tutut Espritin loaferit) ja pahoittelin muulle matkaseurueelle, että istuskelimme noin 45min odottaen, että laivaan pääsee.


Muu seurue istui kiltisti vieressä ja odotti myös. Eikä siinä, mukana olleet menomatkan aamupalat hupenivat hyvin odottaessa. Olen myös "Ota eväät mukaan kotoa" ihminen, joten laivalla sitten nautittiin enää limpparit.

Sisko ei tosiaan ole Tallinnassa aikaisemmin ollut ja omastakin "turisti reissusta" on vuosia aikaa. Varmaan muistatte, että kävin vasta työmatkalla siellä (ei sitä lasketa reissuksi eihän?) ja jokunen vuosi sitten ihan näillä perus "haetaan tavaraa reissulla" olen ollut. Tallinna on kuitenkin vanha Hansakaupunki ja pakko myöntää, että netistä kaivettujen tietojen kanssa kun puolitoista tuntia vanhaa kaupunkia talsimme ja leikin turistiopasta, niin tämäkin kaupunki näytti ihan uudet kasvot sille, millainen sen historia on. Siellä on siis muutakin kuin halpaa viinaa... Tämän havainnoin seurauksena katson siis jo seuraavaa reissua sinne, koska bongasin pari suosikkivaatekauppaani myös...







Vanhakaupunki on pullollaan uskomattoman kauniita yksityiskohtia ja koska turistit vaikuttivat kadonneet koko paikasta (jäätävällä tuulella saattoi olla tekemistä asian kanssa) niin saimme kaikessa rauhassa kierrellä paikkoja allekirjoittaneen leikkiessä parastakin turistiopasta.

Kauheasti muulle ei jäänyt aikaa kuin lyhyelle Virukeskuksessa pyörähtämiselle. Tiesin tasan mitä hain sieltä, Sisko puolestaan jumittuin rihkamakorvakoruhyllyjen eteen, joten Kotinörtti jäi Siskoa "vahtimaan" ja minä suunnistin hakemaan sen, mitä tulin hakemaan, mutta siitä alempana.

Syömässä kävimme matkalla satamaan Vapianossa. Samainen ravintolahan löytyy Helsingistäkin ja suosittelen vahvasti, joko Tallinnan tai Helsigin (tai jonkun muun kaupungin) versiota. Tuolla sai hyvää palvelua englannilla (minä tosin aloitin keskustelun englanniksi, mahdollisesti olisivat puhuneet suomeakin, en kokeillut, kohteliasta mielestäni puhua englantia eikä olettaa, että osaavat suomea).




Parkkeerasin itseni kaasutakan viereen lämmittelemään. Oma ruokani oli kerrassaan herkullinen rucola-pitsa sekä jälkiruokana mascarpone-lime-kookos juustokakku. Aivan ihanaa ruokaa. Kohtalaisella hinnalla, kalleimmat pitsat taisivat olla 8€ ja niissä oli sitten jokirapua jo täytteenä. Tuo oma, kahden täytteen pitsani, maksoi huimat 6€ ja jälkiruoka 4€. Jos joku Tallinnaan on menossa ja Vapianoa etsimässä, niin se on viistosti oikealle Virun pääsisäänkäynnistä, katua vaan alas satamaa kohden, ei voi missata. Älkää vaan kysykö osoitetta, en katsonut niin tarkkaan, oli jo aika nälkä.


Takaisin tullessa maistui sitten laivassa kuuma kaakao. Emme ottaneet hyttiä, koska sen kaksi ja puoli tuntia mielestäni voi ihan istua kahvillakin. Emme olleet ainoita, näin teki suurin osa ihmisistä. Varmasti hytille olisi käyttöä, jos olisi enemmän tavaraa mukana.


Se mitä lähdin hakemaan olivat nuo Nivean huulirasvat. Niveahan on Suomessa (ja ainakin Hollannissa myös) Labelloa. En tiedä miksi eri nimellä, mutta kuitenkin. Pearly Shinea ostin viimeksikin ja vierailtuani Prismassa tarkistamassa tilanteen, sitä ei sieltä saanut, joten nappasin mukaan toisen. Kamomilla huulirasva oli se, joka jäi viimeksi harmittamaan, joten sekin lähti mukaan. Eivät nuo merkittävästi halvempia siellä ole, 2,60€ olivat Kaubamajassa. Samalla mukaan tarttui työkaverin suosittelema käsirasva (vaikka siinä bodylotion lukee, niin käsirasvahyllyssä se oli). Töissä kun on moinen tuote loppu, niin samalla sen nyt ostin, kun kerran kosmetiikkapuolella pyöriskelin, hintaa oli 2,5€. Samoin tuo L'Orealin seerumi oli heräteostos. Oli tarjouksessa 15€ ja koska edellisessä pullossa on enää noin sentin verran tavaraa jäljellä niin ostin "samalla kun kerran oli tarjouksessa". Tuo on nyt kolmas seerumipurkki joka on menossa, itse olen tuohon todella tykästynyt.


Näitä ei pitänyt ostaa, suklaista piti pysyä kaukana, mutta kyllä se kaksi isoa levyä vitosella tarjous vaan voitti ja ne löytyivät mukaan. Siinä ne ostokset Tallinnasta sitten olivatkin. Eli ei mikään shoppausreissu vaan tarkoituksena olikin näyttää kaupunkia Siskolle, saada edes pariksi tunniksi vähän kaupunkiloman fiilistä aikaan. Seuraavaa reissua olen tosiaan jo Kotinörtin kanssa ajatellut vielä ennen juhannusta. Ei niinkään kantamaan olutta/viiniä/viinaa kun hakemaan tuotteita, joita Suomesta ei saa. Tykästyimme kumpikin helppoon tapaan matkustaa ja viettää päivä.


Suomenlahti oli vähätuulinen (takaisin tullessa, mennessä kyllä keikutti) mutta kovin harmaa. 


Varsinaista asukuvaa emme ottaneet, mutta sai Kotinörtti napattua tämän puolikkaan asukuvan verran, eli päällä tuttu Espritin neule sekä huivi. Farkut ovat Evanssin, samoin rannekorut ja kengät tulikin jo esiteltyä. Laukkuna toimi tällä kertaa Korssin versio. Naureskelinkin takaisin tullessa, että kovin seilorihenkisyyttä koetin selvästi hakea, kun kerrankin merelle pääsi.

Takaisin tullessa Helsingin rautatieasemalla bongasimme nämä:


Voin kertoa, että hetken kesti selvittää meilläkin, miten tuo ilmassa leijuva kastelukannu oikein "leijui" ilmassa ja mistä se sai tuon kaiken kaatovetensä.


Myös tämä vesiallas oli hauskan näköinen, vaikkakaan ei ollenkaan yhtä jännittävä kuin tuo kastelukannu.

Kaikkineen oli siis ihanan rentouttava ja hyvä lauantai, mukava tapa viettää päivää tuollainen lahden yli reissaaminen.

Kommentit

  1. Tuo mustikka-valkosuklaa on taivaallisen hyvää, ei voi mitään! En yhtään ihmettele, että ostit sitä :D

    Tallinnaan suuntamme me kesällä hakemaan häiden juomia. Onneksi mun äidillä on farmariauto, niin voidaan lähteä sillä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan mielettömän hyvää, ei sellaisen alennusmyynneistä kieltäydytä :D

      Häihin juomat kannattaakin hakea autolla, tulee huomattavasti paljon halvemmaksi kuin hakea Suomesta juomat. Farmari varasti pelastaa, pakukin voisi olla hyvä idea :D

      Poista
  2. Hienoa, että lahjakortti pääsi hyvään käyttöön! Ensi kerralla sitten yritän ehtiä itsekin mukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti saamme järjestettyä niin, että pääsemme yhdessäkin reissuun. Täytyy lähitulevaisuudessa istua alas ja katsoa hyvä aika joka sopii molemmille.

      Poista
  3. Mukavalta kuulostanut reissu. Jos ei paremmin tietäisi, niin voisi huudella, että mihin sie olet miun miestä viemässä, kun se istuu tuossa yhdessä kuvassa. On meinaan ihan samanlainen takki ja muu vaatetus. :DD

    Minäkin haluan olla aina joka paikassa ajoissa. Parasta on, jos saa odotella hetken.

    Kalevin mustikkasuklaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma kyllä. Vaikka miehillä kaiketi on suurempi mahdollisuus törmätä samanlaiseen vaatetukseen kuin naisilla, vähemmän valinnanvaraa :) Odottamisessa on puolensa, ehtii rauhoittumaan kummasti ennen reissua. Minä ainakin matkajännitän ja hetken paikallaan olo antaa tilaisuuden muistaa, että hengittäminen kannattaa ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!