Viikonloppureissu Saloon.

Olimme tosiaan Kotinörtin kanssa reissussa yhden yön yli. Teemme oikeastaan joka kevät saman reissun samalle paikkakunnalle. Salo on suloinen paikka, joka on todella kaunis kesäisin. Paikalla on meille muutakin merkitystä todella paljon, mutta siitä ei sen enempää. Kamera keikkui tottakai mukana:


Me kaksi ei osata, eikä varmaan ole tarvekaan, ajaa turkua kohti (tai takaisin) pysähtymättä Lohjan ABC.llä ja hakematta ruokaa mukaan autoon. Pelkällä aamupalalla ei pärjää sanoin tälläkin kertaa ja kannoin ateriat autoon. Aika hyvin olemme oppineet autossakin jos syömään. Tapa.


Salossa on muotikatu ja tuijotettuani hetken tiekylttiä totesin, että pakkohan siitä on saada kuva. jos saisin valita, minkä nimisen kadun varrella asuisin, niin se ehdottomasti olisi joku muotikatu tai kauneuskuja tai vastaava.


Perinteeseen kuuluu Pappagallo joen reunalla. Kokeilin vihreä omena sorbettia ja voin kyllä kehua. Ihanaa, raikasta ja keväistä. Kotinörtin minttu kuulemma oli myös hyvää, joskin toki perus jäätelöä.




Salo on kesällä kaunis kaupunki, vaikka mikäpä Suomen kaupungeista ei olisi. Kun on lämmin ja aurinko hellii kaupunkia, tulee aika monesta kaupungista tässä(kin) maassa kaunis. Nämä nyt kuitenkin kohteestamme. Jäätelöiden jälkeen kierreltiin vähän kauppoja ja haettiin ruokakaupasta evästä illaksi. Tarkoitus ei siis todella ole mitään sen suurempaa kuin olla kahdestaan. Ihanaa.

Mekko: Dorothy Perkins
Paita: H&M
Huivi: TieRack
Baltsut: H&M
Laukku: Mulberry
Kello: Esprit
Käsikorut: Evans

Majoituimme (kuten aina) pienessä huoneistohotellissa, jonka pihalla otettiin nämäkin asukuvat. Tuon Perkinsin mekon tilasin jo maaliskuussa, alennuksella kun sai. Puuvillainen perus mekko, hihaton tosin, joten laitoin H&M.n paidan siihen päälle, en oikein ole hihattoman ystävä. Ihanan viileä ja muuten ilmava mekko kyllä.




Innostuin kuvaamaan siitä huoneistohotellin pihasta vähän tunnelmakuvaa. Ihastuin noihin kalusteisiin. Jos siis minulla olisi piha, niin tuollaiset sinne tahtoisin. Sen pihan saamiseen vaan saattaa mennä tovi jos toinenkin, mutta ehkä joskus vielä.


Asukuvissa näkyi laukun takana Sokoksen kassi. Ihastuin muutamaankin tuotteeseen Sokoksella. Vasemmalla on ihan perus paitoja, tuommoisia kävelylenkki/vapaa-ajan paitoja. En oikein tiedä kumpaa käyttötarkoitusta varten ostin ne, mutta ainakin tuo turkoosi pääsi jo kävelylenkille päälle äsken, joten siihen tarkoitukseen taitavat jäädä. Todella mukavia päällä, sininen oli vielä alessakin. Alessa oli myös oikealla oleva perus narutoppi sekä sen takana olevat lyhyt mustat shortsit. Shortseja voi pitää taas kun tulee sukkahousukelit eli syksyllä (jostain syystä lyhyemmät shortsit ovat nimen omaan syys vaate minulle kun jalkani eivät rusketu), mutta hyvällä alle 10€ hinnalla ne mukaani tottakai otin.


Iltaruokana oli fetasalaattia sekä pihvejä. Oikein maistuvaa ruokaa, pakko sanoa. Samalla myös helppoa ja nopeaa tehdä.


Aamupalana sitten tänään herkuttelin appelsiinimehua, jugurttia mansikkahunajalla sekä melonin puolikkaan. Oikea ihanuusaamupala. Takaisin tullessa kun oli tarkoitus tulla kaikessa rauhassa ja pysähdellen, joten Salosta lähdimmekin jo puolilta päivin.

Mekko: Dublin
Kengät: Tuliainen Äidiltä Saksasta
Vyö: YourFace
Hiuskukka: ?
Laukku: Mulberry

Aika oli myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna pitkille helmoille. Ylle pääsi Dublinista tuotu maksimekko. Ihastuin tässä nimen omaan siihen, että tässä on hihat. Pienet, mutta on kuitenkin. Niin kovin monessa kun ei ole ja minä haluan edes ne pienet hihat käsivarsieni alkuja peittämään. Ihanan helppo vaate tuollainen maksi. Onneksi niitä on enemmänkin kuin tuo yksi, kesällä niin verraton vaate.


Paikallisten markkinoilla kiertämisen jälkeen poistuimme Salosta. Markkinoilta ei mitään sen ihmeellisempää, en tarvitse pärekoria jne. mutta ne oli kiva kyllä käydä pyörähtämässä. Teimme päätöksen ajella hissuksiin takaisin, joten moottoritie ei ole vaihtoehto siinä vaiheessa vaan vanha tie eli 110.



Välillä pysähdyttiin ihan kuvaamaan ja nauttimaan kauniista maisemasta. Juomaan muutama huikka vesipullosta. Älkää vaan kysykö, mistä nämä ovat, ei mitään käsitystä. Paikasta, jonka kohdalla sanoi: "Pysähdy hetkeksi, kaunis maisema". Niitä paikkoja oli useampikin.



Muistelimme molemmat, että kävimme aina lapsena Lahnajärvellä jäätelöllä. Sitä paikkaa ei vaan enää ole. Tai on se paikkana olemassa, todella aavemainen paikka kävellä. Uusi moottoritie vei asiakkaat ja vanhan tien paras ja eniten pysähtyjiä vetävä paikka on aivan kuollut. Sääli sanon minä, vaikka niin se taitaa mennä, että jos ei ole turistia pysähtymässä, niin ei paikka menesty. Ilmeisesti kun paikallista asutusta ei lähellä ole.




Sen sijaan Kasvihuoneilmiö on ja voi hyvin ja se olikin seuraava pysähdyspaikkamme. Mitään emme suuremmin ostaneet, kiertelimme katselemassa ja minä kuvailin muutamia huonekaluja. Kiitettävän hintaisia kyllä, sitä en sano, mutta hauskan värisiä. En omaan kotiini niitä tahtoisi, mutta kaupassa niitä on kiva katsella. Sanottakoon, että ostimme jääkaappimagneetin jossa lukee "En ole aamuihminen" emmekä vielä ole päättäneet kumman meistä se on enemmän. Eli mitään suuremmin mainitsemisen arvoista ei tullut haettua.


Vähän matkaa kun ajaa Kasvihuoneilmiöltä eteenpäin päätyy ST1.lle joka oli ennen Esso Taverna. Edelleen sanon, että saan parhaan koskaan maistamani lehtipihvin juuri tuolta. Se oli nytkin takaisintulomatkan odotetuin kohta.

Nyt sitten kumpikin on kotona puuhailemassa omiaan. Pesukone rullaa puhtaaksi pyykkejä ja paluu arkeen on edessä. Takana on kuitenkin antoisa reissu, jolta saimme taas paljon muistoja.

Oikein kaunista sunnuntain jatkoa jokaiselle!

These are pictures from my and my other halves trip to Salo (a tomw in Finland). We go there every May, even for a one night. It's a funny habit. Much to eat, lovely weekend in every way.

Kommentit

  1. Olipa kiva lukea, että olet käynyt vierailemassa asuinpaikkakunnallani :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että teitä lukijoita on niin monipuolisesti ympäri Suomea :) Salo on kyllä kiva ja kaunis paikka, ihan viimeistään ensi keväänä vierailemme taas uudelleen.

      Poista
  2. hei miten kiva postaus!! Se maksimekko on muuten tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tykkään aina välillä tällaisia kirjotella, ettei ole ihan samanlaista aina kaikki. Ihana tietää, että näitä jaksetaan lukeakin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!