30.5.2012

Vinkkejä kaivataan.

Minä olen lukuihminen. Ahmin kirjoja ja etenkin teen niin kesällä. Tämä voi johtua siitä, että jostain syystä kesällä luen kevyempää kirjallisuutta kuin talvella, kesällä pitää olla pokkareina hömppää ja dekkareita. Tilanne alkaa kuitenkin olemaan se, että kirjallisuus jota lukea alkaa olemaan vähissä. Niinpä kaipaisin teidän lukijoiden vinkkejä.

Mitä kirjaa suosittelisit kevyksi kesälukemiseksi?

Dekkareista perus Christiet, Mankelit, Leonit jne. on kahlattu läpi ihan uusimpia lukuunottamatta (tänä vuonna ilmestyneitä) ja hömpän puolella vieläkin tehokkaammin tullut luettua. Kaipaisin siis uutta kivaa kirjaa jonka lukea. Suositella saa laidasta laitaan mitä vaan, lukukielinä toimivat suomi ja englanti.

Kiitos jo etukäteen avustanne ihanat <3


I'm in need for a summer reading. If you want to share your favourite book with me, please do so.

33 kommenttia:

 1. Kirjablogeista löytyy hyviä lukuvinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän niistä saa, valitettavasti vaan kun muutamaa selasin niin huolimattomasti arvostelua silmäillen selvitin samalla kirjan juonen :/ Sen takia päätin kääntyä tänne puolelle avun tarpeessa :)

   Poista
  2. Outoa, itse seuraan noin 120:ä kirjablogia, eikä yhdesskään niistä ainakaan spoilata juonta turhaan. On hyvä erottaa kirjan esittely juonispoilauksesta, ne ovat kaksi eri asiaa. Ehkä olet huonolla tuurilla eksynyt huonoihin kirjablogeihin :( No jos haluat hömppää, suosittelisin lukemaan Sophie Kinsellaa tai Marian Keysia, kotimaisista ehkä Kira Poutasta. Jos haluat vähän vakavampaa, mutta helppolukuista, lue Anna-Leena Härköstä tai Annamari Marttista, tai ulkomaisista Carol Shieldisä. Dekkareista lue vaikkapa Åsa Larssonia, Camilla Läckbergiä, uutta Ann Rosmania tai vaikkapa Millenium -trilogia jos et ole vielä sitä lukenut.

   Poista
  3. Veikkaan johtuvan siitä, että eksyin jotenkin vääriin blogeihin, itse kun en ole kirjablogeja pahemmin lukenut. Keyssejä olenkin lukenut, samoin Kinsellaa, mutta Poutasta en. Kiitos ihanista vinkeistä dekkareiden puolelta. Osaa olen lukenut, mutta on tuolla varmasti sellaisiakin, joita en ole lukenut :)

   Poista
 2. Olen tosi kiinnostunut aasialaisista kulttuureista ja olen tykännyt Qui Xiaolongin Inspector Chen-dekkareista. Onko tuttuja? Minusta erinomaista kesälukemista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, ehdottomasti näihin tutustun :)

   Poista
 3. Ei ehkä niin kevyt, mutta ajatuksia herättävä on Tiikeriäidin taistelulaulu. Kira Poutasen kirjat ovat kepeitä ja kivoja, jos Ranskasta tykkää. Nuorisokirjatkin voivat olla kivoja Seljan tytöt, Mary Marckin kirjat, Katy, Annat, Runotytöt, Laura Ingalls Wilder ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi nuorisokirjoja en tullut edes ajatelleeksi. Siitä on vuosia kun luin Annat, niiden pariin voisi olla hyvä palata.

   Poista
  2. :) minä aina joskus luen niitä uudelleen ja aina ovat yhtä hyviä :)

   Poista
 4. Minulla on aika hellyyttävän ihana kirja "Suomalainen vaimoni", tuon sen sinulle huomenna. Kevyt lukea ja nauroin vedet silmissä - vaikka toki mulla on tuo oma lehmä ojassa. Naurattanut muitakin. Hyviä puolia ja suomalaisten outouksia saksalaisen maahanmuuttajan silmin (ja antaa toiova tänne sopeutumisen mahdoliisuuksista).

  VastaaPoista
 5. Joko olet lukenut Charlainen Harrisin vampyyrikirjoja, niitä joihin True Blood (löyhästi) perustuu? Ovat aika kevyttä luettavaa, hyvin erilaisia kuin tv-sarja.

  Jos olet brittikomedian ystävä, niin Stephen Fryn elämäkerta The Fry Chronicles oli todella kiinnostavaa luettavaa, vaikka en elämänkerroista yleensä välitäkään.

  Ja suosittelisin myös http://www.goodreads.com -sivustoa. Sieltä löytää helposti samanmielisiä ihmisiä ja paljon tietoa kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan Linnéaa Charlaine Harrisista. Vaikka tv-sarjasta ei pitäisi, niin kirjat ovat erinomaisia.

   Poista
  2. Harrisit olen lukenut johonkin saakka, en kaikkia, mutta alkupäästä muutaman. Tuo Fryn elämänkerta menee ehdottomasti kyllä lukulistalla, arvostan näyttelijänä korkealle, joten ehdottomasti lukuun.

   Poista
 6. Kokeile Rei Shimuraa. "Rei Shimura on yhdysvaltalaisen kirjailijan Sujata Masseyn kirjoittama kymmenosainen rikoskirjasarja. Kirjojen pääosassa on japanilais-yhdysvaltalainen Rei Shimura, joka joutuu usein tahtomattaan ratkomaan erilaisia rikostapauksia." kertoo Wikipedia.

  Joanne Harrisin kirjoja on myös mukava lukea. Hän on kirjoittanut mm. Pienen suklaapuodin, mutta itse pidän etenkin näistä hänen kirjoistaan: Herrasmiehiä ja huijareita, Riimut sekä Sarkaa ja samettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shimura kuulostaa myös hyvältä, dekkarit ovat ehdottomasti kesäsuosikkejani. Näillä ihanilla suosituksilla kyllä riittää luettavaa syksyyn saakka <3

   Harrisin kirjoista olen tuon Pienen suklaapuodin lukenut, mutta en vielä muita, joten pitää tutkia kirjakaupan ja kirjaston valikoimaa näiden osalta.

   Poista
  2. Juu, Rei Shimuraa suosittelen minäkin! Ja oletko lukenut Leena Lehtolaisen Maria Kallio-sarjaa?

   Poista
  3. Kallioita luin toissa ja viime kesänä kaikki siihen mennessä ilmestyneet. Hälyttävän nopealla tahdilla vielä, sen verran hyviä olivat :)

   Poista
  4. Harmittavast Maria Kalliota ei ole tullut viime aikoina lisää, vaan Lehtolainen on kirjoittanut sitä toista sarjaansa, joka ei minun mielestäni ole ollenkaan yhtä hyvä.

   Poista
  5. No hö, minä niin pidin Kalliosta. Ehkä sitä toista sarjaa voisi kirjan verran kokeilla kuitenkin :)

   Poista
 7. Jos pidät dekkarimaisista agenttikirjoista, suosittelen todella lämpimästi Jack Higginsin kirjoja. Jäin niihin koukkuun jo teiniaikana ja olen edelleen ostanut kaikki uudet Dillon-sarjan kirjat. Pidän miehen kirjoitustyylistä. Kuoleman enkeli on yksi ikisuosikeistani.

  Otorin tarina -sarja oli upea japanilainen kertomus. Kannattaa kokeilla! Ensimmäinen kirja on Satakielilattia.

  Goodreads.com on hyvä sivusto. Jos kirjaat sinne suosikkigenresi, sivusto ilmoittaa sinulle ehdotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania vinkkejä sinulta, kiitos kovasti. Kasaan kohta dekkareita kasan yöpöydälle, niin hyviä vinkkejä sinultakin.

   Sivusto vinkki on myös hyvän kuuloinen. Jotenkin en ole jaksanut kaivaa netistä suuremmin kirjoja, mutta tuonne ehdottomasti liityn. Mitenhän sitä ei muka ole netistä osannut katsoa itselleen kirjoja :D

   Poista
 8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 9. Deborah Harkness - A Discovery of Witches on yksi uusimmista suosikeistani, heinäkuussa ilmestyy kakkososa Shadow of Night.

  Sitten olen viime aikoina ahminut Susan Elizabeth Phillipsin kirjoja, jotka ovat ehkä sitä hömppää.

  Kaikille suosittelen Diana Gabaldonin Outlander -sarjaa, jos ei ole sitä vielä lukenut. Sarjan kahdeksas osa ilmestyy ensi vuonna, ensimmäinen osa on nimeltään Outlander (suomeksi Muukalainen). Sarja on taitavasti kirjoitettu ja moniulotteinen, siitä saa jokainen varmasti jotain. Minä en ole koskaan ollut kova historiallisten tapahtumien tai sotakuvausten lukija (joka on yksi kirjan aspekti), mutta tuo vei mennessään ja kovaa, koska sarjan kuitenkin voi huoletta kategorioida historic romanceksi.

  Sitten minäkin suosittelen kirjojen suositussivustoja, kuten LibraryThing tai Goodreads. LibraryThingissä voit esim. tsekata jonkun suosikkikirjasi ja katsoa mitä LB tai LB:n käyttäjät sen perusteella suosittelevat. Enemmän aiheesta postauksessani: http://hehkutus.blogspot.com/2012/05/kirjansuositussaitit-ja-nettikirjastot.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diana Gabaldonin kirjat ovat ihania <3 Mutta varoituksen sana: ainakin kaksi ensimmäistä on suomennettu lyhentäen, eli suosittelen enkunkielisiä. Muuten olen kyllä tyytyväinen suomennokseen. Ja niissä on Mika Launiksen piirtämät kannet.

   Poista
  2. Oi Gabaldonin Outlander on ihan huippu! En ole lukenut ihan loppuun saakka sarjaa vielä, mutta luvussa niitä kirjoja on aina tasaisesti ollut. Historiaa kun rakastan, niin tuli luettua vauhdilla muutama ensimmäinen osa :)

   Kiitoksia nettisivuvinkistä :)

   Poista
  3. Mulla on joku mahdoton kirotushärö ;) LB=LT eli LibratyThing, mutta tajusitte varmaan :) Siksi poistin jo nuo aiemmatkin viestit, mutta aivoni ne vaan jatkoivat virhettä!

   Susan Elizabeth Phillipsiltä voin muuten suositella Chicago Stars -sarjaa, eka osa on It had to be you. Myös Breathing room oli erittäin hyvä, sijoittuu Toscanaan!

   Poista
  4. Oi Toscana kuulostaa sellaiselta, että luen kirja nopeasti <3

   Poista
 10. Ilmoittele ihmeessä, jos liityt Goodreadsiin. Haluan kaivelemaan kirjojasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan vaan saan aikaan, mutta ilmoitan kyllä :)

   Poista
 11. Itse luin juuri Lauren Weisbergerin VIP-ihmisiä, mukavan kevyttä hömppää.
  Sainkin täältä kommenteista itsellenikin vinkkejä kesälukemistoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, juuri saman kirjan sain lopetettua vajaa kuukausi sitten. Muutkin Weisbergerit ovat mielestäni hyvää hömppäluettavaa.

   Täällä on kyllä hyviä vinkkejä, saan näistä kirjatietoutta vielä kauan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!