21.8.2012

Botanical garden of Turku.

Lauantainen Turun reissumme meni oikein hyvin ja yhtenä kohteena reissulle oli Turun kasvitieteellinen puutarha kauniine puistoineen. Paikalla on meille kummallekin suuri merkitys, sillä ensimmäiset treffimme olivat kyseisessä paikassa. Kauniissa puutarhassa viettää vaikka kuinka aikaa ja vaikka minä en ole mikään kasvien asiantuntija, niin kyllä luonnon kauneutta ihailee silti.

Koska lauantai oli varsin kuuma päivä, niin päälle valikoitu monista kuvista tuttu asu:


Mekko: Awear (Dublin)
Kengät: Esprit
Laukku (ei kyllä näy kuvissa): Mango
Kello: Esprit
Rannekoru: Esprit

Kun katsoo tuota ihon vaaleutta, niin ei uskoisi, että olen koettanut ainakin olla ulkona kesän aikana. Noh, ehkä sitä vaan ei ole tarkoitettu, että olisin tänä vuonna saanut ihooni mitään väriä. Syksyn tulon huomasi vääjäämättä pihlajanmarjoista, minulle ne edustavat syksyä, ei ihan vielä alkavaa, mutta hiljalleen tuloillaan olevaa. Minullehan elokuu on vielä kesäkuukausi.
Puutarha on täynnä toinen toistana kauniimpia kuvauskohteita, joita tallentui kameralle huimat määrät. Olen enemmänkin yksityiskohtakuvaaja, joten näitä tässä sitten muutamia esillä näitä otoksiani. Kaunis kesäinen päivä, joka oli mitä loistavin loman lopetus. Eli täälläkin palattu eilen taas takaisin "sorvin ääreen" ja arki on palannut neljän viikon ihanan kesäloman jälkeen.

Kesäisten kuvien jälkeen on hyvä toivottaa oikein hyvää tiistaita kaikille!


On Saturday we went to Turku and one of the places we went was a botanical garden. Place is important to us, since it was a place where we first went to have a date. I don't know much about flovers, but I do like nature at it's best in all the beautiful colours. Here are some pictures I took, hope you like them as well. Visit to Turku was a perfect way to end four weeks of summer holiday, so back at work here.

Hope you are all well!

16 kommenttia:

 1. Kaunis tuo mekkosi, ihanan punaisen sävy!

  Ei ole minullekaan tänä kesänä väriä tarttunut, enkä ole oikeastaan aurinkoa ehtinyt ottaakaan. Säät olivat aikalailla epävakaiset sillon kun olisi ehtinyt sitä aurinkoa ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on yksi viime kesän suosikkimekoistani, tänäkin kesänä paljon pidetty. Alkaa raukka nukkaantumaan hiljalleen.

   Joo ei sää oikein ole suosinut, vaikka sinällään en rusketuksesta välitä, mutta olisi se kiva sen verran päivettyä, että ei ihan valkoinen iho hohkaisi auringon valoa takaisin kun siihen harvinainen valonhiukkanen osuu :)

   Poista
 2. Kaunis on mekko ja kaunis on myös sen kantaja! Ja nuo toiset Dahliat myös kuvassa, ihanan lilahtavan punaiset. Ei tuo rusketus niin kovin kivaa kuulkaa ole, siinä on omat vaaransa. Minä tuppaan saamaan sitä liikaa kun liikun ulkona koirien kanssa ja teen puutarhatöitä tosi paljon ison pihan kanssa... Aina on mielessä oman äidin jo pienesti sairastamien melanooma ja tyvi- ja okasolusyöpien mahdollisuus. Ovat aika salakavalia meille näin vaalean ihon omaaville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ai ne on Dahlioita :D Kertoopa paljon kukkatiedoistani!

   Juu en vähättele auringon vaikutuksia. Saman tyyppisistä syistä itsekin vältän sen ottoa. Lätkin aina kunnolla suojakertoimia ihoon punoitustakin välttääkseni. Pitää tyytyä purkkiin jos vielä sääriään meinaa oikoa julkisesti ilman sukkahousujen suojaa :)

   Poista
 3. Taidamme kaikki olla yhtä vaaleita tän kesän jälkeen 8) mites tuollainen kohde on ensitreffeiksi valikoitunut. Muistini on heikko, mutta siis Turussako olette tavanneet. Terv. Utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotinörtti muutti viime marraskuussa tänne pääkaupunkiseudulle asuttuaan sitä ennen opiskeluaikansa Turussa. Turussa me alunperinkin tapasimme yhteisten ystävien kautta. Saa sitä kysellä, Turussa on tavattu.

   Mies sanoo, että kevään kavalan viiman takia tuonne vei sisätilaan kun olin nuhainen, että en pahemmin vilustu. Näin selityksenä miksi juuri tuo paikka Turun kaikista mahdollisista :)

   Poista
 4. Ihana mekko! Sopii sinulle todella nätisti. Ja kiva ensitreffipaikka teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kiva treffipaikka näin useiden treffien jälkeenkin. Silloin katseltiin kyllä enimmäkseen sisätilaa, sen verran ajoissa keväällä eivät nuo kukat vielä suuremmin vielä ulkona kukkineet kun ensimmäisiä siellä vietettiin.

   Poista
 5. Ei liity mitenkään tähän postaukseen (nätti mekko tosin!), mutta oletko tehnyt koskaan postausta Dublinin must see -paikoista ja etenkin (+koon vaatteiden) shoppailusta? Nyt kävi niin hassusti, että ostin lennot Dubliniin lokakuuksi ja 3 yötä olisi tarkoitus olla perillä. Olisi siis kiva kuulla mitä kannattaisi tehdä, missäpäin majoittua jne. Ehtiikö muuten Dublinista päiväreissulle Belfastiin?

  S-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sellaisen tehdä kyllä, en ole aikaisemmin tehnyt kokoavaa sen paremmin. Ainakin nähtävyyksistä ja kaupoista voisin tehdä. Viimeistään ensi kuussa, mutta ennen lokakuuta siis kuitenkin.

   Ehtii Belfastiin oikein hyvin jos sinne haluaa mennä. Fiksua on sinne mennessä ottaa se passi mukaan (vaikka ei välttämättä tarkisteta, mutta jos...) ja muistaa, että valuuttakin vaihtuu rajan takana :) Ennemmin kuin Belfastia melkein suosittelen Galwayta, mutta se riippuu mitä hakee päiväreissulta.

   Poista
  2. Hienoa! Olisi kiva myös kuulla miltä suunnalta kannattaisi etsiä majoitusta (ja tietty majoitusvinkitkin kelpaa, heh). Galway kuulostaa hyvältä, mutta mieli halajaa Belfastiin, sillä olen "aina" halunnut käydä siellä. Kaupungin historia kiehtoo. Lisäksi toivon, että saan sieltä haluamiani Clarksin kenkiä normaalilla brittihinnalla :)

   Poista
  3. Majoitukseen en valitettavasti osaa sanoa mitään suurempaa vinkkiä, siihen kannattaa perehtyä paremmin netin erilaisten suosituksien kautta :) . Irlannissa on kovempi verotus kuin Briteissä, tuotteet ovat kalliimpia, eivät paljon, mutta jonkun verran kuitenkin. Eivät kuitenkaan missään nimessä ole UK-tuotteet Suomen hinnoissa :)

   Poista
 6. Kaunis mekko ja Dahlia :)! Tykkään näistä kuvistasi kovasti! Asukuvat on kyllä niin onnistuneita, katsoin/luin tuosta useamman postauksen alaspäin.

  Ihana kesäloma reissuineeen sinulla ja Kotinörtillä ollut :). On mitä muistella!

  Ja voi kun romanttinen enstreffipaikka *huokaus" :)...

  Mukavaa viikon jatkoa Dahlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Minna <3 Kotinörtti on kehittynyt ihan huimasti asukuvien ottamisen kanssa. Mallilla alkaa olemaan tekemistä, että pysyy kehittyvän kuvaajan taitojen perässä ;)

   Turusta on kummallakin paljon hyviä ja rakkaita muistoja, siellä niitä ensimmäisiä treffejä tuli vietettyä useampia. Kyllä sinne aina mielellään palaa, ihastelemaan paikkoja.

   Oikein ihanaa viikonjatkoa myös sinne!

   Poista
 7. Ihana punainen mekko ja niin kesäisiä maisemia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vielä oli viikonloppuna kesä, nyt täällä ainakin on satanut enemmän tai vähemmän koko päivän. Toisaalta onneksi on kesäkuvia joita katsella :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!