10.8.2012

Ireland part I: Saturday and Sunday.


Kolmeen osaan koetan reissumme tänne saada jaettua, lähinnä siksi, että maanantain reissu länsirannikolle ansaitsee oman tekstinsä. Luvassa siis mahdollisesti todella pitkää selitystä ja ainakin kasa valokuvia. Poikkeuksellisesti myös englanniksi selitykset suoraan suomen kielisten kappaleiden alla, koska sen verran monen tiedän juuri näitä merkintöjä selailevan tuolla maailmalla.

Here it goes, first two days in Ireland. There's going to be three different storien from out trip. But let's firts get to those first days. Monday is a whole different story since west coast desserves one.Lentokentällä odottamassa lentoa sekä kaakaota ja lukemista koneessa. Pidän lentokentistä noin yleensä ja tahdonkin olla siellä pääasiallisesti ajoissa. Tykkään kierrellä liikkeissä ja vaan katsella ihmisiä. Loma alkaa lentokentältä jo.

Here's me waiting for the plane and then one from plane. I like airports, watchin people going aroud and visiting shops. Usually my holiday starts on airport.


Lauantai sisälsi shoppausta ja ruokailua. Syömme yleensä pubeissa, perinteistä kotiruokaa edullisesti. Ravintoloista en kovin montaa lähtisi suosittelemaan, etenkin jos haluaa edullisemmin syödä. Pubien ruuat eivät ehkä ole niitä kaikkein terveellisempiä, mutta ainakin ne täyttävät, maistuvat ja ovat naurettavan hintaisia.

Saturday it was some shopping and good food. We usually eat at pubs. It might be, that it's not the most helthy choise, but it's fullfilling and quite cheap. Plus I like home made proper food.
Sunnuntai oli mitä oivallisin aika käydä aamupäivällä kävelyllä katselemassa läpi ne "pakolliset" kirkot sekä Dublinin linna. En suostu maksamaan kirkkoon itseäni sisälle, joten näitä katedraaleja ihailtiin vain ulkoa. Kerran olen maksanut ja lopputulos oli pettymys siihen, että paikka muistutti matkamuistomyymälää. Toisaalta, kyllä näissä riittää ulkoakin katsottuna ihailtavaa.

On Sunday it was time to have a walking tour to see (once again) the "compolsory" cathedrals and Dublin Castle. We saw all of those outside. Since I will not pay to get to church and Dublin castle we have already seen. On the other hand, these monuments are great looking outside as well.

Paita: H&M
Takki: Seppälä
Housut: Your's
Kengät: Esprit
Huivi: Esprit
Laukku: Longchamp

Tältä näytin käytännössä koko loman, sateen kestävää takkia sai pitää vähintään mukana. Ei siellä kurja keli ollut, mutta koko ajan kostea kuitenkin joka tarkoitti mieluummin takkia päällä. Kameran uudella linssillä sai järjettömän hyviä kuvia aikaan.

Here is me and the outfit of Sunday. Just your basic tourist outfit with a coat that covers with rain. It wasn't bad, the weaher, but it was  a little moist all the time. No need for umbrella, but coat helped.
Matkalla Pyhän Patrikin katedraalille on kunnostettu kaupungin vuokrakortteli. Asuntoja kunnostaessa ovat asukkaat kertoneet tarinoita ja niistä 20 on laitettu pronssilaatoilla kiinni talon seiniin. Omat suosikkimme ovat tässä. Suosittelen kävelemään sinne ja kiertämään sen korttelin, ihan vain noiden laattojen takia. Keskellä kuvaa myös siitä katedraalista itsestään, hankalasti kuvautuva paikka.

When you walt to St. Patricks Cathedral, on your way is renowaited community project building. When renovaited, people living in there told some stories and 20 of them were carved on a pronse plates. If you go to see the beautiful catedral I also recommend on seeing those plates.


En ole tämän liikkeen asiakaskuntaan, mutta jotenkin tuo ikkuna vetää puoleensa joka kerta kun käyn Dublinissa. Joka kerta siinä on myös eri mekot ja aina niissä on yhtä paljon kimallusta katseltavana. Vielä kun keksisi juhlat, joihin tuollaisen tarvitsisi.

I spotted this window on my first trip to Dublin and every tme I want to go seeing if they changed the dresses from the window. They always have. I'm not the kind of person to visit that store, but in some funny way I like seeing it every time.

Mekko: Dublin
Bolero: YourFace
Vyö: Dublin
Kengät: H&M
Laukku: Mango
Rannekoru: Snö

Sunnuntaina illalla oli vuorossa ruokaa 10min bussimatkan päässä keskustasta hyvässä seurassa. Uuden mekon tahdoin päälleni (ostin saman myös petrolin/tumman turkoosin värisenä, ihana!). Hyvää ruokaa, ystävän kanssa iltaa istumassa, se ansaitsi mielestäni nätin mekon.

Sunday evening it was a dinner with friend, on some 10 minutes bus tour away. Here is what I wore. New dress (I just love it, I have it on teal color as well). Nice place to eat ment some nice dressing as well. I just had to get the new dress on me.Otin takaisin tullessa kuvia bussin ikkunasta. Ylempänä Trinity Collage ja alempana pääkadulta kuva. Uuden linssin ansiosta kameralla ottaa mielellään iltakuvia myös. Oikein ihanaa perjantaita ja viikonloppua kaikille!

Some pictures taken from the bus on our way back to central and to hotel. I just love taking pictures at night time, now that I have a proper camera for it. Here are the firts two days! Hope you are all well!

6 kommenttia:

 1. Oi joi, ihana Dublin ja ihana mekko! Mäkin tykkään hirveästi hengata lentokentillä, se tunnelma on jotenkin ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mekko oli kerrassaan huippu löytö tämmöselle lanteikkaalle ihmiselle. Hyvin menee töissäkin ja kuten tuolla opin, sinisenä ja turkoosina se on selvä LCD (Little colorful dress). Kaikkia kirjainyhdistelmiä sitä oppiikin pelkissä kaupoissa kiertämällä :D

   Poista
 2. Onpa kaunis mekko!
  Mun on pitänyt matkustaa sen tuhat kertaa Dubliniin, mutten ole (häpeäkseni) vieläkään sinne päässyt... Se vaan näyttää niin ihanalta. Ja kaikki kehuu kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mulla kesti kanssa hyvän tovin saada aikaan mentyä sinne, nyt en oikein osaisi matkustaa muuallekaan :) Kaunis kaupunki ja maa, jossa paljon nähtävää.

   Poista
 3. Odotan innolla seuraavia matkakertomuksia, näitä on niin kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi on vielä tulossa, viimeinen sitten viimeistään maanantaina, häitä ajatellen kirjoitin tälle päivälle vielä ajoitetun postauksen toisesta aiheesta, alkoi jotenkin matkakuvat tympimään ja tuli itselle sellainen olo, että haluan puhua muustakin :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!