20.10.2012

All my Longchamps.

Kun esittelin teille Lennun blogista ostamani uusimman Longchampin kyselin, kiinnostaisiko teitä lukea kokemuksistani muistakin kyseisen merkin tuotteista. Koska tälle idealle näytettiin vihreää valoa, niin tässä on sitten kuvattuna kaikki Longchampin tuotteeni. Reippaan kymmenen vuoden sinnikkään keräämisen tulos, loppua ei tälle keräämiselle vielä näy, sen verran paljon olen merkin tuotteisiin rakastunut.

After getting my latest Longchamp bag I asked if you wanted to see all the other ones as well. Since you did, here they are. I have been collecting these for bit over ten years and still loving each and every one of them.


Luulen, että ensimmäisenä ihastuin merkkiin nähtyäni muutaman laukun, joista todella pidin. Taisin olla vielä lukiossa, ellen sitten vasta sieltä päässyt. En minä silloin mitään mistään Mulberrystä, Korssista tai muistakaan ymmärtänyt. Longchamp oli se minun merkkini ja yhtään muita merkkejä väheksymättä, on se vaan edelleen. Hinta-laatu suhde pysynyt hyvänä.

I think I first fell in love with the brand after seeing some bags I really liked. Honestly this was my first favourite brand. After that I found the wonderful world of Mulberry and Michael Kors and other, but I never lost my love for Longchamp. I think they really have good quality stuff with reasonable price. At least in Europe, I've been told they cost much more in US.


Yksi suosikkiasioistani merkiltä on tämä kotiavaimissa oleva avaimenperä. Ostin sen 2005 joulukuussa Berliinistä ja lienen aikaisemminkin kertonut, että pidän siitä, että avaimenperät ovat merkityksellisiä. Tämän kanssa voin aina ajatuksissani matkustaa takaisin joulumarkkinoiden huuman keskelle Berliiniin.

One of my favourite things is my keyring on my home keyes. I bought it from Berlin 2005 and have been useing it ever since. I always want to have some memorable thigs when it somes to my keyrings and this one always takes me back to lovely city of Berlin.


Jouluna 2006 sain Äidiltä lahjaksi tuon vasemman puoleisen nahkaisen meikkipussin ja se on ollut siitä saakka käytössä. Näkeehän toki nahasta, että pussukka on mukana joka päivä, mutta ikäänsä nähden minusta todella hyvässä kunnossa. Tunnearvoa sitäkin enemmän. Oikean puoleisen ostin itse lentokentältä elokuussa, meikkipussi sekin vaan ei meikeille omassa käytössäni. Laukkujen vaihtaminen on nykyisin paljon helpompaa kun kasasin tuohon laukun pohjalla pyörineet huulirasvat, käsivoiteet, lääkkeet jne.

For a christmas present from my Mother in 2006 I got this lovely leather make-up bag. It might show that I have been useing it ever since. But I like it when leather shows that it has been used. It's still in great shape, looks used offcourse but would not change it, comes with me every day. The other make-up bag I bought this August form Helsinki airport. I used to keep all my pens and handlotion and lipbalms and stuff like that just inside my bag. Now when they are in a same bag it's easyer to change bags when I know I have them with me.


Näin Äidillä taannoin samanlaisen lompakon ja koska ihastuminen tapahtui välittömästi, sain samanlaisen häneltä joululahjaksi jouluna. Jep, puolet tuotteista ovat joululahjoja Äidiltä. Haluaisin ajatella, että paljon työkseen matkustava Äitini arvostaa toiveitani liikkeestä, joka on myös lentokentällä. Saa kätevästi siinä samalla kun työmatkalle lähtee. Ainakin ajattelen näin.

I saw a similar wallet on my Mother and since I loved it, she got it for me for christmas present in 2007. Yes it looks like it has been used, but I think it's still in a really good shape. Considering it goes with me where ever I go, it was a really nice gift. My Mother also likes to shop Longchamp for me (or at leat I like to think so). They have a store at the Helsinki airport and she travels quite much for her work. Easy way of getting your doughter a good quality christmaspresent on your way to airplane.


Kaksi laukuistani on nahkaisia. Vasemman puoleinen on, voi kyllä, joululahja Äidiltä viime jouluna. Oikeanpuoleinen on se uusin hankintani eli Lennun blogista tehty ostos.

I have two bags in leather. One on the left is (is this any surprise anymore?) a christmaspresent form my Morher, I got it last Christmas. The one on the right is the latest one, I bought it from another blogger Lennu.Omistan oikeasti kolme näitä samanlaisia laukkuja. Kolmas on välikoko näistä kahdesta, mutta koska vein sillä eväät töihin ja jätin sekä tyhjät rasiat että laukun (jostain käsittämättömästä syystä) töihin, niin en sitä voi kuvata. Ei ihan samanlainen, siinä on mustat kahvat. En käytä pientä enää niin paljon, mutta isompi pääsi mm. Tukholmaan mukaani. Kannan isompaa melkein aina erilaisilla reissuilla, koskaan ei voi tietää, milloin sitä ylimääräistä kassia tarvitsee. Pidän näiden helppohoitoisesta materiaalista myös, kassit saa vaikka (nahkaosia varoen!) uittaa suihkussa huonoimmassa tilanteessa.

I actually have three of these bags, I also have one size in beetween those two, but since I carried my lunch to work with it and forgot it there I could not take picture of it. It's not quite similar, it has black handels. But it's the same material. I don't use that much the smaller one anymore, but the bigger one I took it with me to Stocholm for example. I like them since they are easy to keep clean, don't take that much space but I can fill in lot's of stuff in there. I usually take the bigger one with me when I'm travelling. You never know when you need a second bag for your shopping.


Ainakin oman muistini mukaan tämä on ensimmäinen ostokseni Longchampilta. Samaa helppohoitoista kangasta ja siihen mahtuu uskomattomat määrät tavaraa. Se pitää vettä ja vaikka en sitä niin usein enää käytäkään, niin kyllä sille on edelleen käyttöä (mm. tämän elokuun Irlannin reissulla).

Tajusin juuri, että unohdin sitten kuvata sateenvarjoni (joka on tietenkin musta ja joululahja Äidiltä). Kaikkineen pidän suuresti niistä kaikista ja käytän kaikkia, osaa ahkerammin kuin toisia.

Onko teillä mielikuvaa tai mielipidettä Longchampistä?
Hyvää lauantaita!

This is, as far as I can remember, the first one I ever bought. Same easy to clean canvas, it fits almost anything you want it to fit. It holds rain and snow and while I don't use it that much, I did took it with me to Ireland this Autumn. And it was absolytely great in there.

I just realized I forgot to take photo of my umbrella (wich is offcourse black and also a christmas present from my Mother). Well, all and all I really like all of them and use them quite much, some more than others. 

What do you think of Longcamp?
Lovely Saturday to you all and hope you are all well!

23 kommenttia:

 1. Sulla tosiaan on oikein kokoelma noita laukkuja. Itse en omista ainoatakaan. Nahkaiset ovat molemmat tosi kauniita ja itselleni kelpaisi kumpi vaan niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä kerättykin :) Eleettömyys, helppohoitoisuus ja muotoilu on mieleeni tuolla merkillä. Nuo kankaiset kun ovat kevyimpiä laukkuja joihin olen tähän mennessä törmännyt ja silti hyviä kantaa :)

   Poista
 2. Kauniita Lomcampin laukkuja sinulla on:) Tuo musta ihanuus varsinkin on minun mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ne ovat kyllä kauniita, tuskin niitä muuten olisi tällä hartaudella hankittu :)

   Poista
 3. Minä tykkään Longchampista paljon. Omiani olen käyttänyt päivittäin ja todella huolettomasti eivätkä ole menneet miksikään. Olen erityisesti mieltynyt noihin pidempään mallistoissa oleviin hyvin pelkistettyihin nahkalaukkuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen havainnut, että vaikka toki kuluvat kauniisti, niin miksikään nämä eivät varsinaisesti mene. Suosikkejani vuodesta toiseen :)

   Poista
 4. Ihania laukkuja! Katselin tuota toista jo Lennun blogissa, mutta taitavat olla liian pelkistettujä ja hienoja mun hurlumhei-tyyliin...:D Tuota säänkestävyyttä noissa kankaisissa vähän aina kadehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sunnuntaina katselin Helsingin liikkeen ikkunaa ohitse kävellessä ja siellä oli kaikkea muitakin kuin pelkistettyjä versioita tarjolla, ihastuin aivan totaalisesti semmoiseen karvaiseen pikkulaukkuun, koetan välttää sen hankintaa kyllä. Säänkestävyys on kyllä hyvä, ei tarvitse ihan niin paljon varoa.

   Poista
 5. Kiva kokoelma sinulla :) Itsekin tykkään Longchampista ja hinta-laatusuhde on tosiaankin kohdallaan! Itse haaveilen tällä hetkellä tuosta nahkaisesta meikkipussista konjakinvärisenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Meikkipussi on uskollisesti kestänyt jo monta vuotta, liki muuttumattomana. Suosittelen ehdottomasti, oivallinen käytössä :)

   Poista
 6. Täällä toinen merkkiin ihastunut! Kymmenen vuotta varmaan minäkin olen näitä keräillyt kaappiin, ja monta niitä löytyykin eri kokoisina. Joudun välillä työmatkalla kuljettamaan mappia mukana, niin tuollainen isompi kassi on siihen juuri sopiva.

  t. Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta nuo ovat vallan mainioita. Kankaisissa sateen kestävyys on ehdoton plussa ja nahkaiset taas vaikuttavat kestävän ajan patinaa paljon paremmin kuin monet muut nahkatuotteet. Itse haaveilen vielä lisää valikoimiin vaikka millä mitalla noita, mutta hitaasti hyvä tulee :)

   Poista
 7. Moi!!

  Siis voi hyvä ihme, sä olet kommentoinut miun blogiin varmaan vuoden verran, ja nyt, siis VASTA nyt minä urpo tajuan, että sinullakin on oma blogi!!!!! Mitä kummaa :D Erittäin pahasti on kyllä nyt ohi mennyt, mutta nyt heti korjaan tilanteen ja tulen lukijaksesi!:)

  Longchampit on miulla aika mielipiteitä jakava juttu. Ensin (joskus lukioaikoina) inhosin niitä ja pidin niitä mummojen kauppakasseina, mutta kun ystäväni alkoi keräämään kyseisen merkin laukkuja, pääsin minäkin siinä sivussa vähän ihastumaan kyseisiin laukkuihin. Ihastuinkin niihin sitten ihan nin kovasti, ettö kotiutin joskus ehkä 2 vuotta sitten yhden perus-Longchampin, ja sehän on tämä mikä näkyy esimerkiksi tässä postauksessa: http://playingwithfash.blogspot.fi/2012/01/asukuvailua.html :) Mutta minun pitää kyllä vähän antaa noottia noiden laadusta. Nurkathan niissä alkaa kulua pikkuhiljaa ajan kuluessa. Omaan Longchampiini on tullut myös pohjaan ihan reikä, tai paremminkin viilto. Ehkä sellainen "pikkusormen mentävä". :( Se on taatusti ollut ihan oma moka, sillä se viilto on niin "siisti". Lisäksi olen huomannut laukun olevan säänkestävä tiettyyn pisteeseen saakka - mutta kuinkas kävikään miulla kesällä rankkasateella: laukkun pohjalle oli ilmaantunut lammikko, ja kaikki sisällä olleet tavarat kastuivat... :S No, mikä tahansa laukku olisi siinä sateessa kyllä kastunut pahoin, mutta "suutuin" Longchampilleni, kun olisihan sen pitänyt vettä kestää paremmin, heh :D:D Mutta puhumattakaan jostain täysin "sokerista tehdystä" Mulberrystani, joka ei kestä pisaraakaan vettä, tai tulee tummia jälkiä, että siihen nähden Longchamp on kyllä säänkestävä laukku!:) Eli kyllähän tuota Longcampia tulee välillä aina käytettyä, ja ehkä vielä yhden sellaisen saattaisin haluta, mutta omaan edes top vitoseeni eivät Longchampin laukut mahdu.

  Kauniita kuitenkin nämä sinun laukut ja muut Lonchampin tavarat!! :) Mites, oletko innostunut niistä värikkäämmistä Longchampin laukuista, vai ovatko nämä tummat ennemminkin sinun juttusi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Voi eihän sitä ole pakko lukea toisen blogia jos ei halua, ihanaa saada kuitenkin uusi lukija <3

   Minä käytin tuota ensimmäistäni niin paljon, että ovat harvemassa käytössä nuo muut kankaiset olleet. Ehkä määrä on johtanut siihen, että eivät ole pahasti kuluneet. Hih. Nahkaiset kestävät toki paremmin, asusteissakin. Omat eivät ole pahemmin kuluneet, mutta olen samaa kuullut, että kuluvat. Ehkä pitäisi käyttää enemmän. Tuppaan käyttämään kaikkia tasaisesti, niin siitä johtuen sitten varmaan en ole kulumia pahemmin havainnut.

   Aloin tässä kommenttia kirjoittaessa oikein tutkimaan, niin ovathan nuo vähän kuluneet, mutta eivät vielä niin pahasti, että se näkyisi ilman oikein kunnollista tutkimista.

   Värikkäitä en ole vielä ostanut, jotenkin tummat ovat enemmän oma juttuni. Ruskeaa olen haaveillut, kirkkaan punaistakin, mutta siinä ne minun värikkyyteni näiden kanssa :)

   Poista
 8. Hei,

  Lueskelen blogiasi ekaa kertaa. Sattui silmään kun kuumeisena googlaan kaikkea longchampiin liittyvää. :P

  Syy googlailuuni on oikeastaan se, että ystäväni on longchamp fani ja ajattelin, että joululahjaksi haluaisin hänelle jotain longchampia ostaa. Löysinkin huuto.netistä juuri hänen värisensä pienen pussukan, ilmeisesti meikkipussiksi tarkoitetun. Pussukan myyjä väittää kivenkovaan tuotteen olevan aito, mutta ankarankaan googlauksen jälkeen en ole onnistunut täysin samannäköistä pussia löytämään.

  Ajattelin nyt tässä kokeilla onneani ja kysäistä, että osaatko longchamp fanina sanoa, kuinka saan selvitettyä onko pussukka aito vai ei?

  Olisin kiitollinen, jos kerkeisit vaikka heittämään minua s-postilla, jos sinulla on asiasta enemmän tietoa :) Osotteeni on auroora@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka.

   Hyvä saada myös satunnaisia lukijoita vieraaksi. Laitoin sinulle mailia, niin katsotaan josko osaisin sanoa, onko tuote aito vai ei. En ole mikään expertti tämän kanssa kyllä, mutta aika monta mallia on hiplannut kuitenkin :)

   Poista
 9. Moi Dahlia!

  Satuin netissä liikkuessani törmäämään blogiisi. Olen myymässä tarpeetomana uudenveroista aitoa, mustaa Longchampin Roseau-laukkua. Ostettu Stockalta vuosia sitten, ollut käyttämättömänä viimeiset 2 vuotta. Ei naarmuja tms.

  Koska olet asiantuntevampi kuin minä, ajattelin kysyä voisinko saada sinulta vinkkiä missä sitä kannattaisi tarjota myyntiin ja paljonko siitä kehtaisin pyytää. Laukku on tosiaan niin hyväkutoinen, että se voisi olla kaupan hyllyltä. Minua tavoittaa sunny3@luukku.com.

  Kiitos tuhannesti jo etukäteen! Aurinkoa kesääsi toivottaa Kirsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kirsi!

   Vastaan tähän mailitse tuohon osoitteeseen jonka laitoit :)

   Dahlia

   Poista
 10. Mahdatkohan lukea näin vanhoja kommentteja, mut kysyisin, minkä hintaisia nuo neikkilaukut ja lompakot on (nahkaiset). Asun niin syrjässä, että on hankalaa päästä paikan päälle katsomaan ja netissä hinnat on huonosti saatavilla. Niin ja minkä hintainen tuo sateenvarjo on suunnilleen? Kiitos jo etukäteen. T. Ines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ines. Luenhan minä, blogger onneksi kertoo vanhempienkin merkintöjen kommenteista :) Ongelmaksi hinta-arvioinneissa nousee vain se, että nahkaisen meikkilaukun ja sateenvarjon olen saanut lahjaksi joten en ole koskaan etsinyt edes niiden hintoja. Kankaisen version hinta lienee 60€ kieppeillä, se on useamman vuoden ikäinen sekin.

   Lompakot keskimäärin, mitä olen joskus hintoja katsonut, maksavat 100-150€ mallista riippuen. Sateenvarjosta en todella tiedä ollenkaan valitettavasti.

   Poista
  2. Kiitos tiedosta! Aloin näitä hankkimaan lahjaksi kummitytölle, joka on näihin hurahtanut ja ensimmäisen laukun hankin nyt synttärilahjaksi kiireessä lentokentältä, enkä ehtinyt juuri muita tuotteita katsastamaan :-) Täytyy suunnata heidän myymälään seuraavalla Helsingin reissulla.

   Poista
  3. Tuotteita on aika tavalla kyllä, toivottavasti löytyvät hänelle mieluisat :) Mielelläni autan mikäli vain osaan.

   Poista
 11. Hei! Minulla on 29 vuotta vanha musta nahkainen Longchampin matkalaukku, jonka olen ostanut Pariisista vuonna 1989. Maksoin siitä silloin n. 2000,00 "mummo markkaa". Siihen mahtuu hyvin viikon matkatavarat. Laukku on täysin ehjä ja moitteettomassa kunnossa. On ollut vähällä käytöllä. Olen harkinnut sen myymistä...

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!