Naked truth.

Tyyliä metsästämässä blogin Veera sen aloitti sunnuntaina tällä postauksellaan. Nimittäin laittamalla blogiinsa naamansa ihan ilman meikkiä tai kuvankäsittelyohjelman häivääkään. Koko päivän katselin näitä samoja ja päätin sitten, että osallistun minäkin tähän. Vaikkakin näin jälkijunassa (netissä kaikki vaikuttaa olevan myöhässä, jos ei heti reagoi). Kaikesta huolimatta siinä minä nyt möllötän: 31-vuotias Dahlia ilman meikin häivääkään eikä kuvaakaan ole käsitelty mitenkään. Samalla kameralla kuvattu kuin muutenkin kuvaan, sen verran muutettu asetuksia, että on sisävalossa sopiva reagointi kameralta, muuten näyttäisin ihan keltaiselta jos autovalotuksella mentäisiin. Keltaisen sijaan taidan olla tuommoinen vaaleanpunaiseen taipuva.


Omistan ihon, joka reagoi ihan kaikkeen ja vaikka kuvassa ei meikkiä ole, niin iltapesun (jonka suoritin siis hämmästyttävän ajoissa) lisäksi lätkin naamaani toki perus silmänympärysvoiteen ja yövoiteen. Muuten tältä sängynpäältä olisi tämän bloggaajan pitänyt vielä kömpiä takaisin rasvaamaan naama. Rasva kuitenkin sallittakoon. Posket punottavat helposti, näkisitte urheilun jälkeen, olen ihan yhtä punainen kuin tomaatti. Lämpötilan vaihtelut ja etenkin pakkanen tekevät myös hallaa iholle, lisää rasvaa siis.

Minä olen sen verran turhamainen, että meikkaan joka päivä edes vähän. Kulmakarvani ovat sen verran vaaleat, että ainakin ne tuppaan piirtämään kerta toisensa jälkeen. Värjään myös tukkani ja käytän Mavalan ripsiseerumia. Muuten sitten olenkin "luomu". Herkät silmät saavat karttamaan ripsien pidennykset ja puhdas laiskuus rakennekynnet (niitähän pitäisi käydä uusituttamassa!). Minä turvaudun rasvoihin, seerumeihin ja meikkiin. Oli tulos mikä tahansa.


En vastusta sitä, että ihmiset "muokkaavat itseään", osa jopa kirurgin veitsen avulla. Sen sijaan minä, kuten moni muukin, vastustan sitä, että Anonyymit kommentoivat bloggaajalle, että tämä ei kelpaa, koska ei ole kuvankäsitellyt kuvaansa ja tehnyt itsestään hoikempaa tmv. En koskaan käsittele kuviani (ellen vaihda niitä mustavalkoiseksi tai seepiaksi). En edes osaisi. Kamerassakin vaihdan aika harvoin asetuksia, valon mukaan toki. Olen tällainen ja tällaisena ajattelin pysyä. Punottavani naamani kera.

Kehoni myös menee ruttuun jos kumartelen, koska kehossani on rasvaa. En aio oikoa niitä virheitä. Jos jotakuta eivät reiteni tai mahani miellytä, niin turha niitä kuvia on katsella. Kaikkein vähiten minä alan opettelemaan kuvankäsittelyä, jotta voisin käsitellä itsestäni hoikemman. Huh sanon minä.


Niinpä minä välitän Veeran sanoin tämän haasteen nyt eteenpäin, jos joku tätä vielä ei ole toteuttanut.

Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen

Näin tiistaina, puhtoisen naaman myötä toivottelen hyvää illanjatkoa kaikille!

It's a finnish blog thing, to show what you looked like with out make up. It started on Sunday since one blogger was told to learn to use photoshop so she could make her self looking more pretty and slimmer. It's not just the looks, it's also what's inside! So this is me, after washing my face and putting on my usual nightcream. No make-up and nothing to done to photos either. What do you think of natural beauty?

Hope you are all well!

Kommentit

 1. Upeaa, että sinäkin tartuit tähän! Mullakin tuntuu, että kasvot punottavat joskus syystä tai toisesta. Mutta se vaihtelee mulla tosi paljon. Sulla on ihanan sileän oloinen iho ja ei mitään epäpuhtauksia. Mulle niitä finnejä kun ilmestyy välillä ihan mihin vaan naamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sileys taitaa olla vain harhaa, juuri nyt ei ollut finnejä :D Leukaan ja nenänpieleen niitä itselleni eniten tulee. Muuten ei oikeastaan, mutta punainen tuo naama osaa kyllä olla :)

   Poista
 2. Mahtavaa että niin moni on lähtenyt haasteeseen mukaan! Toistelen itseäni, mutta kaikki näkemäni kuvat ovat olleet niin kovin kauniita, sinun myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä itseään saa toistaa ja näin hyvän asian kohdalla lähden minäkin naamaani näyttämään meikittä :) Ja kiitos!

   Poista
 3. Hyvä Dahlia! Enpäs ole koskaan tullut edes ajatelleeksi että kuvia voisi photoshopata hoikemmiksi! Herttinen sentään, jotain rajaa. Liputan tuon omana itsenä pysymisen puolesta. Kuvasi ovat sitäpaitsi kauniita. Aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin luin jostain blogista tapahtuneen, en itsekään ennen sitä tullut ajatelleeksi, että niin voisi tapahtua oikeastikin.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!