Some new things and Helsinki by night.

Vaikka täällä onkin edetty kovalla kiireellä eteenpäin viikkoa, niin se ei toki tarkoita, etteikö aikaa ostoksille olisi jäänyt. Tässä siis kokoelmaa viime viikon lopulta ja tältä viikolta noin ostostensa puolesta. Olen muuten havainnut tässä kirjoitellessani näitä valmiiksi, että tämä on melkein itselleni helpompaa. Joten jatkossakin on mahdollista, että saatte (etenkin arkena) noita ajastettuja merkintöjä. Ehkä ne pari päivää vanhat kokonaisuudet eivät sittenkään kaada maailmaa. Jostain syystä se kiire tuppaa tunkemaan iltoihin ja toivon syvästi, että ketään ei haittaa jos vaikka maanantaina kirjoitan valmiiksi tiistaille ja keskiviikolle. Sen enempää tuskin saan kerralla kirjoitettua.

Mutta niihin ostoksiin:


Taisinkin kotiamme "esittelevässä" merkinnässä kertoa, että astiasto on lautasten ja tarjoiluastioiden osalta meillä hyvin yksioikoisesti mustaa Teemaa. Menneiltä Prisman AO-päiviltä innostuin alennuksen siivittelemänä ostamaan pienemmän salaattikulhon sekä kaksi noita neliölautasia myös. Ruokalautasia on täysi tusina, noita neliöitä nyt neljä ja tuo yksi salaattikulho. Hitaasti, mutta varmasti, uskon että siitä on tulossa vielä vallan kelvollinen astiasto. Tässä kohdassa olen hämmentävän vähän "mulle kaikki heti" ihminen vaan jaksan kerätä osa kerrallaan ja hyödyntää alennuksia. Tapahtuisipa sama muillakin elämän osa-alueilla.



Viime viikonloppuna kävelin perin omituinen ostosmäärä käsissäni pois H&M:ltä. Olen pidemmän halunnut kokeilla eläinkuosia ja päätin olla suuremmin sijoittamatta mihinkään kalliiseen joten lopputulos oli tämä 10€ keinokuituhuivi. En vielä ole osannut oikein yhdistää sitä mihinkään, ehkä ihan hyvä tämän takia ostaa edullisemmalla kuin se kovasti hinkuamani satasen versio. Rannekoru puolestaan on harvinaisesti kullan värinen, ihastuin kuitenkin malliin kovasti, töiden pikkujouluja ajatellessa tässä.



En meinannut uskoa niin Akateemisen kirjakaupan kuin Suomalaisen kirjakaupan kummankin pettäneen minut. Kalenteriani ei tule heille enää myyntiin. Samaa olen kuitenkin käyttänyt jo viisi vuotta (joka vuosi uuden ostaneena) ja paperblanks tekee minulle ne juuri oikeat kalenterit, joten netin syövereistä löysin ihastuttavan kalenteri- ja muistikirja kaupan joka Jenkeistä saakka toimitti kalenterin. Hintaa tuli kotiin kuljetettuna vitosen verran enemmän kuin Suomesta ostettuna, joten onpahan kalenteri. Olen hankala kalenterin kanssa, mutta se on joka päivä mukana ja minulle sen pitää olla just eikä melkein.

Sitten tapahtui Esprit niin verkossa kuin Aleksanterin kadun liikkeessäkin:


Verkosta löytyi tämä ihastuttava ruskea hame, joka oli vaan pakko saada. Se on ehkä aavistuksen lyhyt töihin, mutta paksuilla sukkahousuilla se ehdottomasti menee kyllä.  Huomatkaa, että koetan pyristellä siitä harmaasta valikoimastani eroon.


Aleksin liikkeestä puolestaan löytyi tämä ihanan pehmeä ja lämmin pooloneule. Kuten rakas Tanskattareni totesikin: "Näyttää ihan sulta!". Sellaisia vaatteita on hyvä olla olemassa. Tämä on ainakin lämmin ja pehmoinen. En saisi mennä siihen liikkeeseen, en koskaan tule ulos sieltä ilman ostoskassia.



Netistä tilasin myös tämän jo jokusen kerran silmäilemäni kaulakorun jonka sai nyt alesta. Alesa olivat myös nämä herttaiset konjakkiset avokkaat. Ne korvaavat yli viisi vuotta sitten Varsovasta tuodut konjakkisit avokkaat joiden kanssa vihdoin luovutin syksyllä, ei niitä kovin montaa kertaa voi korjata. Nämä nahkaiset kaunottaret olivat hyvässä tarjouksessa ja tilaukseen ne päätyivät. Kuten Espritin avokkaat muutenkin, näissä koko 38 istui jalkaan kuin valettu.

Torstaina näin siis rakasta Tanskatartani (kurkatkaapa muuten hänen loistava ruokabloginsa täällä) joka käväisi Suomessa. Harvinaisen vähän ostoksia, mutta sitäkin enemmän kaivattua nauramista ja hyvää seuraa. Ruuan tarjoili yksi kotimaisen ruuan suosikeistani eli Kaarna.



Alla olevat tunnelmakuvat on napattu viideltä iltapäivällä! Viideltä on jo näin pimeää! Kaunis Helsinkihän se tuikkivine valoineen siinä. Näissä tunnelmissa oikein hyvää sunnuntain jatkoa kaikille!




Here are couple of thing I have been getting from last couple of weeks. Some new dishes, I just love those black ones. I got my self a new bracete for christmas parties and animalprint scarf. I have been thinking for so long to try animal print. Not tried it yet, but let's see what I can do with it. 

New calender arrived as well. I'm weir, I keep old time paper calender and I want it to be just the one. So here it is, straight from the US. Also new skirt and blouse from Esprit. Neglase and Shoes from there as well. I just should not go to Esprit, neither to their online store or on a real store. I never ever get out with out getting something new. 

Also some shotos of my dinner with a dear friend and some lovely pictures of Helsinki by night. Actually it's 5pm in thos pictures, dark comes early this time of year.

Lovely Sunday and hope you are all well!

Kommentit

  1. Ihania ostoksia olet tehnyt! Kalenteri on aivan ihanan näköinen! Ja neuleet ja kaikki muukin, mutta kalenteri oli musta huippu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalenteri on ihana! Rakastan noita paper blanksin tuotteita muutenkin, muistikirjojakin on useampi saman valmistaja tuote :)

      Poista
  2. Tosi ihania ostoksia. Oliko tuo rannekorukin H&M:stä? Mulla on korukriisi nyt pikkujouluja ajatellen... ostin mustan käsilaukun missä on kultaiset koristeet joten jo hankitut strassikorut menee nyt vaihtoon. Kultaista siis hakusessa :)
    Minä olen myös tuon kalnerin kanssa aina ihan pihalla. En ole löytänyt oikein sopivaa kalenteria ja olen vähän laiska sitten käyttämään sellaista, joka ei ihan sovellu tarkoituksiini. Kännykän kalenteri on toki tullut entistä tärkeämmäksi, mutta "vanha" paperinen toki olis kiva myös! Kiva, että sinä löysit itsellesi passelin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, H&M:stä sekin ja ihan liikkeen puolelta, netissä en ainakaan ollut huomaavinani sellaista. H&M:llä oli ihan kiva koruvalikoima tällä hetkellä, ainakin tuossa meidän kauppakeskuksen kaupassa oli.

      Minä olen niin kamalan kranttu kalenterin kanssa, että joskus ihan huimaa. Pitää olla riittävän paksut sivut (Timexissa ei ole), riittävästi tilaa kirjoittaa, päivät pystyasennossa jne. Kamalia vaateita :D Kännykän kalenteria en osaa käyttää. En kyllä ole opetellutkaan pahemmin. Passelin kalenterin hankinta on aina työn ja tuskan takana, vähän kuin ne täydellisesti istuvat farkut. Kun löytyy hyvät, niin pitää hankkia samoja ;)

      Poista
  3. Kivoja hankintoja olet tehnyt! Minä olen keräillyt Arabian Paratiisi -sarjaa jo vuodesta 1998 lähtien. Se on edelleen vajaa ja ostan myös aina superaleista ja koska Paratiisia on niin harvoin alessa, sarja täydentyy hitaasti.
    Minä tunnustaudun niiiiin digitaali-ihmiseksi kuin vain suinkin voin. Vihaan jonottamista ja odottelua, joten jos vaan jonkun asian voi hoitaa verkon kautta, teen sen siinä muodossa. Myös kalenteri on ollut jo vuosia digitaalisessa muodossa. KUNNES. Jäin veeärrän armoille, jossa on kyllä hyvä verkkoyhteys, mutta se katkeilee usein ja on tuskastuttavan hidas. Jouduin siis vuosien tauon jälkeen siirtymään manuaalikalenteriin (digitaalisen kalenterin ohella). Ja mullakin olisi nyt taas edessä perinteisen kalenterin hankinta ensi vuodelle. Lakimiesliiton jäsenenä sain kyllä pienen kivan perinteisen version, mutta jotenkin haluaisin ottaa käyttöön jonkun hieman isomman ja ehkä pikkuisen "trendikkäämmän" vanhanaikaisen" kalenterin:)

    Oikein mukavaa alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Paratiisi on kaunis ja voin kuvitella, miten vaikea sitä on saada alesta. Musta teema (siinä missä muita saa kyllä) on vasta viime aikoina alkanut aleissa näkyä. Hiljaa hyvä tulee, kannustavaa tietä myös, ettei ole ainut, jolla on kokoelman keräys vielä kesken.

      Olen kaksi jakoinen digitaali-ihmisenä. Jos asian voi hoitaa maililla ja/tai verkossa niin teen sen siellä. Silti haluan, että tuo omat menot sisältävä kalenteri on paperisena. Töiden jutut ovat töissä koneella, tuossa hyvin harvat työmenot merkattuna (ne ääriharvat kerrat kun on oltava aamusta jossain muualla kuin toimistolla).

      Kannattaa vilkuilla Akateemisen ja/tai Suomalaisen valikoimia, kummassakin on paljon kaikkea sen perus tavallisen mustakantisen tilanne myös. Minähän valitsin oikein tuommoiset todella vanhanaikaiset kannet, melkein protestina. Vanhat kirjat ovat niin ihania, jäljitelmät kalenterini kanteen kelpaavat hyvin.

      Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinnekin!

      Poista
  4. Kivoja Teeman astioita oot ostanut. Meillä on mustaa ja valkoista teemaa, se vaan toimii niin hyvin. Ihanat on nuo ruskeat korkkaritkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä ei väriä kauaa mietitty, ilmoitin haluavani mustaa ja Kotinörtti kuulemma syö sujuvasti myös mustilta lautasilta :D Korkkarit ovat nätit, odotan oikein kun ne saa huomenna jalkaan töissä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!