Tallinn.

Viettimme Kotinörtin kanssa tosiaan lauantain ja sunnuntain Tallinnassa juhlien kihlajaistemme vuosipäivää. Seuraakin siis paljon valokuvia, vähemmän tekstiä reissusta, joka alkoi Länsisatamasta lauantai aamuna kahdeksalta ja päättyi samaan paikkaan sunnuntaina ilta seitsemältä.



En ole aamuihminen, joten laivalta ei ole kuvia. Ei ole takaisin tullessakaan muuten. Laiska taisin olla, mutta jaksanut kuvata suuremmin. Hotellin sen sijaan kuvasin, sama hotellin kuin elokuussakin reissussa ollessani eli Radisson Blue Olümpia. En majoittuisi missään muualla Tallinnassa, en näiden kahden loistavan kokemuksen jälkeen. Lähetin tänään suuresti kehuvan sähköpostin menemään hotellin johdolle, sen verran hyvää ja asiantuntevaa palvelua saimme.



Tallinnan vanha kaupunki on kaunis ja siellä minä jaksoinkin taas kuvata vaikka kuinka ja kanssa.



Törmäsin myös tähän ihanaan näyteikkunaan. Mitä ihania laukkuja ja kenkiä sekä lompakoita. Eivät omaan makuuni niin, että olisin niitä harkinnut edes ostavani, mutta kyllä niitä pidemmän hetken aikaa jaksoin tuijotella.







Joulutoria, marsipaania ja niin paljon kaikkea muuta. Vietimme useamman tunnin vain käyskennellen pitkin vanhaa kaupunkia. Nähtävää riittää vaikka kuinka ja torilta ostettu glögi piti lämpimänä. Sää oli... no, vettä ei satanut, mutta ei siellä aurinkokaan paistanut. Ei se silti haitannut, hauskaa oli.


Vastapainoa vanhaan kaupunkiin tuo tämä Stoccaa vastapäätä oleva monumentti. Rakennuksesta ei ole mitään havaintoa mikä se on, mutta siinä se kuitenkin pönöttää. Stockmann on aina vaarallinen paikka, niin näemmä myös Tallinnasta, siitä alempana enemmän.



Mekko/Dress: Mexx (old)
Huivi/Scarf: Stockmann
Kengät/Shoes: Soko
Laukku/Bag: Pertti Pahlmroot
Korut/Jewelry: Kalevala Koru

Kävin elokuussa syömässä hotellin omassa ravintolassa Sensossa syömässä ja ehdottomasti halusin sinne uudelleen. Kamera ei laukkuun mahtunut, mutta on sanottava ruuasta sen verran, että ehdottomasti jatkossa haluan samaan paikkaan syömää. Toivoakseni jo perjantaina jos joku kollegoista sinne lähtisi (kyllä, pikkujouluristeily Tallinnaan odottaa). Suosittelen kaikille Tallinnan reissaajille.




sunnuntaina heräsimme aikaisin nukkumaan menemisen jälkeen jo ajoissa, aamupalalle suhasimme samantien ja sen jälkeen edessä olikin reipas tunti samaa kun tein viimekin reissulla. Hyvä kirja, peitto lämpöeristeenä ikkunalaudalla istuen. Välillä lukien hyvää kirjaa, välillä ihmetellen Tallinan menoa. Asiaan kuuluvasti myös Herkusta haettu mustikka pavlova herkkuna.

Sen jälkeen olikin aika pakata, pukea ja lähteä sataman mauste-ostosten kautta laivalle ja kotiin: 


Paita/Blouse: Esprit
Hame/Skirt: Esprit
Kengät/Shoes: NewLook
Laukku/Bag: Longchamp

Niin, se Tallinnan Stockamann... Ostoksista on sanottava, että perinteisesti ostin kasan erilaisia huulirasvoja (miten aina onnistun sortumaan niihin?) sekä juhlavuoden nro. 100 eli kashmirvillaisen pashminen tummansinisenä (joka on muuten äärettömän vaikea kuvata mitenkään mielenkiintoisesti, yksivärinen kun on).


Mukaan lähtivät myös nämä hellyyttävät hanskat. Istuivat käteen kuin unelma ja ne oli vaan pakko saada mukaan. Niin mukavat ja suloiset, kerta kaikkiaan ihanat. Kovin lämpimät ne vielä ovat, mutta loppuviikolle taidettiinkin povata viilenevää (ja lumisadetta). Se, mitä en osannut mitenkään aavistaa on mukaan lähtenyt uusi laukku.

Kaikki kunnia rakkaalle Bayswaterille, mutta se on leimautunut niin työlaukuksi, että en vapaalla sitä oikein osaa enää pitää. Plus laukku on kohtalaisen painava. Vapaa-ajalle sopiva nahkainen laukku jonne mahtuu koko elämä. Pienenä toiveena takaraivossa oli, että ihan jokaisella ei tulisi samanlaista vastaan. Mitenkään aktiivisesti en ole tätä etsinyt, mutta tämän kanssa se oli rakkautta ensi silmäyksellä:




On nyt kyllä tunnustettava hölmöytensä ja kerrottava, että en edes tiennyt, että Hilfigerillä on näin kivoja laukkuja! Tämä suorastaan sulatti sydämeni ja varsin kohtalaisella hinnalla tämän myös kotiutin. Nyt se odottaa vaan käyttöään. Mitäs pidätte tästä hankinnasta? Olenko ainut, joka ei ole tajunnut miten kivoja tuollaisia rennompia laukkuja Hilfiger tekee?

Hyvää keskiviikkoa täältä huisin pitkien postausten äärestä, huomenna palataan taas "normaaliin elämään" eli niiden asukuvien pariin!

Here is a lot of pictures from my trip to Tallinn, capital of Estonia. I really have grown to like the city and have already planned a new trip. We spent a lovely day in one of Europes oldest capitals just walking around old town and eating well in the evening. 

The next day I managed to get some time for me, just sitteng and reading. I also made some shopping, new sarf (all navy blue in kashmir, hard to take nice photos!), new gloves and this lovely Hilfiger bag. Great for leasure time this one, love at first sight also! What do you think? Lovely one or a total miss?

Hope you are all well!

Kommentit

  1. Näytätpä sinä hyviltä kuvissa. Tykkään etenkin vaateyhdistelmästä, mihin kuuluu tuo valkoinen pusero.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Se on kun tuo mies ottaa kuvat, niin hymyilee eri tavalla ;) Neule on ihanan lämpöinen ja hameestakin tykkäsin kovasti, joten kyllä se vielä usein on päällä tuokin yhdistelmä :)

      Poista
  2. Voi miten ihania ja tyylikkäitä asuja! Kivoja kuvia muutenkin. Nyt voisin täällä lauleskella, että "ikäväni Tallinnaan". :) Pääsisiköhän poitsun kanssa sinne joskus. Ensimmäisenä taitaa silti olla mielessä joku rantareissu, jos sattuisi onnistumaan ensi vuoden lopulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Furi! Uskoisin, että Tallinnassa on lapsellekin sopivaa katsottavaa ja tehtävää, mutta voisin kuvitella, että rantareissu on ensihätään parempi kuin kaupunkiloma.

      Poista
  3. Tyylikkäänä olet ollut taas reissussa! Ja ihana tuo laukku!

    t. Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Laukku on kyllä kerrassaan valloittava, juuri sopiva vapaa-ajalle sopiva laukku.

      Poista
  4. Tallinna on kyllä viehättävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Etenkin kun vettä ei sada ;) Nimimerkillä: Perjantaina töiden pikkujouluja mielenkiinnolla odottaen.

      Poista
  5. ahh Tallinna on niin kiva ja kaunis paikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä. Pidän Hansakaupungiesta muutenkin, Tallinna on sopivan lähellä :)

      Poista
  6. Ihania kuvia, alkaa itsellänikin tehdä mieli käydä Tallinnassa vielä ennen joulua:) Ja kivan laukun olet löytänyt, minäkään en ennen kesää tiennyt, että Hilfigerillä on kaikkia ihania laukkuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä ehtii hyvin käväisemään. Ihanaa etten ole ainut! Luulin jo, että olen vallan kadonnut muodin pyörteistä kun en tiennyt noita ihania laukkuja olevan edes olemassa :D Oppia ikä kaikki.

      Poista
  7. Kivoja kuvia ja Tallinna on kyllä tosi romanttinen paikka. Juuri sopiva teille :)

    Tommyllä on kyllä vaikka mitä kivaa! Itse tykkään sekä vaatteista että asusteista ja kengistä. KOhtuuhintaista, kivaa rentoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis kaupunki, oikein sopiva.

      Tommyn vaatteita olen kyllä ihastellut aikaisemminkin, mutta olen jotenkin ollut täysin sokea ajatukselle laukuista ja kengistä. En ole enää, jäi viikonloppuna harmittamaan yhdet kengät, katsotaan nappaanko huomenissa mukaan ;)

      Poista
  8. Ihanan oloinen, rento ja romanttinen reissu! :) Voi tuo Pavlona, lääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä, toivottua vaihtelua arkeen. Kotinörttikin tykästyi kaupunkiin, joten palaamme uudelleen. Tuo Pavlova, sanat eivät riitä sen kanssa. Sääli ettei niitä voinut ostaa kasaa mukaan, eivät ne kestäisi.

      Poista
  9. No mutta WAU tuo laukku! Mun kone tai silmät vääristää, mutta onko siis laukku musta vai ihan tummanruskea? :) Enpä ollutkaan tietoinen, että Hilfiget tekee noin mukavaisia laukkuja, täytyy ehä joskus vilkaista tarjonta Hilfigeriä myyvistä paikoista :) Tuo sinipunainen läppä on erityisesti tosi hauska! Voi ootan kyllä tosi paljon, että postaat kuvia käytössä laukusta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan mielettömän kaunis kyllä. Tänään on sitten ekaa kertaa käytössä niin kyllä niitä kuvia seuraa vielä. Se on tuommoinen tumman suklaan ruskea. Oikein ihana tuomoinen vapaa-aika laukku :)

      Poista
  10. Molemmat asut tosi kivat!! Oon mä vaan niin kade sulle, oot aina niin...jotenkin freesi... Mun peilistä katsoo väsynyt "vanha" nainen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Freesiyden salaisuus on kyllä se, että nuutuneita kuvia ei julkaista. Kuvat otetaan meillä iltapäivällä vasta eli kun olen herännyt. Toisaalta toivon aina, että hymy pelastaa näkemästä tummia silmänalusia ja väsyneisyyttä :)

      Poista
  11. Tuo uusi laukkusi on ihana! En kyllä minäkään tiennyt, että Hilfigeriltä tuollaisia laukkuja saa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä. Se osoittautui myös hämmentävän tilavaksi eilisessä ensikokeilussaan. Minä menin innoissani jo selaamaan Euroopan verkkokaupan sivuja. Suuri virhe, wishlisti kasvoi nopeasti, vielä en tilannut mitään :D

      Poista
  12. Kiva reissu teillä! Tuo asu jossa ruskea hame ja vaalea neule oli erityisesti mulle mieleinen, taidan lainata ideaa, koska kaapista löytyy samantapaiset hame ja neule...:) Tommyn laukut on kivoja usein, niitä kai vähän vähemmässä määrinn euroopasta on saanut, nyt saa. Mulla on yksi vähän pienempi monikäyttölaukku. Niiden ainoa "vika" on se että ne on todella aina melkein heti tunnistettavissa Tommy:ksi...:D Punainen ja sininen tai sitten H-logokangas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, jos voin inspiroida pukeutumisessa. Omaankin mieleeni kyllä tuollainen kokonaisuus. Tykästyin muutamaan muunkin Tommyn laukkuun, vähemmän tunnistettavia kuin tuo omani. Saas nähdä miten käy niiden kanssa, pidänkö näppini sittenkin erossa niistä vai sorrunko ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!