23.12.2012

Our Christmas.

Lueskelin hiljaisena työiltapäivänä perjantaina Mapsin kirjoitusta heidän joulustaan ja sainkin siitä sitten idean kirjoitella teille näin aaton aaton kunniaksi siitä, millaisia meidän jouluperinteet ovat. Meillä siis tarkoitan tässä nyt itseäni ja Kotinörttiä eli tämmöisestä kahden hengen perheestä on kyse. Perinteetkin vasta viime vuonna muokkautuneet sellaiksi kun me haluamme ne säilyttää.

Kuvat ovat kaikki osoitteesta: http://weheartit.comAnoppila aaton aattona.

Tämä on meillä ihan selvää. Kotinörtin Äidillä on syntymäpäivä 23. päivä ja silloin sinne siis mennään. Ajomatkaa on muutama tunti, tämän vuoden kauhukeleille lähdemme jo lauantaina ja palaamme sunnuntaina. Jos 23. päivä on viikolla, niin ajamme silloin ja aattona vasta takaisin. Koska on mahdollista kuitenkin herätä kotona aattoaamuna, niin käytämme mielellämme tämänmahdollisuuden hyväksi kumpikin eikä siitä pahoillaan oltu sielläkään suunnassa. Rauhassa kuitenkin ajalemme sinne ja takaisin, syömään mitäpä muutakaan kuin jouluruokia.

Äidille aattona.

Joulurauhan julistamisen jälkeen aattona hyppäämme jälleen autoon ja huristamme lyhyen matkan (vartti) äidilleni. Jos nämä sattuvat kaikki viikolle, niin jo ennen julistamista suunnistamme Anoppilasta pois. Myös Äitini vanhemmat ovat paikalla ja siellä vietämme syöden, lahjat jakaen ja kahvitellen iltaa pitkälle kunnes illalla viemme Hietaniemeen kynttilät muualle haudattujen kivelle kuten niin monet muutkin. Sen jälkeen on meidän osaltamme sukulaisjoulu hetkeksi katsottuna.


Aattona rakkaimmat ystävät myös.

Hautausmaalla käynnin jälkeen nimittäin vielä myöhäiseksi illaksi hurautamme hetkeksi istumaan Sen Toisen Perheen luokse eli Nna aviomiehensä kanssa esitti kutsun saapua heille aattoiltana ja koska viime vuonna viihdyimme niin hyvin päätimme tänäkin vuonna mennä. Lopulta vaikka näen perhettäni paljon niin näen myös ystäviäni ja tämä tapa nähdä myös heitä aattona on suuresti mieleeni.

Joulupäivä pyjamassa.

Joulupäivänä en aio oikeastaan liikkua mihinkään. Kävelyllä kenties, mutta muuten olemme sopineet katsovamme elokuvia, syövämme suklaata ja mitä ikinä Äiti meille mukaan pakkaakaan. Jouluruoka ei ole hirveästi kummankaan suosikkia, mutta kyllä se kuuluu tuohon. Lisäksi laitan sitten tortilloja hyvin epäjouluisasti illalla, mutta ainakin on kummankin herkkiruokaa.

Tapanin ajelulle Isälle.

En ole blogin puolella varmaan isästäni paljon puhunut, Siskostani kyllä. Tämä johtuu siitä, että näen isää vain muutaman kerran vuodessa. Avioerolapsena sanon näin, että minulla on nyt parempi "varaisä" isäpuolessani. Tiedän kuitenkin, että isänäiti meidät Tapanin kahville haluaa joten menemme. Tunnin ajo suuntaan ja toinen takaisin ja niin paljon joulutorttuja kun Kotinörtit ikinä jaksaa syödä, minä saan taatelikakkua <3


Lahjat.

Rakastan antaa lahjoja ja pähkätä sopivia. Katson jo valmiiksi sopivia pitkin syksyä ja tilaan useat netistä. Sitten teen täsmäiskuja kauppaan. Tahtoisin kovasti nähdä jokaisen lahjansaajan ilmeen, mutta anoppilan päässä se ei ole mahdollista, joten tyydyn kyselemään joulupäivänä mielipiteitä sitten. Kotinörtin veli on oivallinen agentti ja tietää innostukseni joten viimevuonna jo sain tarkan rapostin ilmeistä ja kommenteista.

Koristelut ja kuusi.

Meille ei mahdu joulukuusi ja se on minusta oikeastaan aika sääli. Koristelekin kovin vähän, mutta sitäkin rakkaimmilla esineillä. Koristeet nostetaan esille ensimmäisenä päivänä (tai ensimmäisenä adventtina, kumpi ikinä on ensin) ja pois ne otetaan loppiaisena. Niin kauan saavat tontut meillä oleilla. Isompaan asuntoon haluan kyllä kuusen, ehdottomasti. Joskin muovisen, en aitoa. Totuin tasaisen kauniiseen muovikuuseen Äidillä jo.Jouluruoka tai askartelu?

Tämä ei, kuten on jo selväksi käynyt, ole mikään suosikkini. En ole jouluruokaihminen enkä pahemmin välitä askarrellakaan suuria määriä. Sen takia minä mielelläni käyn myyjäisissä ja kyllä joka vuosi jotain pientä tulee tehtyä ylinmääräistä, mutta ei mitenkään pahemmin. Tänä vuonna joulukukat Anoppilassa ja Äidilläni korvaavat töiden ruokalasta tilatut joululimput. Tuen mielelläni osaajia ja ymmärränkin sen, minua varten se ei ole. Minua varten on käpertyä glögimuki kädessä Kotinörtin kainaloon katsomaan jouluelokuvaa.

Kaikkineen:

Nautin joulusta, vaikka en ehkä sillä perinteisellä tavalla. Kotona siivotaan normaalisti ja koristellaan vähän. Kyntteliköt laitetaan esille ja ajelemme joulupöydästä toiseen ja syömme pakasterasioista lisää vielä joulupäivänä. Se on kuitenkin itselleni se kaikkein tärkein osa joulua. Saada olla niiden rakkaiden ihmisten kanssa ja viettää aikaa heidän kanssaan. Minulle joulu on rauhoittumisen juhla ja kaivattu hengähdystauko talveen. Aika nähdä rakkaitaan.

Rauhallista joulunodotusta!


Here is a long story in finnish about our christmas traditions, in english I'll just say: Have a great holiday time!

All the photos: http://weheartit.com

20 kommenttia:

 1. Kiitos Dahlia kun sinäkin jaoit ihania joulumuistoja ja suunnitelmia kanssamme!
  Tärkeintä on se rauhottminen ja kiireettömyys! Erityisesti tänä jouluna olen säästynyt joulustressiltä, liekö syynä se, että lahjoja on tilattu netistä, eikä ole tarvinnut hulluna ravata kaupoissa? Kukaties ja sitä perinnettä ainakin aion jatkaa tulevinakin vuosina!

  OIkein ihanaa ja rauhaisaa joulua Sinulle ja Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, että jaoit jouluhetkiä kanssamme :) Minä suoritin myös suurimman osan lahjojen ostosta netistä, mitä nyt sen kasan kirjoja hain Prismasta kerralla kun oli asiakasomistajapäivät. Aion itse ainakin netistä tilaamisen perinnettä jatkaa, seison ennemmin postin jonossa kuin keskellä tohisevaa joulukansaa.

   Rauhallista ja nautinnollista joulua teille koko perheelle!

   Poista
 2. Hauskaa joulua sinulle ja miehellesi ;-D.

  VastaaPoista
 3. Ihana joulupostaus. Todellakin, kiitos kun raoitit ovea sinun omien jouluperinteiden maailmaan. Täkkäisiä tekstejä on aina yhtä ihanaa lukea.

  Rauhallista Joulua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sallamari! Pidän itsekin tällaisten lukemisesta, ajattelin jos tämä kannustaisi muitakin vähän raottamaan joulujensa verhoa ;)

   Rauhallista Joulua myös Sinulle <3

   Poista
 4. Kiitos jakamisesta - ja ihanaa, lämmintä yhdessäolon joulua sinulle ja Kotinörtille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle ja rauhallista sekä hyvää joulua myös teille kaikille! <3

   Poista
 5. Kiitoksia, oli mukava kuulla joulustanne. Oikein hyvää joulua ja menestystä tulevalle vuodelle sekä Sinulle että Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitso Pauska! Samoin teille kaikille oikein rauhallista ja rentouttavaa joulua ja menestystä uudelle vuodelle! <3

   Poista
 6. Ihana joulupostaus! :)

  Joulunpyhiksi kaikkea hyvää teille ja nauttikaa jouluherkuista, lahjoista, tunnelmasta ja toisistanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täällä nautitaan aaton aamun kahvista kaikessa rauhassa. Oikein hyvää joulua myös sinulle!

   Poista
 7. Olipas mukava lukea teidän joulustanne. :) Odotan jo huomista yhdessä olemista ja näkemistä. <3

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva kuulla teidän joulujutuista ja ihania kuvia oelt tähän keräillyt. Ne ovat niin tunnelmallisia :)

  Rauhallista ja mukavaa joulua sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat kyllä kauniita, pidän kovasti ja niitähän olisi tuolla vaikka kuinka.

   Rauhallista ja hyvää joulua teille myös! <3

   Poista
 9. Mukavaa joulua :).

  Meillä ei mitään ihmeellisiä jouluperinteitä ole, tai esimerkiksi viime vuonna oltiin kotona koska miehellä oli töissä päivystysvuoro. Tänä vuonna tultiin mun perheen luo. Perjantaina tultiin tänne mun äidille ja lauantaina käytiin mun mummolassa ja samalla myös isäni luona Oulussa. Joulu ollaan äidin luona vaikka äiti ei ole edes kotona vaan mökillä :D. Tai eihän sitä tiedä jos mekin sinne mökille eksytään. Aika useinkin menee niin, että kun tullaan kyläilemään, äiti lähteekin mökille. Meillä vaan ei kovinkaan usein tuota lomaa ole viikolla joten nää viikonloput ja nyt joulu on semmosia milloin voitiin tulla. Ja matkaa tänne Oulun seudulle on kuitenkin se 400km joten ei hirveän usein pääse. Viime vuonnahan joulun aikaan ei miehellä ollut edes kuin yksi vapaa, kun joulu sattui viikonlopulle.

  On mulla sentään jotain jouluperinteitä, pitää saada graavilohta ja tänä vuonna olisi tehnyt laatikoita mieli. Mies ei kuitenkaan innostunut niistä ja en sitten ostanut, kun en olisi halunnut kuin jonkun lusikallisen jokaista :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus olen suorastaan kateellinen ihmisille jotka eivät voi sanoa tekevänsä jouluna samoja asioita kuin aina ennenkin :D

   Kurjaahan se tietysti on, jos ei vapaita joulun kohdalle satu, meillä on molemmilla työt, joissa joulu ollaan kiinni. On siinä se haittansakin, ensimmäisenä jouluna koetimme keretä joka paikkaan kerralla, nykyisin annamme itsellemmekin aikaa :)

   Graavilohi kuuluu täälläkin joulupöytään kyllä, onhan sitä siis jotain perinteitä :)

   Rauhallista joulua!

   Poista
 10. Oli mukava lukea toisten joulun vietosta. Kiitos kun jaoit kanssamme. Ihania kuvia olit löytänyt. Rauhallita ja ihanaa joulua sinulle ja kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Minusta noita on hauska lukea muiltakin, joten miksi en itsekin kirjoittaisi. Joulu meni hujauksessa, mutta on tässä saanut levätäkin kunnolla. Jaksaa taas pitkälle :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!