21.12.2012

Spring 2013.

Koska tänään on talvipäivän seisaus, vuoden lyhyin päivä, niin ajattelin haaveilla vähän tulevasta eli keväästä, lämmöstä ja kesästä. Tämän teen tällä kertaa Pantonen julkaiseman kevään värikartan avulla. Pantonesta lisää voi lukea Wikipedista (klik). Yrityksen julkaisemat kevään 2013 värit näyttävät tältä:

Kuva/Photo: www.pantone.com

Noista tuo Emerald on myös vuoden 2013 väri. Minusta värit ovat kyllä kauniin keväisiä ja kesäisiä, mutta ongelmaksi tuppaa muodostumaan (itseni kohdalla siis) se, että en jotenkin osaa pukea itseäni vihreään. Noista vihreän ja sinisen sävyistä kun saisi niin upeita kokonaisuuksia ja minä se vaan vierastan koko väriä. Ehkä tämän voisi ottaa haasteena ja opetella käyttämään vihreää. Edes jossain yksityiskohdassa... Voisin vaikka aloitaa huivilla, olisi ainakin kovin tapaistani.

Omassa päässäni myös sitruuna ja nektariini aiheuttavat vastustusta, olen tosin pärjännyt ilmain niitä sävyjä vuosi jo, kumpikaan kun ei meinaa minulle sopia, imee värin kasvoiltani etenkin tuo nektariini. Punaisen ja sinisen toivotan tervetulleeksi, rakastan seilorilookkia enkä violettiakaan yhtään pistä pahakseni. Pellava ei välttämättä sekään ole paha, en ole oikeastaan kokeillut ainakaan tietoisesti, joten siihen en sano juuta enkä jaata.

En voi sanoa, että olisin ollut mitenkään tietoinen tästä värikartasta kun H&M:n alennuksia katselin, mutta niin siinä vaan kävi, että alennuksista toisella kierroksella tilattuina tuli sitten hohtavan sininen jakku kotiutettua. Värikäs jakku tuskin on kenellekään mikään yllätys, saman mallinen kuin vaikka nyt punainen ja violetti, jotka omistan:


Olen hyvän tovin jo kirkkaampaa sinistä jakkua toivonut. Se ei ehkä menen tuohon väripalettiin yksiin, mutta ainakin se on kaunis mustikkaisen värinen ja ehdottomasti sai hymyilemään keväästä haaveillen. Toisena ostoksena mukaan tuli napattua valkoinen nahkalaukku, jonka kyllä suunnittelin ottavani vasta keväällä käyttöön. Tuommoinen kassimallinen jossa on lyhyt ja pitkä hihna. Keväällähän olen sitten auttamattomasti poissa muodista tämän kanssa, mutta kyllä se huokauksia aiheutti tämäkin.


Mitä mieltä te olette tulevan kevään väreistä? Osuuko mikään silmään, että tuohan on just kuin minä vai tuntuvatko kaikki vierailta? Vai ovatko värit samantekevät ja tyyli pysyy samana?

Värejä vuoden lyhyimpään päivään ja ainakin itselläni alkaviin joulun vapaisiin!

P.S. Luvatusta Lumenen tehtaanmyymälän käynnistä juttua vasta joulun jälkeen, halusin ensin kokeillakin ostamiani tuotteita enkä vaan näyttää mitä ostin.

Today is the shortest day of the year. Sun shines here in southern Finland for only couple of hours. But already tommorow there is just few seconds more sun lingh. So just before christmas it's time to have a little tought for spring and summer. 

Yesterday I foud Pantone's colours for spring 2013 and there is a lot of green in them. Not my favourite, I'm a bit shy to wear it but I think I can try. The blues I love as well as my new jacket wich is just great. Also my new white leather bag arrived. I'm not going to wear it just yet since I want to spear it for spring.

So here, my little colours and dreams for the shortest day of the year.

Have a great weekend and hope you are all well!

6 kommenttia:

 1. Kevään värit eivät ole juuri omia värejäni, mutta tuo nektariini iskostuu ihan mukavasti. Olen korallin ystävä ja se liippaa hieman siihen suuntaan :) Vihreää en osaa myöskään käyttää.

  Hyvää joulun odotusta sinulle ja miehellesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä vaikuttaa monelle olevan hankala väri, mitä tästä puhuimme töissä työkavereiden kanssa. Uskoisin kuitenkin, että jokaiselle joku väri löytyy noista :)

   Oikein hyvää joulun odotusta myös sinne!

   Poista
 2. jaden vihreä on ihan kiva tervetullut väri. Itse en kauhesti välitä mitkä värit ns. sopivat, pistän ne sopimaan tai käytän vaikkei sopisikaan :D Haastan täten sinut tekemään saman ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kokeilla jos saisin edes ne eri vihreät sopimaan. Oranssiin ja keltaiseen en lupaa vielä taipua, niitä olen kammonnunt ihan pienestä saakka. Ehkä sain yliannostuksen aikanaan :D

   Poista
 3. Kirkkaanpunainen on aina kiva, ja tuo emerald voisi olla myös ihan toimiva joissakin yksityiskohdissa. :) Pukeuduin ennen aina kokomustaan, mutta nyt olen koittanut tietoisesti vältellä mustaa väriä pidemmän aikaa ja pukeutua sen sijaan värikkäämpiin juttuihin, plus peruskombonani toimivaan tummansinisen, valkoisen ja ruskean yhdistelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täälläkin, ennen pelkkää mustaa, nykyisin jo suorastaan värejä. Vaiukkakin kovin usein turvaudun ruskeaan ja harmaaseen noin mustan korvikkeena. Tummansininen, valkoinen ja ruskea muodostavat kyllä kauniin kokonaisuuden :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!