28.1.2013

10 hearts.

Hei, iltapostaus! Oikeesti? Onkohan se nyt ihan tosissaan, että päivittää blogia kaksi (!) kertaa päivässä. Noh, on se tällä hetkellä, koska on asiaa. Sain nimittäin ihanalta Sallamarilta haasteen kymmenestä sydämestä, jonka halusin maanantai illan kunniaksi toteuttaa. Maanantaina jos koska tarvitsee sitä piristystä.

Mikä ihmeen kymmenen sydäntä?

1. Listaa tämän hetken kymmenen lempiasiaasi.
2. Jaa haaste viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille.
3. Muista nauttia listaamistasi asioista mahdollisimman usein!

Halusin listata tähän arjen pieniä asioita, sellaisia joista nautin eniten kiireisen (tai vähemmän kiireiden arjen keskellä). Terveys, Kotinörtti, perhe ja rakkaat ystävät. Tottakai nautin näistä eniten, mutta kuitenkin tahdoin jakaa teille pieniä arkeani sulostuttavia asioita. Olen saattanut mainita näistä osan aikaisemminkin, mutta ajattelin, että se ei varmaan häiritse.

Kuva/Photo: http://weheartit.com

1. Valmiiksi keitetty kahvi aamuisin.
Olen siinä onnellisessa asemassa, että Kotinörtit herää töihin mennäkseen ennen minua ja joka arkiaamu onkin sitten kahvi valmiiksi keitettynä. Se jos mikä on minulle aamun luksusta. Kun en minä mikään aamuihminen kuitenkaan ole.

2. Siiti auto.
Olen huono, siis todella huono pesettämään autoani saati sitten siivoamaan sitä sisältä. Koetan pitää sen siistinä, mutta kun olen niin kamalan laiska sen kanssa. Tänään kuitenkin vein auton pesuun ja siivosin sisältäkin. Ai että se on kaunis ja kiiltävä ja ihana. Muistaisinkohan nauttia tästä jatkossakin? Miten auton pesetys tuntuu aina yhtä vaikealta?

Kuva/Photo: http://weheartit.com

3. Avokadot ja rusinat.
Kaksi suurinta heikkouttani. Oikeasti. Avokadot ovat ihan huumaavan hyviä, syön niitä oikeasti melkein päivittäin (joskin koetan muistaa, että vain yksi päivässä). Sen avokadon on muuten huomannut ihoni kunnosta. Lienen joskus aikaisemmin kertonut kärsiväni kiuvasta ihosta etenkin käsissä. Se on paranemaan päin enkä nyt keksi mitään muutakaan kun sen avokadon. Ne rusinat taas, ne ovat suurinta herkkuani olleet lapsesta saakka. Kotinörtti ei pidä rusinoista, joten kaikki asunnon rusinat ovat minulle! <3

4. Blogien lukeminen.
Siinä missä pidän bloggaamisesta kirjoittajan ominaisuudessa niin nautin kyllä niiden lukemisestakin. Hetki itselleni suosikkieni parissa on kullan arvoinen hetki josta nautin suuresti. Yhtä lailla on aina ihanaa löytää uusi ja mielenkiintoinen blogi.

5. Lukeminen.
Lukeminen noin muutenkin on harrastus, jota tuppaan harrastaman kohtalaisen usein. Luen mielelläni romaaneja, mutta myös elämänkertoja. Luen laajalla skaalalla oikeastaan kaikkea paitsi kauhua. Pidän valtavasti ns. vanhan ajan oppaista. Mm. vuodelta 1910 oleva keittokirja sai aikaan hymyn jos toisenkin huulilleni. Pyrin aina lukemaan illalla kirjaa, edes sivun tai kaksi, ennen nukahtamista.

Kuva/Photo: http://weheartit.com


6. Halaukset.
Olen pohjimmiltani kovin läheisyyden kaipuinen ihminen ja sylissä olo ja halaukset ovat ehdottomasti hyvän mielen asioita, ihan joka päivä.

7. Ruuan laitto.
Tämä on vaihteleva harrastus. Ajoittain en jaksa laittaa kun niin simppeliä perusruokaa, että itseäkin harmittaa välillä, etten saa mitään suurempaa aikaiseksi. Sen sijaan välillä taas, kuten viime viikonloppuna, jaksan oikeasti kokata enemmänkin, vanhoilla resepteillä ja kokeilla uusiakin. Joten siis ajan kanssa ruuan laittaminen on kyllä ehdottomasti sydämen asia. Leivon myös mielelläni jos vaan on aikaa ja siinä hommassa kyllä parasta on se raaka taikina kulhon reunoilta.

Kuva/Photo: http://weheartit.com

8. Brunssi.
Meillä on Kotinörtin kanssa muodostunut tässää talven aikana uusi perinne. Mahdollisuuksien mukaan jos olemme sunnuntaina kotona teemme aamupalan sijaan kunnon brunssin jälkiruokineen kaikkineen. Runsas ja rauhallinen aamiainen joka venyy välillä yli puoleenkin päivään on kyllä luksusta, josta koetan nauttia mahdollisimman usein.

9. Nauraminen.
Nauru pidentää ikää uskon minä ja olenkin aika nauravainen ihminen. Koetan pitää elämänasenteeni mahdollisimman positiivisena, murjottamisesta ei kamalasti ole apua ja monessa asiassa on hyväkin puolia, vaikka ne ilmenisivätkin sitten vasta monen vuoden päästä.

10. Ilmapallot.
Saatan kuulostaa lapselliselta, mutta oikeasti ilmapallot tekevät minut onnelliseksi. Minulla on olemassa vuosia vanha Nalle Puh juliste, jossa lukee "On mahdotonta olla masentunut jos sinulla on ilmapallo". Ja niin se minusta onkin.

Aion nyt sen verran poiketa säännöistä, enkä haasta ketään erikseen vaan sanon, että ottakaa koppi, piristäkää maanantai iltapäivänne miettimällä, mikä arjen pieni asia tekee juuri sinut onnelliseksi? Mikä saa sinut hymyilemään tai mikä on arjen pientä luksusta? Luen mielelläni ihan jokaiselta lukijoistani asioita, jotka tekevät onnelliseksi. Vaikka kommenttien muodossakin jos sinulla ei ole blogia tai et halua kokonaista postausta tehdä!

Näistä mietteistä oikein hyvää maanatai illan jatkoa!

Kuva/Photo: http://weheartit.com/

Here are ten things I currently love. More explenation in finnish, but those ten things are: ready made coffee in the morning, clean car, avocados and raisins, reading blogs, reading books, hugs, cooking, sunday brunch, laughing and balloons.

What are yours? Hope you are all well!

6 kommenttia:

 1. Great post. Nice atmosphere on your blog. I like it here. ;]
  Feel free to visit my blog. New images.
  If you like my picture like me on the fan page: https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856
  I will be extremely grateful.

  Have a nice day. Yours. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I will come and check out your blog :)

   Poista
 2. Olipas kiva postaus, ihanat nuo ilmapallot, avokadot ja rusinat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maanantai kaipaa välillä aina piristystä :) Pieniä herkkuja joista saa jopa nauttiakin päivittäin, rusinoistakin kohtuudella.

   Poista
 3. Kivoja juttuja! Itse menen näistä aina jumiin enkä osaa päättää mitä listaisin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein tätä listaa aika kauan minäkin :D

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!