23.1.2013

Armi.

Kävin katsomassa Armi näytelmän Helsingin kaupungin teatterissa. Näytelmä siis kertoo Marimekko Oyn perustajasta Armi Ratiasta. Myönnän nyt suoraan, että en koskaan ole ollut mikään Marimekon fani erityisemmin. raidalliset paidat ja Unikko ovat oikeasti kauhistukseni kummatkin. Saatoin nähdä kumpiakin riittävät määrät lapsuudessani ja nuoruudessani. Minulle Marimekko edustaakin juuri jokapoika paitoja, Unikkoa ja Risto-Matti Ratian suunnittelemia laukkuja jollaisessa kannoin koko lukion ajan koulukirjani. Tiedättehän, sen laukun? Se jossa on se iso läppä edessä ja läpässä on tasku ja jonka läppään saa kivasti kaiken maailman kanasmerkkejä.

Tämä ei suinkaan tarkoittanut, ettenkö minä silti tahtoisi näytelmää nähdä. Rakastanhan historiaa ja HKT on aikaisemminkin tehnyt historiaan pohjaavia näytelmiä ja olen niistä suuresti pitänyt. Toisaalta myönnän kyllä Armi Ratian olevan mielestäni myös suomalainen ikoni. Näytelmä itsessään olikin Marimekon kankaiden ilotulitusta. Nimen omaan niiden alkupään kankaiden. Riitta Havukainen tekee raiskyvän, räväkän ja vahvan roolin. Näytelmä on nopeatempoinen ja ehdottomasti jotta siitä saa enemmän irti, niin kannattaa lukea käsiohjelma, mielellään vieläkin enemmän. Hyvä ajankuvaus, mutta kuten Äitini totesi, varmasti saisi enemmän irti, jos olisi elänyt ajan itse tai lukenut paljon enemmän. Samaa mieltä on oltava. Erinomainen ajankuva ja henkilökuva naisesta, joka Suomen mittakaavassa loi imperiumin. Ei sen enempää, mutta ei myöskkään sen vähempää. Suosittelen kyllä, mutta jotta näytelmästä saa enemmän irti, kannattaa vähän edes lukaista Marimekon alkupään historiaa läpi.

Kuva otettu käsiohjelman kannesta.

Teatterivaatteiksi puolestaan valikoitui Monsoonin mekko yhdistettynä keväiseen turkoosiin. Kovin siis minun näköiseni kokonaisuus noin kaikkineen. Monsoonin mekko on kyllä vaan edelleen ihan ehdoton suosikki-pikkumustani kaikin puolin, se on joka kerta yhtä kauniin siisti. Antavahan tuo kaula-aukko on itsessään, mutta kun alle lauttaa tiukemman mustan topin niin johan siitäkin tulee työkelpoinen. Alla oli myös tuommoinen ohut pusero antamaan vähän sitä jotain juttua kokonaisuuteen.

Miten teillä toimii Marimekko? Faneja vai kauhistuttaa?
Hyvää keskiviikkoa!

P.S. Poistin eilen myös mainokset blogistani, vain google adsin jätin aina uusimman merkinnän perään, saatan poistaa senkin. Tradedoublerin mainokset olivat omissa silmissäni ja omassa blogissani haitta, en jaksa kuitenkaan tehdä kollaaseja joilla "pakkomyydä" tuotteita. Blogin uusi ulkoasu on mietinnässä ja vaiheessa, saattaa muuttua jos saan aikaan riittävän kivan näköisen sellaisen. Mainokset olivat enemmänkin haitta kuin hyöty.

Tämä postaus sen sijaan, se on tehty yhteistyössä HKT:n kanssa. Seison täydellisesti kaikkien aikojen lempi teatterini takana ja niin teen jatkossakin, minulle on suuri kunnia tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Linkien painaminen ei tuo minulle rahaa vaan vie suoraan teatterin/näytelmän sivuille ilman välikäsiä. Jokainen mielipide on myös omani (ellei toisin mainita että jonkun muun, kuten vaikka Äitini), arvostelen näytelmän rehellisesti ja kerron mielipiteeni suoraan. Tämä ei myöskään estä minua käymään muissa teattereissa ja kirjoittamasta niistä yhtä rehellistä mielipidettä.


Mekko/Dress: Monsoon
Bleiseri/Blazer: H&M
Paita/Blouse: From Dublin
Kengät/Shoes: New Look
Vyö/Belt: From Dublin
Laukku/Bag: Mango

I went to Helsinki City Theater. They have a new play, one that tells story of Armi Ratia, founder of finish company Marimekko. Marimekko is, if I may say so, quite a huge deal to Finland. You might have even seen their work. I know it sound funny when I say, that even big time celebrities have worn Marimekko and as far as I know it's a huge deal in Asia (especially in China and Japan). But dear lady's, you have to understand, when it comes to finish design, Marimekko is one of the biggest things. And we don't have that many clothing companies here either. 

Anyway, theater was great and I liked the outfit I was wearing as well. Have you heard of Marimekko? What do you think, if you have seen those printed fabrics?

Hope you are all well!

8 kommenttia:

 1. Marimekko toimii minulla pienissä määrin ja mustavalkoisena. Olen 70 -luvulla syntynyt, joten lapsuuteni vietin erilaisten kirkkaiden Mari-kuosien ympäröimänä. Kotona on tällä hetkellä käytössä Siirtolapuutarha kahvikupit https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/oivasiirtolapuutarha-muki-063297-195 , joista pidän kovasti. Työkäytössä on Online -laukku mustana https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/online-laukku-037057-999 joka on käytännöllisen mallinen ja kokoinen.

  Ihanan värinen tuo turkoosi blazeri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukku ainakin näyttää kivan kokoiselta ja toimivalta. Pitäisi oikeastaan varmaan rohkaistua Marimekon liikkeeseen katsomaan enemmänkin miltä siellä nykyisin näyttää ihan oikeasti. Ehkä joka paikka ei ole enää Unikkoa pullollaa :D

   Bleiseri on suosikkini, tosin siinä on tahra, jonka poistaminen on osoittanutunut haasteelliseksi. Katsotaan oliko tuo viimeinen kerta kun sitä sain päälläni pitää.

   Poista
 2. Innoittamanasi bloggasin vähän Marimekosta :) http://wonderlandscenes.blogspot.dk/2013/01/apron-desires.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kuten totesinkin blogiisi, ehkä se on kaipuu siihen, että on pala Suomea kotona? Harjasi on keittiön pöydällämme odottamassa, laitetaanko pakettiin muuta palaa Suomea kuin tuo Brittiläinen harja :)

   Poista
 3. Kiitos teatterivinkistä, näistä on aina kiva lukea. Tykkään käydä teatterissa, vaikka turhan harvoin sinne asti. Ja voi kuinka tyylikäs olet taas näissä kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Se on tuo mekko joka on aina tyylikäs, minä vain hulahdan siihen ;) Teatterit ovat jo vuosi olleet rakas harrastus ja mielelläni näistä aina kerronkin.

   Poista
 4. Tästä väriyhdistelmästä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Turkoosista on tullut itselleni luottopiristäjä viime kevään jälkeen :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!