20.1.2013

Me and my bags.

Tämän merkinnän takana on itselleni uuden blogituttavuuden Emmin pohdinta täällä siitä, mikä olisi täydellinen ensimmäinen merkkilaukku. Aloinkin tässä ajattelemaan, että missä oikeastaan menee se merkkilaukun ja "vain" laadukkaan laukun raja. Mikä tekee merkistä sellaisen, että se on oikeasti merkkilaukku? Onko ainut omistamani merkkilaukku Mulberrylta vai lasketaanko Longchamppia, Korssia, DKNY:tä tai Hilfigeriä tähän? Miten on kotimaisen jo kuopatun Pertti Pahlmrootin laita?

Ymmärrän toki, että ollakseen merkkilaukku on laukulla oltava merkki. Sinällään siis Äitini liki kymmenen vuotta sitten Italiasta tuomat ihastuttavat käsilaukku ja isompi työlaukku eivät ole merkkilaukkuja. Ne ovat pienestä laukkukaupasta ostetut, edelleen uuuden veroiset laukut, mutta eivät merkkilaukkuja. Hyvälaatuisia ja hintansa väärtejä sekä kauniita laukkuja ne kyllä ovat. Mutta missä menee merkkilaukun raja? Onko kyse hinnasta?

Basicly I decided to get all my hand bags out and take some photos of them. There is also a lot of thinking about the idea of designer bags in here. What makes a bag a designer bag and what does not? Does it mean that bags need to be expencive if they are designer? Wich brands are designer?

 
Käsittäisin ainakin, että Mulberryn laukut ovat merkkilaukkuja. Haaveilin Bayswaterista liki kymmenen vuotta ja toteutin unelmani tilaamalla niin "perus" version laukusta kun olla ja voi. Halusin laukun, johon en kyllästy heti ja samantien tuo kaunotar onkin mukanani ollut joka ikinen työpäivä. Se on sopiva työlaukuksi, tai jos totta puhutaan niin toiseksi niistä. Toisena kulkee Lennulta ostettu Longchamp, sillä ovat mukana vaihtelevat tavarat kuten eväspurkit, mahdolliset paperit, kirjat, kamera. Mitä tahansa milloinkin. Autolla töihin menevänä ihmisenä raahaan siis ihan liikaa tavaraa mukanani. Pidän kuitenkin siitä, että Bayswaterissa ovat vain "vakiotavarat".

After ten years of dreaming I decided to get my self Mulberry's Bayswater bag. It took some time to save up the money, but I finally got it. It's been my favourite bag to office ever since I got it. I wanted to have it in black since it was expencive bag for my budget and I wanted it to be basic as possible when it comes to colour. I absolutely love it! 

Three canvas ones.

Two black ones and one brown.

Longchamp on merkki, johon olen luottanut jo vuosikausia. Tässä merkinnässä kerroinkin sillä hetkellä omistuksessani olevista, niitä on tullut lisää kuten varmaan kuvasta huomata saattaa. Luotan siis edelleen merkin laatuun niin laukuissa kuin muissakin tuotteissa, kaikilla noilla on myös funktio käytössäni, en osta niitä koska ne ovat kivat. Varmasti voisin mm. migreeni lääkkeeni kuljettaa muutenkin kuin sellaisessa pussukassa, mutta eivätpähän ajelehdin pitkin laukkua. Huomatkaa huima harppaus mustasta "rohkeasti räväkän" ruskean puolelle jouluna lahjaksi saadussa laukussa. Joskus olen toivottoman tylsä.

Longchamp is a brad I've been trusting for many years now. In here I wrote about all my Longchamp products so far, as you can see, I've gotten some more of them. I like the quality and I like the design as well. I'm not a huge fan of lot's of things in my bag, I like them simple. 

Left: Michale Korss, Right: Tommy Hilfiger

Left: DKNY, Right: Guess

No entäs sitten nämä? Michael Korssin laukun ostin nykyisen työpaikkani saavuttamisen kunniaksi ja vaikka sen käyttö on vähentynyt Bayswaterin myötä on se edelleen käytössä ja sillä on suuri tunnearvo. Laatuun olen myös tyytyväinen. Uusin laukkuhaaveeni on myös samalta merkiltä, mutta siitä mahdollisesti jossain vaiheessa lisää mikäli Suomen markkinoille sellaisia ilmestyy.

Hilfigerin laukun ostin marraskuussa Tallinnasta vapaa-ajan laukuksi. Bayswater on leimautunut niin työlaukuksi jo ja mustia laukkuja riittää vaikka kuinka kaapissani muutenkin, kaipasin siis ruskeaa vaihtelua. Olen ollut Hilfigeriin todella tyytyväinen, sinne mahtuu todella hyvin tavaraa ja se on ainakin tähän mennessä lunastanut itsensä takaisin oikein hyvin. Se on siis lunastanut paikkansa sydämessäni siis.

DKNY:n pikkulaukkua käytän vähemmän, mutta käytössä sekin on. Olen pidemmän aikaa harkinnut tämän pois myymistä, se ei lopulta ole niin paljon enää käytössä, mutta vielä se on kaapissani pyörinyt. Sama juttu tuon Guessin laukun kanssa. Ei ole enää niin paljon minua, mutta en ole oikein raaskinut luopuakaan.Edit.// Sainpas Guessin laukulle ostajan, lähtee postiin ensi viikolla. DNKY:stä vielä siis olisi luovuttava.

Some more bags. Black one is Michael Korss and I got it as a present for me for this job. It's not as used as it usud to be, but still I wear it. It has a place in my heart. Tommy Hilfiger's brown one I got from Tallinn. I think I have enough black ones, so I was "radical" and got brown one. Since I always think of office with bayswater, this was great one for leasure time. 

I don't use DKNY's red-brown or Guess's black-white one that much anymore. I don't know why I have not sold them away already. They are not that much "me" anymore, but I still can't get rid of them.


Sitten kaapissani ovat nämä kaksi Pertti Pahlmrootin laukkua. Tuo ruskea, vaikka nykyisin harvemmin käytössä, on elämäni ensimmäinen nahkainen laukku jonka olen ostanut itse. Kirpaisi muuten opiskelijabudjetista todella paljon. Edelleen pidän siitä myös paljon. Mustan hankin useampi vuosi sitten ja se on kerrassaan täydellinen kokoinen pikkulaukku. Kumpikin on siis vanhempi laukku, olut monessa mukana ja kestänyt todella hyvin aikaa. Sääli ettei näitä saa enää kuin käytettynä, pidin eleettömästä suunnittelusta todella paljon.

Then there are two of these leather bag. They are old and from a finnish brand Pertti Pahlmroot. You can't get those ones as new anymore, they don't exist. The brown one, I got it as a studet and back then it was expencive (as 120€ for me as a studet was much! Well, it still is). I still needed to get one. I'm really sorry you can't get these anymore, I liked the desigh of these. And They were hand made in Finland wich offcourse was a good thing since I live here.

Top left: H&M, Top middle: Esprit, Top right: From Dublin, Down left: Just one I wanted, Down middle: Mango, Down right: Mexx

Sitten on tuo erinäinen kasa nahkaisia ja keinonahkaisia laukkuja. Espritistä en ole vielä osannut luopua, kohta pitää, hajoaa käsiin ja senhän takia pyysin ruskean Longchampin joululahjaksi, tuon tilalle. Valkoinen ja vaaleanruskea odottavat kesää. Valkoinen on kyllä nahkaa, mutta se on H&M:n aleista. Ei se toki itsessään laukkua pahenna. Muut ovat sitten sekalainen seurakunta laukkuja, joista en ole halunnut luopua syystä tai toisesta.

And then I have some more bag (when did I get them so much?) Some of them wait for the summer and some are just nice and I use them every now and then. Most of these aren't real leather, tough the white one is. It's actually from sales at H&M and I was really pleased to get it with the price it was. Perfect for summer!

Tässä siis laukkuni, matkalaukkua, lentolaukkua ja muista vastaavia lukuunottamatta. Niistäkin voin tehdä postauksen jos sille koetaan olevan tarvetta. Mutta siis takaisin aiheeseen: Mikä näistä on merkkilaukku? Onko sillä merkitystä onko laukku merkkilaukku? Missä menee merkkilaukun raja? Minusta kun termi "designer bag" rajaa laukut hyvin pieniin määriin, uniikkeihin ja pienissä erissä valmistettuihin erikoiksuuksiin ennemmin kuin vaikka "massatuotanto" Bayswateriin. Onko nyt vaan bloggaajalla termit hakusessa vai olenko aivan pihalla koko laukkujen maailmasta?

Laukkupohdintojen keskeltä hyvää sunnuntain jatkoa!

P.S. Ja minä kun luulin, että en omista kovin montaa laukkua. Myönnän erehtyneeni. Samoin ajattelin, että laukkuni olisivat jotenkin jännittävän väriset, eivät ole, haaveissa olisikin myös värikäs pikkulaukku.

So here are all my bag, not the ones I use when I travel tough. Do you think they are just bag with good quality or are they designer bags? For me they are good and important bags wich I love. 

Have a great sunday and ho you are all well!

P.S. I tought I don't have a lot of bags. seeing this: I was so wrong!

29 kommenttia:

 1. Jaa-a. Pistit pahan kysymyksen.
  Itse en laukkujen osalta niinkään katso merkkiä, vaan jos se miellyttää silmää ja vaikuttaa hyvälaatuiselta ja sopii tyyliini ja tarpeeseeni, saattaa se päätyä kotiini. Toisaalta, usein kyllä ihastelen ns.merkkilaukkuja, mutten ole oikein valmis maksamaan tuhatta euroa laukusta. Olen sen verran vaihtelunhaluinen, että pelkäänpä sen tonninkin laukun menettävän hohtonsa ja päätyvän sinne laukkukaappiini pitämättömänä..en tiedä, olisko näin?
  Oma mielimerkkini, jos nyt niin sanotaan, on tanskalainen adax. Laukuissa on yleensä joku juttu, toisaalta ovat tarpeeksi simppeleitä mun makuun ja laadukasta nahkaa. Kyttään niitä yleensä alennusmyynnistä, kuten eilen, kun nappasin ko.merkin laukun puoleen hintaan..siitä tulossa myös postaus.
  Yksi lempparilaukkuni on Thaimaan kojusta ostettu ihana Marilyn-aiheinen kesäkassi.. siis merkillä ei niin väliä, vaan se on se juttu, joka ratkaisee!
  Taidanpas tehdä aiheesta postauksen, voi tosin olla, että sohaisen muurahaispesään..hih..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Arvelin, että tämä saattaisi aiheuttaa sunnuntain kunniaksi keskustelua kun tätä keskiviikkona jo kirjoittelin valmiiksi.

   Muurahaispesään sohaiseminen on ihan tervettä ajoittain, ainakin keskustella voi. Adaxista en ole kuullutkaan, mutta on sanottava, että olen kanssasi samaa mieltä hyvin pitkälti. Olen maksanut kyllä Bayswaterista huiman summan, mutta en oikeastaan villeimmissä unelmissanikaan tällä hetkellä ajattele samman hintaisista laukuista hankkivani mitään. Se oli pitkäaikainen haave, jonka toteutin ja todistus itselleni ehkä ennemmin siitä, että pystyn säästämään ja toteuttamaan haaveni, kuin pelkkä laukku. Josko tuosta selityksestä mitään selvää sai :)

   Poista
 2. Merkkilaukku ja merkkilaukku... En taida olla suosiossa kun tämän sanon, mutta minustakin laukussa pitää olla se joku! Eikä vaan merkki! Ymmärrän kyllä merkkilaukut (mulle siis merkkilaukku on laaja käsite, kattaa muutkin kun Chanelit ja Luiskat, mm. Tommy Hilfigerin) jos merkin takeena on laatu! Ja jokseenkin järkevä hinta! Laukun tulee olla tarkoitukseen sopiva, kestävä, monivuotinen ja siinä pitää olla sitä jotain! Tykkään Mulberryn laukuista, (osa on kyllä aivan räävittömän hintaisia), mutta niissä kyllä on hyvä laatu. Laukkua tulee myös voida käyttää ilman että sitä pitää koko ajan varoa, ja nahka on myös aika ekologinen valinta. Hyvä kestää jopa kymmeniä vuosia, ei kuormita kaatopaikkoja jne... Meniköhän tämä nyt vähän ohi jo aiheenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pah se mitään epäsuosiota aiheuta jos ymmärtää katsoa laukussa muutakin kuin se merkki. Mitä ideaa on ostaa kallis laukku josta en pidä. Itse en esim ole mikään LV:n monogrammi tai muunkaan kirjainkuosin ystävä. Siksi en edes ole kuvitellut ostavani ko merkiltä laukkua. Koskaan.

   Mulberryssä on, mitä olen itse netistä ymmärtänyt lukea, niin yllättävän paljon laatueroja. Olen lukenut uskomattoman paljon hajonneista Alexa-laukuista, joka on sääli, malli miellyttäisi omaakin silmääni (hinta ei!).

   Saa keskustella myös aiheen ohitse :)

   Poista
 3. Mulla ei oikeastaan ole merkkilaukkuja tai no on mulla Tiia Vanhatapion Mamie -clutch jos se nyt sellaiseksi sitten lasketaan. Haaveissa on ollut pitkään Michael Korsin Hamilton tote ja oon myös monesti katsellut DKNY:n laukkuja. Laukun ei ole pakko olla merkkilaukku, mutta kyllä niitä tulee itselläkin ihasteltua ja monesti tulee mieleen, että oispa ihana laukku, Esimerkiksi Mulberrylla on vaikka mitä ihania laukkuja.

  Ja kun se "merkki" ei välttämättä takaa laatua, tuntuu että monillakin merkkilaukut on menneet kuukaudenkin jälkeen rikki ja ovat saaneet vielä huonoa palvelua kun ovat tehneet reklamaatiota. Jotenkin luulisi, että kun laukku maksaa 1000e tai päälle, se myös kestäisi. Eihän sitä toki tiedä jos kyseessä on ollut vaikka vaan maanantaikappale.

  Itse olen ostanut kirpparilta monia laukkuja ja ne on kestäneet jo vuosia ja eihän sitä tiedä kauanko ne on kestäneet myös edellisellä omistajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korssin Hamilton tote on yhden ystäväni laukkuna ja sitä olenkin saanut hiplata ihan lähietäisyydeltä. Hänen laukkunsa ainakin on vaikuttanut tilavalta, hyvin toimivalta ja kestävältä.

   Tuo on ihan totta, olen noista samoista lukenut, että kun tonnin (tai yli) maksanut laukku hajoaa, niin liikkeissä saanut penseää palvelua ja reklamaatiosta on tehty vaikeaa. Kyllä minä ainakin toivoisin ostavani samalla asiakaspalvelua, jos noin paljon laukkuun investoin.

   Poista
 4. Eilen oli Turun Sanomien extrassa hyvä juttu siitä, mikä on nykyajan luksusta ja siinä puhuttiin myös luksus/merkkilaukuista; haastateltu oli esim. Private Blendin Mikkoa ja luksusbränditutkija Linda Turusta. Mielenkiintoinen juttu.
  Itse en omista yhtään merkkilaukkua - ihastelen muilla ja haaveilen kyllä, mutta varmaan pitäisi se lottovoitto saada, ennenkuin raskisin sellaisen hankkia. Luulen, että tässä on vähän ikäkysymystäkin ja sukupolvikuilua mukana: olen ikäluokkaa, jonka vanhemmat ovat säästäneet hullun lailla. Ja ikäluokkaa, joka laittaa rahat kiinteään omaisuuteen, jos mahdollista, ja perheeseen. Vasta viime vuosina olen oppinut laittamaan rahaa myös itseeni. Mutta minulle se merkitsee hemmotteluhoitoja silloin tällöin, matkoja ja elämyksiä. Ja elämykset ovat joskus jopa ilmaisia. Silti - Mulberry on ihana♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole artikkelia lukenut vaikka tiesinkin sen ilmestyvän. Tunnustan, että harmitti oikein kun tämän olin kirjoittanut jo valmiiksi ennen kuin luin Mikon blogista, että ko. artikkeli on tulossa. Päätin kuitenkin tämän nyt antaa olla täällä, oma näkökulmanihan tämä asiaan on :)

   Minä olen oikeastaan kammottavan huono hemmottelemaan itseäni minkäänlaisilla hoidoilla. Hiukset hoituvat kotona, samoin iho ja monet muut, vaikka sinne kosmetologille olisi ehkä ajoittain ihan hyvä mennä vierailemaankin. Matkoihin minäkin panostan eniten, eikä noita laukkuja ole hetkessä ostettu, vanhin on 12:sta vuoden takaa :)

   Hinnoistaan huolimatta olen kyllä samaa mieltä, Mulberry on ihana <3

   Poista
  2. Sä olet vielä niin nuori ja raikas, ettet sä mitään hoitoja tarvii pitkään aikaan;)

   Poista
  3. Ehkä taitava peittämään ne ihon virheet ;) Toisaalta lasken hierojankin näihin hoitoihin ja se jos mikä on luksusta sellaisella käynti. Nimimerkillä: Nukuin jotenkin vinossa ja tekisi hyvää hartialle jos joku hieroisi sen auki :)

   Poista
 5. Minäkään en ole laukkujen "merkkien" perään ja totta puhuen näissä merkkilaukkujen hinnoissa on mielestäni niin paljon ilmaa, etten yksinkertaisesti halua kuluttaa tonnia- kahta saadakseni sellaisen. Tykkään , jos laukussa on jokin kiva juju ja sen pitää olla myös käytännöllinen. Minä taas käytän vähäiset rahani mieluummin matkusteluun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä kanssasi :)

   Poista
  2. Anneaulikki olen osittain samaa mieltä, osassa merkkien laukuista on ilmaa, useita satasia, kaikissa ei niin paljon. Kuten Mapsille jo kommentoinkin, on kipurajani monessa haavelaukussa mennyt ylitse ja siksi ne ovatkin haaveita. Rahat sinällään laitan minäkin mielelläni ensisijaisesti matkusteluun, mutta minusta kukin priorisoinkoon tulonsa miten haluvat, kunhan maksavat elämisensäkin tuloistaan eivätkä tuhlaa turhaan (oli se sitten reissaaminen, laukut tai jotain muuta elämisen kannalta vähemmän pakollista).

   Poista
 6. Minulla ei ole kuin pari laukkua, teattereihin ja juhliin sopivia halpoja ja sitten käsilaukku, jonka valitsen niin, että siihen mahtuu tarvitsemani tavarat ja tietty sitten työlaukku. Käsilaukkua pidan, kunnes se hajoaa. Nyt käytössä on Nizzasta ostettu, joka maksoi n.20€ ja on tarkoitukseen oikein sopiva. Edelliinen oli kirppikseltä vitosella ostettu ja sitä edellisen ostin muistaakseni Tukholmasta liki kymmenrn vuotta sitten. Ehkä jos joskus näkisin Mulberryn tai vastaavan, niin sellaista voisi ajatella. En halua maksaa laukusta älyttömiä summia, koska halvemmallakin tulee toimeen :). Taidan olla vähän erikoinen, mitä laukkuihin tulee :).

  Kiva oli lukea tätä postausta ja saada vähän eri perspektiiviä laukkuihin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että omistan vain pari laukkua... Ei se minusta ole erikoista, jos laukku on funktionaalinen käyttöesine. Ei niitä tietenkään pidä kaikilla olla montaa kappaletta, se se vasta olisi hullua, jos kaikki tykkäisivät samoista asioista :)

   Hyvä että sain kuitenkin kirjoitettua mielenkiintoista tekstiä jota jaksoi lukea :)

   Poista
 7. Itselläni on vaan merkittömiä laukkuja, lukuun ottamatta paria Guessia. Olen vain aina keksinyt rahoilleni parempaa käyttöä kuin satojen eurojen laukut. Lisäksi en osaa kohdella laukkuja niin hyvin kuin pitäisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta laukkujen kohtelusta, minusta nahkaisen laukun pitää kestää käyttöä. Kyllähän minä uuden laukun päälle nahkasuojaa tietenkin suihkin, mutta teen niin kaikkien nahkatuotteiden kanssa. En silti mitenkään erityisemmin varo laukkujeni kanssa (en toki myöskään uita kuralätäköissä). Laukku on lopulta käyttöesine vaikka olenkin hurahtanut niihin totaalisesti.

   Poista
 8. hi! I have just discovered your blog and looove it!

  I have started reading all your posts!

  I am your newest fan!

  http://cuteandgirlydms.blogspot.gr/

  Happy Sunday!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi and Happy Sunday to you as well! It's always good to have a new reader :) Welcome!

   Poista
 9. That's a really nice bag collection! The Mulberry bag is definitely my favorite! ;)

  callmemaddie.blogspot.com

  VastaaPoista
 10. Hyvä, että nostit aiheen esille :). Makuja/kiinnostuksen kohteita on erilaisia ja kukin käyttää ansaitsemansa rahat omalla tavallaan -mm. pakollisiin (mm. asunto, ruoka, laskut, lapset), akuutteihin (mm. pesukone hajoaa) ja ei-pakollisiin menoihin (mm. matkat) tai säästäen/sijoittaen.

  Mä olen laukkuhullu ja mielelläni "sijoitan" laadukkaaseen, kestävään ja ajattomaan laukkuun. Mullakin on pari reilu kymmenen vuotta vanhaa merkkilaukkua ja ne ovat pysyneet erinomaisessa kunnossa reilusta käytöstä huolimatta. Ja käyttö jatkuu :). Nytkin on ollut pidemmän aikaa haavelistalla hankkia "kokoelmaani" kalliimpi laukku, mutta rahareikiä löytyy koko ajan muutenkin, ja mitään akuuttia "hätää" kun laukun hankkimisessa ei ole :). Ja mieltä ehtii vaihtaa monta kertaa...;)

  Sinun laukkukokoelmasi on kaunis, korkealaatuinen ja käytännöllinen sekä aikaa kestävä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta aihe on kiehtova ja kiinnostava. Pauskalle jo tuolla kommentoinkin, että olisi perin kummallista, jos kaikkia kiinnostaisivat samat asiat ja rahaa käytettäisiin samoihin asioihin. Kukin käyttäköön rahansa, kuten sanoitkin, kuten itse haluaa noiden pakollisten ja akuuttien jälkeen :)

   Mielenmuutos on se, mitä oikeastaan pelkään itsekin noiden kanssa, siksi olen koettanut ostaa kohtalaisen ajattoman näköisiä laukkuja. Toki laukussa pitää mielestäni olla joku juttu myös, minulle se juttu vaan vaikuttaa olevan eleettömyys :D

   Kokoelma on kaunis omastakin mielestäni, mutta vielä muutama puuttuu. Väriä se kaipaisi, mutta värin kanssa en usko, että sijoitan kovin kalliiseen, tuppaan kyllästymään sellaisiin kovin nopeasti :)

   Poista
 11. Hyvin kirjoitettu juttu.
  Makuja on tosiaan monenlaisia ja rahankäyttö tarpeet myös. Kuten omassa postauksessa mainitisin, että bloggaamisen alussa tuntui että esim.se LV on saatava!
  No tarkemmin mietittyä olen tullut siihen tulokseen, että se ei vaan ole minun juttu.
  Se alkaa olla minusta jo niin yleinen ettei enää persoonallisuudesta voi puhua.Minua häiritsee, että lähes joka teini roikattaa samaa veskaa....Ehkä joku voi todeta että se nyt vaan sopii kaikenikäisille:D
  Mutta etsi edelleen sitä oikeaa ja luulen että merkkki saa ollä vähäeleinen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minun on tunnustettava, että vaikka hinguin LV:tä ja toteutinkin unelmani Bayswaterin kanssa, niin kyllä Longchamp kaikessa vähäelisyydessään on se minun merkkini laukkujen suhteen. Tein siis pienen huumakierroksen muiden parissa, mutta kyllä tuo on vaan se "minun" merkkini. Siellä olisi taas vaikka mitä ihanuuksia! :D

   Häitisee se itseäkin, että sama veska olisi suurella osalla vastaantulijoista jos LV:n valitsen. Eivät nämä toki muutkaan harvinaisuuksia ole, mutta eivätpähän ainakaan ole se perus keilalaukkumallinen monogrammikuosinenkaan.

   Toivottavasti se oma merkki ja laukku löytyy vielä!

   Poista
  2. Dear Dahlia! Kiitos maininnasta.. Hieno postaus aina niin ajankohtaisesta aiheesta. P.s. Toi Mulberry on <3 :)

   Poista
  3. Voi tottakai! Pitähään se kertoa, mistä innostus kirjoittaa on peräisin :) Mulberry on kyllä <3

   Poista
 12. Hei, mulla on neljä käsveska/lompakko yhdistelmää jotka olen löytänyt kierrätyshyllystä naapurin häädön jälkeen, en tiedä ovatko aitoja, vaikka ei oliskaan niin mihin ihmeeseen saisin ne myytyä? Jos muutaman kympin edes kpl saisin olisin ilonen yh-äiti. Merkkeinä on louis vuitton, gucci, hermes ja michael kors. Kuvia voin laittaa jos joku vielä tätä ketjua lukee ja osaa auttaa. Kiitos jo etukäteen sinulle muotitietoinen ihminen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Itse veisin kirpparille, jos eivät ole aitoja. Aidon myynnissä käyttäisin jotain monista laukkufoorumeista joilla myydä ne. Jos laitat kuvat: xlelamaa@gmail.com niin voin katsoa jos näkisin suoraan kummista on kyse. En mikään expertti ole, mutta jokunen vuosi on laukkuja tullut nähtyä :) Ainakin osaan auttaa eteenpäin.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!