Demin for the office.

Uusimmassa Britti Ellessä oli teksti: Kuka kieltää pitämästä denimiä toimistolla? Henkilöstöpuoli? Sano niille, että Elle sanoi sen olevan ihan okei! (näin vapaasti käännettynä). Minusta hauska teksti ja päätinkin tällä viikolla tarttua tekstiin. Olen aikaisemminkin sanonut, että puoli jolla itse olen töissä voi pukeutua huomattavasti pukuja rennommin töihin (varsinaisesti ohjeita ei ole, kunhan nyt ei liian lyhyttä tai liian avonaista). Haluan kuitenkin olla siisteissä vaatteissa töissä ja vaikka sinisiä farkkuja tuleekin joskus pidettyä, niin jotenkin olen tämän farkkuhameen kanssa arkaillut. Kuukausi sitten Mark's&Spencerin tilauksessa saapunut hame on kuitenkin ollut vapaalla päällä useamman kerran (Tallinnan reissulla, myös täällä ja täällä). Se onkin noussut helppoudessaan yhdeksi suosikikseni. Myös siksi, että hämmentävää kyllä, kerrankin hame joka istuu vyötäröltä ja lantiolta! Kiitos siis oikealle mitoitukselle myös.

Kokeilin kuitenkin, pienen inspiraatio googlettamisen jälkeen, yhdistää tätä jakkuun ja valkoiseen kauluspaitaan. Kokeilin sinisellä jakulla ensin, mutta se vaan ei toiminut omaan silmääni, joku kokonaisuudessa mätti. Niinpä vaihdoin jakun mustaan ja sitaisin Espritin huivin kaulaani. Tässä on lopputulos, sinistä farkkua, väriä huivista, ruskeaa, mustaa ja valkoista noin muuten. Vähän lentoemäntämäinen tuon huivin sidonnan vuoksi, mutta minusta noin muuten vallan kiva kokonaisuus. Veikkaan, että jatkossakin näette tätä samaa hametta vielä.

Mikä on teidän suhtautumisenne farkkuhameisiin noin yleensä? Pidättekö vai aiheuttavatko kammoksumista? Entäs tummansininen farkku toimistolla, onko se riittävän siisti?

Hyvää torstaita! Viikko voiton puolella jo!

Bleiseri/Blazer: H&M
Pusero/Blouse: Mexx
Hame/Skirt: Mark's&Spencer
Huivi/Scarf: Esprit
Kengät/Shoes: From Turku
Laukku/Bag: Longchamp

It was latest Elle UK I saw this great text: Who says you can't wear denim at the office? HR? Tell them Elle says it's ok! Since I don't have to dress up in a suit at the office I still want to look nice. I have been wearing blue jeans at the office every now and then, but this week I tried my denim skirt. I got it a month ago and have been wearing it on leasure time, not at the office tough (I wore it on our trip to Tallinn and it's also been seen here and here). Since at the office I tought a blazer would be a good choise, with a nice silk scarf and white blouse. And I like it. I think it looks quite smart and it's good to have. Best part is, the skirt fits me really great. I think this is one of my new favourites since it's so versitail.

What do you think? Is it good enough for the office?
Hope you are all well!

P.S. Here is also photo what I look like almost every day I go to office. It's still cold here, but it's getting better. Tough we did have more snow the other day.

Takki/Jacket: Balli (old christmas present)
Huivi/Scarf: Gant
Hanskat/Gloves: Mango

Kommentit

  1. Kauniisti olet pukeutunut taas. Farkkuhameet ovat ihania ja sopii toimistolle, varsinkin tummana. Kivaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi! Minustakin se oli sittenkin ihan toimiva, kun sitä vähän kivemmin asusti jakulla :)

      Poista
  2. Harvoin, mutta joskus itsekin pukeudun farkkukankaiseen hameeseen tai farkkuihin töissä. Meilläkään ei ole sihteereille mitään pukeutumissääntöjä, mutta kai ne "säännöt" on omassa päässä ja yrittää pukeutua jotenkin siististi ;) Tuo on ihan hyvä yhdistelmä toimistoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että osittain omassa päässäni ainakin työvaateideologia johtaa juurensa siihen, kun olin kaupassa töissä. Siellä työnantaja tarjoaa työvaatteet ja vuosien aikana jäi junnaamaan ajatus "Töissä työvaatteet" :) Minäkin tykkään siististi pukeutua töihin.

      Poista
  3. Tummansininen denim ilman kulutuksia tosiaankin toimii toimistolla! Itse olen todella hierarkkisessa ja mediankin seuraamassa paikassa töissä, jossa sääntöjä piisaa, mutta viikoittain minulla on kyllä päällä joko tummansinistä farkkua tai värikästä farkkua siistin yläosan ja korkojen kanssa. Kyllä se alkaa minun mielestäni olla jo aivan okei melkein kaikissa työpaikoissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, en minäkään kulutuksia (saati valmiiksi rikottua) töihin laittaisi. Jotenkin olen tämän tumman sinisen kanssa arkaillut myös, mutta juuri juteltiin eilen työkaverin kanssa, että eipä tuota hamettakaan edes ymmärrä farkuksi kuin takataskuista :)

      Poista
  4. Kyllä minusta tumma denim toimii myös toimistolla! Kaunis tuo sinun hameesi. Itse olen niin huono käyttämään hameita että omat denimini ovat housujen muodossa. Meillä on onneksi sen verran rentoa menoa toimistolla, että jos palavereita ei ole, voi tulla ihan missä vaatteissa vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen vasta viimeisen viiden vuoden aikana oppinut hameita käyttämään, siihen saakka vannoin housujen nimeen :) Luulen, että itselläni ainakin tuo työpukeutuminen on enemmänkin korvien välissä kuin varsinaisissa säännöissä :)

      Poista
  5. Hyvin asustettu farkkuhame sopii toimistolle. Mielestäni sun asu on tyylikäs. Täällä denimihameita näkee aika paljon toimistoilla siististi puettuina paitapuseroiden kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosiaan taidan olla aavistuksen "jäljessä" tämän työpukeutumiseni kanssa. Paitapuseron kanssahan sitä muitakin hameita pitää noin pääasiallisesti :)

      Poista
  6. Nätti hame, ja olet tehnyt siitä kivasti toimistokelpoisen!
    Farkkuhame on aina kiva...jonkun toisen päällä. Mä en jotenkin osa sitä(kään) vaatetta päälleni pukea
    ...hirveen rajoittunut taidan olla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, olin ihan samaa mieltä vielä puoli vuotta sitten. Sitten löysin (ai miten niin toimin hitaalla :D) kynähameen malliset farkkuhameet ja päätin uhmakkaasti kokeilla kun niin monta nättiä yhdistelmää olin kohdannut. Hiljalleen makustelin ja nyt sitten olen jo ihastunut tähän. Et sinä rajoittunut ole siis, ei kaikki tykkää samoista :)

      Poista
  7. Kiva hame! Sopii sulle kivasti ja hienoa, jos olet löytönyt noin passelisti istuvan yksilön!
    Farkku toimistovaatteena riippuu niin paljon toimistosta ja pukeutumiskoodista siellä, joten varmaan mitään yleispätevää sääntöä ei ole.. itse en farkkua työssäni voi käyttää, en hihattomia paitoja, saati toppeja, tai leggarityyppisiä housuja, mutta ei se haittaa, käytän niitä sitten vapaalla! Mutta itse ajattelen myös, että jos vaate tekee olon vaivautuneeksi tai ali/ylipukeutuneeksi töissä, se ei ehkä ole oikea valinta. Toisaalta taas, joskus pitääkin vähän ehkä rikkoa rajoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mapsi! Meillä on onneksi helpommalla tuo "koodisto" eli siisti. Tosin on niitä "vielä siistimpi" päiviäkin olemassa :) Vähän tämä on itsellenikin rajojen rikkomista laittaa tämä päälle, mutta hyvin se päivä onneksi siinä sujui :) Toisaalta mukavassa ja istuvassa vaatteessa on useinmiten hyvä olla.

      Poista
    2. Juuri näin! Silloin se on ihan passeli just sinne =)

      Poista
  8. Mä en kestä kun tuo ruskea Roseau on niin ihana :)

    VastaaPoista
  9. Great!!
    Would you like to follow each other?!

    xoxo

    http://estilohedonico.blogspot.pt/
    http://www.facebook.com/estilohedonico

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you. I'll come and visit your blog and maybe we can :)

      Poista
  10. Really nice and classical outfit! + I adore your bag! :)

    callmemaddie.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Maddie! I love that bag as well. It's at use almost every day!

      Poista
  11. Toi on tosi kivannäköinen ja toimistoon sopiva asu. Ja laukku <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! <3 Tuon malliset jakut on kyllä suosikkeja, onneksi ostin niitä monta eri väreissä ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!