4.2.2013

Old dress looking like new one.

Kerroinkin eilen, että sain vihdoin aikaan haettua lisäkangasta mekkooni, jonka rakas ystäväni Nna oli luvannut pidentää. Ostin viime elokuussa Dublinista mekon, kaksi oikeastaan. Maksoivat 13€/kpl Penney's:llä. Arvatkaa sovitinko niitä? No en. Totuus on se, että työkäyttöön aiotut kauniit mekot ovat sen 10cm liian lyhyitä. Toinen on kirpparipinossa (värikään ei oikein ole makuuni enää) mutta tämä tummansininen, sen tahdoin pelastaa. Kuvastakin näkee, että se on liian lyhyt. Niinpä minä pohdin ja pähkäsin kunnes jostain takaraivostani nousi ajatus valkoisesta.

Mekko kassiin ja kangaskauppaan. Kaivoin mekon kassista ja kerroin myyjälle, että tähän helmaan tavitsisin valkoista lisäksi. Sain eteeni viisi eri valkoista rullaa, joiden sanottiin olevan samaa kangasta. Valitsin yhden niistä, mielestäni parhaiten mekkoon sopivan valkoisen. Vein mekon ja kankaan saman tien Nnalle tiistaina ja eilen lounaalla ollessamme sain mekon muokattuna takaisin. Halusin vyötärölle myös valkoista ja rakasta ystäväni toteuttu visioni paremmin kuin olin uskaltanut toivoa.

Tästä riehaantuneena minä eilen kipitinkin pihalle uudessa mekossani ja avokkaissa. Ilman takkia tai muita lämmittimiä, ihan vain saadakseni blogiin kuvat. Huono idea kuulkaa, talven ensimmäinen kaatuminen suoritettu. Mekko ehkä, minä ehjä vaikka mojova mustelma jalassa onkin. Kuvat sen sijaan ovat onnistuneita, kiitos luonnon valon.

Mitäs pidätte?

Kiitos Nna! <3
Hyvää alkavaa viikkoa!

P.S. Todettakoon vielä, että kaatuminen aiheutti myös sunnuntain parhaat naurut. Kun ensi järkytys oli ohitse istuin siinä jäisessä lumikasassa ja nauroin. Ehkä tämän ikäisenä voisi oppia, että ei pidä ottaa avokkailla jään päällä yhtään reippaampaa askelta. Loppu hyvin kaikki hyvin siis.Mekko/Dress: From Dublin, altered
Pusero/Blouse: From dublin
Kengät/Shoes: Sokos


I bought this love dress from Penney's in Dublin. It was 13€ and 10cm too short for the office. But it's a lovely navy blue dress that fits so I also wanted to save it. So I went to get some white fabric and a dear friend of mine Nna put it all together.such a love one. 

And no, it's not warm enough to go out on pumps and just with a dress, but it's always better to get photos taken outside.

What do you think?

Have a great week and hope you are all well!

Just a bit slippery...

28 kommenttia:

 1. Mekosta tuli todella kaunis. Voisin sanoa, että tuunattuna kauniimpi kuin mitä kuvittelen ilman noita valkoisia sen olevan. Paljon juhlavampi nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan ihana. Tuolla on linkki siihen miltä se näyttää ilman noita, kyllä tuo on niin paljon parempi. Ihanan kesäinen minusta, vaikka taitaa jo teatterissa torstaina päästä kokeiluun :)

   Poista
 2. Hieno ja juhlava mekko! Kurjaa, että kaaduit :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaatuminen, ensi järkytyksen jälkeen oli aika hauska tapahtuma, siinähän istuin keskellä hankea ja nauroin.

   Poista
 3. Tosi onnistunut tuunaus!
  Sinua niin pukee mekot,aivan super naisellinen!
  Onneksi ei pahemmin kaatuessasi ei kynyt:( Nyt on paikkapaikoin liukastakin...
  Hyvää alakavaa viikoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin kaunis. Mekot ovat niin helppoja, ei tarvitse pahemmin ajatella, mitä pukee päällensä.

   Ei kaatumisessa onneksi sattunut, meillä piha on ainakin ihan jäässä, ei siinä avokkaille kuulu keekoilla :)

   Hyvää alkavaa viikkoa sinne myös!

   Poista
 4. JEs! Siitähän tuli ihana! Hyvä Dahlia ja hyvä Nna!

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekko. Tällaisilla keleillä joutuu olemana tosi varovainen... Mä joskus olen kanssa mennyt rivarin pihalle kuvauttamaan itseäni, mutta mulla on aina kauhea neuroosi, että "apua, jos naapurit näkevät"... Olen katsellut, että sä vaan rohkeasti aina menet tuonne pihalle ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että meidän pihan naapurit on tottuneet jo. Voin paljastaa, että kuvat otetaan ennemmin sisäpihalla kun kadun puolella, sen verran olen ujo ;) Kyllä sinne kipaisee kuvattavaksi kun meillä ei oikein saa sisällä kivoja kuvia valaistuksen takia. Siihen tottuu, pällistelyihin siis. Vielä ei kukaan tosin ole tullut kysymään mitä me oikein teemme. Mieskin rutinoitunut kuvaaja, että kuvat tulee otettua alle viidessä minuutissa :)

   Poista
 6. Ihana mekko, todella onnistunut muutos!

  Oivoi...toivottavasti mustelma ei jää pitkäksi aikaa:/ Olispa minullakin päiväsaikaan joku ottamassa kuvia. sniif.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin muutos edelliseen on huimaava ja niin kaunis!

   Minä saan mustelmia hipaisusta, ei se kauaksi aikaa jää. Ihan terve muistutus siitä, että tuolla on liukasta :) Ei minullakaan ole kuvaajaa päivällä kuin viikonloppuisin. Sitten niitä kuvia tuleekin otettua kyllä :)

   Poista
 7. Tosi kaunis mekko siitä tuli - ja ihan erilainen kuin se alkuperäinen. Sopii sinulle kyllä hyvin. Ja toivottavasti jäi vain pelkkä muistelma muistoksi kaatumisesta - täällä ainakin on nyt sellaiset kelit, että saa olla tosi varovainen tuolla liikkuessa - oli kengät, mitkä hyvänsä!
  Ihanaa viikkoa sinne sinulle sekä tietysti Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kyllä kovasti mieleeni ja muuttunut aika tavalla alkuperäisestä myös. Ei mustelmaa suurempaa kaatumisesta seurannut, paitsi hyvät naurut :)

   Hyvää alkavaa viikkoa meiltä kummaltakin!

   Poista
 8. Tosi kaunis mekko! Onpa sinulla lahjakas ystävä:) Itse olen ihan surkea kaikissa käsitöihin liittyvässä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös! Onneksi on ystävä joka osaa ja ainakin toistaiseksi tekee mielellään <3

   Poista
 9. Onpa supernätti mekko! Voi että...*huoh* :)

  VastaaPoista
 10. Sopii taas sinulle kuin nenä päähän ; )!

  VastaaPoista
 11. Aivan hurmaava (ja tosi hyvä idea, miksi en ole itse tajunnut). Mutta se toinen mekko, hiip hiip, saako sen katselemiseen vaikka jonkun etuoikeudn kaupantekoaikeissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat tietenkin, siellä se on kirppiskasassa, sanot vain koska tahdot sitä vilkuilla :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Eikö? Aika pienellä vaivalla kuitenkin. Tai niin minulle vakuutettiin, että se ei ollut suuri vaiva :)

   Poista
 13. Tosi kaunis ja naisellinen mekko! Tuunauskin onnistui loistavasti! Minulla olisi pari mekkoa jotka ovat aavistuksen lyhyitä, ovat jääneet käyttämättä mutten ole raaskinut laittaa kiertoonkaan. Tästä sain hyvän vinkin niiden muokkaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Aina joskus sitä saa idean joka on vaan parasta toteuttaa. Toivottavasti löytyy sopivat kankaat. Äitini taisi olla ensimmäinen joka sanoi, että voisi kuvitella jatkopalan oikeasti kuuluvan mekkoon :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!