Self made bracelet.

Yksi suunnitelmistani hyödyntää vanhaa ja saada niistä aikaan oli tehdä rannekoru korvakoruista ja ylinmääräisistä helmikoruriipuksista. Tietenkään en voisi kaikkia käyttää, mutta edes ne jotka joten kuten sopisivat värimaailmoiltaan keskenään samaan koruun.



Lainasin Äidiltä kirjan "Tee kaunis koru" jonka helppojen korujen osiota olen jo hetken selannut läpi. Halusin kokea enemmänkin onnistumisen tunnetta kuin tuhertaa osion "haastavat" kanssa heti. Niinpä valitsin tällaisen hilpentingeleitä täyteen tulevan korun ja rannekorun omaksi korutekeleekseni. 


Rasiassa olivat niin kaksi aikanaan tilattua hopeista riipusta kuin kolme tähän sopivaa paritonta korvakoruakin. Violetin sain ystävältäni syntymäpäivälahjaksi viime heinäkuussa ja ensimmäisellä käyttökerralla hävitin toisen sen pudottua jonnekin. Harmistus katoamisesta oli suuri, olenkin tyytyväinen saadessan toisen edes käyttöön. Lohikäärme ja keittokirja ovat äidiltäni ja etenkin lohikäärmeparin katoamista olen sadatellut useamman kerran.


Tilasin korutappeja, valmiit rannekorun ja lenkkejä. Samoin nuo pienet helmet on tilattu, samoin kuvan kaksi vaaleamman turkoosia isompaa lasihelmeä. Vihreään taittava petroli ja nuo valkoiset sydämet olivat jo olemassa. Kirjan ohjeiden mukaan taittelin ensin jokaiseen ripustuslukon. Väänsin korvakoruista koulut irti ja sen jälkeen pujottelin kaikkiin renkaat ja liitin renkaat kiinni valmiiseen koruun. Aika simppeliä, mutta onnistui minusta kohtalaisen hyvin ainakin.

Hyvä tapa saada vanhat korut käyttöön, edullinen tapa tehdä uutta. Tilasin tarvikkeet (paitsi pihdit, ne sain Kotinörtiltä lainaan) Helmikorista (ei mainoslinkki) jonka palveluun olen aikaisemminkin ollut tyytyväinen. Tavarat tulivat seuraavana päivänä kun tein tilauksen niin, että ehtivät vielä postiin hyvin.

siniselle ja turkoosille uskollinen rannekoru on siis valmis ja vaikka se kaikkine kolinoineen ei oikein sovi viikolla koneella ololle, niin viikonloppuun tuo on hyvä. Mitäs pidätte?

Meikäläinen hurauttaa tästä kokoustamaan kesän vapaaehtoisjuttujen tiimoilta koko täksi päiväksi, joten huomenna tavataan taas!

Antoisaa viikonlopun jatkoa kaikille!




I'm such a master of loosing earrings. I also always save the ones that I don't drop. So I finally have a way of using them by making a bracelet. Love it. Simple but there is a lot of meaning in it, since I made it my self.

Hava a great Saturday and hope you are all well!

Kommentit

  1. Kaunis on korusi. Itsehän "harrastan" askartelua intohimoisesti. Koruja tein jossain vaiheessa enemmänkin. Omistan niin kauhean koruarsenaalin, että monet tarvikekauppiaat taitaisivat kalveta mun rinnalla ;)
    Linkitän poikkeuksellisesti tuohon osoitteeksi, jotain mun kaulakorutekeleitäni, joita olen esitellyt toisessa blogissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Käyn katsomassa tuon vielä ajan kanssa, mutta nopeasti katsottuna näyttää todella kauniilta! Minä tein viime keväänä muutaman korusetin, sitte unohdin koko harrastuksen ja nyt varovasti uudelleen katselen, josko saisin jotain aikaan. Ainakin alkuinnostuksen lomassa tämä tuntuu siltä, että voisi olla se minun juttu tehdä käsillä jotain :)

      Poista
  2. Kaunis ranneketju, tervetuloa korujen tekemisen koukuttavan kauniiseen maailmaan ;-D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Näin olen ymmärtänyt, että tähän jää koukkuun. Mietinkin nyt jo valtavan koruarsenaalini kanssa, että koska hukun koruihin :D

      Poista
  3. Vautsi! Oletpa taitava! Ihana tuo uusi rannekoru. Jos jäät koukkuun ja alat tekemään noita oikein liukuhihnalla, täällä on sulle ostaja valmiina...:)

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Seurasin tarkasti ohjeita niin kyllä se siitä vaan syntyi skeptisyydestäni huolimatta. Liukuhihnasta en tiedä, mutta kyllä minä teen mielelläni muille, muutenhan minä hukun noihin koruihin :)

      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Persoonallinen rannekoru ja kivat värit. Asun Lahdessa ja tänne on auennut jokin aika sitten Helmientalon liike. Olen ilmoittautunut heidän iltakurssille, hauska nähdä mitä saan aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Minä en ole vielä uskaltanut mennä mihinkään liikkeeseen paikalle, veikkasin että innostuisin liikaakin. Jos minä saan aikaan kirjojen ohjeiden avulla, niin ihan varmasti saat sinäkin korun aikaan. Piti vaan itse ainakin aloittaa helpoimmasta päästä :)

      Poista
  5. Todella kivan näköinen koru! Hieno:)

    Jää van koukkuun, tekisi mieli itsekin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvin tässä ollaan koukuttumassa jo ;) Kannattaa kokeilla. Meillä kun oli pihdit kotona, niin eivät välineet ainakaan mitenkään pahan hintaisia olleet noin kokeilemisen kannalta :)

      Poista
  6. Oletpa kauniin ja persoonallisen korun taiteillut, ihanat värit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneaulikki! <3 Kevät ja turkoosi ovat saapuneet taas jälleen meidän huusholliin, koruihini sekä pukeutumiseeni. Sinisen sävyt puhuttelevat nyt paljon.

      Poista
  7. Minusta on kiva kun joku jaksaa näprätä. Omat hermot ei kestä.
    Minä kiikutin ennen kaikki rikkinäiset ja käytöstä poistetut korut eräälle ystävälle, niin hän sai ne raaka-aineeksi omiin uusiin juttuihin. Minultahan ne olisi menneet roskiin. :)
    Kivan käsikorun teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä jaksan näprätä sen verran, että valmistuu ns. samantien. Esim. vaatteen ompelu on minulle aivan käsittämätöntä, siinähän menee päivä tolkulla kun ensin kaavoittaa ja leikkaa kankaat ja sitten vielä ompelee ne yhteenkin :)

      Kiitos, hauska se on ollut ja tosiaan ns. avasi hanat eli uusia on tullut sitten väkerrettyä tässä samalla :)

      Poista
  8. Onpas kaunis, värit on syötävän ihania. Pitäisköhän sitä itsekin vielä vanhoilla päivillään opetella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ei se vaikeaa ollut, se on sanottava kyllä. Tosin aloitinhan helpoista :) Korutarvikkeet ovat kohtalaisen edullisia mielestäni, ei tule kalliiksi kokeilla.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!