Something blue from Tallinn.

Lupasinkin eilen, että tänään on ostosten esittelyä, joten täältä pesee. Meille reissun kaupat menivät Stockmann ja siihen yhdistettynä sitten Viru-keskuksesta muutama liike. Matkan varrelle mahtui myös Yliopiston apteekki. Taksilla siis Stokkalle ja siellä odottikin varsinainen pommi, jota en edes tullut ajatelleeksi nimittäin:


Festivon kynttilän jalat, nämä kaksi pienempää (jotka oli muuten tosi vaikea valokuvata sunnuntaina illalla) maksoivat yhteensä 32€. Suomen hintoihin verrattuna siis ei nyt ihan puoleen hintaan, mutta kolmannes pois. Sinällään olin ajatellut, että toivoisin näitä synttärilahjaksi tmv. mutta kyllä tuolla hinnalla jo ehdottomasti ostin itsekin. En kyllä muista mitä menin hakemaan sieltä kolmannesta kerroksesta, mutta näiden kanssa tulin ulos.

Tallinnan Stocca on muutenkin minusta hyvä kiertää kun sinne menee, vaikka vähän syrjässä (eli siis ei ole kiinni vanhassa kaupungissa) niin sieltä olen monesti tehnyt varsinaisia löytöjä. Hinnat, etenkin alennukset, ovat osassa tuotteista Suomea alhaisemmat. Eivät kaikissa toki, kyllä se Korssin laukku maksaa siellä ihan saman summan kuin täälläkin. Sen sijaan kannattaa vilkaista kynsilakkapuoli, itse en ole Suomessa China Glazeen törmännyt, siellä sitä oli saatavilla varsin kohtalaiseen 6€/plo hintaan. En ostanut, mutta se johtuu vain valikoimani laajuudesta.


Pääasiallisesti ostan näemmä aina huivin tai kaksi tuolta. Alempi yksivärinen sininen on valtavan kokoinen pellavuihuivi ja liukuvärjätty silkkihuivi kiinnitti heti huomioni. Ne siis löysivät tiensä kassalle. Sitten suuntana oli herkun puoli. Unohtuneen vesipullon lisäksi ostamme kotiin yleensä aina purkin Himalajan vuorisuolaa. Kuulostaa hullulta, mutta se on kohtalaisen hintaista Suomessa ja purkki suolaa ei paljon tilaa vie. Kun siellä kerran on muutenkin. Samoin Tallinna Stocca myy Tetleyn teetä, joka on suosikkejani.

Yliopiston apteekista haettiin Voltarenia voiteena ja tiikerisalvasta sitä vahvempaa versiota. Jumiset niskat ja flunssat taas pitkäksi aikaa hoidettu. Nämäkin kuuluvat niihin vakioihini. En siis minäkään syytön ole Tallinnan hintatasosta pitämiseen. Viru-keskuksessa suuntasin ensimmäisenä Tommy Hilfigerille, josta perus puuvillainen tumman sininen neule löysi tiensä kotiin puoleen hintaan. Se tuossa ylemmässä kuvassa.


Pidän itse Viru-keskuksen tarjonnasta. Tällä kertaa Espriti ei tarjonnut suurempia löytäjä ja Karen Millen jälleen kerran ei ollut suotuisa (jatkan yrittämistä!). Sen sijaan suosikkini käsirasvoissa ei pettänyt ja Kaubamajasta nämä kotiutin. Töihin kohta loppumassa olevan mangon viereen löytää mansikkapirtelö ja laukussa tulee kulkemaan sitruuna-lime. Kerrankin sarja, jonka tuoksut sopivat nenälleni vaikka olenkin tällainen hajuherkkä!


Olen monta kertaa aikaisemminkin tainnut kertoa, että rakastan huulirasvoja ja nämä kaksi ovat nousseet suosikeikseni. Niveahan on jostain syystä Suomessa Labello enkä oikeastaan tiedä, miksi haen nämä kaksi Tallinnasta saakka. Ainakin toista saa Suomesta. Toisaalta eivät ole aikaisemmin loppumisen merkkejä osoittaneet. Vasemmanpuoleinen laukkuun ja oikeanpuoleinen töihin. Nyt on taas käsi- ja huulirasvat kunnossa.

Laivalta ostin Lumenen Vitamin C+ seerumin. Pahimpien pakkasten jälkeen ihoni on kuivunut ja ajattelin tällaista tehokuuria kokeilla. Tästä tulee vielä arvostelu kun sitä on enemmänkin kuin kaksi iltaa käytetty. Tähän mennessä toimiva. Muutoin se sataman pakollinen johon eilen vihjasin, meille se on oliiviöljy. Kreikasta tuotua oliiviöljyä saa pilkkahinnalla Suomeen verrattuna ja litran pönikkä sitä kotiin kannettiin. Samoin kimpaleen verran savujuustoa johon olen heikkona.

Tällaisia ostoksia siis meillä. Reissu oli kaikin puolin kiva vaikka laiva pettymys olikin.
Millaisia ostoksia te teette Tallinnassa? Vai käyttekö siellä yleensä ollenkaan?

Hyvää tiistaita!


So here are my shoppings from Tallinn. Not much I say, but some. Two new scarfs, some handcreams and lipbalms. Also new candel holders wich I just absolutely love!

Hope you are all well!

Kommentit

  1. Tallinnan Stockalta minäkin olen tehnyt edullisia ostoksia, samoin Viru -keskuksen Kaubamajasta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat omiakin suosikkejani. Aleista ei koskaan tiedä mitä tulee vastaan ja jotain ihan muuta kuin noita olin ajatellut tarvitsevani ja katselevani. Toisaalta kiva se on näinkin, tulee vastaan kaikkea kivaa :)

      Poista
  2. Onpa kivoja ja käytännöllisiäkin ostoksia :)! T.H.:n neule on niin mun makuun, laatuunkin olen ollut oikein tyytyväinen! Sanoisin, hyvä hinta-laatusuhde. Tosi kaunis huivi, mistä tuli taas mieleen mun huivit tuolla kaapissa...nyt käyttöön vaan :).

    Nuo Festivo- kynttilänjalat on kyllä upeat klassikot!

    Oi kun herkullisen kuuloistet tuoksut huulirasvoissa :). Mulle ei sovi huulirasvoista tai mitä olen nyt hyvin menestyksekkäästi ja huulet pysyneet loistavassa kunnossa, niin Vichyn Nutriextra ja La Rosay-Posayn Nutritic. Mainostan niitä tässäkin, aivan fantastisia!

    Nyt laittamaaan lounasta, iltavuoroon menossa..Kivaa päivää Dahlialle :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole Hilfigerin neuletta ennen omistanut, mutta tyytyväisenä kauluspaitojen laatuun halusin tätäkin kokeilla. Vielä ei ole päällä ollut, mutta eiköhän siitäkin vielä saada asupostausta aikaan jossain vaiheessa.

      Festivoita olen useamman vuoden halunnut, mutta viisaasti sentään älysin ensin pyytää tarvittavat astiat lahjoiksi ennen kynttilänjalkoja :D

      Minä kadotan huulirasvoja myös aika tahdilla, en käsitä mihin ne oikein jäävät! Siksi noissa edullisemmissa merkeissä olen kokenut parhaaksi pysyä. Ei tule niin suuri hukka. Koskahan sitä oppisi pitämään tavaroistaan huolta :D

      Hyvää iltavuoroa!

      Poista
  3. The candle holders are amazing. Love them!!
    xoxo
    Patricia

    http://misstoptenimage.blogspot.com

    VastaaPoista
  4. The candle holders are awesome! Great haul!!!

    VastaaPoista
  5. Täällä on samaa mansikkapirtelöä kylpyvaahtona. :) Mä olen viimeksi käynyt Tallinnassa 4 vuotta sitten ja ihan vaan ravintolamatkalla, syötiin paremmin ja oltiin hotellissa yötä, en ostanut yhtikäs mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin ihanan tuoksuista! Rasvaan töissä aika tiuhaan tahtiin käsiä nykyisin :D Minä en taida päästä Tallinnasta shoppaamatta ulos, mutta ihan kohtalaisella määrällä sentään tällä kertaa. Elokuussa yksin ollessa innostuin vähän liikaakin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!