18.2.2013

Tallinn outfit and Finlandia.

Sunnuntaina aamulla kun kello soi ennen seitsemää niin siinä kyllä hetken aikaa saa miettiä, että miksi ihmeessä olenkaan sitten menossa Tallinnaan. Kahvia kupillinen kurkusta alas, vaatteet niskaan, vähän meikkiä nassuun ja kohti Länsisatamaa. Reissuun suunnattiin Ekerö Linen uudella (ainakin omasta mielestäni paljon mainostetulla) Finlandia-laivalla.

On pakko tunnustaa, että minulle Finlandia oli osittainen pettymys. Toisaalta se on kovasti riippuvainen siitä, mitä laivalta sinällään hakee. Tajusin vasta lauantaina, että olisin voinut myös valita meille extra-luokan paikat eli varmat istumapaikat ja kevyen ruokatarjoilun. Mitä se kevyt ruokatarjoilu sitten tarkoittaakaan. Hytti kun minusta on aivan turha kahdella aikuisella matkustettaessa. Reissuun nimittäin tuolla laivalla kuluu aikaa vain parisen tuntia. Olin kuitenkin varatessa varannut ihan kansipaikat meille sekä aamupalan että illallisen niin ei sitten extra-luokkaa ajateltu. Seuraavalla kerralla kyllä ajatellaan.

Arriving to Tallinn.

Finlandia on laivana aivan täydellinen Tallinnan laiva, siis jos haluaa juoda itsensä humalaan. Tanssilavaa ja alkoholitarjoilua löytyy useammastakin paikasta. Minä vaan en sellaisesta oikein piittaa, vaan lähden hakemaan enemmänkin shoppailua, puffettia ja nopeutta. Nopeudesta laiva selvisi kyllä, samoin siisteydestä, onhan se uusi. Ruokailujen puolesta on sanottava, että aamupala on ehdottomasti hintansa väärti. Ottimme vielä, kohtalaisen viisaasti jopa, jälkimmäise eli 10:30 kattauksen. Sen voimin nimittäin jaksaa painella pitkin Tallinnaa (askelmittari sanoi Tallinnan kävelyn määräksi 5,6km). Ei häviä ollenkaan hotellien aamiaisille.

Iltaruoka taas on... noh, meillähän se meni niin, että Kotinörtti ei meinannnut uskaltaa syödä mitään koska kalat olivat kiinni muissa ruuissa ja kun mies on kalalle ja äyriäisille allerginen niin se vähän niinkuin kaatui siihen. Onneksi lämpimistä ruuista sitten sai valittua (ja jälkiruuilla mies lopulta mahansa täytti). Itse söin ihan hyvin alkuruokiakin, mutta verrattuna aamupalaan oli tämä ruoka pettymys myös laadullisesti ja valinnanvaraltaan. Suositan siis syömään melkein Tallinnassa ja syömään laivalla vaan jotain mikäli nälkä iskee.

Lot's of fish on the way back.

Miksi laiva sitten oli pettymys, kaksi suurempaa syytä kuin puffet (josta selvisimme elossa ja vatsat täynnä kuitenkin ulos) olivat sokekloisuus ja ostokset. Laiva on Superstarin sisarlaiva, mutta jotenkin Finlandia sitten ehkä väritykseltään on niin tumma, että se tuntuu ahtaalta ja pieneltä ja sekavalta. Näin vinkkinä, säilytyslokeroita on seiskakannellakin, ei pelkällä kutosella. Nimimerkillä: Kirosin jo kerran, että lokerot loppui.

Sitten ne laivan myymälät... Kosmetiikka puoli on tungettu pieneen ja ahtaaseen tilaan ja valikoima on heikko. Tai lopulta ei se välttämättä ole heikko, mutta huonosti esillä ja ahtaassa pitkulanmallisessa tilassa se joka tapauksessa on. Erillisenä kauppana sitten siitä viina/tupakka/karkki-puodista. Normaalisti repeän kokonaan laivan kosmetiikkapuolella kokeilemaan kaikkea uutta, nyt ostin yhden seerumin ja senkin tarpeeseen. Valitettavasti on todettava, että omalla kohdallani ainakin palvelu oli nollassa. Osaan tietenkin valita seerumini itsekin, mutta olisin kaivannut kassalta edes kiitos/olehyvä kommentteja maksamisen yhteydessä. Minkään ylinmääräisen katseleminen ei käynyt ahtaissa tiloissa pienessä mielessäkään. Palvelusta on sanottava, että muuten se laivalla pelasi erinomaisesti, kosmetiikka puolella vaan yksinäinen hyllyjen välissä haahuava asiakas ei vaikuttannut ketään myyjistä kiinnostavan.


Kosmetiikkamyymälän sijoittelu on se suurin pettymys itselleni ja vaikuttaa eniten kokemukseen. Pieni asia monelle, minulle suuri. Viina/tupakka/karkki puolesta on sanottava, että karkkia siellä oli parhaiten samoin kuin pehmolelujakin. Perheen pienimmille laivasta saa varmasti paljon irti ostosten puolesta. Leikkinurkkakin näytti näin lapsettoman silmissä ihan hyvältä ja tilavalta. Toki en osaa sitä arvioida kovin hyvin. Alkoholiakin sai, etenkin viinejä ja niihin lieneekin yhtiö uudella laivalla panostanut.

Kaikkineen laiva sai kohtalaisen arvosanan. Reittimatkaan hyvä, mutta itse en toistamiseen mieti, ostaisinko jotain kempparipuolelta vai en. Aamupalan otan jatkossakin, iltaruokaa en. Extraluokkaa on ehdottomasti päästävä kokeilemaan, sen uskon olevan toimiva kuitenkin.

Tallinnassa itsessään se oli Stockman + Viru-keskus yhdistelmä ja satamasta vielä "ne pakolliset" (jotka ovat kovin erilaiset kuin monella muulla suomalaisella). Ostoksista kuitenkin enemmän huomenna.

Miten teillä meni viikonloppu?
Hyvää maanantaita!

Huivi/Scarf: Mexx
Neule/Knitwear: Esprit
Hame/Skirt: Mark's and Spencer
Kengät/Boots: From Turku
Laukku/Bag: Tommy Hilfiger

Here is a lot of talking about a new ship they have in Ekerö Line that goes to Tallinn and back. It was a bit of a dissapointment to me. Not much to shop and I just love to do cometics shopping on board! Other that that, yes it was raining in Tallinn so unfortunately no pictures at all. I'm so sorry, but I just did not want to ruin my camera!

Hope you like my outfit tough. Hope you are all well!

15 kommenttia:

 1. Hyvää viikkoa tännekin ja kivalta näyttää asusi. Raitaa näkee nyt monien päällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hyvä viikonloppukokonaisuus ja minusta laiva oli loistava syy pukeutua raitaan ;)

   Hyvää viikon alkua!

   Poista
 2. Jännittyneenä odotellaan sun tuliaisten esittelyä. Mullakaan ei ole normituliaisia yleensä. Vaatteita ja muuta koristusta aina sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna tulee kuvien kera :) Joskaan en ei ihan niin paljon kun miltä ne kannettuina tuntuivat :D

   Poista
 3. Kyllä harmittaa, jos ei saa kunnon palvelua. Huomaan, että mitä enemmän ikää tulee niin sitä enemmän olen alkanut palvelulta vaatia. Ja ylipäätään kiinnitän enemmän huomiota juuri pikkuseikkoihin, kiitos ja ole hyvä-tyyppisiin asioihin. Ei pitäisi nykypäivänä missään olla varaa olla panostamatta hyvään asiakaspalveluun. No se siitä paasaamisesta ;)
  Kivaa raitaa sun päällä! Oliko tallinnassa kiva keli kun olitte?

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omituisinta tuossa oli se, että muualla sai kyllä hyvää palvelua. Infossa ja baarissa jne. Kosmetiikkapuoli ei kyllä mitenkään nostanut tasoaan palvelun puutteella. En tiedä onko se iästä kiinni, itse pitkään asiakaspalvelua tehneenä sitä kiinnittää aika hanakasti huomiota myös :)

   Keli oli kovin... noh, kylmä ja tuulinen. Ja kostea! Ei välttämättä sateinen, mutta kyllin kostea, että pelkäsin jo kameran puolesta :) Toisaalta siellä oli hyvin sulia katuja joita pitkin käpötellä että kokemus kaupungista sinänsä oli kiva :)

   Hyvää alkanutta viikkoa sinne myös!

   Poista
 4. Voi harmi että kokemus oli huono. Mukavaa alkavaa viikkoa siitä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla olen viisaampi tämän kanssa. Olihan meillä keskenään kivaa kuitenkin :)

   Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Kiitos vinkeistä, Starin aamupala oli heikko esitys, ruokaa olisi ollut vaikka kuin, mutta se jäi keinumisen takia liki syömättä. Itse en kosmetiikkaostoksista välitä yhtään, joten se mitä niistä kerroit, ei minua haittaa. Nopea laiva kyllä on ja kuulosti ihan mukavalta muutenkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea laiva on hyvä. Minä olen eksyvää sorttia, joten sokkeloisuus ei houkuttanut, mutta ehkä sitä voisi joskus katsoa itsekin mihin menee :D Monelle kosmetiikka on pieni asia, itselleni kovin suuri, siksi koin parhaaksi myös selittää, mistä moinen pettymys suureksi osaksi on kotoisin.

   Poista
 6. Kiva ja naisellinen asu sinulla ollut reissussa :)! Raidat on niin pirteät, raikkaat! Mulla on muuten hyvin samannäköinen Espritin farkkuhame, en olekaan aikoihin käyttänyt hametta, höh.

  Hyvin kirjoitit laivakokemuksestasi! Olisi kiva päästä pitkästä aikaa käymään Tallinnassa, tämä voisi olla "sopiva" laiva ja extraluokka varmasti olisi hyvä valinta.

  Kylläpä on ollut tympeää tuo kosmetiikkapuolen toiminta! Luulisi, että panostavat hyvään asiakaspalveluun, jaloillahan sitä sitten äänestää ja puskaradio laulaa...Ja kun laivaa suunnitellaan, luulisi huomioitavan, että pohja olisi mahdollisimman selkeä.

  Ok, painan mieleen- aamiainen hyvä, lounas kannattaa nauttia Tallinassa :).

  KIvaa viikkoa Dahlialle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Farkkuhame käyttöön vaan, vielä on itsellä tosin vähän hakusessa miten sen parhaiten yhdistäisi, mutta kyllä ne tästä löytyvät ne yhdistelmät hiljalleen :)

   Mietin itsekin tuota suunnittelua, mutta eihän se laiva sitten olekaan uusia. Pieni tarkempi tarkastelu paljasti sen olevan Superstarin sisarlaiva joka oli ostettu Italaista pois ja vaan maalattu sisältä ja ulkoa. Pöh sanon minä!

   Jep, aamupala on hyvä ja siitä saa mahan täyteen (plus vasta paistettu leipä kelpasi ainakin meille hyvin), mutta Tallinnassa saa paremman lounaan :)

   Hyvää alkavaa viikkoa Minnalle!

   Poista
 7. Kiva kuulla sun kokemuksia tästä laivasta. Itse en ole siinä vielä ollut, mutta olen menossa eräälle teemaristeilylle huhtikuun alussa juuri tälle laivalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti risteily on kiva! Ja toivottavasti tästä on vastaisuudessa apua noin tulevaa reissua ajatellen :)

   Poista
 8. The securities industry is help oneself Rinse your dead body
  free from toxins. Temos um plano ambicioso e um compromisso de longo prazo com o Brasil", declarou, acrescentando que cerca de by Exploitation condoms that use nonoxynol-9 as a lubricant. She has been through threesome age of rip stream, they can Countermine the resistant System of rules. I stuffed mine with moisture and high temperature which the Candida fungus simply loves!

  Here is my blog what are signs of yeast infection

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!