26.5.2013

My style inspiration?

Minulta on kysytty tätä muutaman kerran ja joka kerta koen, että kysymykseen on vaikea vastata. Kuka on tyyli-ikonisi? Monesti vastaan Äitini, joka on hyvin pitkälle totta. Äiti on opettanut pukeutumaan ja edelleen hän on mielestäni aina häikäisevän tyylikäs. Lapsena halusin samanlaiseen ammatttiin kun äitini, ammattiin jossa voin pukeutua hienosti ja pitää korkokenkiä. Täällä ollaan, hienosti pukeutuneena ja korkokengät jalassa, tyyli on muuttunut 1980-luvulta, muutkin kuin jakkupuvut ovat sallittuja ja uskoakseni pukeutuminen on rentoutunut. Onneksi ne korkokengät harvemmin ovat liikaa vieläkään.

Lately couple of people have been askin where do I get my style inspiration. It's a questin that I found quite hard to answer. Mostly I say my Mother and it's quite true. She taught me a lot and is always good looking. When I was a kid I wanted to be just like her, being able to wear heels at the office. Well, here I am.


Jäin kuitenkin viime sunnuntaina miettimään näitä ikoneita katsottuani TV:stä tulleen henkilökuva dokumentin Audrey Hepburnista. Kenen muun pukeutumisesta olen imenyt vaikutteita ja kyllä tämä dokumentin nainen vaan on yksi niistä. Mummoni oli (ja on edelleen) suuri vanhempien elokuvien ystävä ja Loma Roomassa sekä Sabrina ovat ikisuosikkeja itsellänikin. Niissä pääosassa on ikityylikäs nainen, jonka pukeutumista seurasin elokuvasta toiseen. En oikein osaa sanoa, mikä siinä herkässä eleganssissa viehättää. Vahvana veikkauksena on ajaton tyylikkyys ja vaivattoman oloinen kauneus. Myös entisen balettitanssijan kehonhallinta on ihailtavaa.

Last Sunday how ever I started to think my answer even more. I saw this lovely documentary film about Adrey Hepbern and came to realize that there she is, one of my all time favourites. Roman holiday and Sabrina are my favourite classics. already as child I fell in love to her elegance and style. I also admire the way she, as former ballet dancer, controlled her body.


Toinen, entinen balettitanssija hänkin, saattaa olla yllättäväkin valinta. Hän oli aina tyylikäs, mutta ennen kaikkea lapselle hän oli ihan oikea prinsessa. Prinsessa Dianalla ja minulla on erikoislaatuinen suhde. Lapselle hän oli ihka oikea prinsessa, nuorelle hän oli vahvan naisen esikuva (oli totuus mikä tahansa, niin minä näin rakkaudessa kärsineen naisen jolla oli kaksi lasta kasvatettavanaan). Minulle hän on aina ollut uskomattoman upea pukeutuja ja tyylitaituri vailla vertaa. Luulen, että kaiken tämän takana on juurikin se klassikkoelovia rakastava mummoni. Mitä luulette mitä tapahtuu kun näkee Sissi-elokuvat 7-vuotiaana? Ihailee oikeita prinsessoita tietysti!

After thinkin a while I came to realize that there is one royal that still keeps my heart. Princess Diana got marrien couple of days after I was born. For me she's been a role model and no matter what the yellow press says and what might be the trutht for me she was perfect.


Jossain yläasteen aikana kuvaan astui vielä neljäs nainen. Ei ehkä niinkään tyyli-ikoni pukeutumisensa suhteen kun sen kaiken muun suhteen. Kaiken muun, jota en oikeastaan voi kutsua millään muulla sanalla kuin eleganssi. Julie Adrews marssi elämääni Maija Poppasen myötä (suosikki Disney elokuvani) ja jumittui siihen Sound of Musicin kautta.

In my early teens a fourth woman came to my life. She might not be the most best dresser, but womas got some style in her! And what an elegant one she is. She came with Mary Poppins (my favourite Disney movie ever) and after seeing Sound of Music at 14 she's been part of my life.No johan näillä olisi pärjännyt todella pitkälle. Eleganssia, kauneutta ja kehonhallintaa näillä naisilla riittää. Vielä on kuitenkin viides nainen, joka missään nimessä ei saa jäädä mainitsematta. Tämä nainen ilmaantui erään TV-sarjan myötä elämääni ja siitä lähtien hän on pysynyt. Niin tyyli- kuin hiusikoninakin. Jennifer Anistonin tyyli on vaivaton ja tällä hetkellä väittäisinkin, etät juuri hänen tyylinsä vaikkuttaa kaikkein eniten omaan pukeutumiseeni. Helppoa ja tyylikästä, asukokonaisuuksia löytyy niin kovin moneen menoon.

Since the begining of Friends I fell in love for Jenifer Aniston. Her style is so simple and great. It easy and I still get huge amount of inspiration on her style. I also love her hair, well who does not? All and all, at the moment she's the one that inspires me the most.


Näiden viiden naisen turvin pääsee aika pitkälle, vaikutteita olen imenyt matkan varrella lehdistä ja blogeista. Blogimaailma on verraton inspiraation antaja ja pelkästään suomalaisissa bloggaajissa on monia, joilta saan runsaasti vaikutteita. Ulkomaisista vaikuttajista nyt puhumattakaan. Monesti myös idea jää kytemään ja jossain toisessa blogissa onkin sitten se täydentävä juttu, josta syntyy kokonaisuus jossa on ispiraatiota seuraavaan asuun. Tämän lisäksi ammennan vaikka kauniista kuvasta, vaikka auringonlaskusta meren ylle ideoita pukeutumiseeni. Ainakin värien verran, joskus enemmänkin. Joskus idean antaa joku tietty vaatekappale jonka haluaa ylleen laittaa.

But it's not just these five wonderfull ladies that inspire me. It's also magazines and tv-shows but most of all bloggers. Both finnish and ones abroad (well abroad on Finland's point). Many times something stays in my mind, some part of style and then I see somenting in some other blog and there it is, something that's just for me. I also get ideas all around me. Sometimes it's a lovely photo I saw, sometimes it's colour or just one thing I want to wear.


Nämä siis minun tyyli- ja muotivaikuttajani. Mistä sinä saat inspiraatiosi pukeutumiseen?
Rattoisaa tyylisunnuntaita kaikille!

Here are my style inspirations, where do you get yours?
Have a stylish Sunday and hope you are all well!

Kaikki kuvat/All photos: http://weheartit.com/

12 kommenttia:

 1. Tyylijutut ja pohdiskelut ovat kivoja postauksia ! Tätä oli mukava lukea :)

  Omaan tyyliini ovat voimakkaasti vaikuttaneet äitini ja tädit. Ja myös monet elokuvatähdet kuten juuri Audrey ja Jennifer. Dianakin olen ihaillut. Mutta myös moni muu. Näin nopeasti tulee ainakin mielleen Caroline Bessette-Kennedy, Emmanuelle Alt, Inés de la Fressange,Victoria Beckham,Kate Moss jne.

  Aikaisemmin inspiraation lähteinä olivat juuri elokuvat ja myös kirjat. Sekä tietysti lehdet. Tilasin vuosikausia Vogue Us ja mieleen ovat jääneet 90-luvun upeat mallit Naomi,Cindy,Eva,Helena ja Yasmin, jotka kaikki ovat edelleen upeita naisia.
  Nykyisin tyyliä tulee ammennettua eniten juuri blogien välityksellä ja tietysti Pinterestin kautta, jonne voi kätevästi tehdä omat inspiraatio kansiot niin pukeutumiseen kuin sisutamiseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tämmöisille pohdinnoillekin on lukijoita :)

   Olen samaa laatua kyllä siinä mielessä, että vaikutteita saan monesta paikasta. Nuo huippumallit muistan minäkin, edelleen Claudia on mielestäni yksi maailman kauneimmista naisista :)

   Pinterest kuume ei ole vielä puraissut, mutta olettavasti sekin aika on vielä tulossa :)

   Poista
 2. Kiva tarina ajatuksistasi. Minulla myös oma äitini on aina pukeutunut tyylikkäästi ja kauniisti, johtuu myös siitä että sota-ajan ja köyhän maaseudun lapsena hän ei lapsena niitä saanut. Ostan myös äidilleni vaatteita niin ettei hän ole edes mukana, koska tunnen hänen tyylinsä.

  Omista esikuvista en osaa sanoa, kaikki klassinen, yhteensopiva tyyli ja värimaailma puree minuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut samaa isovanhemmissani, pukeutuvat hillityn tyylikkäästi kaikki, luulisin sota-ajan vaikuttaneen heihin kaikkiin.

   Esikuvia on usein niin monta, että yksittäisten luetteleminen on joskus hankalaa. Pääasia, että jostain saa sen inspiraation :)

   Poista
 3. Hienoja tyyli-ikoneja oletkin tuohon luetellut. Itse lisäisin siihen vielä Crace Kellyn, jonka klassisesta tyylistä olen aina tykännyt. Ihailen monien tyyliä, mutta oma tyylini on vielä tässäkin iässä välillä kateissa - milloin pukeudun klassisesti, milloin mitenkin - mutta sellainenhan minä olenkin, vähän homssantuu sinne tänne;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelly oli kyllä upean klassinen hänkin. Sen ajan näyttelijöistä ja kruunupäistä kovin moni oli, suorastaan varaa valita.

   Minusta on hauska ajoittain vaihtaa tyyliä, siksi koetankin olla rajoittamatta itseäni vain yhteen.

   Poista
 4. i definitelly cant love them moreeeee!

  www.malesclutch.blogspot.com
  Sergio,

  VastaaPoista
 5. Nice pics! Have a wonderful weekend:)

  http://www.bloglovin.com/blog/3880191

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Ira, have a great begining of the week!

   Poista
 6. Kiva postaus. Näistä tyyli-ikoneista minä tunnistan omakseni myös Dianan ja Aurdey Hepburn. Ihastuttavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uskoakseni näistä edes yhteen voi useampikin samaistua :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!