12.5.2013

To the Woman of my Life.

En yleensä blogissa pahemmin avaudu henkilökohtaisesta elämästäni,mutta tänään, kauniin sunnnuntai-illan pääteekseni haluaisin vielä kertoa teille elämäni tärkeimmästä naisesta. Miksi illalla? Koska tämä elämäni tärkein nainen tietää vallan hyvin, että tyttärensä on kaikkea muuta kuin aamuihminen.

Äiti.


Sinä olet aina ollut siinä. Ihan vieressä tai pahimmillaankin puhelinsoiton päässä. Opettanut niin paljon, enemmän kuin ehkä tiedätkään. Omalla esimerkilläsi näyttänyt, että kaikesta selviää. Etenkin jos avaisi suunsa ajoissa, eikä jäisi vain pohtimaan asioita omassa päässään.

Olet ollut tukena ja turvana aina. Läpi harmaan kiven opetit lukihäiriöiden tyttäresi lukemaan. Tänäkään päivänä en varmaan lukisi sujuvasti kahdella kielellä, ellemme olisi silloin istuneet keittiön pöydän ääressä, minä sylissäsi tuijottaen aapista. Vasta usean kuukauden joka illan yrittämisen jälkeen aloin hahmottamaan kirjaimet sellaisina kun ne muille näyttäytyvät alusta saakka. Sen jälkeen sille lukemiselle ei sitten olekaan tullut loppua, tänäkin päivänä luen paljon ja kiitos kuuluu Sinulle. Äidille, joka jaksoi.

Jälkikäteen kun ajattelen, en koskaan kokenut lapsena tai nuorena, että mitään olisi puuttunut. En aivan varmasti saanut kaikkea, mitä nyt keksin haluta, mutta sain lahjan elämykseen ja elämyksen arvostamiseen. Opin ravintoloiden ja kotikokkausten myötä syömään erilaisia ruokia (en edelleenkään kyllä pidä gorgonzola tuulihatuista). Opin rakastamaan teatteria ja nauttimaan musiikista konserteissa. Opin, että aina voi lukea, ihan sama mitä lukee, kunhan lukee. Tutustuin vieraisiin kulttuureihin, sain jo hyvin nuorena nähdä niitä paikkoja, joista luin rakastamistani historian kirjoista. Elämys ja kokemus oli aina tärkeämpi kuin materia. Kaipasinko sitten isoa omakotitaloa? No en, oma huoneeni (jonka ovea teininä paukutella) riitti vallan hyvin. Sitäpaitsi omakotialueelta olisi ollut pidempi matka junalle ja bussille joilla huristaa tutkimaan lähitienoota.Tänäkin päivänä, kun teen jotain uutta ja itselleni käsittämätöntä (kuten istutan yrttejä) niin soitan sinulle. Äiti tietää kyllä. Osaat kertoa, että yrttimultaa voi käyttää, että basilika on kuitenkin yrtti (minä halusin sen multapussin koska se oli kaikkein pienin valikoimassa olevista). Olet ylpeä tyttärestäsi, joka sittenkin, vaikka siihen tuhrautuukin tunti aikaa, lyhentää itse farkun lahkeensa. En koskaan ollut ompelu- tai askartelu- tai kukka-ihminen. Jaksat kuitenkin tukea aina yrityksissäni, koska jostain itsellenikin tuntemattomasta syystä haluan aina kuitenkin kokeilla.

Teet minulle kerta toisensa jälkeen upeita neulomuksia. Neulomasi tyynynpäälinen on tälläkin hetkellä suosikkini ja yksi kodin kauneimmista sisustusjutuista. Valkoinen neuleliivi on käytössä säännöllisesti, kaikki neulomuksesi ovat. Töiden ilmastointikaan ei enää palelluta, onhan minulla neulottuja lämmikkeitä. Yrttejäkin jaksat idättää, minä täällä koetan ne parhaani mukaan pitää hengissä. Toistaiseksi onnistuneesti, mutta monta huonekasvia ja yrttiä olen tappannut myös.


Sinä opetit niin paljon, että kaikkien asioiden eritteleminen tuntuu jopa vaikealta. Tuskin olisin käynyt kouluja kuten nyt, ilman tukea ja tsemppiä. Minä, joka olen pohjimmiltani kuitenkin ujo, olen saanut valtavasti tukea ja mahdollisuuksia. Aina olet jaksanut tsempata tekemään sen, mitä itse haluan, vaikka itsellä uskallus loppuisikin välillä kesken. Aina olet tukenut ja kannustanut.

Toisaalta sinulle voi jutella vaikka ei nyt varsinaisesti olisikaan mitään suurempaa asiaa. Kaikesta voi puhua. Sinä olet ensimmäinen, joka tietää ne isot ja pienet asiat. Se maailman tärkein nainen omassa elämässäni.

Kiitos Äiti.
Minulle Sinä olet maailman paras Äiti! <3


Just some words to say Thank you for the Woman of my Live, my Mother <3

Kuvat/Photos: Weheartit

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Äidistäon sellainen helppo kirjoittaa :)

   Poista
 2. Mikä ihana sattuma... Meillä on sama tärkein ihminen, vaikka onkin ihan eri ;)
  Onni on omistaa maailman ihanin äiti. Tiedän, että se ei ole päivänselvyys, mutta meillä on ollut onnea molemmilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tottakyllä, onneikkaita olemma kun niin mahtavat äidit kummallakin :)

   Poista
 3. Hih, ihana tuo keep calm and call your mom ;) i so know the feeling ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä. Kuka muu tietäisi vastaukset kaikkii mahdollisiin kysymyksiin :)

   Poista
 4. Ihana kirjoitus! Hyviä äitejä ei kasva puissa vaan niitä on harvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihantotta. Onnekas ole hyvän Äidin saatuani <3

   Poista
 5. Ihana kirjoitus, olette molemmat onnekkaita <3

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihana teksti. Voi kun onnistuisi itse äitinä niin hyvin, että tytär voisi puhua äidistään näin kauniisti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näe mitään syytä, miksi et onnistuisi. Olet varmasti tyttärellesi paras mahdollinen äiti <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!