2.6.2013

Five times Five.

Ihastuttava Lady of the Mess haastoi minut tekemään tällaisen viiden haasteen. Lady kirjoittaa ihastuttavaa blogia johon ehdottomasti kannattaa tutustua jokaisen, jolle se vielä ei ole tuttu. Asiaa paljon ja kaikesta, niin ihanan piristävällä tavalla kerrottuna.

Haasteen ideana on kertoa viisi eri asiaa viiteen eri kohtaan, joten täältä näitä tulee.

Here is something I was tagged to do. Five times Five is a list of things on different questiopn and here is mine:


Viisi asiaa joita tarvitsen päivittäin:

Kahvi. Juon aamulla yhden kupin kahvia kotona ja toisen töissä. Viikonloppuina hörpin kaksi kotona. Muutoin en päivän aikana välttämättä kahvia tarvitse, mutta auta armias jos nuo aamun kupilliset jäävät välistä, olen kaikkea muuta kuin ystävällistä seuraa.

Rannekello. Opettelin käyttämään kelloa pitkän tauon jälkeen pari vuotta sitten ja sen jälkeen sellainen on ranteessa joka päivä ollut. Vain muutamissa juhlissa se on jäänyt laittamatta ja silloinkin on tuntunut siltä, kun jotain puuttuisi.

Silmälasit. Lienee sanomattakin selvää, että lasien käyttäjälle ne ovat pakollisuus. Toisessa silmässä näköni on itseasiassa kaikin puolin hyvä, mutta kun toisessa on plussaa kohtalaisen paljon, niin päähän siitä tulee kipeäksi jos koettaa töitä tehdä tai muutenkaan mitään lukea ilman laseja.

Vesi. Sen kahvin tasapainona juon tuommoisen vähän reippaan litran kannun vettä töissä joka päivä ja kotonakin kittaan vettä kiitettävissä määrin. Olen opettelemalla opetellut veden juomisen, eli ihan itsestään se ei ole tullut, mutta käsittääkseni ihan hyvä tapa. Ruuan kanssa juon muuten maitoa, eli vesi tulee juotua "ylinmääräisenä".

Puhelin. Ei saisi olla näin, tiedän. Mutta myönnän oelvani jonkun verran koukussa laitteesen. Läppäriä ilman voin elää useammankin päivän, mutta puhelimeen olen onnistunut itseni koukuttamaan. Vierotus on kyllä käynnissä, että se olisi siis puhelin eikä niinkään mediakeskus.

Five things I need avery day:
Coffee, wristwatch, glasses, water and my phone.


Viisi kirjaa joita suosittelen muille (menee kyllä enemmänkin kirjailijoiden suosittelemiseen):

J.R.R. Tolkien: Taru Sormusten Herrasta. Tämä on kyllä oikeastaan kolme kirjaa ja valinta Hobitin, Silmarillionin ja näiden välillä oli kova, mutta suosittelenkin sumeilematta koko Tolkienin tuotantoa. Nämä ovat ne kirjat, jotka tutustuttivat minut fantasiakirjallisuuteen muutenkin ja joiden pariin palaan vuosittain. Kyllä, joka vuosi.

Donna Leonin Guido Brunetti kirjat. Olen kova kuluttamaan dekkareita ja Leonit ovat yksi suosikkejani. Värikkäästi kuvailtu Venetsia rikoksineen imaisee kerta toisensa jälkeen mukaansa ja jaksan palata näihin aina vaan uudelleen ja uudelleen.

Robin Hobb: Näkijän taru trilogia ja sitä seurannut Lordi Kultainen trilogia. Upeaa fantasiaa joka imaisee mukanaan. Kirjat, joiden kanssa olen käynyt kyllä koko olemassaolevan tunneskaalan läpi. Vähemmän erilaisia olentoja (kääpiöitä, haltioita tmv.) mutta magiaa sitäkin enemmän.

George R.R. Martin: Tulen ja jään laulu. HBO on tehnyt Game of Thorenesista loistavan TV-sarjan, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että sarja ei ole läheskään yhtä hyvä kuin kirjasarjan tähän saakka ilmestyneet osat. Sarja on koukuttanut lukemaan tunti toisensa jälkeen.

Tess Gerritsen: Koko tuotanto. Toinen dekkarisuosikkini, Kirurgi on ehkä suurin suosikkini näistä. Hiuksia nostattavaa jännitystä, vähän kun lukisi CSI.tä tai Criminal Mindsia ja nehän ovat suosikkisarjojani.

Kirjoista on yleensäkin sanottava, että luen paljon ja monenlaisia kirjoja. Listaan eivät mahtuneet lähellekään kaikki suosikkini, klassikoista ja kotimaisista pudotin kaikki pois. Nämä suosittelin lähinnä siksi, että tällä hetkellä on menossa fantasian ja dekkareiden lukemisen kausi. Yhtä hyvin listalla olisi voinut olla Laila Hirvisaaren Sonja sarja tai vaikka Anna Karenina.

Five books I recommend everyone to read:
J.R.R. Tolkien: Lord of the Rings.
Donna Leon, any Guido Brunetti book.

Robin Hobb: The Faarseer trilogy and The Tawny Man Trilogy
George R.R. Martin: Song of Fire and Ice series.

Tess Gerritsen: Any book


Viisi materiaalista toivetta:

Isompi asunto. Täytyykö tätä perustella pahemmin? Mahdumme asuntoomme, mutta isompi olisi toiveissa. Ajatuksena oli alunperin tehdä jotain niin kovin idioottimaista kun etsiä asunto ja muuttaa ja suunnitella häät. Ei onnistu. Tuli muutakin stressiä ja päätimme, että pankin kanssa naimisiin meno jää aikaan kun olemme keskenämme naimisissa ensin. Hiljaa hyvä tulee, sanon minä joka haluan kaikki nyt heti.

Lokki-valaisin. Keittiön pöydän yläpuolelle. Olen vuosikausia ihastellut sitä äidin vanhemmilla, nykyisin myös äidillä. Haluan ehdottomasti oman ja ehdottomasti keittiön pöydän yläpuolelle.

Audi TT RS Coupe. Jos joskus rikastun niin paljon, että voin ostaa tämän auton ilman lainanhiventäkään ja miettimättä sen suuremmin onko siihen varaa vai ei, niin tässä on unelmieni auto. Siihen saakka olkoon haaveissa.

Burberryn trenssi. Olen hetken jos semmoisesta haavellut. Minulle on kuitenkin vallan ihastuttava sininen trenssi, mutta jotenkin se beige vielä kangastelee mielessä. Eiköhän sen aika siis ole vielä joskus edessä.

Manolon kengät. En osaa edes eritellä mitkä kengät, mutta vannoutuneena Sinkkuelämää fanina olen sellaisia kaappiini haaveillut. Tai mahdollisesti hyllyyn koristeeksi, tiedä uskaltaisiko niillä kävellä ettei mene rikki.

Five things I wish to have:
Bigger appartment, Lokki lamp (finish design), Audi TT RS Coupe, Burberry trenchcoat, Manolo Blahnik shoes


Viisi paikkaa joihin haluan matkustaa:

Uusi-Seelanti. Tämä on ollut haaveissani jo pidemmän aikaa, vielä ei toiselle puolelle maapalloa ole matka suuntautunut, mutta vielä jonain päivänä.

Irlanti. Aina vaan uudelleen ja uudelleen vihreälle saarelle. Eikä pelkästään Dubliniin. Galway on kaunis, Belfast on vielä näkemättä. Ihmiset ovat välittömiä ja mahdollisista sateista huolimatta viihdyn hyvin.

Skotlanti. Tämäkin on jäänyt, toistaiseksi vielä, kokematta. Skotlanti olikin yksi vaihtoehto häämatkalle, mutta Lontoo voitti tällä kertaa. Skotlantiikin kyllä aika varmasti päädytään tässä lähivuosien aikana.

Rooma. Olen käynyt Roomassa kerran ja ollut viikon. Eihän tämmöinen historiafriikki siinä ajassa kerkeä näkemään oikeastaan yhtään mitään koko kaupungista. Niinpä siis joku kaunis kevät sinne olisi ihana palata uudelleen. Kevät lähinnä siksi, että heinäkuussa (kuten viimeksi olimme) siellä oli "jonkun verran lämmin".

Venetsia. Olen täälläkin käynyt, mutta olin alle 10-vuotias, joten olisihan se kiva nähdä näin aikuisenakin. Jos muistasi muutakin kun Markuksen torin pulut.

Five places where I wish to travel:
New-Zeeland, Ireland, Scotland, Rome, Venize


Viisi adjektiivia jotka kuvailevat minua:

Tempperamenttinen. Kauniimpi tapa ilmaista asia kuin mahdolliset sanat pässi tai tuittupää. Olen kyllä niitäkin.

Mukavuudehaluinen. Sekin on totta, olen kyllä ehdottomasti mukavuuksien kannalta katsoen. Joskus se kuulemma näyttää tehokkuudelta. Ehei, minä siivoankin vauhdilla, jotta voin mukavavasti käpertyä sen jälkeen lukemaan kirjaa enkä turhaa koko iltaa moiseen ikävämpään hommaan.

Kiltti. Olen ajoittain liiankin kiltti ja ajattelen muita ennen itseäni. Olen oppinut vasta aikuisena olemaan itsekkäämpi ja ajattelemaan itseäni ja omaa jaksamistani.

Positiivinen. Koetan nähdä monet asiat positiiviselta kannalta. Olen huomannut negatiivisuuden ja jatkuvatn valittamisen vievän kamalasti energiaa. Etenkin valittamisen jos ei ole kehitysehdotusta tai jos aihe on sellainen, ettei sille voi tehdä mitään (niinkun vaikka vesisade).

Suojelevainen. Joskus liiakin, etenkin Kotinörttiä ja Siskoani kohtaan.

Five words to describe me:
Fire, lazy, kind, positive and protective.


Viisi lempiruokaani:

Tuore makaronilaatikko. Jos pitäisi valita yksi ruoka jota syödä koko lopun elämäni niin se olisi kyllä tämä. Tuoreen höyryävänä uunista otettuna ja maidon kanssa tarjoiltuna kiitos.

Ahven pihvit. Äidin äiti teki näitä joka kesä mökillä. Ne ovat kyllä vaan niin hyviä. Muistuttavat aina lapsuuden kesistä.

Poronkäristys. Etenkin talvella pidän tästä itselleni pohjoisen ruuasta. No enhän minä mistään pohjoisesta ole kotoisin, mutta kyllä se hyvää on silti.

Lämmin leipäjuusto lakkahillolla. Lasketaanko jälkiruokia? Nyt lasketaan! Ehdottomasti suosikkini ja ah niin hyvää ihan joka kerta. Etenkin tuon porokäristyksen jälkiruokana.

Tortillat/tacot. Kunhan ne saa vaan itse täyttää. Vaikka nyt itse sanonkin, niin teemme aika hyvin niitä itsekin kotona.

Five of my favourite foods:
Macaroni cassarole, perch stakes, sautee raindeer, sertain finnish cheese with cloudberry jam, tortillas.


Viisi elämänohjetta jotka haluan jakaa muiden kanssa:

Elä omaa elämääsi, älä muiden.
Luota intiutioosi.
Sinä olet oman elämäsi tärkein henkilö.
Tee muille, niinkuin toivoisit sinulle tehtävän.
Maailmalle lähetetty hymy palaa aina takaisin.

Five rules to life:
Live your own life, not anyone elses.
Trust your intuition.
You are superstar of your own life.
Act toward others as you would wish them to act to you.
When you send a smile to world, it comes back
Tämä on kovin monella jo kiertänyt, joten olen nyt kapinallinen, enkä jaa tätä eteenpäin. Sen sijaan haastan juuri sinut siellä ruudun toisella puolella tekemään tämän saman haasteen!

Löytyikö mitään tuttua?
Aurinkoista Sunnuntaita!

Here are my version. I don't tag anyone, but I'm more than happy to hear yours.

Have a great Sunday and hope you are all well!

Kuvat/Photos: http://weheartit.com/

10 kommenttia:

 1. Tätä oli kivaa lukea! Pikkaisen laittoi naurattamaan tuo tempperamenttinen-kohta.. :D

  Rentoa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Jassu. Joo, lienee kauniimpi tapa ilmaista, että pässi :D

   Poista
 2. Oih, melkein kuin lukisi itsestään. Kirjojen kohdalla meni hieman toisenlaiseksi lista, mutta muuten sellainen 3/5 oikein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanlaisia piirteitä taitaa siis monesta löytyä :)

   Poista
 3. Olipa kiva lukea. Huomasin eilen Anttilan TV mainoksessa, että Lokki valaisin oli tulossa todella hyvään tarjoukseen, jotain -35-40% ale

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos MArja vinkistä, pitää tutkia tarkemmin :)

   Poista
 4. Roomaan tulet mun luokse vierailulle kun kesällä 2015 tai 16 aion olla siellä ainakin kuukauden kokkikurssilla. Olin suunnitellut omaksi 30-v juhlistuksekseni, mutten jaksa odottaa :)

  Vuokraan asunnon ja kokkailen. Ja kutsun tyttöporukan viikoksi luoksni, sekä lupaan toimia turistioppaana. <3

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus!! Mä voisin tehdä tän haasteen jonain sateisena päivänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu. Tätä oli hauska tehdä ja näitä on hauska aina lukea. Miellelläni lukisin samanlaisen postauksen blogistasi :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!