1.7.2013

Mark's and Spencer.

Koska tätä postausta toivottiin, niin mielelläni sen myös toteutan. Kokemuksia Brittiläisen tavaratalon Mark's and Spencerin tilauksista ja Suomeen toimituksista. Heti kärkeen totean myös, että postaus ei ole mainos vaan omista kokemuksistani kerron eikä M&S ole postausta sponssannut.

Vuonna 1884 perustettu tavaratalo on levinnyt yli 700:n liikeen voimin Iso-Britanniaan, ympäri maailmaa liikkeestä voi nauttia 40:ssä maassa yli 300:n liikkeen voimin. Yritys on erikoistunut vaatteisiin ja luksus-ruoka tuotteisiin, tavaratalona sieltä kuitenkin löytää aika paljon kaikkea. (lähde Wikipedia)

Since this post was asked, I'm glad to tell you about my experiance on ordering on-line from UK based strore Mark's and Spencer. This is all my own experience and how I see things. Delivery things, I only have experience off course them delivering to Finland.

Dress from M&S
Other: Blouse: Mexx // Bag: Longhamp // Scarf: Mango // Boots: From Turku

M&S ei toimita Suomeen sen paremmin huonekaluja kuin ruokaakaan, joten sen puolen voi tästä verkkokauppaa puolesta unohtaa. Tarkoitus onkin keskittyä enemmän naisten vaatteisiin. M&S:llä on, etenkin Briteissä, oman käsitykseni mukaan "täti kauppa" imago, huolimatta siitä, että kauppa on voimakkaasti imagoaan nuorentanut. Minä en koe ongelmaksi tehdä ostoksia tätikaupassa, etenkään silloin kun sieltä saa istuvia hyviä perusvaatteita, jotka kestävät käyttöä.

Olen tilannut (tai ostanut Dublinin Harry's Streetin tavaratalosta) kohtalaisen paljon tuotteita ja on sanottava, että kertaakaan en ole joutunut tähän saakka laatuun pettymään. Istuvuus ei aina ole olut paras mahdollinen, mutta siitä saan syyttää ihan itseäni. M&S:n koko taulukko on nimittäin varsin kattava, sen saa vaihdettua tuumasta sentteihin vain painamalla raksin oikeaan ruutuun. Suosittelen siis todella lämpimästi mittamaan itsensä ennen tilaamista. Vastaavatko M&S:n koot Suomen kokoja? Kyllä ja ei. Koot ovat suurinpiirtein samat kun osassa Halosen tai Seppälän vaatteita, mutta jos taas vertaan vaikka H&M:n kokoihin niin ei, ne eivät ole verrattavia. Tilaisin siis ehdottomasti katsoen mittataulukosta oikea koko ennemmin kuin nojaten Suomen kokoihin. Olen itse tehnyt näin, ellen ole luntannut kokoani olemassa olevasta vaatteesta ja vain väärän koon tilaamalla olen saanut vaatteen joka ei istu.

M&S does not deliver furniture or food to Finland so all I can say on that is that pictures look nice on webbage. I do have some experience on clothing tought, both women and mens, but mainly womens. I've understood that this shop has a bit "Auntie Margaret" feeling on it, tleast at UK, but I think I can find lovely basic clothing in there.

I have ordered on-line (and bought from Dublin) quite much and I must say I have not been dissapointed in quality so far. There is quite good size guide at their page, both inches and centimetres and if something does not fit I can only blame my self, it has been wrong size. I always measure my self when ordering something on-line so saying if something is same size than in some other store? I don't know, but I urge everyone to measure them selves when it comes to on-line shopping.

Coat and earrings from M&S
Other: Scarf: Stockmann // Sunglasses: Esprit
Laatu on mielestäni perus hyvää. Britit osaavat tehdä kosteuden ja tihkusateen kestäviä takkeja ja kauniisti istuvia toimistovaatteita kuten mekkoja, hameita ja puseroita. Kotinörtti suosiin melkein pelkästään kauluspaitoja M&S:ltä. Kaupasta on minusta aika turha etsiä jotain räväkämpää kausivaatetta vaan niitä perusvaatteita. Koettaa katsoa kuvat ja mahdollisuuksien mukaan tsuumatakin vielä kuvaa isommaksi. Lukea tuote tiedoista materiaalitiedot. Kaikkineen M&S on kuitenkin omaan makuuni varsin hyvää peruslaatua, jos johonkin vertaisin, niin lähtisin sanomaan, että Esprit ja Mexx ovat aikalailla nippuun pantavia laatunsa kanssa. Tottakai poikkeuksia on kaikessa, jos sama musta hame maksaa 20£ tai 50£ niin on aika turvallista sanoa, että jälkimmäinen on parempaa laatua (kuten nyt vaikka hameen kohdalla aavistuksen tiheämpää kudosta kangas ja vuori).

Quality has been over all good. Basic, but good. They know how to do trench coats and pretty office clothing. I must say my boyfriend loves colarshirts they have for men. Basic ones, but they last for ever looking good. I always try to look all the pictures as close as possible and read material information (I prefer natural material over false ones). I think they have good basic quality there and clothes last. Not for ever, but I use mine quite much and they are still in good shape.

Same coat, still from M&S (I just love this sunny picture)
Other: Bag: Longchamp // Jeans: Evans // Shoes: Deichmann // Scarf: Mulberry
No kai siinä huonojakin puoli on? On tottakai. Sivut ovat isot ja tottumattomalle sekavat. Tavatalossa on lukuisia tuotteita ja niiden selaaminen vie aikaa. Samoin hinnat ovat punnissa, eikä niitä voi sivuilta euroihin vaihtaa. Pitää siis vaan muistaa vaihtokurssi, yksi punta ei ole sama asia kuin yksi euro. Meinaa ainakin allekirjoittaneelta unohtua... 

Postikulut ovat 7£ luokkaa ja vaatteissa tämä tarkoittaa DHL:n kuljetusta ja tässä kohdassa sitten onkin se koko M&S:n heikoin lenkki. Joka ikinen kerta kun saan sähköpostin, että tilauksesi on lähtenyt meiltä kirjaudun sivuille takaisin tarkistamaan "Where's my order?" (löytyy sivun alareunasta) kautta, mikä on DHL:n lähetystunnus (shipping number). Miksi? Koska toistuvasta palautteesta huolimatta M&S ei osaa vielä laittaa saajan puhelinnumeroa lähetyslappuun. Niinpä minä sitten laitan DHL:n sivujen kautta palautteen, että tässä puhelinnumeroni, jos kuskilla on tarve soittaa. Monesti vaihdan osoitteen myös työpaikalle toimitettavaksi (DHL:llä kun se onnistuu ennen ensimmäistä toimitusyritystä). Tässä on siis oma vaivansa, mutta kun tämän kerran oppi, niin tapa on ollut toiminnassa siitä saakka ja nykyisin jo rutiinia.

Is there anything not so good on it? well, some points. Pages are huge and might appear unclear at first. Well, it is a department store and it shows. And if you are not used to pounds, you have to do a bit math. It's a bit hard for me to remember that 1£ is not 1€. Whoops...

Delivery cost to Finland is around 7£ wich is ok and they deliver by DHL. And I must say, I'm not happy about it. DHL is a good company and that's to them I always get my stuff. But, after several times asking for it, they still don't put my phone number to page where DHL can see it. My appartment building needs to have a door code so you can come in to building. So every time I order something from M&S I also send email to DHL: "Please note, here is my number and code to building". A bit frustrating, but I'll manage. It's jut that you know, DHL does it's best, but they don't have all the information deeded.

Blazer from M&S
Other: Blouse: Esprit // Jeans: Evans // Shoes: Deichmann
Muuten pahaa sanottavaa ei ole, edelleen M&S on yksi verkkokauppasuosikkini ja nimen omaan perusvaatteille. Ennen kaikkea tämä: M&S tekee kokoja mallistoissa "Tall" ja "Petit" eli voisin ainakin ajatella pidempijalkaisten sekä hentoisempien ihmisten löytävän myös perusvaatteita. No entäs tämmöiset kuin minä, kurvikkaammat versiot? No ne normaalimalliston vaatteet loppuvat suurelta osin kokoon 22 joka on EU koko 48 ja myös isompien ladyjen mallisto löytyy. Pienin koko perusmallistosta on muuten koko 6 eli 32, minusta ainakin enemmän valinnan varaa kun Suomessa suurimmassa osasta kauppoja.

Palautus? En tiedä, en ole palauttanut. Olen tappioni niellyt, muokannut vaatetta tai myynyt kirpparilla pois. Sen tiedän, että palautuksen postimaksut on maksettava itse, mutta ymmärtääkseni systeemi on ihan toimiva kuitenkin.

Other than that, I have nothing negative to say. M&S is still one of my favourite stores for basic clothing. And here is a good thing: They do lines for "petit", "tall" and "curvy"! Basic line starts from UK size 6 (EU32) and ends at the UK22 (EU48) so many of us can find clothes in normal lines as well.

Returning when ordering? No idea. I don't return mine. If something does not fit, I try to re-shape them or I sell them here in Finland. Yes, I don't always get been my money back, but I think it's my own fault if I order wrong size.

Blouse and skirt from M&S
Other: Bels: Your Face // Shoes: New Look // Bag: Longchamp
Jos siis on tarvetta perus vaatteelle, kestävälle ja perus hyvä laatuiselle eikä verkosta tilaaminen pelota, niin suosittelen ainakin katsomaan tarjontaa. Tämän postauksen jokaisessa kuvassa joku vaatteista on M&S:ltä tilattu ja kerrankin oli mistä valita noita kuvia. Samoin Kotinörtti tahtoi erikseen todeta vielä, että kauluspaidat miehillä ovat oikeasti hyviä. Muistaa vaan punta hinnat ja selviää sieltä huisista tavaramäärästä saamatta pahempaa ahdistuskohtausta.

On myös pakko sanoa, että tein ensimmäistä kertaa itse Style advisor testin (vaatii hieman englannin osaamista uskoisin) ja on pakko sanoa, että meni kyllä niin nappiin, että kohta on lompakko vaarassa.

So if you need basic ones, I'll say go for M&S. If you husband/boyfriend needs  good shirts, go for M&S. Just remember to measure your self and remember the pounds. I must also say, try the style advisor for women. it's great!

Skirt from M&S
Other: Knit: Tommy Hilfiger // Scarf: Esprit // Bag: H&M // Shoes: Deichmann
Toivottavasti tästä oli apua ja joku kenties löysi itselleen uusia vaatteitakin? Onko M&S teille tuttu kauppana muuten? Eikö Tallinnassa ole yksi, onko kukaan käynyt siellä?

Hyvää maanantaita!

P.S. On siellä muuten niitä "täti vaatteitakin" saatavilla, kukin määritelköön termin sisällön itse.

I hope this was helpfull for those asking for a post like this. Maybe some one found some new clothes for them selves? Do you have M&S at your coutry? What do you think about it?

Have a great Monday all and hope you are all well!

Dress from M&S
Other: Belt: from Dublin // Bag: Esprit // Shoes: Deichmann

20 kommenttia:

 1. Stocka myi silloin kun omat lapseni olivat pieniä lastenvaatteita M&Sältä. Laatu oli hyvää ja olivat mielestäni kivempiä kuin suomalais mallistojen perus trikko jutut. En ole koskaan tilannut netin kautta mitään heiltä, mutta kuulostaa ihan kätevältä.

  Minulla on ollut tuota samaa ongelmaa DHL pakettien kanssa, ilmeisesti vika on jossain heidän systeemissään, ei siis M&S.

  Tyylikkäitä ja kivoja kaikki tämän postauksen asut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen ymmärtänyt, että lasten vaatteista on Suomesta saanut, aikuisten kokoihin en ole täällä törmännyt.

   Tilaukset tulevat kyllä nopeasti ja tehokkaasti, tosiaan tuo DHL on ainut joka tökkii. Voi olla sielläkin päässä vika :/

   Kiitos, perusvaatteilla saa helposti kivaa :)

   Poista
 2. Minäkin muistan ainakin Turun Stockalla olleen Mark& Spencerin vaatteita ja vielä mielestäni omien poikien ollessa vauvoja Helsingin Stockalta löytyi merkin vauvan vaatteita mutta en nyt ihan varma ole.

  Sinulla on hyvä ja pettämätön tyyli joka sopii juuri sinulle ja siksi myös sun blogissa mainitsemat merkit kiinnostavat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan minäkään tiedä saako lastenvaatteita enää, kun ei ole omia lapsia niin ei tule katsottua :)

   Hyvä jos tälle kirjoitukselle on ollut tilausta, ihan kiva kirjoitellakin tällaisia, ei varmasti ole helpointa lähteä tilaamaan tuntemattomalta ulkomaiselta ketjulta tuotteita :)

   Poista
 3. Tykkään niin sun asuista!<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Aiemmin sai aikuistenkin vaatteita Helsingistä. Ostin loppuunmyynnistä (2000-luvun vaihteessa?) kaksi villakangastakkia, joista toisen heitin pois vuosi sitten ja toisen viime talvena! Ihan loistavat takit! Minä olen ostanut heidän vaatteitaan sittemmin Lontoosta, viime kesänä Gibraltarilta ja muutamia kertoja Tallinnasta (Rocca al Maressa ainakin on). Jotkut vaatteet ovat kivoja, jotkut eivät. Farkkuja sieltä on ihan yhtä vaikea ostaa kuin mualtakin, vaikka samaa kokoa kokeilisikin :)Vielä en ole tilannut, mutta enköhän sitäkin joku kerta kokeile.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, noita aikuisten vaatteita en tienny. Vitsit, saisipa vieläkin!

   Niin se on aika monen vaateketjun, etenkin tavaratalon kanssa, että kaikista ei tykkää. Itse olen vain Irlannista ja Briteistä hakenut, pitää Tallinnan tarjonta katsastaa jossain vaiheessa kun sinne on seuraavan kerran vapaa-ajan matka (tarkoittaa enemmän kuin tunti omaa aikaa).

   Poista
 5. Toi eka mekko on aivan valtavan kaunis :)

  VastaaPoista
 6. Heips,

  Arvostan, että olet uskaltatunut XL ihmisiä edustamaan bloggaamalla. tsekin olen "iso"-ihminen. Olen suuri fani M&S vaatteissa ja nytkin sieltä on minulle vaatteita tulossa kylläkin siipan matkassa. Mutta yksi asia minua vaivaa noissa kuvissa. Pidät näköjään mekkoihin/hameisiin pukeutumisesta, mutta kun sinunkaan jalkasi eivät ole niissä millään lailla edukseen. Housuissa näytät paljon paremmalta. Itse en pukeudu enää hameisiin, en pidä siitä, miltä jalkani näyttävät vaikkakaan eivät nyt niin valtavat olekaan. Toivottavasti et tästä masennu ja voi olla että asian tiedostatkin, mutta et välitä asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa.

   Humn, luin tästä samasta aiheesta sunnuntai aamuna varsin kärkevää kommenttia eräältä mammafoorumilta. Jaloistani ja siitä, että olen "suorastaan siveetön" ja "lihava nilkkoja myöden" (jälkimmäinen on muuten perinnöllinen sairaus joka turvottaa kädet ja jalat lämpimällä ilmalla ja se myös sattuu). Suomalaisena jalkani ovat vaaleat talven jälkeen ja ne eivät kunnolla saa väriä pintaansa koko kesänä, eivät etenkään samalla tahdilla kuin käteni.

   En aio helteella pukeutua farkkuihin ja muihin housuihin ja olla nauttimatta kesän lämmöstä. Jos koipeni eivät jollekin kelpaa niin kannustan vahvasti olemaan blogia lukematta. Minä nimittäin satun pitämään jaloistani enkä aio säkkiin pukeutua vain sen takia, että olen isompi kuin he joille koko 34 on väljä. Kehoni ei myöskään, onneksi, ole täydellinen.

   En minä masennu, en vaan ymmärrä, mitä merkitystä sillä on, että pukeudun mekkoihin ja jalkani eivät ole priimakunnossa? Mitään blogia ei ole pakko lukea, ellei halua.

   Poista
 7. Your blue trench coat is absolutely adorable <3 ...!! And it's a real pleasure to see your different styles :-) ...!! Kisses from Vienna,

  Katja

  www.collectedbykatja.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Katja dear! Trench is my favourite, I'll use it on august again :)

   Poista
 8. Ihania asuja sinulla, nyt taitaa olla pakko tutustua tuohon M&S:n... Tarttis päästä käymään Tallinnassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä kauppa perus vaatteille kyllä :)

   Poista
 9. Heippa! Pystyykö m&s:ltä tilaamaan visa electronilla? :) kauniita vaatteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Voi kun merkkaa sen visaksi. Tosin rahat eivät lähde tililtä samantien vaan kuten luottokorttienkin kanssa, siinä menee muutama arkipäivä :)

   Poista
  2. Kiitos paljon vastauksesta Dahlia! :) tilaus lähtikin nyt!

   Poista
  3. Hyvä jos voin olla avuksi ja mieleisiä tuotteitä löytyi :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!