London part IV: What the...


Kuvista on sanottava, että ne ovat maanantain reissulta, Tower hillille metrolla, sillan yli ja HMS Belfastille ja London Bridgen metropuolella takaisin. Lisää siis upeassa säässä kävelyä ja loppu iltapäivä puistossa istuen ja kirjaa lukien. Näistä muuten HMS Belfast on ehdottomasti rahan arvoinen, etenkin miespuolisille (isoille ja pienille pojille, mutta kyllä siinä oli ihan naisellekin katsottavaa).

Kuvat eivät kuitenkaan ole merkinnän idea vaan se, että onhan tässä kaupungissa nyt ihmeteltävää ja kummastetavaa vaikka kuinka. Niistä siis seuraavassa ja aloitetaan siitä räikeimmästä huomiosta:

Feikkilaukkujen määrä on pöyristyttävä. En yksinkertaisesti jaksa uskoa, että jokaisella joka Oxford Streetillä tulee vastaan kantaen Primarkin kassia olisi aito Chanel tai LV. Näitä kahta olen itse bongannut eniten, en tosin ole mikään merkkilaukkujen asiantuntija. Saattaahan se toki olla niinkin, että ihmisillä on niihin varaa, väittävät että täällä otetaan laina laukun takia. Mutta jos niin on, niin miksi se herttinen ängetään täyteen ja laahataan maassa? Veska raukka. Yliannostus selvästi, aitoja tai eivät.


Toinen hämmästyttävä asia, ehkä itse liikaa Britti lehtiä lukeneenä on huomio siitä, että he ovat laskeutuneet koroilta. Lontoon kalliit vuokrat tarkoittavat kaukana asumista ja ymmärrän yli tunti per suunta työmatkoilla paremmin kuin hyvin sekä lenkkarit, että enevissä määrin balleriinat tai semmoiset tohvelikengät. Ei tosin hätää, todistettavasti perjantaina ja lauantaina koikkelehdittiin illalla edelleen aivan liian kapeilla ja korkeilla koroilla.

Toinen silmiin pistävä on työpukeutuminen. Musta, tummansininen ja harmaa ovat edelleen ne päävärit joihin täällä pukeudutaan, räväytetään sitten vaikkapa vaaleansini-valkoisella paidalla. Ainakin näin katumuodista päätellen. Tottakai jokaisella on oma tyylinsä ja paljon erojakin löytyy, mutta kyllä nuo kolme väriä tuntuvat hallitsevan. Mustat (joskin ohuemmat) sukkahousut jalassa kesälläkin ja villatakkeja ei sovi missään nimessä unohtaa. Punaisissa pöksyissä ainakin erottui.


Hiusvärit päässä ja kappa kaulassa ostoksille? Ajattelin ensin, että tämä on meidän hotellin viereisen pienen kampaamon erikoisuus, eihän tuossa vieressä mitenkään suurta määrää kauppoja ole. Kunnes törmäsin samaan Regent Streetillä joka kuitenkin on yksi isoimmista ostoskaduista. En tiedä kauanko näiden hiusvärit vaikuttavat, mutta oletettavasti ainakin pidempään kuin suomalaiset jos kerran on aikaa shopatakin.

Mustat rajaukset ja punainen huulipuna, ikuisesti cool! Siltä se ainakin vahvasti alkaa vaikuttamaan, koska paikallisilla tämä vaikuttaa olevan varsinainen trendi. Edelleen, oli muuten jo 1996... Joku logiikka siinä varmaan on, silmät korostuvat kun ne rajaa mustalla ja huulipuna korostaa huulia? Ei silti ihan omaan makuuni näin suomalisen miedolla meikillä. En edes aloita näitä perjantai ja lauantai-iltana vastaan tulleista keinorusketus + tekoripset + lisäkkeet + ties mitä lisäyksiä ihmeellisyyksistä. Paitsi sanon, että ne eivät ole pelkkä legenda vaan totisinta totta osassa bilehileistä. Eikä tietenkään sovi unohtaa glitteriä bilepuolesta... mitä enemmän glitteriä, sen parempi.



Kaikkineen Lontoo on monen kulttuurin sulatusuuni, jossa voi yhtenä iltana illallistaa Italiassa ja toisena päivänä lounastaa Nepalissa. Jokaiselle löytyy varmasti jotain ja vaikka kukkakuosia onkin tultu nähtyä riittävät määrät, nahkatakeista puhumattakaan, niin kaupunki on upea ja sen extempore juttelemaan alkavat ihmiset kerrassaan herttaisia.

Hyvä reissu, ihana häämatka <3


Kommentit

  1. Lontoo on paikka jossa en ole käynyt ja ehdottomasti siellä pitää joskus käydä. Ihana kuulla, että häämatkanne oli onnistunut. :) Kiitos kun jaksoit jakaa meille kuvia, niitä oli kiva katsella. Mukavaa torstaita sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lontoo on kaunis kaupunki ja vaikka meillä kaupungin kanssa onkin nämä esitetyt erimielisyytemme, niin on se silti vaan paikka, jossa viihdyn mielelläni.

      Oikein hyvää torstaita! <3

      Poista
  2. Hauska kertomus, salakuvaaja olisi pitänyt olla mukana. Jostain ohjelmista tosiaan näkynytkin noita järkyttäviä bilehileitä. Eivät ole vielä sisäistäneet tätä less is more- sanontaa. Kiva, että häämatkanne oli onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi varmaan pitänyt kuvata, jotenkin ei ihmisiä vaan kehdannut kameran kanssa stalkata, saati pysäyttää ja kysyä saako kuvata. Less is more päivisin, mutta jotenkin unohtavat sen iltaisin, en oikein osaa sanoa miksi.

      Poista
  3. Lontoo on hieno kaupunki ja nähtävää riittää ! Kerran olen käynyt ja tuo Belfast tuli silloin nähtyä, samoin tietysti Towerit :) Toisenkin kerran tahtoo ! Ihana, että häämatkanne on onnistunut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Lontoossa on näkemistä monelle käynti kerralle, tuntui että nytkin jouduimme valitsemaan mihin mennä ja vielä olisi ollut vaikka mitä nähtävyyksiä jäljellä :)

      Poista
  4. Mielenkiinnolla olen nitä Lontoo-postauksiasi lueskellut. Olen totaalisen rakastunut tuohon kaupunkiin, sinne pitää aina vaan uudestaan ja uudestaan. Jotenkin ilmapiiri siellä on niin leppoisa ja kotoinen. Enkä kertaakaan ole tuntenut oloani turvattomaksi, pikemminkin päinvastoin, vaikka kyseessä onkin miljoonakaupunki ja varsinainen eri kulttuurien sulatusuuni.
    Mukavaa, että teillä oli onnistunut häämatka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Hyvä, että nämä ovat ihmisille kelvanneet, hyvin erilaisia kun yleensä postaukseni. Itse tykkään matkapostauksia lukea, joten ajattelin, että jos joku muukin. Lontoo on kaunis kaupunki, jonne on hyvä palata uudelleen ja uudelleen :)

      Poista
  5. Kivoja kuvia.Tulee ikävä Lontooseen.Ihana häämatka teillä on ollut.
    Aina kun mä haluan stalkata Lontoolaisia luen Londonhappens.net blogia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirva. Kiitos vinkistä myös, pitää ehdottomasti tutustua tuohon blogiin :)

      Poista
  6. Ihania Lontoon tunnelmia. Kiva että häämatkanne on ollut ihana!

    VastaaPoista
  7. Beautiful photos! I've never been to London!

    xo, Yi-chia
    Always Maylee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you dear! You must go, if you can, it's such a lovely place :)

      Poista
  8. Lontoo on kyllä ihana kaupunki.
    Kaupunkilomissa on mun mielestä aina kiva seurata ihmisiä, ja hämmästellä paikallisen katumuotia. Esim. nuoret brittitytöt on ihan käsittämättömiä bilepukeutujia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! En ole ainut, joka tykkää ihmisten seuraamisesta ja katumuodin hämmästelystä <3

      Poista
  9. Ihania Lontoon kuvauksia! Ja ikimuistoinen häämatka selvästi ollut!

    Unohdin muuten silloin kentällä katsella, että olisitko ollut samassa koneessa, kun oli niin paljon työkevereita siinä ympärillä. Olisin muuten tullut moikkaamaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä työmatkalaiselle sallittakoon työkavereiden kanssa oleminen :) Norwegianin aamukoneella suuntasimme Lontooseen ja ilta koneella takaisin :)

      Poista
    2. Ok, eri lentoyhtiöllä mentiin sitten. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!