15.8.2013

Opening of HKT.


Viime viikolla tupsahti sähköpostiini kutsu blogin yhteistyökumppanin Helsingin Kaupunginteatterin tämän näytösvuoden avajaisiin. Koska olin sopivasti lomalla ja koko päivää en voi pakata häämatkaa varten niin maanantaina käväisin kuuntelemassa mitä tämä vuosi tuo mukana tullessaan. Ohjelmisto alkaa näin syyskaudella Hotelli Paradisolla, jota seuraakin sitten useampikin, tarkalleen 14 ensi-ilta pitkin syksy. Meillä on liput Hotelli Paradison lisäksi valmiina odottamassa myös näytelmiin Carnage ja tietenkin siihen tämän kauden musikaaliin Tohtori Zivagoon. Muutaman lipun lisää varailen varmasti vielä, saa nähdä mitä syksy tuo tullessaan...Yllätyin itsekin, että jo varattujen lippujen lisäksi eniten mielenkiintoa itsessäni herättivät niin Kipupiste kuin Verkossakin. Vähän kantaaottavampaa teatteria siis kun se ihan tavallinen. Kipupist on tositapahtumiin perustuva näytelmä, jos muistatte miten rasismikeskustelu tuli rytinällä Ruotissa mediaan 1998. Näytelmä kertoo mikä sen aloitti ja sen, mikä on yksi versio siitä, miten kaikki olisi voinut mennä. Eihän teatteri koskaan ole ehdoton totuus, mutta se voi olla hyvinkin suuntaa antava.

Verkossa puolestaan on erinäisiin dokumenttilähteisiin perustuva kertomus Wikileaksin perustaja Julian Assangen ympärillä velloneesta kohusta. Vähän erilainen siis tämäkin, komedian ystävä voi siis mennä katsomaan muutakin kuin sitä farssia (tämä ei toki poista sitä, että odotan Hotelli Paradisio kuin kuuta nousevaa tällä hetkellä, lyhyt näytelty kohtaus antoi oivalliset suuntaviivat siihen, että se on muutama tunti vedet silmissä nauramista).


Kiinnostamaan jäi myös Taskuteatteri MIMIC:in vierailu näytelmän Ai-jai-jai! muodossa. Enemmänkin siksi, että näytelmä ei vaadi suomen (tai ruotsin) kielen osaamista eikä välttämättä ole edes kulttuurisidonnainen hauskuuttamisensa kannalta. Oisikohan tässä pieni poikkeamisen aihe? Varmasti.

Kaikkineen hauska pari tuntinen jonka aikana sain seurata kohtauksia tulevista näytelmistä ja kuulla ohjaajien sekä muun työryhmän mietintöjä. Eittämättä näissä riittää vielä keväällekin katsottavaa! Kiitos HKT tästä loistavasta mahdollisuudesta saada osallistua tähän pieneen ennakkotilaisuuteen.

Teatteriin siis, minä ainakin! Aiotko sinä käydä teatterissa ja millainen näytelmä kiinnostaisi?

Ai totta, mitä odotan eniten? Musikaalien ystävänä ennen Lontoota ja New Yorkkia tehtyä Tohtori Zivagoa tietysti. Eihän siihen nyt tarvittu kun pianisti ja Tuukka Leppänen niin kylmät väreet juoksivat pitkin selkää. Entäs sitten lavasteiden kanssa?

Hyvää lauantaita kaikille!


I went to have two hours of telling what happens in Helsinki city theater this season. It was great to be part of that selected audience who got to see that. Unfortunately all the plays are in finnish, so I will not be telling anything else.

But to say have a great weekend and hope you are all well!


6 kommenttia:

 1. Teatteri on yksi harrastuksistani. Sinun pitää ehdottomasti tulla joku kesä Suomussalmelle Retikan kesäteatteriin, jossa kävi tänä kesänä peräti 10461 katsojaa eli enemmän kuin kunnan asukasluku!

  Suosittelen myös Heiskasen Huovisen erikoisia, varasin Vantaalle meille liput marraskuuksi. Näimme sen kesällä Kainuussa ja se oli niin hauska, että sai kyyneleitä pyyhkiä silmistä :).

  Lahdessa oli muutama kivanoloinen näytelmä, jonka voisi katsoa.

  Tuukka Leppäsen äiti meillä opettajana ja Tuukka on kyllä aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää ensi vuonna koettaa, ensivuonna kun ei ole häitä järjestettävänä niin voisi jäädä aikaa johonkin muuhunkin :)

   Pitäisi katsoa vähän pääkaupunkiseutua pidemmälle selvästi näiden teattereiden kanssa, saa nähdä mihin saakka pääsen vielä.

   Poista
 2. Yritän käydä ystäväni kanssa teatterissa tai muussa kulttuuriharrastuksessa pari kertaa vuodessa. Keväällä oltiin kahdessakin konsertissa yhdessä, nyt olisi varmaan teatterin vuoro. Näissäkin on muutama erittäin mielenkiintoinen näytelmä, täytyykin perehtyä tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HKt toi hyviä uutuuksia lavalle, joihin kannattaa ainakin tutustua. Itse olen huono konserttien kävijä, pitänee ryhdistäytyä niiden kanssa :)

   Poista
 3. Mä rakastan teatteria vaikka viime vuosina ei juurikaan ole tullut käytyä. Teatteri Eurooppa neljän esityksiä kävin katsomassa pari, kun ne kolme vuotta sitten kävi täällä meilläpäin ja tänä kesänä kävimme katsomassa Teatteri Eurooppa neljän Isältä pojalle duunarimusikaalin Jyväskylässä. Aikoinaan Oulussa kävin usein Oulun kaupunginteatterissa katsomassa monia esityksiä ja sielläkin E4 kävi silloin ainakin muutamia kertoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatteri on ihana harrastus, toivoittavasti pääset taas pian teatteriin.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!