25.8.2013

Seven deadly beauty sins.


Sain ihanalta Sarafinalta haasteen kauneuden seitsemästä synnistä. Sunnuntain kunniaksi ei siis asukuvaa vieläkään (lupaan parantaa tapani, kyllä niitä taas alkaa pulppuamaan tänne) ja pysyn vielä vähän erilaisemmissa vaikkakin blogin mukaisissa aiheissa eli hömpässä. Kosmettiikka ja sen kokeileminen on kausiluonteista, meikkaan liki joka päivä, käytän uskomattoman kasan tuotteita joka päivä (lähinnä monesta eri purkista), mutta kosmetiikka tuppaa tulemaan kausina. Esim. juuri nyt olen tyytyväinen varastoihini, mutta Lontoossa koin pakottavaa tarvetta kokeilla huulikiiltojen ja rasvojen sekoituksia, tuommoisia kynän mallisia juttuja. Joita nyt on sitten neljä, koska tietenkään yksi säävy yhdeltä merkiltä ei riittänyt... Onneksi tosin kosmetiikka hamstraukseni monesti hyvin inhimillisen hintaisiin tuotteisiin keskittyvää, nuo mainitut maksoivat 5 puntaa kappale. Kokeiluni monesti hyödyntävät myös muita, annan herkästi pois itselleni sopimattomat tuotteet.

Nyt siis pohdintaa omista hyvistä ja huonoista tavoistani kosmetiikkaan liittyen.


1. Ylpeys: Mikä kauneustuote saa sinut tuntemaan itsesi erityisen kauniiksi ja itsevarmaksi?

Mietin pitkään kahden välillä: ripsivärin ja huulipunan. Pidän silmiäni kasvojeni kauneimpana piirteenä ainakin itse, mutta jos pitää valita se, mikä antaa itsevarmuutta enemmän (joka minusta sopii ylpeyteen paremmin) niin ehdottomasti huulipuna. Mielellään vielä punainen sellainen. Hymyilen herkemminen huulipunan kanssa, joskin tosin opettelen vasta niitä käyttämään.


2. Kateus: Mitä ulkoista piirrettä, jota et itse omaa kadehdit kaikkein eniten?

Näitä olisi tarjoilla vaikka kuinka, moni sellainen joihin voin itse vaikuttaa (kiinteän kimmoisan lihaksikkaan vartalon varmasti saisi aikaan suurella työmäärällä, mutta ennemmin ihailen kuin kadehsin ihmisiä, joilla on tarmoa moiseen). Kaikkiin en kuitenkaan voi vaikuttaa itse ja yksi niistä on ihoni. Kadehdin ihmisiä, joiden iho kestää erilaisia tuotteita ja joiden ei ensimmäisenä tarvitse miettiä, ärsyttääkö juuri tämä tuote herkkää nassun ihoa. Moni kosmetiikka on annettu eteepäin koska naamani ei kestä ja vielä useampi jäänyt kauppaan kun jo pelkkä testaus kämmenselkään osoittaa, että josko ei kuitenkaan. Eniten kautetta tämä aiheuttanee siksi, että ihoni reagoinnissa ei ole mitään logiikkaa, kaikki eivät ärsytä, mutta osa sitäkin enemmän.

3.Viha: Mitä kauneustuotetta vihaat?

Olen Sarafinan kanssa samoilla linjoilla: pinsettejä. Vaaleat kulmakarvani olivat kauan nyppimättä kunnes ennen häitä kävin värjäyttämässä ja muotoiluttamassa nämä. Varasin myös uuden ajan ensi viikolle saman tien. Päätin, että voin törsätä sen pari kymppiä kuussa itseeni siitä ilosta, että joku muu tekee sen homman.


4. Laiskuus: Minkä tuotteen/kauneusrutiinin jätät usein käyttämättä/tekemättä laiskuuden takia?

Vartalon rasvaamisen. Ehdottomasti. Naamani iho on kosmetologini luonnehdintaa lainaten: sekaiho, mutta ehdottomasti herkkä sellainen. Sen sijaan vartaloni vaikuttaa selviävän ilman rasvaustakin. Niin ei saisi toimia ja olen ostanut kasan vartalorasvoja tätä pahaa tapaa torjumaan. Arvatkaapa kuka jakaa ystävilleen tasaisesti kasan vartalorasvoja käyttämättöminä... Rakastan myös vartalovoiteiden ostamista, onneksi olen keksinyt, että etenkin ulkomailla jossa rakastan niiden nuuhkintaa, voin kantaa niitä tuliaisiksi myös.

5. Ahneus: Mikä on kallein kauneustuote jonka omistat? Entä halvin?

Luulen, että kallein on Äidin joululahjaksi ostama ripsiseerumi, joka tosin on sanottava käytettynä joulusta saakka ja sitä riittää edelleen ei noin käyttökerroiltaa liene kallein. Tuote maksaa käsittääkseni noin 130€ mutta omalla kohdallani se toimi kyllä ja ripseni ovat uskomattoman pitkät ja tuuheat nykyisin. Käyttökerroiltaan kalleimmaksi tulee ehdottomasti joku niistä lukuisista vartalovoiteista.

Halvin taas? Vesi ja uni eivät liene tuotteita? Veikkaisin, että edullisimpia ainakin on Sokoksen oman meikkisarjan musta eyelineri. Minulle tämä sopii mainiosti ja kun käytänkin tällaista kovin harvoin niin tämä on passannut oikein hyvin. Hintaa taisi olla 5€ luokassa.

Meikkien kanssa ei hinnalla ole itselleni merkitystä, kunhan se toimii omassa naamassani. Moni edullisempikin meikki toimii varsin hyvin. Rasvoissa ja putsareissa taas olen valikoivampi, mutta niissä painaa taas se allergiatestattu kohta enemmän.

6.Ylensyönti: Onko sinulla useampi kappale jotain kauneustuotetta ja jos on, niin mitä?

Inglotin luomivärejä! En vaan saa niistä tarpeekseni ja on todettava, että olen ihan tyytyväinen, ettei tuossa Sellossa enää ole Inglotin liikettä. Näitä tuli hankittua silloin enemmänkin. En todella tiedä mitä teen noilla kaikilla, mutta ovat ne vaan niin ihania ja kyllähän sitä nyt pitää ihmisellä olla luomivärejä... ei ehkä tosin ihan noin montaa. Paitsi että haaveilen uudesta paletista syksylle... Olisihan noissa kauniita mutta kun...

7. Himo: Jos sinulla olisi rahaa ostaa ihan mikä kauneustuote tahansa, minkä ostaisit?

Kosmetologini ihooni käyttämät päivä- ja yövoiteen sekä seerumin. Jokainen noista maksaa sen noin 100€ kappale ja ihan heti en ole yli 300€ uhraamassa kasvojeni hoitoon. Mutta jos rahaa ei tarvitsisi ajatella (eikä sitä, että tuolla summalla saa lentoliput edes takaisin kahdelle moneen paikkaan!) niin ne ostaisin kyllä. Sen verran luksukselta ne kasvoilla tuntuvat joka kerta kun kosmetologilla käy.

Tässä siis nämä kosmetiikkavastaukset. Koska olin kymmenen päivää poissa blogistaniasta muiden blogien puolelta, en tiedä kuka teistä on jo haasteen tehnyt ja kuka ei, joten minäpä haastan kaikki lukijat tämän tekemään! Minusta on hauska lukea tämän kaltaisia haasteita mudien blogeista myös.

Ovatko syntisi samat vai löytyykö erilaisia?
Oikein hyvää ja rauhallista sunnuntaita!

Challenge only in finnish. I promise to continue on english text tomorrow, but now just happy Sunday to you all!

12 kommenttia:

 1. Kiitos Dahlia... Mä taidan ottaa haasteen vastaan. Kiva on välillä pohdiskella asioita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiva kuulla Maiju! Teki ihan hyvää kaivaa mm. kaikki nuo Inglotin luomivärit esille ja todeta, että hei, niitä on aika monta... :D

   Poista
 2. Kiva oli lukea sinun vastauksiasi :) Katsotaan, jos teen haasteen, olen nimittäin niin laiska näiden kosmetiikka juttujen kanssa, että saattaa tulla tylsä postaus :D

  Rentoa sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Tuntuu, että olen minäkin laiska ja kovin samoja juttuja tulee ostettua jos tulee, mutta kyllä sitä vastaukset sai kuitenkin aika hyvin mietittyä :)

   Poista
 3. Kiva kun teit tämän, itseasiassa minäkin haastoin sinut mutta jäi kokonaan sinulle kertomatta koko asia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kävinkin jo lueskelemassa mitä olit kirjoittanut, nämä ovat kivoja lukea :)

   Poista
 4. Onpa hauska haaste! :) mulla on sama ongelma vartalon rasvaamisen kanssa, varsinkin talvisaikaan laiskottelen ihan liikaa sen homman suhteen. En kyllä ainakaan tällä erää uskalla kuitenkaan ottaa haastetta vastaan, kun on yksi toinenkin kosmetiikkahaaste vielä tekemättä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että vartalon rasvaamisen "unohtaminen" on aika monella ongelma. Haasteita ehtii tekemään kyllä, monesti ne tuppaavat kertymään vaan että kiertää moni samaan aikaan.

   Poista
 5. Tämähän on hauska! Pitääpä katsoa jos jossakin välissä ehtisi tehdä oman version tästä. Kiitos Dahlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, vähän erilainen ainakin! Toivottavasti tartut haasteeseen, olisi kiva lukea :)

   Poista
 6. Olipa kiva lukea sun vastauksia :) Täällä siis myös yksi lukija, joka ottaa haasteen vastaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hienoa! Ihanaa kun otatte noin suurella joukolla haasteen vastaan. Tulen ehdottomasti lukemaan ne ja vierailemaan blogissasi muutenkin :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!