15.9.2013

So many clothes.


Se olisi sunnuntai ja aika haasteelle jonka sain viime viikonloppuna. Aina yhtä klassisen tyylikäs Sara haastoi minut tekemään Tuhat ja yksi vaatetta haasteen. Haasteen ideana on laskea kappalemäärät lajeittain. Viikolla tätä haastetta ei tällainen hamasteri olisi edes voinut kuvitela tekevänsä, tämähän tarkoitti vaatekaappiin sukeltamista ja käymistä kunnolla läpi. Puhutaanko vielä siitä, että talvivaatteet ovat kellarissa... Huoh, on vaan luotettava muistiinsa niiden kanssa.

Lienen aina rakastanut vaatteita, asusuteita, kenkiä, koruja ja laukkuja. Äiti osaisi ehkä kertoa koska tämä alkoi, mutta kun haasteen tarkoitus ei ole kertoa taustaa sen enempää, niin tyydyn vain sanomaan, että vaatteita on todella paljon, joten aloitetaan laskeminen:

Ulkotakkeja: 11

Pitkä villakangastakki
Lyhyt villakangastakki
Villakangas viitta x2
Toppatakki
Kelsiturkki
Pitkä nahkatakki
Lyhyt nahkatakki
Trenssi x2
Tekoturkki

Takkeja olen vähentänyt tasaisesti, vaikka mielelläni hankkisin niitä enemmänkin niin todellista tarvetta ei tällä hetkellä ole. Näihin olen kuitenkin kaikkiin sijoittanut ja tehnyt mielestäni hyviä ostoksia (tai valinnut kaupasta saaden lahjaksi).

Tekoturkkia käytän harvoin, ei oikein ole tilaisuuksia, mutta kun on (vaikka ooppera talvella) en arkaile. Se lienee kuitenkin vanhin käytössä oleva vaatteeni, sain sen 17-vuotiaana toivotuksi joululahjaksi. Kelsiturkki puolestaan on Äidin äidin peruja, veikkaisin jostain 1960-70 luvulta eli ihan "tuore" ei sekään ole. Takeilla osalla on siis pitkä historia ja koska ne ovat säilyneet niin hyvinä on se valanut uskoa siihen, että laadukkaaseen takkiin investointi kannattaa.

Lontoosta ostettu lyhyempi nahkatakki, vielä käyttämättä kiitos ihanan lämpimien kelien.

Bleisereitä ja jakkuja: 9

Näitä oli oikeastaan vähemmän kuin ajattelin, vaikka laskinkin tähän mukaan pitkän ruskean jakkuni myös (en siis takkeihin...köh) Mustia oli kaksi ja yksi villakankainen harmaa on kellarissa odottamassa viileämpiä kelejä. Olisin jakkuihmisenä kuvitellut, että näitä on enemmän, mutta sentään jossain olen osannut hillitä ostamistani ja luopua kirpparillekin näistä aika kovalla kädellä. Hyvä niin!

Farkkuja: 14

Siniset bootcut: 10 (6x Evanssin, 4x Espritin)
Muut: 4

Ömn... Näemmä kun on kyse sinisestä istuvasta bootcut farkusta, niin en osaa luopua siitä. On matalampaa ja korkeampaa vyötäröä. On pidempää lahjetta koroille ja lyhyempää lahjetta matalille koroille. Farkkuja en koskaan myy sinisiä bootcut farkkuja vaan pidän ne ihan loppuun. Eli siis ei hetkeen tarvetta uusille? No ei todellakaan!

Osa niistä farkuista.
  
Kangashousuja: 4

Näistä mustat suorat housut ovat harvoin käytössä. Punaisia pidin puoli kesää ja harmaan ja ruskeat syksylle ja talvelle. Niistäkin ruskeat häilyvät kirpparipinon ja säilyttämisen rajamaastossa. En jotenkin ole oikein kangashousujen ihminen. Pitäisi ehkä olla?

Puolihameita: 15

Näiden määrä yllätti! Kesähameita noista on kaksi ja kaksi pitkiä maksihameita, loput polvimittaisia työkelpoja ja en kyllä ajatellut, että niitä on noin monta! Huh! Eikä edes yhtään joutunut kirpparikasaan, jokainen on ahkerassa käytössä (kaksi tosin materiaalinsa vuoksi vasta kun ilmat viilenevät, muut ympäri vuoden). Ehkä uusille tällaisillekaan ei ole ihan heti tarvetta vai mitä luulette?

Sininen sifonkinen toistaa kauniisti vedensävyjä ja pääsee kohta taas ylle ystävien häissä.
Pitsikoristeltu musta odottaa talven juhlia (Sininen: Debenhams, musta Dorothy Perkins)


Mekkoja: 20 (+1)

Työmekkoja: 8
Juhlamekkoja: 10 (+hääpuku)
Kesämekkoja: 2

Näitä sitten on. Työmekoilla tarkoitan trikoisia tai muuten töihin sopivia, juhlamekkot sanansa mukaan juhlaan sopivia ja kesämekot sopivat sitten molempiin. Luvuista huomaa, että juhlamekkoja on liikaakin, mutta kun rakastan niistä kaikkia ja vaikka olen kuinka koettanut, niin en oikein osaa luopua mistään niistä. Käytän tosin juhlamekoiksi laskettuista neljästä (!!!) pikkumustasta kahta myös töissä, mutta ei se nyt oikein tuota lukua pienennä sekään. Näiden kanssa homman nimi on sama kun farkkujen, en osaa luopua näistä vaan kuulemma joka kerta kun silmään niitä kaapissa nousee kasvoilleni onnellinen hymy (syy miksi Kotinörtti on kieltänyt luopumasta niistä myös).

Työmekot sen sijaan puolustavat paikkaansa kyllä, niitä pidän ympäri vuoden aktiivisesti. Vähän hihan pituudesta riippuen minä vuoden aikana, mutta aktiivisesti ainakin. Uusille ei ole tarvetta, sen myönnän, mutta vanhat pitävät pintansa.

Neuleita: 26

Mustia: 5 
Yksivärisiä (ei mustia): 7
Raidallisia: 3
Bolerot: 5
Neuletakki: 3
Neule-/villaliivi: 3

Yhteisluku on huimaava! Mutta kun on vilukissa niin on vilukissa. Neuleita on villaisina ja villaisina! Tosiaan ne bolerotkin vielä siihen päälle, samoin äidin tekemät vallan hurmaavat neuleliivit! Ei ole mitään, millä voisin perustella tuota huikeaa määrää, ei sitten millään. Tarvetta uudelle ei tällä hetkellä ole, toivoisin löytäväni oikean punaisen v-kaula-aukkoisen puuvillaneuleen (löysin jo yhden, onneksi katsoin hintalappua ensin...). Olen näiden kanssa kuitenki aika kärsivällinen, joten saa nähdä koska toive toteutuu. Käytössäkin ovat ahkerasti.

Kaksi suosikkia matkalla kaappiin. Ruskea neuletakki: Jack Pot, valkoinen neule: Tommy Hilfiger

Paitapuseroita: 13

Lyhythihaisia: 3
Pitkähihaisia valkoisia: 4
Pitkähihaisia muut: 6

En ole loppu talven jälkeen ostanut uusia paitapuseroita ja näiden kanssa koen, että ei ole tarvekaan. Siniset ja valkoiset riittävät vallan hyvin tällä hetkellä. Värillisiä olen kovin huono käyttämään ellei väri ole sininen. Vihaan silittämistä tosin, mutta muuten nämä puolustavat paikkaansa. Etenkin valkoiset.

Toppeja: 12

Arkikäyttöön: 9
Juhlakäyttöön: 3

Olin rehellisesti ajatellut, että näitä on vähemmän, mutta olihan niitä toppeja jonkun verran. Sifonkisia henkäyksen ohuita pääasiassa, muutama muukin, mutta ei järin montaa kuitenkaan. Ei toisaalta ole tarvekaan, myin keväällä näitä aika tavalla kirpparilla pois ja nytkin lensi muutama kirpparikasaan.

Pidemmän hihan t-paitoja. Raidallinen: Esprit, kuvioitu: Mexx

T-Paitoja: 7

Laskin näihin mukaan t-paita kangasta olevat pitkähihaiset. Luku on minusta kohtalaisen pieni jos vertaa kaikkiin muihin vaatteisiini. Ehkä en ole pahemmin t-paita ihminen? Tiedä häntä. Veikkaan suurin syy olevan siinä, että neuleet ovat paljon lämpimämpiä.

En laskanut kotivaatteita enkä narutoppeja joita pidän aluspaitoina, en sellaisenaan. Myöskin urheiluvaatteet jäivät laskematta, sieltä olisi tullut vedenpitävää takkia ja housuja sekä puseroita muutamat lisää. Yhteensä näitä ei laskettuja on muutama hyllyllinen. Niistä minkään kanssa en koe suuremmin hamstrausvimmaa.

Yhteensä: 130kpl

Huoh. Ehkä niitä vaatteita voisi edes vähän vähentää... Olenkohan ihan toivoton tapaus?

Mukaan piti haastaa joku, haastetaan siis Caelia, Reetta S, Sari ja Merja.

Niitä rakkaita juhlamekkoja.

Muissa uutisissa: Avasin Instagram-tilin. Olisin oikeastaan halunnut avata sellaisen aikaisemmin, mutta kun tuo puhelin on Nokia Lumia, niin eihän se siihen sovi. Nyt löytyi kuitenkin kehuttu ja hyvä sovellus, joten sinne hulahdin minäkin. En tiedä kauanko se jaksaa viehättää, mutta ainakin toistaiseksi koetan kerran tai kaksi päivässä jotain sinne kuvata (aluksi enemmänkin luulen), joten seuraamaan reaaliaikaisena pääsee kurkkaamalla tunnuksen: Dahlian_elamaa taakse.

Nyt leppoisaa sunnuntaita!

Only in finnish, this time. It's a quite long story about how many clothes I have and why. Let me just tell you, 130 peace of clothes plus sporting ones and underwear is a lot! And you know what, I did not even count my scarfs!

 Have a great day loves!

Neuleita, neuleita, neuleita. Nämä kaikki puuvillaisia.

18 kommenttia:

 1. Kiva kun tartuit haasteeseen ! Eikö ollutkin loppujen lopuksi aika kiva tehtävä ? Ihana kuulla, että myös sinulla on joitakin vanhempia vaatteita kaapissasi ja jotenkin arvasin, että sinulta noita mekkoja löytyy :D

  Rentoa sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatekaapin kannalta tehtävä kannatti ja herätti se aika pitkälle siihen todellisuuteen, että mitä vaatteita nyt ei välttämättä tarvitse ostaa lisää (ainakaan niitä juhlamekkoja...).

   Kyllä vanhempiakin vaatteita löytyy ja suosikit vanhenevat koko ajan. Taidan hiljalleen olla sen kokoinen jossa pysyn, 17-vuotiaan minän vaatteisiin on turha haaveilla enää mahtuvansa :)

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Aika pysäyttävää tehdä tuo laskutoimitus. Ainakin itse sen jälkeen mietin, että ihan oikeasti, lihin tarvitsen niitä kaikkia? Hetken mielijohteessa tehdyt ostokset ovat yleensä niitä, jotka ensimmäisenä menevät kirppiskasaan, joten niitä ainakin omalla kohdaöla on jatkossa syytä välttää. Samaten "yhteen tilaisuuteen" tehdyt ostokset, turhia yhtä kaikki.
  Neuleita minullakin oli aika paljon, tosin tulee töissäkin käytettyä, kuten varmaan sinunkin!
  Hih...mekkoihmisiä ollaan molemmat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kävi mielessä, etenkin noita neuleita laskiessa. Jos ihastun oikein kunnolla hetken mielijohdeostokseen niin siitä tulee suosikki, harvoin niin käy, joten täälläkin koetan niitä karsia.

   Neuleita tulee pidettyä töissä ja vapaalla ympäri vuoden, ovat niin helppoja yhdistää. Etenkin kuten näkyy kun omani ovat kovin perusvärisiä vielä :)

   Poista
 3. Tällainen inventaario olisi hyvä tehdä varmaan meidän jokaisen vaatefriikin. Itse olen luopunut monista vaatteista käytön vähyyden vuoksi, mutta löytyy kyllä niitäkin, joista ei vain voi luopua jostain syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että monella naisella on vaatteita, joista ei syystä tai toisesta oikein osaa luopua. Inventaario itsessään teki hyvää, sama on edessä vielä kun ne talvivaatteet palauttaa paikoilleen, kaikki eivät voi olla enää sellaisia, joille on paljon käyttöä :)

   Poista
 4. Vau mikä vaatevarasto!! Minulla on käytössä niin vähän kaappitilaa, että omia vaatteita on oikeastaan aika vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Ei sitä kaappitilaa kovin paljon käytössä ole minullakaan, mutta kun kausivaatteet ovat kellarissa laatikoissa, niin mahtuu hyvin :)

   Poista
 5. Sulla oli 11.9. postaus violetista juhlamekosta (Dorothy Perkinsiltä), mitä kokoa se on? Ollaan silmämääräisesti aika saman kokoisia, helpottaisi ehkä koon valintaa kun olen sieltä tilaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki Perkinsin mekkoni ovat kokoa 16. Kannattaa tietysti mitata itsensä, mutta toivottavasti tästä on apua :) Perkins on kyllä huippu mekkojen suhteen.

   Poista
  2. Oli apua, kiitos! Ehkä kiltisti odottelen että pääsen kohta Lontooseen sovittamaan :)

   Poista
  3. Niin se monesti kannattaa tehdä, että ensimmäisen kerran sovittaa, niin tietää paljon paremmin kokonsa sen jälkeen :)

   Poista
 6. Mä en varmaan koskaan pystyis tähän haasteeseen ottamaan osaa... Niin olis suuri tehtävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, aika nopeasti tuli kirpparipöytäkin varattua ;)

   Poista
 7. Can a woman really have TOO MANY CLOTHES!!! ;-) I don't think so!!
  Hahahahaha
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, I think I might have, just few... :D

   Poista
 8. VAU mikä kiva postaus!! Pitäisikös oikein itsekin toteuttaa...! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ehdottomasti kannattaa toteuttaa. Oli kyllä kokemus käydä kaikki läpi ja vaan laskea! :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!