30.9.2013

You must have a hat.


"Hattu pakko!"

Näin luki syntymäpäivä juhakutsussa jonka sain kuukausi sitten. Lauantaille oli tiedossa juhla, jossa pitäisi tämmöisenkin hattuja karttavan yksilön laittaa se pelätty hattu päähän. Pienen kyselyn jälkeen selvisi, että hatulla sinällään ei ollut merkitystä millainen, joten lähdinkin Selloon etsimään vähän erikoisempaa hattua, ennen kaikkea sellaista joka ei kiristäisi. Pipoja olisi kyllä kotona, mutta kun kerrankin voisi ostaa ihan syyllä hatun.

Suurin ongelma minulla hattujen kanssa on se, että ne tuppaavat kiristämään. Ei se mitään, että tukka litistyy ja otsassa on hatusta raja, mutta kun pukkaa migreenin siitä. Niinpä hatut ovat kovin vähällä käytöllä vaikka minä kyllä pidän niistä ja tykkään kokeilla sellaisia. Jotenkin se itse käyttö on vaan ongelmallista.

Tällä kertaa päätin kuitenkin panostaa sen verran, että ihan tavallista hattua ei hankittaisi vaan pitäisi olla jotain erikoisempaa. Hintarajaksi vedin 15€ ja tämä maksoi 12€. Ehkä sille on vielä joskus tulevaisuudessa käyttöä (seuraavissa juhlissa?), mutta päheän kokonaisuuden sen kanssa ainakin sai kasattua. Kotoa löytyi viiden vuoden takaisiin juhliin ostetut turkoosit korvikset, samaa sävyä luomille, muihin koruihin ja kenkiin, muutoin mustavalkoista niin johan oli juhlalookki kunnossa.

Mitäs pidätte? Oletteko te hattuihmisiä?
Letkeää maanantaita ja hyvää syyskuun viimeistä!"You must have a hat!" said the invitation I got a month a go to go to a dear friends birthday party. Well, I'm not that much of a hat person (I just can't seem to find one that I actually wear), but I have always liked hats. Since I had a chance to play around and be a bit funky with this one I took this wonderful fedora with me. Not that expencive (12€), don't know if I'll ever wear it again, but for one night it was fun! I wanted to make the hat stand out sot it was black and white and some turquoice with it so it showd out.

What do you think? Do you like hats?
Have a great Monday and hope you are all well!

Hattu/Hat: Cuber shop // Neule/Knit: Esprit // Housut/Trousers: Your's // 
 Kengät/Shoes: New Look // Korut/Jewlry: Old ones

30 kommenttia:

 1. Wau, on kyllä kähee kokonaisuus ja upea hattu. Ei, en ole hattuihmisiä. Tähän päähän ei sovi oikein minkäänlainen päähine, mutta joskus on pakko pitää pipoa tai lippistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! En minäkään hattuihmisiä ole, mutta kerrankos sitä, kun kerran kutsussza kehoitettiin hattu päähän kiskomaan :)

   Poista
 2. Ihana - heti aamusta väriä elämään! Ja minulla on ihan sama ongelma hattujen kanssa - olen monta hatun "hikinauhaa" ratkonut, vaan eipä se juuri auta. Olen tullut siihen tulokseen, että minulla on ihan liian isot aivot! Ja niin se on sitten sinunkin laitasi. Voi meitä viisaita naisparkoja - no, jokin hintahan se älykkyydestä on kohtuullista maksaa;)
  Mukavaa työpäivää sinulle ja Kotinörtille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Lady! <3

   Ihan selvästi on liian isot aivot, kun on liikaa viisautta päässä, niin ei se hattu vaan yksinkertaisesti mahdu päähän, näinhän se menee!

   Hyvää maanantainta Sinulle! <3

   Poista
 3. Ihana asu! Tuli piristystä päivään, kiitos :)

  minttusblog.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Hauska kuulla, että piristi :)

   Poista
 4. Veikeän värikäs asu, varmasti hattujuhliin sopiva !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneaulikki! Asukokonaisuus oli oikein pidetty, etenkin päivänsankarin mielestä ja se oli toki tärkeintä :)

   Poista
 5. Voih hauskoja kuvia. Olisin melkein voinut löytää itseni näistä heilumasta. Ihanaa väriä ja asennetta asussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Kyllä sitä vaan välillä jaksaa hassutellakin kuvissa, pitäisi useamminkin kun tuli itsellekin kiva fiilis :)

   Poista
 6. No hei- wau mikä mimmi :)! Hieno hattu! Mä olen toisinaan haaveillut sellaisesta cowboy-tyylisestä hatusta, mutta mulle ei hattu sovi :(. Pipoa kyllä ahkerasti käytin Suomessa, ei sitä pääkoppaa viitsi tahallaan palelluttaa pakkasissa ja viimoissa!

  Upeat kengät ja tuo sinisen sävy- ah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Minna! Kyllä sen pipon tai vastaavan lämmikkeen päähäni laitan jos on pakko, mutta muutoin en oikein hattujen päälle perusta. Turkoosi on kyllä suosikkini, piristää aika monta asukokonaisuutta!

   Poista
 7. Tämä ei nyt liity hattuihin mitenkään, mutta kapealahkeiset housut sopivat sulle todella hyvin! Ne tuovat muodot tosi kauniisti esiin verrattuna leveälahkeisiin. Kiva idea myös noi mustat sukkikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Kapeat housut ovat ihan kivat, myönnän tämän, vaikka niiden käyttöön opettelussa menikin aikaa. Silti vapaalla ennemmin kiskon ne bootcutit jalkaani, etenkin matalien kenkien kanssa :) Ehkä sitä joskus oppii vielä luopumaan niistä, vai onko tarvettakaan?

   Poista
 8. Kiva kokonaisuus, meillä oli yhteen aikaan hattupäiviä ja ostinkin ulkomaanreissuiltani vaikka minkälaisia hupsuja hattuja ja joskus taisin hattukisan voittaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauska! Voi hattupäivät kuulostavat kivoilta! Vaikka jatkuvasti pidettynä saattaisi iskeä tajuntaan, että en tosiaan osaa pitää niitä oikein kunnolla :)

   Poista
 9. Noi kengät on niin ihanan väriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne ovat kyllä kovin kauniit :)

   Poista
 10. Vau!! Ja mitkä kengät <3. En ole ollenkaan hattuihminen, piponkin vedän päähän vasta kun on ihan pakko. Kaikki hatut puristavat ja kiristävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Kovin harva vaikuttaa hattuja pitävän, pipoakin vaan kun on pakko :) Ihana kuulla, etten ole ongelman kanssa yksin, vaikka kurjaahan se on, kun kiristää ja puristaa :)

   Poista
 11. Aika päheä! Kiva nähdä hauskoja kuvia välillä! Hattu olis kyllä kiva, mutta tähän päähän ei oikein sovi minkäänlainen hattu, ei pipo eikä stetsonkaan! Huopahattua mieli tekisi, mutta tuntisin oloni varmaan hassuksi. Sadehattu on käytössä, täytyy se joskus esitellä. Hovikuvaaja nimittää sitä Paddington-hatuksi...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ehdottomasti Paddington hattu esittelyyn! Sellainen olisi ihan mahtava :)

   Kyllä kuvissa pitää joskus hassutellakin, parhaani koetan ainakin vapaalla. Töistä tullessa kovin harvoin enää jaksaa :)

   Poista
 12. I do love hats!! I think you look great in that one!! ;-)
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Patricia! You always look so lovely with your hats <3

   Poista
 13. Ihana hattu ja ei jehna mitkä kengät!

  VastaaPoista
 14. Vaude mikä lätsä! Ja makean kokonaisuuden sait sen ympärille rakennettua!

  Minä käytän mielelläni hattuja, nyt haluaisin löytää semmoisen 70-luvun tyylisen isolierisen huopahatun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hatusta oli kiva lähteä rakentamaan kokonaisuutta kyllä :)

   Poista
 15. Ihana hattu! Pirteä ja sopii sulle kyllä. :)
  Minä rakastan hattuja ja ne rakastaa mua. Hattuja ei voi olla mielestäni koskaan liikaa ja olenkin nyt todenteolla alkanut bongailemaan erilaisia ja erikoisia hattuja.
  Suomalaiset käyttävät aikasta vähän hattuja. Puuttuuko meiltä rohkeus pitää niitä vai mikä? En tiedä, mutta itse käytän ainaskin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kun voisi hattuja pitää, saan niin herkästi päänsäryn niistä. Tietysti ovat siis liian pieniä, mutta olen jotenkin laiska etsimään sopivia. Ehkä sen hatun kanssa pelkää erottuvansa massasta ja kovin harva suomalainen käsittääkseni haluaa massasta erottua? :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!