20.10.2013

10 reasons to be happy.

From my parrents summer house couple of summers ago

Ihastuttava Elle-Marie haastoi lukijansa miettimään kymmenen asiaa joista olla onnellinen ja minäpä päätin haasteeseen tarttua. Olen olemassa kovin perus positiivinen ja vaikka tässä voisin luetella elämän isoja asioita, niin rajataan ne rakkaat nyt pois ja keskitytään pieniin asioihin. Olen muuten vastaavan haasteen joskus tehnyt aikaisemminkin, mutta ainahan kivoja asioita voi listata, joten alla lista tämän hetken kymmenestä suosikista: 

1. Valmiiksi keitetty kahvi aamuisin
Olen varmaan sanonut tämän joka ikisessä haasteessa, jossa näitä asioita luetellaan, mutta edelleen olen niin ikionnellisessa asemassa, että rakas Kotinörttini keittää aamukahvin valmiiksi joka aamu. En ole aamuihminen, niin kyllä tuo mies minut tuntee ja keittää kahvin valmiiksi kun tämä mörökölli kömpii pois peittojen alta. 

2. Villasukat
Palelen kovin herkästi ja villasukat sujahtavat jalkaan aina kun kotiin pääsen ja vasta viime hetkellä vaihdan ne sukkiin ja kenkiin ulos lähtiessä. Lämpimät varpaat kyllä pitävät ihmisen onnellisena. 

I got this lovely quest from Elle-Marie asking her readers to list ten things that make me happy at the moment. I'm quite positive my self, so it was quite simple to list these things. Here are my ten things:  

1. Ready made coffee every morning
I've said this before and I'll say it again. I'm so lucky to be married to my husband! He makes me coffee rady every morning. Maybe he knows his wife, I'm not morning person. 

2. Woollen socks 
I live in Finland and it gets cold here. From autumn to spring I live in woollen socks every day. 

Reading a good book.

3. Bloggaus ja muiden blogien lukeminen
Blogin kirjoittaminen ja päivitysten tekeminen tekee minut tällä hetkellä onnellisesti. Rentouttava harrastus joka antaa hirveän paljon minulle. 

4. Lukeminen
Nautin suunnattomasti lukemisesta ja kunnon kirjaan uppoamisesta. Suurimpia suosikkejani ovat dekkarit, joita tunnun ahmivan urakalla. Muutama epookkiromaani vuodessa (Utrio ja Hirvisaari yleensä) kuuluvat lukulistale, samoin fantasiakirjat. Lopulta kirjalla ei ole niin merkitystä jos se tempaisee mukaansa niin luen sen kyllä, monesti valitettavasti unien kustanuksella.

5. Ystävät
Syksyllä on monella aikaa paremmin kuin kesällä ja vaikka oma aikataulu onkin vedetty aika tiukalle, niin silti siellä on ihania välejä, joissa ehtii näkemään rakkaita ystäviään. Valitettavan harvaa kuitenkin, tällä viikolla olen tosin kunnostautunut ystävien kanssa kävelyillä käymisessä, seura kelpaa aina. 

3. Blogging and reading blogs
I love reading blogs and making my own. It gives me so much

4. Reading
I love to read a good book. My most favourites are detective stories (I never get bored with Agatha Christie!). I also love fantasy books, Tolkien being my absolute favourite. Eventually it does not matter what type of book it is, as long as it's good one. 

5. Friends
Most people are full booked on summer and now on autumn they have much more time. I have quite tight schedule at the moment due to my day work, but I have managed to see some dear friends.

Long walks.

6. Kävelylenkit
Aloitin nämä syyskuussa ja olen niissä pysynyt. Vähintään kolme kertaa viikossa ja tällä viikolla mukaan tulivat vatsa- ja selkälihasliikkeet kotona sekä käsitreeni. Samalla mukaan kävelyihin tuli intervallin omainen juoksu. Saa nähdä miten näissä pysytään, mutta ainakin olen virkeämppi kuin aikoihin. Nautinko liikunnasta jo? No en! Mutta nautin sen jälkeisestä olosta ja koska olen kirjoittanut kalenteriini ajat lenkeille, niin olen niissä päättänyt pysyä. 

7. Nauraminen
Olen olemassa aika peruspositiivinen ihminen ja koetan nähdä harmaissakin pilvissä ne hopeareunukset. Niinpä naurukin kuuluu päivään. Hyvä niin sanon minä, piristää kummasti ja saa vaikeankin päivän tuntumaan helpommalta. 

8. Syksyn harrastukset käynnissä
Kesällä jäähymmällä oleviin harrastuksiin kuuluu rope, joista kolme kamppista neljästä vaikuttaa nytkähtäneen liikkeelle hissuksiin ja hyvä niin. Urheilu ja nämä rytmittävät hyvin arkea ja tuovat kaivattua piristystä elämään. Et tiedä mitä on rope? Ei hätää, postaus siitä täällä.  

6. Walks
I started to make walks at least three times every week at the begining of September. Since then I've added some other exercise as well and I've been more active ever since. But ever since I booked these walks to my calender I've had great feeling about these.

7. Laugh
I laugh a lot. I'm positive person and I try to see silver lining in every dark cloud.

8. Autumn hobbies
As well as walks I've started RPG's as well this autumn. I'm happy to have these great hobbies. Also I've started to be on theaters as well, wich means that I'm quite booked but great things to do!


RPG can be pink

9. Hyvä kosmetologi
Tämä on vähän hassu kohta, mutta antakaahan kun avaan. Olen jo hetken etisnyt hyvää kosmetologia joka olisi kotia lähellä. Mielellään kävelymatkan päässä (meidän alueella on kuitenkin useita!). Valitettavasti vaan en ole ollut tyytyväinen, mutta nyt löytyi heinäkuussa se oikea, jonka kanssa kemia klikkaa todella hyvin ja kulmat saavatkin nyt viiden viikon välein värin itseensä. Herkkä ihokin saa pari kertaa vuodessa tarvitsemansa kosteutushoidon. Todellista arjen luksusta nämä käynnit! 

10. Tavallinen arki
Se ihan tavallinen arki tekee minut tällä hetkellä onnelliseksi. Arki tasapainottaa elämää ja monet pienet asiat tekevät siitä ihan parasta tällä hetkellä. Haastava ja mielekäs työ tasapainottuvat hyvillä harrastuksilla ja oma jaksaminen tuntuu olevan varsin hyvissä kantimissa. 

9. Great cosmetologist
I finally found her! Perfect cosmetologist for me. And now I get my brows done every five weeks. It's such a luxury to find a great person that you like to be such close to you.

10. Everyday life
Right now I love my every day life makes me happy. I have great things going on in my life. I love my job, I love my hobbies and all and all right now my life feels awsome!


Pretty everyday life.

Mitkä asiat sinut tekevät onnelliseksi? Oliko joukossa samoja? Tartutko haasteeseen?


Hyvää sunnuntaita!


What things make you happy in your life? 

Have a great Sunday dears and hope you are all well!

From Turku botanical garden couple of summers ago

28 kommenttia:

 1. Listasi voisi olla omani, niin samanlaiset asiat listaisin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet asiat tekevät elämästä monesti varsin oivallisen :)

   Poista
 2. Kohta kuusi ilahdutti tälläistä liikuntahullua. Ei siivoaminen tai ruuanlaittokaan aina ole niin kivaa, vaan se lopputulos tuo sen nautinnon, sama on monesti liikunnassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Joo kyllä se vaan hyvää tekee, vaikka en siitä pahemmin nautikaan. Onneksi olen pysynyt, olo kun on paljon parempi. Sinun maratonejasi ihailen, ehkä minäkin joskus :)

   Poista
 3. Kylläpäs nappasi tuossa listassa monta yhtymäkohtaa omaani - onneksi oli pari poikkeusta - muuten olisin luullut yöllä käyneeni unissani kirjoittamassa.
  Mukavaa pyhäpäivää teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Joo kyllä se välillä niin on, että kovin samanlaisista asioista sitä on onnellinen kuin muutkin.

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 4. Aika paljon samoja juttuja, varsinkin komppaan tuota viimeistä eli tavallista arkea :)

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisesta arjesta nauttiminen kyllä helpottaa elämää valtavasti, onneksi sen taidon olen oppinut :)

   Hyvää sunnuntaita! :)

   Poista
 5. Aah, villasukat <3. Kuuluvat ehdottomasti myös mun listalle. Taidanpa napata tämän haasteen itselleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat tekevät talvesta paljon mielenkiintoisemman. Nappaa ihmeessä haaste itsellesi, tätä oli hyauska tehdä :)

   Poista
 6. Voisitko joskus esitellä villasukkiasikin? Kudotko itse vai löydätkö kaupoista kelvollisia? Ja muutenkin olisi mielenkiintoista kuulla kuinka muut kylmävarpaiset selviävät talvikeleillä. Itse olen pyrkinyt laittamaan kaikkiin talvikenkiin mahdollisimman lämpimät pohjalliset ja nilkkasukat valitsen talviaikaan villaisina ja vähän paksummalla pohjalla jos mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humn, niissä ei kyllä pahemmin ole esiteltävää. Kahdet käytössä. Toiset äitini neulomat ja toiset hyvän ystäväni. Kauppojen puoleen ei ole tarvinnut kääntyä kun on lahjakkaita lähipiirissä. Itse en siis tee.

   Talvella pärjään lähinnä kunnon kengillä ja pohjallisilla. Suosin paksumpaa pohjaa talvella myös :)

   Poista
 7. Haasteeseen tartuttu :) http://syteentaisaveen.blogspot.fi/
  Olen blogiasi seurannut jo pidemmän aikaa taustalla. Asusi ovat kivoja ja raikkaita, kuvat hyviä. Tekstit positiivisia. Tykkään! Jatka samaan malliin ja ihanaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkku positiivisesta kommentistasi. Käynkin katsomassa haasteesi vastaukset vielä tänään.

   Aurinkoista syksyn jatkoa sinne mtös!

   Poista
 8. you have really beautiful blog dear <3 love it :)
  would you like to follow each other ?:* let me know :)

  xoxo fashboom.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you dear. I'll inform you, i'll at least come and see you blog :)

   Poista
 9. It is so nice to hear that you are happy and in piece with yourself! That is quite an accomplishment! I love Tolkien books as well, my life without The Lord of the Rings trilogy wouldn't be the same! :)

  callmemaddie.blogspot.com
  Your chance to win a dress of your own choice! (International Giveaway!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have the same thing, I have no idea where I would be with out LotR :)

   Poista
 10. Tuosta listasta nappaisin omaani blogit ja kirjoittaminen kaikenkaikkiaan tekee minut onnelliseksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Minttu! Pitääkin tulla verailemaan, että mitä kaikkea olet viime aikoina kirjoittanut :)

   Poista
 11. Those are actually really good reasons. I will try to take walks too, feels like healthy habbits ;)

  Thank you so much for your lovely comment! Of course we can follow each other! Id love to keep in touch! Let me know if you follow me and I will follow you right back :D

  And what about other social media? That way I won't miss a thing!


  Facebook / Instagram /Twitter / Chicisimo

   - Hannah's Heels

  VastaaPoista
 12. like your blog! shall we follow by facebook and bloglovin?
  www.supongoestilo.blogspot.nl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You know, I'm not one following on just because of following, I only follow blogs I enjoy. But I will offcource come and see your blog :)

   Poista
 13. Tuo kosmetologi pitää kyllä paikkansa... Asun samalla seudulla kuin sinä, joten voitko vinkata mistä olet löytänyt hyvän paikan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn Haaveessa Lindalla.
   http://www.hoitolahaave.com/

   Kannattaa ainakin kokeilla, kaikki ovat mukavia, Katja teki hääkampaukseni :)

   Poista
 14. Otin haasteen vastaan ja vastailin. Oli yllättävän vaikeaa miettiä miten jaottelee asioita ja mitä sitten oikeastaan haluaa listaan laittaa. Olisi ollut paljon enemmän syitä.
  http://taruinen.blogspot.fi/2013/10/10-syyta-olla-onnellinen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tartuit ja kivoja vastauksiakin olit laittanut. Kyllä noita syitä on aika monta kun niitä alkaa jaattelemaan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!