27.10.2013

Autumn and winter essentieals.

Rainy autumn 2012.

Osa lukijoista taitaakin tietää, että seuraan säännöllisesti muutamaan Youtube kanavaa. Niillä on viime aikoina pyörinyt kovin saman teeman ympärillä olevia videoita, joten ajattelin samaa toteuttaa blogiin. Syksyn ja talven tarpeelliset, muodista kosmetiikkaan ja kaikkeen mahdolliseen joten tässä näitä minulle syksyn ja talven tarpeellisia.

Some of my readers might know, that I follow some great Youtubers. No, I don't have my own chanal but there are some I love. And it seems that on those chanals there have a lot "My Autumn and Winter essentials" videos lately. So inpired by that, I made my own for my blog. So here it goes, what I need for autumn and winter:


Villasukat
Joko olen riittävän monta kertaa kertonut, että en tulisi ilman näitä toimeen talvella. Heti kun ilmat viilenevät, siihen saakka että ne tuntuvat liiankin kuumilta (toukokuuhun saakka suunnilleen...). Käytössä ovat kahdet, aina on tilaa useammillekin, mutta nämä tällä hetkellä hoitavat jalkojen lämmittään virkaa. Nimen omaan sellaiset niiden pitää olla, että eivät purista tai ahdista ollenkaan.

Woollensocks
Ok, so have I mentioned this like ten times in a month already. I could not live with out these on autumn. As soon as it get cold enoygh to time when it's oh so warm (up to May usually...) I use these lovely ones. Made by my Mom and my dear friend.


Tummemmat kynsilakat
Kerronpa salaisuuden. Minä olen maailman huonoin kynsien hoitaja. Jos yksikin kynsi katkeaa niin saksin, kyllä luit oikein, saksin muutkin lyhyemminksi. Viilaan sitten saksien käsittelyn jälkeen vähän tasaiseksi nopeasti. Käytän kyllä käsivoidetta ja kynsinauhaöljyä, jos satun muistamaan. Kösivoidetta useammin, töissä tulee lotrattua. Käytän aluslakaa, päälyslakkaa jos muistan. Rakastan lakattuja kynsiä, mutta tässä kohdassa en ole valmis näkemään vaivaa. Siksi olen koettanut panostaa lakkoihin, jotka pysyvät kynsissä. Opia, China Glazea ja Colour clubia. Myös Inglotin ja Essien lakat ovat osoittautuneet pysyviksi (siis kaksi kertaa viikossa on vallan riittävä lakkaustahti. Joskus vaan otan vanhat pois ja annan olla.

Keväällä ja kesällä lakat ovat nudeja, hennon vaaleanpunaisia ja kirkkaan pinkkejä. Kokeilin sinistä ja turkoosia, eivät ole minun värejäni. Violetti vielä menee, sen radikaalimmaksi eivät lakkani ole muuttuneet. Syksyllä kevään ja kesän värit korvautuvat punaisen eri sävyillä sekä syvän violeteilla. Muutama vaaleampikin sävy pääsee mukaan, mutta ei kovin monta. Eikä pidä unohtaa blinggiä. Etenkin pikkujoulukautena jaksan minäkin väkertää sitten vähän blingiä kynsiini. Kosmetiikassa ja pukeutumisessakin jaksan uudistua ja kokeilla uutta, kynsilakoissa turvaalakkani on China Glazen Thunderbird. Ei ole sen lakan syvän punaisuutta vielä silmissäni mikään voittanut.

Darker nailpolishes
Let me tell you a secret. I might be your worse ever to maintain my nails. I don't spent dearly as much time with them as I should have. Oh and let some one else do it? Nope, not my cup of tea. I use lotion if I remember. I love polished naisl, but I don't want to polish my nails every day. So here I made a bit effort: I got great and lasting nailpolishes. And if I feel like it, sometimes I just remove old ones and let my nails be free.

Spring and summer for me are time for pastel pinks. I might also be the most boring person when it somes to nailpolish colours. Itäs just different shades of red, maybe purple. I tried on blue and green, deffinately not my thing. I think it say all, when I say that on Autumn I change to darker shades of red and my safty nailpolish is Tunderbird by China Glaze. for me it's the most beautiful red.


Kynttilät
Pidän kynttilöistä ja niiden valosta. En vaan ole kovin hyvä ripottelemaan kynttilöitä pitkin asuntoa. Niinpä nuo kivituikut Sarpaneva-steelin vadilla ovat asuntomme ainoat kynttilälyhdyt ja kuvaushetkellä niistäkin puuttui ne tuikut. Jouluksi haaveilisin tosin parista punaisesta kynttilälyhdystä. Kaunis luonnollinen tuli tuo tunnelmaa, noissa juuri sopivissa määrin minun makuuni. Ehkä niitä voisi olla enemmänkin, tiedä häntä, vielä ei ole ilmaantunut.

Candels
I like candels and the natural light they provide. I'm just not that good on taking candels to different places. So I usually just use these ones. I was kind of hopping to get some red ones for christmas but these are as fine as well. Maybe someday there are more, but as it's me and I'm not the biggest fan to decorate with anythig but functional these might be it as well.


Huulirasvat
Kun omistaa tämmöiset kuivumiseen taipuvaiset huulet, niin niiden rasvaus muuttuu talven tullessa ja ihon kuivuessa vielä enemmän huomattavasti tärkeämmäksi vielä. Taitaa tuota Niveaa/Labelloa (miksi se on eri nimistä maasta riippuen?) olla jokaisessa laukussa, töissä ja lenkkitakin taskussa ainakin yksi. Samoin tuo aloe-vaselin on ihan huipputuote, sitä tulee joskus äärimmäisen harvoin (jos muistan) käytettyä kynsinauhojenkin kanssa. Huulille se kyllä löytää tiensä joka ilta ja joka aamu, joskus keskellä päivääkin.

Lipbalms
I have such a dry lips and when winter comes I need even more lipbalm. I have one in every bag I have, my favourite ones are these Nivea ones. Not expensive, but great ones. I also like aloe-vaselin thing. As bad as I am usien any nailproduckts, these ones I remember.


Kotihousut
Ei kai kukaan niissä työvaatteissa kotona ole? En minä ainakaan. Kesällä menen yleensä kotihameessa, mutta syksyllä villasukkien kanssa yhdessä löytyvät kotihousut. On ohuempaa ja paksumpaa, puuvillaa, keinokuitua ja flanelia. Ostin Lontoosta näitä Primarkista ja ymmärrän vallan hyvin miksi niin monet Britit näitä pitävät myös. Olkoon halpapulju, niin kotona oleskeluun sopivia housuja osaavat ainakin tehdä. Tarvittaessa, jos on oikeasti kylmä, niin nämä toimivat myös pyjaman alaosina. Sitä ne kaiketi oikeastikin ovat.

Home pants.
I can't be only one wearing comfy pant when at home. Right? I love them on winter time and most of these are from Primark. I know, not the most best quality ever, but when it comes to comfertable pants, they make the best ones ever.


Teet
En ole kovin kummoinen teen juoja kesällä. Kahvia juon kyllä, mutta jotenkin pääni liittää teen aina suoraan talveen. Tämä teen esille kaivaminen ei tapahdu samaan aikaan kun villasukkien vaan vasta kun lämpötila ulkona putoaa alle kymmenen asteen.

Olen myös aika tehokas hamstraamaan erilaisia teelaatuja. Rakastan kantaa sitä ulkomailta ja myönnän, että töissäkin taitaa olla tällä hetkellä viittä eri laatua. Meillä olisi siis ihan hyvä valikoima firman puolesta, mutta minä olen kantanut omani niiden lisäksi. Teetä kuluu yhdestä kahteen kuppia töissä ja illalla vielä yksi tai kaksi kotona. Ei siis mikään mahdoton määrä, ehkä se on syynä sille, että mies ajoittain rajottaa innostustani kantaa Irlannista teetä kotiin.

Tea
I dont actually drink tea on summer time at all. I do drink coffee, but somehow my brain thinks that tea is too hot for summertime. I also have this jsut a bit of a bad hobby to carry tea back to home when abroad. Ireland being my favourite and they have some great teas fro UK in Tallinn as well. I have these at the office and at home. I don't drink that much, maybe couple of cups at the office and one or two back home. But I usually do want to get atleast one cup of tea a day.


Kosteuttajat kasvoille
Siinä missä en ole kummoinen kynsien laittaja niin jaksan kyllä naamaani kosteuttaa talvella enemmänkin kuin tarpeeksi. Investoin taannoin kosmetologin päivävoiteeseen ja pakkasten ilmaannuttua sen on vaikuttanut hyvältä vaihtoehdota. Käytän sitä kyllä yövoiteena ja kevyempää päivävoiteena, mutta mikäs siinä kun toimii näinkin. Sen lisäksi suosin erinäisi kosteuttavia seerumeita ja naamioita. Mielellään sellaisia, jotka imeytyvät naamaan ja joita ei tarvitse pestä pois.

Moisturizin my face
My lips aren't the only thing getting dry on winter. I got this lovely (and quite hig priced) moisturizer nearly mont ago and it's been worth every penny. I use it as night cream and my favourite from finnish bran Lumene for day cream. I also like to use moisturizin serums and masks.


Kirjat
Luen kesät talvet, mutta jotenkin piemämpään aikaa kirjan lukemisen tarve korostuu. Kesällä luen ulkona, talvella joka ikinen ilta edes muutaman sivun eteenpäin kulloistakin kirjaa. Kirja, teekuppi, villasukat, kotihousut ja kynttilät. Siinä se minun täydellinen syysiltani. Olen sanonut aina, että luen ennen kaikkea kesällä dekkareita, mutta tänä vuonna hieman, köh, turvonnut dekkarivarasto on aiheuttanut näihin paneutumisen myös syksyllä. Kirjamessujen divaripuolen rivi tolkulla Poirottia oli muuten aika katastrofi.

Books
I read summer and winter, that's not the poit here. But the point is taht I read so much more on winter time. A good book, cup of tea and candels, there's my perfect evening on winter time. I usually read decetive novel at summer but since I got quite many Agatha Christies from London (and some other books as well) I think I read those on winter time as well. I read both in finnish and english, in some rare occations in swedish as well (just to keep up my language talent in that)

Nämä ovat minun syksyn ja talven tarpeelliset. Oliko listalla samoja juttuja? Millaisia ovat sinun syksyn ja talven tarpeellisesi?

Suloisen ihanaa sunnuntaita!

Here are my autumn and winter essentials, what are yours?

Have a beautiful Sunday and hope you are all well!

Cold winter 2013

4 kommenttia:

 1. Huomenta Dahlia! Talvella täytyy takassa olla valkea ja glögiä muulloinkin kuin jouluna : ). Ihanaa sunnuntaita sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Virpi! Takasta olen samaa mieltä, jos sellainen olisi. Glögi kuuluu itselleni vain jouluun, mies pitää siitä muinakin aikoina.

   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Kiva postaus! Löytyy hyvinkin paljon samoja juttuja; huulirasvat, kotihousut, rasvat, kirjat ja kynttilät. Ja glögin lisään vielä omalle listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna. Glögi kuuluu minulla vaan siihen joulukuuhun, teetä sitten sitäkin enemmän :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!