Back to basics.


Minä palasin eilen takaisin perus asukokonaisuuksieni pariin. Mekko ja jotain sen kanssa. Näin ilmojen viilentyessä hyvin usein se "jotain sen kanssa" on ollut jakun sijaan neule. Mielellään äidin neuloma sellainen. Mittatilauksena tehdyt neuleet ovat valtavan kauniita ja vaikka itse suosin ennemmin yksivärisiä, niin erilaisia palmikkokuovioita rakastan. Onnea siis tällä(kin) viikolla on ollut neulova äiti. Harmaa neule tiistaina, eilen musta liivi. Nämä ovat vaan niin kauniita, kiitos Äiti!

Miten teillä, oletteko neulovaa sorttia? Minä siis en ole, en mitenkään päin. Olen nyt tehnyt simppeleitä säärystimiä viime talvesta ja tavoite on saada se puolivälissä oleva toinen valmiiksi tämän talven aikana. Näin "vauhdilla" minä siis neulon. Onneksi on taitava Äiti ja rakas ystäväni Nna, joista jälkimmäisen tekemät villasukat lämmittävät monena iltana. Kotimaisen käsityö on minulle arvokas asia, kovin monesti olen toivonut, että hermoni oikeasti riittäisivät tekemään itsekin.

Neulemietteiden parista oikein hyvää torstaita!



Yesterday it was time to get back to basics. Dress and something to go with it. When it get colder (and it does already get's colder here in Finland) I like that "something" to be knitted think rather than blazer. Knits keep me warm. I this weeks, as so many times before this I'm glad to have Mom who makes all these wonderful knitted things. Customozing my ideas just for me. Thank you Mom!

Do you knit your self? What do you think about knitwear?

Have a great day and hope you are all well!

Mekko/Dress: Tommy Hilfiger // Neule/Knit: Mom made // Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger //
Vyö/Belt: Esprit // Huivi/Scarf: Mulberry // Laukku/Bag: Longchamp

Kommentit

  1. Olen wannabe-kutoja ;-D. Seuraan ihastuneena Anian, http://studio-ania.blogspot.fi/p/ohjeet.html, kutomista ja olen hänen inpiroimanaan jo saanut aikaiseksi yhden myssykän ja siihen sopiva kaulaliina on tekeillä. Minusta on niin hienoa kun pipo ja kaulahuivi ovat toisiinsa sopivat, eikö olekin ;-D.

    Seuraavaksi ajattelin kokeilla ponchon kutomista.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Humn. PItäisiköhän sitä kokeilla. Siis siinä vaiheessa kun saan sen toisenkin tuubin aikaan, niin jos vaikka kaulahuivia ja pipoa. Voipi olla, että valmistuu noin neljän vuoden kuluttua :D Pipo ja kaulahuivi jotka sopivat keskenään ovat kyllä ihania!

      Poncho kuulostaa jo aivan liian haasteelliselta omiin taitoihini nähden, mutta odotan innolla näkeväni lopputuloksesi.

      Poista
  2. Kauniin ja lämpöisen näköinen asu , onni on noin taitava äiti :) Minä olen sitä kutovaa sorttia :D aina on jotain puikoissa , nyt huppuhuivi tekeillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti onnea on taitava äiti! Kaikkea kaunista, kuten tuokin ihanan lämmin liivi.

      Olet niin ihailtavan taitava puikkojen kanssa, laitathan huppuhuivista kuvan?

      Poista
  3. Osaan tehdä monenlaisia käsitöitä ja aina on menossa useampikin keskeneräinen työ. Teen sitä työkseni, joten itselle ei välttämättä riitäkään niitä neuleita. Mikään - ei siis mikään - ole niin ihanaa, kuin istua nojatuolissa, hyvä telkkariohjelma ja kiva käsityö (ja välillä hyvää naposteltavaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti hyvin eri asia tehdä työkseen käsitöitä, ei välttämättä jää itselle käyttöön :) Voi kun oppisin tuon neulomisen jalon taidon, olen vaan sen verran kärsimätön, että matkaa oppimiseen on vielä :)

      Poista
  4. Kauniin harmaan sävyt ja hieman mustaa ja elegantti huivi- ihana asu :)! Pitää viiman loitolla! Ja nuo kengät....niin ihanat!

    Onnea on ihana kummitäti, joka jaksaa meidän suurperheelle kutoa/neuloa monet villasukat per nuppi! Täällä Espanjassakin villasukkia tarvitaan, ne on ihanat jalassa lämmittävyyden lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Minna! Tallinnasta saatu lenssu taittui kurkkukipuun tiistaina joten huivit ovat kyllä olleet käytössä.

      Kyllä neulova ihminen lähipiirissä on huippu! Ihanaa, että saatte villasukat sinne Espanjaan saakka!

      Poista
  5. Heh, sanoinkohan tarpeeksi monta kertaa ihana.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeehkä :D Minäkin sitä sanaa saatan liikaa viljellä ;)

      Poista
  6. Enpä osaa neuloa minäkään en. Kaveri tekee onneksi hyviä ja lämpimiä villasukkia. Äiti säärystimiä ja kaulaliinoja. Joten edes jostain jotain jonkun omatekemää saa. :)
    Kun olin pieni äiti neuloi mulle villapaitoja, vaan ei enään näin isolle ihmiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta jotain itsetehtyjä neulejuttuja kuitenkin! Se on hyvä sekin. Mitä enemmän näitä kommentteja lukee, sitä oikeutetummaksi sitä itsensä tuntee.

      Poista
  7. Kannattaakin kiittää äitiä, joka noin ihania neuleita taiteilee - minä olen viime vuosina tyytynyt kutomaan pelkkiä sukkia - nuorempana kudoin kyllä paljonkin, mutta nyt olen laiskistunut. Mutta kun katselen näitä sinun liivejäsi, ovat neulesormet alkaneet syyhytä;)
    Koko asu on onnistunut - kengät ovat ihanat!
    Mukavaa torstai-iltaa, ihanat - te molemmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Lady! <3 Kyllä minä kiitän, ehkä liian harvoin vaikka jokaisesta aina saantihetkellä erikseen. Vähän tämän merkinnän tarkoitus oli kertoa, että on kiva palata äidin neulomien pariin takaisin :)

      Hyvää perjantaita sinne!

      Poista
  8. Rakastan neuleita, mutta valitettavasti en osaa itse kutoa. Tai ehkä osaan, mutta kun kärsivällisyys ei riitä. Pitäisi saada heti valmista, ja neulominen vain vie oman aikansa. Olen kyllä aloittanut innoissani moniakin käsitöitä, mutta tuollahan ne odottavat tekijäänsä:-) Onnekseni myös minulla on taitava äiti, joka on erittäin innokas kutoja. Miksiköhän tuo taito ja kärsivällisyys eivät ole periytyneet minulle?
    Itse kudotut villasukat ovat tähän aikaan vuodesta ah - niin ihananat varpaiden lämmittäjät! Pitäisi kai tässä opetella edes villasukkien teko, jos villapaitojen tekeminen liian työlästä onkin. Ehkä jonain päivänä...
    Muuten tykkään pukeutua mieluummin neuleisiin kuin bleisereihin. Neuleet ovat jotenkin rennompia tai kotoisampia. Tai ainakin enemmän minun näköisiäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sama juttu minulla! Saan aloitettua, mutta en saa lopetettua. Ehkä se säärysstimienkin teon hitaus kertoo omaa tarinaansa. Luulisi semmosiet saavan valmiiksi yhdessä talvessa :D

      Villasukissa ja noissa säärystimissä huomasin ongelmaksi sen, että jalkojahan on kaksi! Pitää siis aloittaa ihan alusta sen toisen kanssa kun toinen on jo valmis. Neuleet ovat kyllä tosi kauniita käyttää.

      Poista
  9. Ihanat kengät ja kutova äiti aarre - ja äiti ylipäätään : ).

    VastaaPoista
  10. You look really pretty. I love the black and grays in this outfit!

    xo, Yi-chia
    Always Maylee

    VastaaPoista
  11. Toi Mulberryn huivi on todella kaunis kuten koko asusi. Noi nilkkurit voisin kaapata itselleni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SatuMaria. Huivia ei enää taida saada, mutta nilkkurit ovat tämän syksyn mallistoa ;)

      Poista
  12. Minullakin on pari äitini neulomaa neuletta. Rakkaita ja tärkeitä. Kun ei niitä tule enää lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On sanottava, että kommentti nosti kyyneleet silmiin, tajusin olevani vielä onnellisemmassa asemassa.

      Poista
  13. Tämähän on tosi tyylikäs asukokonaisuus :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!