13.10.2013

Me and my shopping.


Kirjoitin tammikuun lopussa eleganssista ja toiveestani panostaa laatuun. Nyt tuosta tammikuun ajatelmasta on yli puoli vuotta ja ajattelin katsoa taaksepäin hankintojani ja onko mitään muutosta tapahtunut shoppailutavoissani. Se on myönnettävä heti, että olen edelleen impulsiiviostoja, jos johonkin tuotteeseen ihastun päätä pahkaa, niin hinnasta riippuen mietin joko hylkään, mietin tai hankin heti. Voitte arvata, että jos hinta on budjetille sopiva, niin tuote lähtee mukaan.

Selasin taaksepäin ostoksiani blogista, jonne olen ne myös taltioinut. Olen tehnyt reilussa puolessa vuodessa virheostoksia, mutta myös ostoksia, jotka ovat olleen kovassa käytössä. Suurin osa ostoksista on ollut myös laadukkaamman puoleisia. Kuten Madame Dariaux neuvoihin, parasta johon minulla on varaa. Ainakin oman kokemukseni mukaan olen ostanut laadukasta, mutta katsotaanpa ihan kokreettisesti taaksepäin näitä hankintoja:

On Janyary I wrote about elegance and about my hope on putting my money rather to quality than bying more and more cheap things. I still love shopping, I still get things I love if I can afford them (so still no Chanell bag...). I looked back on my blog to see if I have managed to shop any more nicer, so here we go:


Useammat Hilfigerin kengät.

Työmatka Tallinnaan osoittautui keväällä kohtalokkaaksi lompakon kannalta. Lestiltään täydelliset valkoiset balleriinat poikivat mukanaan kahdet toisetkin kesän aikana. Siniset ja punaiset olivat alessa. Talvikenkiäkin ostin kahdet. Kannattiko? Siitä saakka kun baltsuissa tarkeni, niin olen niissä pistellyt menemään, lestin mukavuuden takia saatoin jopa välttää korkoja, baltsut olivat niin hyvät jalassa. Käytän edelleen, niin kauan kun kelit vaan sallivat. Siksi ne talvikengätkin ovat kelien hetkeksi lämmettyä saaneet jäädä odottamaan viileämpiä kelejä. Avokkailla mennään niin kauan kun on mahdollista, etenkin näissä baltsuissa. Kaikkineen nämä ovat siis omasta mielestäni olleet ehdottomasti parhaimpia ostoksia.

No aionko ostaa lisää? Ehdottomasti. Haaveissa ovat muutamat korot, mutta luulen, että odotan vuoden vaihteen alennusmyyntejä ellei liikeissä tule vastaan aleja. Niin kiire ja välttämätön tarve minun kenkävuorellani näissä ei ole.

I went to Tallinn to business trip on spring and since I got new shoes there I fell in love for Hilfiger shoes. They are perfect to feet and for that reason I got three pairs of ballet slippers and two winter shoes. More of these? Yeah! They are great on my feet, but do I need more? Well no, I would like to have black and brown pumps, but in this matter I have time. I can wait sales. Definetly great quality on my mind.


Sininen trenssi ja ruskea nahkatakki.

Mark's and Spencerin sininen trenssi saapui luokseni parahiksi ennen kevään Irlannin reissua. Sen jälkeen se oli päälläni aina niin kauan, että ulos saattoi ilman takkia mennä. Nyt se on vaihdellen ruskean nahkatakin kanssa päällä ollut. En oikein tiedä miksi, mutta miellän trenssin kevät takiksi ja nahkatakin syystakiksi. Vaikka nahkatakki on ollut käytössä vain hetken, trenssikin alle puoli vuotta niin olen aivan ihastunut näihin kumpaankin. Ehkä juuri siksi, koska kummankin kanssa se oli ns. rakkautta ensi silmäyksellä, ovat nämä takit pitäneet pintansa. Trenssin hankinnan jälkeen muuten luovuin muutamasta muusta takista, jäljellä ovat enää suosikkini, joten näillä mennään.
 
Ostanko lisää? Nahkatakkia en ainakaan usko ostavani ns. ihan hetkeen. Tämän etsintään meni pari vuotta, uutta metsästystä en tohtisi aloittaa useaan vuoteen. Trenssin kanssa on todettava, että toivottavasti ei ole uudelle ihan pian tarvetta. Tämä on niin kaunis.

Blue trench and brown lether jacket. With these it was love at first sight. I got rid of some coats I have and since living in Finland, you need to have good coat, rather more than just one. I do hope these both last for long, since I still smile when I get to wear them. I hope there is no need for new ones for long time.Kausivaatteet.

Kesän kausivaatteiksi tänä vuonna osoittautuivat KappAhlin punaiset housut, sama liikkeen sini-valko raidallinen t-paita, Lindexin raita jakku, H&M:n printtipaita sekä Espritin raidallinen mekko. Kaikkia näitä nähtiin blogissa varmaan kyllästymiseenkin saakka? Tuntui, että menin kesän pelkästään näissä, vapaalla ainakin. Mikään ei ollut varsinaisesti "hinnalla pilattu" ja täälläkin hetkellä mietin, että tarkenisikohan tuolla vielä punaisissa housuissa vai joko ne on laitettava kesäteloille? Muut menevät sitten varmasti paljon pidemmälle, jakku ainakin läpi vuoden. Olen jokaiseen tyytyväinen, käyttökertoja tuli todella hyvin ja uskon niiden kestävän vielä ensikin kesänä. Onhan noita kappalemääräisesti paljon, mutta tuntien itseni, niitä voisi olla vielä todella paljon enemmän. Kuvan valkoisia Espritin tossuja tuli myös pidettyä varsin ahkerasti, tulee edelleen niin kauan kuin kelit vain antavat periksi.

Season clothings I got are not by far the most best quality, but I like them anyway and as fas as I think I almost lived in these ones all summer. My red pants, striped blouse and blazer, printed tee and the printed dress. I love them and hope to wear these as long as possible. I could have got much more of these as well, so I'm proud.


Muutama uusi työvaate.

Työvaatteet... Ne kaiketi puolustavat paikkaansa vaatekaapissa. Kausivaatteista osa oli työvaatteita, mutta kyllä mm. sininen jakku menee pitkin vuotta. Työvaatteissa on ollut se suurin ongelmani tähän mennessä. Ihan kun se mekkomäärä ei riittäisi, niin mielestäni niitä voi aina olla lisää... joopa joo, sen takia se totuus, että sain pidettyä tämän osion kohtalaisen kurissa on ylpeyden aihe. Kaksi monikäyttöisä puuvillaneuletta, yksi jakku (vanha lähti kirpparille!), yksi mekko ja kaksi hametta (yksi hame kirpparille ja pellavainen yksinkertaisesti petti alta eli roskiin). Näitä tuli haaveiltua vaikka kuinka ja olisin voinut ostaa enemmänkin. Sen takia olen varsin ylpeä tästä pienestä määrästä. Kuvan valkoinen pellavahame on ainut, jota ei voi ympärivuoden käyttää.

Office clothing. Well, what can you say? I got some of these, I could have got lot's of more. I love getting new office clothing and honestly I don't need that much new ones. So this is something I'm most proud of. I got peaces that last for long time and will look good years to come.


Longchampin laukut.

Kolme. Siis kolme! Oikeesti!!! Voi hyvänen aika! Oli valkoista kesäveskaa, toin Lontoosta kuvan mustan ja ostin Saralta yhden. Tiedättekö mikä tässä on kaikkein omituisinta? Minä käytän niitä kaikkia. Käytän muitakin. Valkoinen on kohta joutumassa kesäteloille (koska uusi on tulossa postissa toivottavasit pian tilalle....). Tiedostan vallan hyvin, että en tarvitse näin montaa laukkua, mutta kun ne ovat niin vallan ihanan sulostuttavia! Eli joo, noudatin perustetta: Parasta mihin sinulla on varaa. En tarvitse noin montaa laukkua.

Arvatkaa mikä tässä on kuitenkin se paras juttu? Kotinörtti kannattaa näiden laukkujen keräämistä. Mies on monta kertaa sanonut, että on ylpeä miten olen shoppauksiani vähentänyt ja siksi kaiketi nämä laukut ovatkin sitten se "pakollinen pahe" joka vaimollaan on. Silti kolme on aika paljon, etenkin kun se neljäs... joo. Hei, olen Dahlia, olen Longchamp holisti.

Longchamp bags... Theree of them! Theree! Oh my God! I got one white, one from London and one used one from my blogging friend. I just can't controll my self with these. I know I don't need that many bags, but they are just so... me. My husband always says how proud he is for me shopping much less than I used to and he says it's better to get good quality bags that poor quality clothing... But still three is quite many.


Reissujen ostokset.

Toinen paheeni, matkoilla tehdyt ostokset sen sijaan ovat järkeistyneet. Ei enää suuria määriä vaan laadukkaampaa. Dublinista ostin pääsiäisenä farkkuja, t-paitoja, neuleen, pari puseroa, kaksi laukkua, kengät, rannekorun ja huivin. Niin, ja kirjoja. Kirjat on luettu ja sijoitettu hyllyyn paikoillensa. Näistä eniten käytössä ovat olleet farkut ja rannekoru. Huivi on talvihuivien joukossa odottamassa pakkasia, mutta oikeastaan vaan puserot olivat hutiostos. Se on minulle, joka yleensä sekoan reissussa ostoksien kansa todella hyvin.

Lontoosta häämatkalta ostin puolestaan sen Longchampin laukun ja ruskean nahkatakin. Hinnakkaita ostoksia, mutta käytössä ovat osoittaneet laatunsa nyt jo. GAP:in merinovillaiset neuleet odottavat vielä käyttöään, mutta muut ovatkin olleet ahkerassa käytössä. Raitaneule ja jakku Hilfigeriltä, Tie rackin villahuivi, Fench Connectionin hame ja Evanssin saappaat. Potter fanin ihanuudet ovat löytäneet kotona paikkansa ja samoin pieni vesivärityö. Ainut katumus on järkyttävästi nukkaava Espritin iso huivi. Jos vertaan näitä kahta, niin Lontoossa ostin paljon harkitummin ja selvästi itselleni useammin käyttöön tulevia tuotteita.

Shopping while travelling. This has always been bad for me, I just go crazy abroad. On easter we were in Dublin and tough I tired I was not able to get just good quality ones. Not that much poor ones or mistakes, but still some. On our honeymoon in London I was much more better with this one. I have no idea what happened but everything I got was just perfect fitting and I loved every single thing I got. 

Dublin easter 2013 // Great place to do shopping that city.

Lopputulos.

Onnistuinko haaveessani ostaa harkiten ja laatua? Onnistuin ja en onnistunut. Kengissä etenkin panostin laatuun ja on sanottava, että jalkani ovat kovin kiitolliset. Laukuissa panostin luottamaani laatumerkkiin enkä pettynyt. Mutta oliko kaikelle muulle ihan oikeasti tarve? Ei. Kadunko ostoksiani? Joitain, mutta enenevissä määrin, mitä lähemmäs tätä syksyä tultiin sitä harkitummaksi ostajaksi kävin. Vaatteet istuvat ja panostin laadukkaampaan tuotteeseen jos koin tuotteen sellaiseksi, että haluan sitä käyttää pidempään.

Kaikkineen olen enenevissä märin tyytyväinen. Vaikka laukkujen määrää aivan varmasti olisi voinut rajoittaa, niin muutoin mielestäni onnistuin haaveessani. Vaatekaapissani olevat vaatteet sopivat paremmin toisiinsa ja istuvat päälleni paremmin. Ne ovat monikäyttöisempiä ja ennen kaikkea: En enää jatkuvasti koe tarvetta shota ja osaan kieltäytyäkin impulssiostoksista. Vaikka paljon on hankittukin niin olen oppinut kuitenkin myös luopumaan, säännöllisillä kirpparireissuilla olen onnistunut pitämään vaatemäärän vakiona ja pääsevät ne itselle hutiostoksetkin kiertoon.

Miltä teistä kuulostaa tämä aloitettu tie? Onko jollain muulla ostokäytös muuttunut?

Hyvää sunnuntaita!

P.S. Muistutuksena vielä Instagarm @dahlian_elamaa , peukut pystyssä että Hullareilla on vielä ne haluamani lentoliput!

Summer favourites, red pants and striped blouse.
All and all I'm quite happy. I've learned a lot and don't do that much shopping. I do shop, but I almost every time think first. Almost... Well, maybe I just quote Carry and say: I like my money where I can see it, hanging in my closet! In my case it means my bags.

Have you ever tried to change you shopping habits? How did it went?

Have a great Sunday and hope you are all well!

P.S. This as well was post I wrote before today, if you want to know what I'm up to now, go to Instragram @dahlian_elamaa

Nothing to do with anything, but to miss summer.

18 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulostaa :). Ite olen koittanut karsia ostokset jo vuosikausia ihan minimiin. Vaatteita ostan lähinnä alennusmyynnistä tai ulkomailla käydessäni C&A:sta, jossa esim. puseroita saa alk. 8 €. Nyt pistin kenkäpolitiikan uusiksi Antti Hakalalla käynnin myötä ja käytössä on viidet (!) kengät ja lisäksi tietty kumpparit ja juhlakengät. Noilla viidellä parilla koitan pärjätä koko vuoden, niin paljon kuin mahdollista, jotta selkä ja polvi olisivat kunnossa eli terveys edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aleista tekee hyviä löytöjä, laadukkaampia edullisemmalla hinnalla monesti. C&A:lla olen pari kertaa känyt, lähinnä omat muistikuvat ovat opiskelijan bilevaatteista. berliinin reissulla voisi jälleen vierailla :)

   Kyllä se terveys edellä on mentävä kaikessa pukeutumisessa kuitenkin. Selkä ja polvet ovat kuitenkin tärkeitä osia ja olisi hyvä jos ne pysyisivät kunnossa ihan koko elämän :)

   Poista
 2. Todella kiva postaus. Omaa käyttäytymistä ostosten suhteen on hyvä välillä tarkastella. Minusta olet onnistunut varsin hyvin, monia laadukkaita ostoksia. Itse olen myös yrittänyt panostaa laatuun ja vältellä myös mekkojen ostoa, sillä niissä usein haksahdan halpaan. Ja jäävät siten usein käyttämättä.

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. On hyvä tehdä tilanneraportteja tämänkin asian kanssa, blogi helpottaa suunnattomasti, minä kun tunnollisesti kuvaan kaikki ostokset tänne kuitenkin, niin ei unohdu mikään ;)

   Kyllä on sanottava, että aavistuksen ylpeä olen siitä, miten olen onnistunut nimen omaan laatuun panostamaan, etenkin kesällä. Hiljalleen parannan siis tapani minäkin.

   Ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 3. Tämä oli hyvä postaus - ja hienosti olet minusta onnistunut. Laukut ovat - ja tulevat olemaan se sinun "heikkoutesi", mutta anna olla. Täydellinen ihminen on tylsä;)
  Itse olen yrittänyt jonkinlaista ostolakkoa pitää ja järkeistää ostoksiani. Ja jossain olen jopa onnistunutkin: nimittäin kun sitten viime kevään on ainakin neljä isoa jätesäkillistä vaatteita mennyt Pelastusarmeijalle, niin en ole heti ostanut samaa määrää takaisin;)
  Aurinkoa, lämpöä ja lempeä teille kyyhkyläisille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady kulta <3 Näinhän se on, että täydelliset ihmiset ovat monesti kovin ikävää seuraa, joku heikkous sitä ihmisellä saakin olla :)

   Tuo on hienoa, että vähentänyt olet. Ei se helppoa (saati kivaa) aina ole, mutta kyllä se vaan kannattaa :)

   Hyvää sunnuntai-illan jatkoa! <3

   Poista
 4. Moikkis <3 Vihdoin pääsin vastavierailulle ja tulin kiittämään kauniista sanoistasi ja siitä kun jaksat usein jättää puumerkkisi blogiini! Olipas kiva postaus tämä ja niin kaunis sekä tyylikäs nainen blogin takaa löytyy! Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! <3 Sinulla on niin ihana blogi, että mielelläni siellä vierailen. Kauniita kuviasi on ihana katsoa. Kiitos kauniista sanoistasi ja ihanaa sunnuntai-illan jatkoa!

   Poista
 5. Hyvillä mielin voit olla Dahlia- minusta varsin kohtuullisesti olet tehnyt ostoksia ja hei, oikeasti miettinyt :)! Laatuun panostaminen ja ennenkaikkea mieleisiin panostaminen kannattaa, silloin niin vaatteita, kenkiä, laukkuja kuin asusteita tulee myös käytettyä vrt.CPU(costperuse).

  Itse koetan välillä tiukemmin miettiä ostoksen tarpeellisuutta ja mun on kyllä myönnettävä, että aika heikko ja altis olen houkutuksille :(. Lupasin juuri eilen lauantaina lapsille ja samalla itselleni ja nyt täälläkin julki, että en osta tämän vuoden puolella enää yhtään vaatetta, paitsi alusvaatteet asia erikseen. Laukkuostos mulla on ollut niin kauan mielessä, että se on lupa hankkia. Eli peukkua mulle, että pysyn sanoissani, mikähän olisi sopiva sanktio, JOS sattuisin repsahtamaan heikolla hetkellä..?Hmm..

  Ihanaa sunnuntain jatkoa ihanalle Dahlialle :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Minna. Kovasti olen kyllä koettanut miettiä, ettei ihan tulisi tuhlattua mihin sattuu. Kyllä noita laukkuja tulee pidettyäkin tasaisella tahdilla, sinällään maksavat itsensä takaisin. Enemmän kadun niitä satunnaisia ostoksia, joita ei sitten tulekaan pidettyä.

   Oikein paljon onnea ja tsemppiä päätöksen pitämisen kanssa! Sanktiosta on paha sanoa, en minä usko että repsahdat, pysyt vaan tiukkana.

   Oikein kaunista sunnuntai-illan jatkoa sinne lämpöön!

   Poista
 6. Todella kauniita vaatteita kenkiä. Itse ostan useammat samanlaiset kengät, jos totean ne hyväksi. Sehän on vaan säästöä :D Ei tartte ravata alvariinsa kenkäostoksilla. Toi asu, jossa on vaaea hame ja tumma neule on mun suosikkini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Minä voisin ostaa kenkiä vaikka kuinka, mutta valitettavasti loppuu tila kesken ajoittain :D

   Vaalea hame ja tumma neule yhdistelmä on kaunis, valitettavasti vaan pellavahame on kovin viileä jo pidettäväksi näillä keleillä :)

   Poista
 7. Kauniita ja klassisia hankintoja olet tehnyt, todella ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna. Kovasti ainakin koetin järkeistää niitä ostoksia viisaampaan suuntaan :)

   Poista
 8. Hyviä ja pitkäikäisiä hankintoja olet tehnyt ! Noita Hilfigerin kenkiä olet niin kehunut,että tekisi mieleni kokeilla, nyt kun sain ekan kiinnityksen sen raitapaidan kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa se ainakin kokeilla. Eihän se lesti voi kaikille sopia, mutta minun leveähkölle räpylälleni se ainakin sopii ja räpylä kengässä ihan viihtyykin, joten niillä mennään mahdollisuuksien mukaan pitkään.

   Poista
 9. Mielestäni olet onnistunut hyvin, hankinnat ovat kaikki melko ajattomia joten varmasti tuovat iloa vaatekaappiin pitkän aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia. Tuo on kyllä totta, klassikot kestävät pitkään ja kausivaatteet taas, jos ne kestävät muutaman kesän, mutta niitä pitää viikottain, niin kyllä ne lienevät ollet hintansa väärti :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!