21.10.2013

My Tallinn, what is it?

Lovely old town.

Tallinna on kaupunkin, johon huomaan kerta kerralta ihastuvani ja vihastuvani enemmän. Tiedän jo mitä en kaupungiltä haluan, viinaralli ja yökerhot eivät kuulu siihen joukkoon. Eivät kuulu myöskään spat, vaikka ymmärrän kyllä niiden viehätyksen. Tiedän haluavani ostoksia ja kauniissa vanhassa kaupungissa kiertelyä. En välttämättä kaipaa museoita, mutta rakastan vanhoja katuja ja hetkiä niillä, ihmisiä Tallinnassa. Osaan nykyisin jopa valita taksin, joka on rehellinen ja osaa suunnistaa muullakin kuin navigaattorilla. Tiedän, koska ruoka on hintatasoltaan hyvää ja koska ei. Aloitan keskustelun aina kaupassa englanniksi, käytettyäni ne suunnilleen kaikki viisi sanaa viroa jotka osaan.

Olen törmännyt hyvää, huonoon ja todella huonoon palveluun. Olen saanut osakseni suomalaisille joskus tarjottavaa yliolkaista palvelua, jokoa saa minut, myönnän kyllä, menettämään hermoni. Olen ihastellut siroa ja eleganttia tallinnalaista naista raesateessa stilettikoroissa mukulakivikaduilla ja miettinyt uskallanko avata suutani suomeksi kun viereissä pöydässä mesotaan niin, että myötähäpeällä ei ole mitään rajaa.

Friday evening
Jacket: H&M // Bag: Next // Jeans: Evans // Shoes: Tommy Hilfiger

Minun Tallinnani sisältää kauniita maisemia ja paljon shoppausta. Alennusmyynnit ovat huimat enkä koskaan tiedä minkä kanssa palaan takaisin. Olen oppinut, että en voi suunnitella ostoksiani, juuri sitä haluamaani nimittäin harvoin on. Tai jos on, niin se maksaa enemmän kuin Suomessa.

Olen ihastellut monesti Tallinnan maisemia hotellien ikkunoista ja näköalapaikoista, se on minulle arjen luksusta. Kiireettömässä ilmapiirissä ihastella kauniita maisemia. Kiireettömyys syntyy korkealla, maan tasolla on aina kiire.

A bit more modern Tallinn.

Tällä kertaa kävimme perjantaina huoneen saatuamme Rocca al Maren kauppakeskuksessa. Vettä satoi kaatamalla. Tein muutaman housulöydön, sain muutamassa kaupassa osakseni palvelua, jonka seuraksena laskin ostokset käsistäni ja kävelin ulos kaupasta. Löysimme keskuksesta ihanan intialaisen jonka veroista en ole vielä suomesta löytänyt.

Lauantaina oli tarkoitus mennä vanhaan kaupunkiin ja museoon, ehdimme kierrellä vain hetken kun Tallinna päätti roikauttaa niskaamme raekuuron. Seistessämme Raatihuoneen katoksen alla päätimme, että tämä oli tässä ja suuntasime kohti Virua. Englanninkielisiä kirjoja Suomeen verrattuna varsin edullisesti, ostokset jäivät siihen sen keskuksen osalta. Matkalla isoon Esprittiin jossa tiedän olevan hyvät alet kovin usein. Vielä Stoccalle, suomalaisuuden tyyssiaan, tälläkään kerralla en pettynyt. En myökään illallispaikkaan, creme brulee vetä tälläkin kertaa sanattomaksi.

Saturdays shopping outfit.
Coat: From London // Scarf: Mulberry // Pants: s.t.i. // Shoes: Tommy Hilfiger // Bag: Longchamp


Sunnuntaina heräsin, kiitos raekuuron, selvästi kipeänä. Ihastelin kaupunkia, joka kylpi valossa hotellin ikkunasta. Muistin taas, miksi ajoittain törkeästä palvelusta huolimatta olen kaupunkiin niin ihastunut. Nopea kauppakierros ja kohti satamaa. Kipeänä mikään kaupunki ei ole kiva, ei myöskään Tallinna. Nyt vaan sormet ristissä toivoen, että kipeys olisi vain parin päivän juttu eikä jatkuisi yhtään pidemmälle.

Sellainen on minun Tallinnani, harvemmin mitään uutta ja ihmeellistä, ennemmin tuttua ja turvallista.

Hyvää maanantaita!

Gates of old town.

Tallinn is capital city of Estonia. It's only 80 kilometers from Helsinki, from my house, it's just 30 minutes to harbor. So I've been Tallinn quite often. Every time I remember why I like and dislike the city so much. Many finns come to Tallinn for having cheap alcohol or getting some spa treatments. Neither of them is my reason to come to city. I love just walking around old town and don't forget shopping, that I'm good at. Nowdays I know how to get honest taxi and know where to at so I get great food  for a good price. Tough many in Tallinn speak finnish, I always start in english, many finns don't do that.

I have run into good, bad and really bad customerservice at shops. I have even left store  by getting nothing (after I wanted to get something) just because I was not treated well. And for me, that takes much. I have seen a lovely lady waling in high heels in puoring rain looking so elegant, made me feel, I admit, jealous.

Lovely detail from old town.

For me Tallinn is city of great view. I love to just sit and watch people, high up where you get the feeling of relaxing. On the ground, it's always busy. It's also a lot of shopping, but I never plan my shopping ahead. Tough they have great sales here, you never know what is on sale and when so I usually end up with something I had no Idea I would be getting. So you do need an open mind when getting to Tallinn.

This weekend we went on Friday to shoping center Rocca al Mare. I found something, I left one store after terrible service. We found lovely indian place. It was pouring rain all day, shopping center was quite a good idea.

Shopping center Viru.

On Saturday we were supposed to go to old town and then some shopping. Our time in old town was quite short. It started raining again, so it was off to Viru center. If you need to get books, go here. They have all shorts of stores, but I love the book store most! Since it keept raining we went to Stockmann, finnish origin departmentstore. I must say, it never fails. This time was no exeption.

On Sunday I felt ill, having cold makes every city in the world boring so it was some small shopping and of to harbor to get home. 

So that's my Tallinn, place where I relax and place that's mostly good for me.

Have a great Monday!

Saturday evening outfit, we had a great meal.
Knit: Tommy Hilfiger // Skirt: French Connection // Shoes: Tommy Hilfiger

36 kommenttia:

 1. Villasukat jalkaan ja huilimaan, pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Alma. Itseasiassa sunnuntain rauhassa ottamisella tauti vaikutti menevän ohitse. Peukut pystyssä, että oli vaan hetkittäinen ongelma :)

   Poista
 2. Voi miten kiva postaus. MInkä niminen se intialainen oli? Rakastan intialaista ruokaa : ). Ihania kuvia,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi. Voi kun minä olen niin huono nimissä, mutta siellä se oli Rocca al MAren kakkoskerroksessa missä muitakin ravintoloita. Lienee paikan ainut (?) intialainen :)

   Poista
 3. Unfortunately I haven't been in Tallin until yet. But I've heard so many lovely things about this city - I want to visit this lovely place for sure somewhen in the next years :-) ... And I've especially felt in love with your H&M blazer from the first pic and the skirt from the last one <3 ... All the best and kisses from Vienna / Ganz liebe Grüße aus Wien,

  Katja

  www.collectedbykatja.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is lovely city, I'm sure you would love the place! <3

   Poista
 4. Varmasti teillä on ollut kiva matka. Olemme olleet kisamatkalla Tallinnassa n. 4 kertaa. Jäähalli on aivan Rocca Al Maren vieressä. Olen käynyt syömässä Rocca Al Maressa myös yläkerran "ravintolakerroksessa". Ehkä se oli saman paikka kun teillä tai sitten ravintola oli Nepalilainen?, mutta ruoka oli hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi olla Nepalilainenkin, olin sen verran nälkäinen kun sinne menin, että en pahemmin kiinnittänyt huomiota, tunnustan :) Ruoka kuitenkin vertaansa vailla :)

   Poista
 5. Kuulosti mukavalta lomaselta. Ja niin samanlaiselta kuin itsekin harrastan. Kesäisin valitsen hotellin vanhasta kaupungista ja nautin vanhan ajan tunnelmasta. Mutta kylmän aikaan, pelaan varman päälle ja otan huoneen Virusta. Kyllä.... minua ottaa päähän ne örveltävät maamieheni, jotka tuntuvat jäävän koko matkansa ajaksi istumaan Amarilloon!
  Itse pääsen sujuvasti Hilfigerin ohi, mutta mieheni ei, hänelle paikka on ehdoton. :)
  Suunnittelen matkaa marraskuulle....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Marraskuussa Tallinnassa lienee jo joulutori, siellä oli viime vuonna kiva kierrellä. Ei kai niille suomalaisille mitään voi, ehkä vähän vähemmän Bluessa tai Olümpiassa, mutta ei merkittävästi.

   Toivottavasti marraskuun matka on onnistunut!

   Poista
 6. Onpas ollut ihana loma kerrassaan ja Tallinna on etenkin kesällä kiva piipahduspaikka. Kaunis hame viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Kesä on kyllä kaunis aikaa, Tallinna onneksi toimii syksylläkin :)

   Poista
 7. beautiful pictures!
  greetings from germany

  VastaaPoista
 8. Liian harvoin tulee Tallinnassa käytyä - täältä Turun suunnalta sitä matkaa tulee jo hieman enemmän kuin teiltä;)
  Kiva reissu huolimatta huonosta palvelusta - itse olen myös alkanut äänestää jaloillani ja rahoillani - jos palvelu on huonoa, jäävät ostokset tekemättä. Vastapainoksi olen myös alkanut kiittää, kun palvelu on hyvää. Joskus esim. tavaratalon kassatytön katse kiitoksen jälkeen on näkemisen arvoinen:)
  Ja kauniina olet jälleen ollut matkassa - molemmat asut sopivat sinulle. Sinä hehkut!
  Toivottavasti sait vilustumisen aisoihin etkä pahemmin sairastu. Kerro Kotinörtille, että yksi Lady sanoi, että hänen pitää pitää oikein hyvää huolta hurmaavasta vaimostaan;)
  Upeaa viikkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkan pituus ihan varmasti vaikuttaa, sen takia lienen siellä reissannut kerran jos toisenkin. Siis kun sen tuossa pari vuotta sitten keksin ;)

   Minä olen toteuttant myös samaa, kiittänyt hyvästä palvelusta. Pari kertaa laittnut mailiakin hyvästä palvelusta perään.

   Kotinörtti kovasti on koettanut pitää vaimoaan aisoissa, mutta tervehtynyt vaimo pinkaisi lenkille miehen estelyistä huolimatta eli onneksi joku pikatauti lienee ollut :)

   Ihanaa viikkoa <3

   Poista
 9. Niin ihanat nuo sun punaiset housut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta. Ne on kyllä suosikit <3

   Poista
 10. Itse en ole koskaan käyyt Tallinnassa. Ehkä olisi jo aika käväistä, mutta en todellakaan kaipaa huonoa palvelua tai örveltäviä kanssamatkustajia . . .:D

  Kaunis tuo sinun French Connectionin hame, hurmaava illallisasu :)

  Mukavaa alkanutta viikkoa ja toivottavasti paranet pian !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä käydä kannattaa, kannatan tosin matkalle hyttiä. Kirja omissa oloissa on parempi kuin ne kanssamatkustajat :D Palvelu taas, se on valitettavasti ihmisestä riippuvaa, siihen on huono antaa vinkkejä :)

   Hyvää alkavaa viikkoa!

   Poista
 11. Tallinnassa on kiva käydä. Tosin olen käynyt vain pari kertaa siellä, mutta tykkään. Juurikin tuo kävely siellä vanhassa kaupungissa on minun mielestäni melkein paras osuus.
  Ihana tuo alimman kuvan hame.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen parissa vuodessa nyt vallan ihastunut koko kaupunkiin, varmaan vähemmälläkin reissaamisella selviäisi :)

   Hame on ihan suosikkini, toimii aamusta iltaan :)

   Poista
 12. It looks lovely!! I hope to visit it one day!!
  xoxo
  Patricia

  http://misstoptenimage.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I hope that too, it's such a lovely place!

   Poista
 13. Minustakin parasta on Tallinnassa ja myös muissa kaupunkikohteissa , vanha kaupunki ja se käveleskely ympäriinsä . Ihanat ruokapaikat ja kivat kahvilat , ihmisten katselu ja tunnelmasta nauttiminen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, kaupungilla käyskentely on kyllä parasta kaupunkilomissa :)

   Poista
 14. Kiva Tallinna-postaus, ja ihastuttavia kuvia. Minä en vain kyllästy Tallinnaan, siellä on ihana vierailla vanhassa kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna. En minäkään! Vaikka välillä vihastunkin niin aina ihastunkin yhtä paljon!

   Poista
 15. Samoista asioista minäkin Tallinnassa viehätyn ja vihastun. Vanhoja taloja ja kujia en kyllästy koskaan katselemaan ja Kaubamajan parfyymiosastolla saan vietettyä helposti vaikka tunnin...:D Lisäksi koiruudet saavat aina leluja Tallinnasta. PIkaista paranemista. Ihania asuja taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi minä menen siellä kaubamajassa sinne rasvapuolelle, ihana määrä erilaisia purkkeja. Kotinörtti on oppinut jo etsimään itselleen tuolin :D

   Poista
 16. Ihana Tallinna! Me juuri suunnitellaan reissua sinne, vähän vielä muuttujia matkassa mutta jospa lähiviikkoina olisin laivassa kohti naapurimaatamme... ;) Olisipa aurinkoista ja olisipa Vanha Kaupunki yhtä houkutteleva kuin kuvissasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti reissu onnistuu ja sää suosii. Aurinkoinen vanhakaupunki on niin kaunis!

   Poista
 17. Tallinna on jäänyt minulla jotenkin paitsioon. Muutaman kerran olen siellä käynyt, mutta en ole oikein saanut kaupungista mitään irti. Pitänee antaa kaupungille vielä mahdollisuus! Aivan ihana tuo alimmaisen kuvan hame!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin monta vuotta, pari vuotta sitten ihastuin kun vietin aikaa yksin kaupungissa. Kannattaa kokeilla, etenkin jos matka satamaan on kohtalainen niin ei ole pahan hintainen kokeilu :)

   Poista
 18. Taidettiin sitten olla samaan aikaan Tallinnassa, itsekin pyörähdin (tosin päiväreissulla) siellä viime lauantaina. Olin kaverin seuraneitinä kampaajalla, ja syötiin hyvin Olde Hansassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti oltiin joo, tajusin vasta Instasta illalla, että olit sinäkin siellä ollut samaan aikaan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!