20.11.2013

Kipupiste.


Kävin eilen katsastamassa blogin yhteistyökumppanin Helsingin kaupunginteatterin näytelmän Kipupiste. HKT:n sivuilla näytelmästä sanotaan seuraavaa: "Kipupiste pohjautuu vapaasti Elisabeth Åsbrinkin kirjaan Smärtpunkten. Se kuvaa Ruotsia kuohuttanutta Riksteaternin vankilateatteriprojektia Sju tre, jossa näytelmäkirjailija Lars Norén kirjoitti näytelmän yhdessä kolmen vankilaan tuomitun rikollisen kanssa. Esitys kertoo paitsi näistä tositapahtumista, myös näytelmäkirjailijasta, joka haluaa tehdä ainutlaatuisen teatteriteoksen, sekä vangeista, jotka haluavat tuoda julki omat tunteensa vankeinhoidosta ja yhteiskunnasta. Näytelmä pohtii myös näytelmäprojektiin osallistuneiden vastuuta seurauksista, jotka unohtuivat heidän halutessaan uskoa projektin hyviin vaikutuksiin. Kipupiste on vahva draama, joka koskettaa ja herättää ajatuksia." (Lähde)

"Hyvä, todella hyvä!" oli ensimmäinen ajatukseni näytelmästä. Lavalle on tuotu näytelmä siitä, miten kaikki tapahtui... tai olisi voinut tapahtua. Sen tarkoitus on herättää kysymyksiä ja se herättää kysymyksiä. Näytelmässä pääsevät loistamaan ennen kaikkea näyttelijät. Lavastusta on käytetty minimaalisesti, mutta nerokkaasti. Eniten pidin kuitenkin näyttelijöistä. Ensimmäistä kertaa on sanottava, että en osaa sanoa suosikkiani. Ehkä siinä on näytelmän vahtuus, kukaan ei ole toista parempi. Eikö tällöin Heiskanen ohjaajana ole tehnyt parhaan työn, antanut jokaiselle saman määrän tilaa?

Suosittelen kyllä, en ehkä firman pikkujouluihin, mutta muuten. Minusta, aina aika ajoin teatteriin on mentävä, jotta aivot saavat haastetta. Jotta moraaliset kysymykset nousevat pintaan. Tämä näytelmä nostattaa miettimään omaa moraaliaan ja omia ajatuksiaan. Mikä on oikein?

Teatteriin suihkittiin suoraan töistä, pikainen käynti kotona, kanojen ruskistus seuraavan päivän lounassalaatteihin ja taas mentiin. Niinpä puhtailla työvaatteilla oltiin liikenteessä. French Connectionin hame palveli loistavasti vähän paksummankin jakun kanssa ja kokonaisuus oli itseasiassa hyvinkin paljon mieleeni. Kesti myös tiukan päivän mennen tullen näyttän siistiltä.

Näistä tunnelmista hyvää keskiviikkoa kaikille!


Yesterday I went to see a play in Helsinki city theater, partner of my blog. Once again a great play, but in finnish so no more about that. Instead my outfit is something I can mention: I had to come straight from the office to theater, so I had to have a nice outfit at the office as well. And this one was. Really to my taste and the skirt, oh the skirt. I just love it! It might be best for summer but I think it works in autumn as well.

What do you think?
Have a great day and hope you are all well!

Jakku/Blazer: Mexx // Neule alla/Knit under: Next // Hame/Skirt: French Connection // 
Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger // Laukku/Bag: Longchamp // Huivi/Scarf: Tie Rack

14 kommenttia:

 1. Ohh mikä hame! Tosi magee. Tykkään.
  Omasta teatterikäynnisä alkaakin olla jo ikuisuus. Jos työt antaa periksi, joulukuussa ehkä pääsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Minusta se on on kiva kun voi yhdistää niin monella eri tavalla :)

   Toivottavasti teatteriin pääset vielä, itse koetan kaivaa sille aikaa mahdollisimman usein.

   Poista
 2. Huomenta, tuollaisen yhteistökumppanin minäkin kelpuuttaisin : ): Onnen tytö mokoma! Kauniina taas siellä. Ihanaa päivää! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Virpi! Tiedän kyllä olevani varsin onnekas tämän kanssa :9 Kiitos, asukokonaisuus oli oikein toimiva pitkin päivää :)

   Poista
 3. Olen samaa mieltä Virpin kanssa - tuollainen yhteistyökumppani on mahtava! Ja olen samaa mieltä - joskus teatterin - tai minkä tahansa taidemuodon on hyvä antaa haastaa aivonsa.
  Ja tuo hame on vaan ihan namu;)
  Kivaa keskiviikkoa teille molemmille, sinulle ja hovikuvaajallesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady <3 Kulttuurin on minusta hyvä antaa ajatuksia, ei aina, mutta joskus on hyvä haastaa omat aivonsa ja miettiä erilaisia suhtautumisia ja syy-seuraussuhteita myös.

   Hyvää keskiviikkoa! <3

   Poista
 4. Aivan ihana asuste! Toi hame on piristys kaiken tän piemeyden ja harmauden keskellä :) Teatterissa täytyisi käydä useammin, se on kulttuurielämyksistä parhaimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Kyllä se omaakin fiilistä piristää kun laittaa jotain muuta kuin neutraaleja tai tummia sävyjä. Teatteri on kyllä, yski suurimmista arjesta irrottajistani :)

   Poista
 5. Varmaan ihana teatterielämys. Tuollainen yhteistyökumppani on mukava ja tulee sitten käytyä teatterissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilainen ainakin, pisti ajattelemaan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!