21.11.2013

Me, Ricoh GR and Helsinki.


"Sillä pitäisi saada kuvia sisällä baarissa illalla ja sen pitäisi mahtua iltalaukkuun". Nämä olivat itse mahdottomaksi kuvittelemieni ehtojen rajat, jotka kerroin ystävälleni T:lle joka puolestaan on töissä blogin yhteistyökumppanilla FocusNordicilla. "Ei ongelmaa" oli hetken päästä vastaus ja paria päivää ennen Indiedayssin gaalaa kävinkin hakemaan lainaksi Ricoh GR kameran joka mahtui suojapusseineen päivineen iltalaukkuun. Maanantaisen merkinnän gaalan kuvat on otettu Ricohilla, mutta koska vallan ihastuin siihen, niin päätin ottaa sen sunnuntaina mukaani Helsingin keskustaan. Jos se mahtuu iltalaukkuun, mahtuu se tavalliseenkin käsilaukkuun.

Joten minä, Ricoh GR ja Helsinki:

"I want to take photos inside a bar in the evening with bad lightning and I want the photos to be good. Oh and the camera should fit to my evening purse!" My terms to my friend working in Focus Nordic. And for a loan I got this lovely compact size Ricoh GR. To take as many photos as I can, here is my Sunday walk in center of Helsinki:


"Hei! Tässä on vatupassi!" innostuin minä kuvatessani automaattiasetuksilla Ateneumia ja Rautatieaseman kelloa. Olisin muuten kuvannut koko Ateneumin ihan vinossa. Kuvasin koko reissun automaattiasetuksilla, en niin paljon tekniikasta ymmärrä, että olisin mitään sen suurempia alkanut muuttelemaan. Omassa kamerassani osaan vielä jotenkin kuten säätöjä tehdä, mutta vieraassa en uskaltanut. Olisin vielä saanut aikaan ihan vihreitä kuvia. Vihreistä puheenollen, se maanantain merkinnän kuva asustani, se on otettu Ricohilla, voin vannoa ettei meillä sisäpihalla ole mikään kaksinen valaistus ja illalla on jo pimeää, joten kaiken valon kamera ainakin käyttää hyödykseen.

I used automatic setups on the camera for my whole day. I'm not that good with cameras that I would have wanted to change that. There is Ateneum, one of the museum on Helsinki. Great art and the building it self it just great!

Näissä Aleksanterin kadun kuvissa tulee ehkä parhaiten esiin kameran heikkous. Siitä puuttuu tsuumi. En nyt tietenkään voinut mennä ihan tuota pulloja soittavaa miestä lähelle vaikka en kuvaan olisi hirveästi muuta halunnut. Myös Parikan kengistä siivelliset olisivat ansainneet oman kuvansa, samoin aloitetun joulukadun valmistelut. Ymmärrän kyllä, että tsuumia ja pieni koko eivät oikein sovi samaan pakettiin, eivät tässä kohdassa.

Toisaalta isoista kuvistakin saa hyvin selvää, ainakin ihan riittävän selvää, että huokailen noiden Parikoiden perään edelleen. Vähän pettymys oli taas se, ettei joulukatu ollut vielä auki eikä Stoccan jouluikkuna. Jos ymmärsin oikein, aukeavat tänä viikonloppuna?

It shows in these photos what I consider weakness in Ricoh. It can't zoom. Well, I think you can see those lovely blue wing shoes and begining of christmas street with out me taking photos any closer, but I'd like to get closer.


Ei ehkä tsuumia, mutta kuvanlaatu! Myönnän, olin aivan satavarma, että omalla kamerallani saisi aivan samanlaisen kuvan minusta ja Tuomiokirkosta noin kirkkaassa päivänvalossa. Kotona sitten tuijotin suu auki Ricohin kuvanlaatua. Tottakai se aurinko auttoi vaikka kuinka, mutta tuostahan voisi konkreettisesti laskea nenäni ihohuokoset. Hui! Blogger tuhoo kuvanlaatua, mutta upeita nämä silti ovat.

But I love the quality of the photos! I was so sure that on bright sun shine I'd get great photos with any camera, but this is something I did not expect to see. It looks great! Lovely white cathedral is so pretty on the sun shine.Tykästyin Ricohin automaattiseen tarkennusominaisuuteen. Kahdesta Kappelissa nautitusta leivoksesta vain toinen tarkentui ja myöhäisenä lounaana palvellut pastakin sai arvoisensa kuvan. Niin pikkutarkka, että nälkähän tässä tulee kun tätä katselee. Omiaan kamera oli, minusta ainakin, juuri pikkutarkkaa kuvaa läheltä otettaessa. Ruokakuvia on aika kasa, sen verran ilo kameralla oli kuvata. Ruokakin muuten oli hyvää, Kappelin kahvila on suosikkini. Siellä pitäisi ehdottomasti käydä useamminkin.

I also liked the close up photos with it. We had lovely afternoon treat on my favourite coffee and very late lunch as well. I have to admit, that after seeing these photos I get hunger over and over again. They are so detaild.


Tässä päästään siihen, mitten Ricoh pesee kamerani mennen tullen. En ikinä olisi saanut näin upeita yökuvia Stoccasta, saati aseman kellosta. Tai no, viideltä iltapäivällä ne on otettu, mutta pimeää siellä silloin jo on. En soimaa omaani, mutta tämä taas sai arvostamaan ihan uudella tavalla yökuvaamista, kun se tämmöiseltä kameranoviisiltakin onnistui helposti.

Ostaisinko Ricohin? Jos kuvaisin paljon pikkutarkkaa tai paljon sisällä ilman kunnon valaistusta kyllä se olisi yksi varsin hyvä vaihtoehto. Omaan käteeni se istui ja oli sopivan kompaktin kokoinen. Kotinörtti piti siitä myös. Sinällään Ricohia en suosittelisi ensimmäiseksi kameraksi, mutta on kyllä hehkutettava kuvanlaatua, se on uskomattoman upea!

Ennen kaikkea kuitenkin kiitokset T:lle joka toimitti Indiedayssin gaalaan kameran lainaani ja sain sieltä tallennettua kauniita otoksia!

And here, something my own camera can't do: take these great photos in the evening when it's already dark. Yes, it gets dark in at 5pm. I don't say I have bad camera, I just say that this one would be great to have as a second one. Or if I took lots of detailed photos.

What do you think of our capital? Lovely photos right?
Have a great day!


14 kommenttia:

 1. Oi joi - kyllä on hienoja kuvia! Ainaiset kamerahaaveet - ja lisähärpäkehaaveet entiseen. Mistä sen lottovoiton nappaisi?
  Kivaa torstaipäivää sinulle ja hovikuvaajallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se lottovoitto haaveissa täälläkin, saisi hankittua kaikki hommat ja systeemit ja ties mitkä. Kamerahaaveita riittää, tämän ottaisin ilman muuta itselleni myös, mutta kyllä siihen haaveeseen on vielä matkaa ;)

   Hyvää torstaita!

   Poista
 2. Kaksi kameraa olisi välillä kätevää. Rakastin ennen Lumix-pokkariani, mutta kun upgreidasn minijärkkäriin, se jäi käyttämättä. Kun pääsin sinuiksi manuaalitoimintojen kanssa, ei kameran "omat valinnat" enää miellyttäneetkään.

  Fantasioin juuri miehelleni, jos tulisi se kuuluisa lottovoitto, marssisin kamerakauppaan ja ostaisin parhaan minijärkkärin kaupungille ja matkoille ja päälle vielä perinteisen ison järkkärin kotona kuvailua ja etenkin ruokakuvia varten. Ja kasan objektiiveja... Sitä lottovoittoa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla itseasiassa on pokkari, mutta se on sen verran vanha, etten sillä hirveän mielelläni kuvia ota. Kyllä sitä kunnon kuvaussysteemeistä haaveileen, mutta lottovoitto se uupuu täältäkin ;)

   Poista
 3. Mää tieärän että pointti oli kamerassa, mutta en voinut silti olla tuijottelematta noita siipiparikoita, voi jessus ne on kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! <3 Siksi se kuvakin, että voi edes kuvista huokailla ;)

   Poista
 4. Uudesta kamerasta haaveilen, mutta en tiedä ratkaisisiko se omalla kohdallani mitään, epäluulon-erkkinä ajattelen etten kuitenkaan opi käyttämään mitään hienouksia ;) Zuumi on kyllä yksi kameran ominaisuuksista jonka haluan siitä löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä hienouksia oppisi käyttämään, luulen että minä ainakin hankkisin jotain oppituntejakin siinä kohdassa, jos lottovoitto ostuu kohdalle :)

   Zuumia jäin minäkin kaipaamaan, mutta ymmärrän kyllä, ettei se mahdu samaan pakettiin kun kuvanlaatu on tuollainen.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää kuvan laatu! Harmi ettei zoomia löydy, muuten vaikuttaisi tosi hyvältä kapistukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin! Ilman zoomia olisin oikeasti harkinnut ostoakin, sen verran hauska kapistus muuten :)

   Poista
 6. Hei, hyvänoloinen käyttötutkimus. Se ettei Ricoh GR kamerassa ole zoomia, ei johdu siitä etteikö se olisi siihen "mahtunut", vaan siitä että tämän kameran juttu on kiinteä 28mm polttoväli. Maailmalla tämän kapistuksen kuvat tunnistaa nimenomaan tuosta ominaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Se kun ei kameroista mitään ymmärrä, niin käyttötutkimus on sen tyyppinen. Mahtuminen oli lähinnä veikkaus, mutta hy6vä tietää faktaa. Ei sillä, että tietäisin mikä on polttoväli, mutta ehkä lukijoista joku tietää ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!