2.11.2013

My winter scarfs.


Jos minulla on jotain muuta enemmän kuin laukkuja niin se on ehdottomasti huiveja. Ensimmäinen merkkilaukkuni oli Longchamp (mikäs muu) reilu kymmenen vuotta sitten ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Huivien rakkaus taas voidaan ajoittaa aikaan kun olin ala-asteella. Äitini vanhemmilla vieraillessani minusta hienointa ikinä oli rakentaa mummin huiveista ja olohuoneen pöytää hyötykäyttäen maja. Hienoin koskaan näkemäni huivi oli henkäyksen ohut violettiin taittava sifonkihuivi jossa oli kultalankaa ruutuina. Se oli ensimmäinen huivirakkauteni, siitä on aikaa noin 25 vuotta.

Ei siis liene mikään ihme, että kun kysytään oletko kenkä- vai laukkuihminen niin monesti sanon olevani pohjimmiltani huivi-ihminen. Omistan monta kaunista yksilöä ja haaveilen vähintään yhtä monesta. Ehkä joskus vaatekaapissani on enää pelkkiä klassikkovaatteita ja upea huivikokoelma jolla asustaa klassikot. Pyrkimys tätä kohden on aika pitkä matka, mutta voin koettaa ainakin.

Marraskuun kunniaksi ajattelin kuitenkin nyt ensin esitellä teille ne olemassa olevat talvihuivini. Ne ovat kasvaneet vuodessa muutamalla yksilöllä, osittain kaivatuilla yksilöillä, osittain heräteostoksilla.

If I have something more than bags, they must be scarfs. My first bag love was a bit over 10 years ago my firs Longchamp bag. Ever since I've been loving that brand, it was love at first sight. But my love affair with scarfs started when I was seven. My grandmother had the most beautiful scarf I've ever seen, light purple one with little hints of gold. To a seven year old, it was a princess scarf.

So no wonder, when people ask am I bag or shoe person I usually say I'm scarf-person. I have many, I dream about many more. Maybe one day I only have classic outfit on my closet and great collection of scarfs to spice things a bit.

Since it's November I tought I'd take photo of all my winter scarfs. Yes there are many, but please remember, I live in Finland. It also actually gets cold here!

Red: From Dublin airport // Brown: Mulberry // Black: Marja Kurki // Blue: Stockmann
Ensimmäisenä syksyn tullessa kaivoin yläkaapista jonne villaiset huivit viikkasin nämä kolme yksilöä. Joko kokonaan villaa tai sekoitteena silkin ja puuvillan kanssa uskomattoman lämpimät ja suuret saalit ovat ehdottomat suosikkini. Irlannin kentältä tuotu punainen on vähän kapea, mutta erinomainen asustehuivi.

Mulberryn ostin viime syksynä. En tiennyt tarvitsevani sitä kunnes näin sen, myönnän. Mutta tällä hetkellä cpu on tippunut jo kohtalaiselle tasolle. Musta-harmaa Marja Kurki taas on parin vuoden takainen joululahja tyttärensä tuntevalta Äidiltäni. Täysvillaisena se lämmittää kovillakin pakkasilla. Sinisen ja beigen sekoitus värinen on opiskeluaikojen investointi. Stoccalla tuolloin kantistarjouksessa ollut huivi oli silloiseen budjettiin nähden hintava, mutta ehdottomasti hintansa väärti. Se on edelleen hyvässä kunnossa ja lämmittää edelleen hyvin.

These are first ones I took out when summer looked liked it ended. They are all 100% wool (or some silk or cotton in them) and are so warm. Red one I got from Dublin airport last easter, then it was too warm to wear it, now it's just great.

Brown (or oak) Mulberry I got last Autumn. I had no idea I needed it untill I saw it. And I have been using it a lot. Grey-black one is a gift from Mom couple of years ago. It's from Finnish designer and it's so warm and pretty. The one with blue and beige on it has been with me for several years now. I got it when I was studying, cost quite a lot back then. But it still looks like new, so worth every penny.
Brown-blue: Tie Rack // Silver-green: Stockmann
Olen periaatteessa sitä mieltä, että toivoisin huivieni olevan luonnonmateriaalia. Kesällä ja keväällä puuvillaa ja pellavaa. Silkkihuiveja pidän ympäri vuoden, talvella asusteena enemmän kuin vaikka keväällä. Nämä kaksi ovat kuitenkin edelleen olemassa vaikka ovatkin keinokuitua. Ruskea-sininen on löytö taannoin Foorumissa olleesta Tie Rackista. Muistaako kukaan että ko. liike edes oli siellä? Taitaa olla kolmisen vuotta sen lopettamisesta, loppualeista on tämä huivi napattu. Taisi maksaa kympin.

Vihreä hopeinen huivi on yksi harvoista vihreistä vaatekappaleistani. Stoccalta alesta ostettu huivi on päässyt luvattoman vähälle käytölle, en oikein tiedä mihin yhdistäisin sen. Paitsi mustaan. Ehkä keksin vielä useamman asukokonaisuuden.

I usually like my scarfs to be nature material. Linen, cotton, wool or silk, those are my favourites. Cotton with silk is  one of my favourite mix ever. These two are not natural materials, but they have been with me for quite a long time now. 

I love Tie Rack, unfortunately we don't have it here in Finland anymore. Oh no, we have, at the airport and I need a plain ticket to get to store... a bit expencive right? I still like my blue-brown one and green-silver one is great. I don't use them that much any more, but every now and then I feel like it.

Blue: Tie Rack // Teal: Stockmann // Purple: Tie Rack // Red: Mark's and Spencer
Tässä joukossa on kaksi opiskeluaikojen ihanuutta mukana. Violetti ja petrolin värinen (jonka oikeaa väriä en kameralle saanut mitenkään) ovat hankintoja usean vuoden takaa. Ellen väärin muista on violetti joululahja äidiltä. Silmppeleitä, värikkäitä ja villaisia. Olleet mukana huivikokoelmassani jo useamman vuoden enkä hevillä näistäkään ole luopumassa.

Sinisen ostin Lontoosta. Joko muuten olette huomanneet, että suosin Tie Rackin huiveja? Minusta niissä hinta ja laatu kohtaa hyvin. Käytänkin usein tilaisuuden hyväkseni kun ko. liikkeen bongaan ja käyn ainakin vilkaisemassa ympärilleni. Myös kravatit löytyvät sieltä jos sellaisia kaipaa. On sääli, että Suomessa ainut liike on lentokentällä ja nimen omaan sillä puolella, jonne päästäkseen tarvitaan se lentolippu. Toisaalta ehkä lompakkoni kannalta parempi niin.

Punaisen M&S:n huivin tilasin häihimme. Niskani olivat kesällä stressin takia todella jumissa enkä halunnut pilata hääpivääni nousevalla migreenillä. Niinpä ohut villahuivi suojasi niskaani ja olkiani illan viiletessä. Nythän se on kaunis muistutus hääpäivästä ja jotain jota voi pitää ihan päivittäin.

Purple and teal ones I got back in univercity times. Bright and lovely, 100% wool they have been with me for long. And these two show that when taken care of a good quality scarf lasts a long time. Blue one I got from London, Tie Rack as well. I think in that store they have good sence of what quality should cost. And it's not too much.

Red one is from M&S: I got it for my self for our wedding. Now I always remember our wedding day when seeing it.

Grey: Mulberry // Blue: Gant
Nämä ovat viime vuoden joululahjoja. Kyllä, kaksin kappaleihin kunnon paksuja villan ja casmeren sekoitteita. Voin muuten vannoa, että ei palele. Harmaa kulkee kaulassa joka työpäivä, sininen on vapaalle, viikonloppuihin ja illalle. Miksi kaksi? Koska toivoin harmaan ja Kotinörtti yllätti sinisellä.

Kaikkineen kumpikaan näistä ei ollut edullinen, vaikkakin Mulberryn huivi on ajalta ennen törkeää hinnan korotusta (en ikinä maksaisi yli 200€ tästä joka nyt on pyyntihintana, huivin hinta on kaksinkertaistunut!). Vaikka näitä ei ehkä tule pidettyä kuin kolme kuukautta vuodesta, niin kolme kuukautta on kurkkuni lämmin joka päivä. Ennen kaikkea pakkastalviin lämpimiä huiveja.

As I said, it gets cold here on winter time. And as far as I understand, I need these two. I might use them only like three months, but at that time, it's only these two. Nothing else keeps me that warm. They are both christmas presents, asked ones tough. 

I must say, Mulberry one I got before that absolutely awful price going up thing. Now days it's twice as much and no, I would not pay the price anymore! But since I have, I use it over and over again.

White: From Tallinn / Beige: Sokos

Valkoinen neulehuivi on tämän syksyn Tallinnan tuotos ja Beige, aika harvoin käytössä oleva villainen Sokoksen alelaarin hankinta parin talven takaa. Etenkin valkoinen on ytänyt suosikikseni tällä hetkellä, palmikkoneulekausi kun on menossa kuten varmaan huomaatte. Se ei kyllä talvea kestä, kumman ohutta neulosta. Hyvä kuitenkin syksylle.

Siinä siis minun huivikokoelmani talven varalle, niitä on aika monta, myönnän. Tämän lisäksi ovat siis tosiaan kesän pellavaiset ja puuvillaiset sekä silkkiset joita käytän läpi vuoden. Niin ja muutama juhlahuivi. Huh! Tarvitsenkohan enempää? En, mutta sen 7-vuotiaan silmissä tällainen huivimäärä olisi ollut kertakaikkisen taivas.

Oletko sinä huivi-ihminen? Vai ovatko huivit vaan lämmikkeitä pakosta talvella?

Ihanaa lauantaita!

This white one I got from Tallinn couple of weeks ago and beige ones is a sales found from now closed department store. White one is my favourite at the moment, bege ones is great for a bit cooler weather. 

So here are my scarfs for autumn and winter and yes, for spring as well. I know there is much, but it's been pure love for 25 years and that is much.

What do you think about scarfs?

Have a great Saturday!


21 kommenttia:

 1. Upeita ja hienoja huiveja Sinulla, mutta siis oikeesti tämä epämuodikas kysyy, voiko joku huivi maksaa yli 200 euroa!? Jää kyllä ostamatta meikeläiseltä, vaikka kuinka muodikas tai hieno olisikin. Keräsin vuosi pari sitten huiveja, mutta sitten tajusin, etten kuitenkaan okein osaa niitä käyttää ja pistin kirpparille suurimman osan. Käytän niitä lähinnä suojaamaan kaulaa ja lämmittämään harteita, joskus huivikorun kanssa. Kysymys: miten säilytät huivisi? Laitoin niitä kahteen henkarin poikkipuulle vaatenaulakkoon, mutta ne vievät silti kohtuuttoman paljon tilaa, koska henkareista tuli aika paksuja. Anna minulle hyvä vinkki :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauska! Voi, huivi voi maksaa kevyesti yli 200€ ja mennä reippaasti siitäkin vielä yli. Minun kipurajani on silloin ylittynyt reippaasti, maksan mielelläni villasilkkisestä huivista, mutta kohtuus semmoisenkin hinnassa :)

   Minulla on tuo ihana Kotinörtti joka nikkaroi kenkähyllyn päälle hyllyn laukuille ja huiveille. Huivit ovat siis viikattuina ja rullattuina koreissa omalla hyllyllään. Käytössä olevat. Kesähuivit viikkasin eteisen yläkaapissa olevaan laatikkoon odottamaan kesää. Tapani säilyttää huiveja on tilaa vielä :D

   Entä jos ostaisit semmoiset henkarit joissa on muutama poikkipuu? Kaiketi ne on tarkoitettu useampien housujen ripustamiselle, mutta miksi ei huiveillekin. Ei tulisi ihan niin paksua henkaria kun olisi useampi poikkipuu?

   Poista
  2. Ai sellaisiakin on, hyvä idea, olen niin laiska, etten jaksaisi viikkailla, kun viikkari ei huiveille sovellu :)

   Poista
 2. Täällä myös yksi huivihullu. Ja mielellään luonnonmateriaalia, tosin on minullakin poikkeuksia.
  Mulberryn huivit ovat ihania, mutta se hinnan korotus. Harmittaa, että ei tullut ostettua tuota Tamara huivia useammassa värissä. Mulla on pinkkinä silkki/puuvilla. Tykkään siitä todella paljon.
  Mä pyörittelin kanssa postauksen tekemistä mun huiveista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon materiaaleista voi minusta poiketa, minä ainakin, jos ihastus on välitön. Yleensä hinta ei ole päätähuimaava, niin en odota sen kestävän vuosikausia :) Mulberryn huiveista minullakin on Tamara vain yhdessä väissä (harmaana), tuo ruskea on villaa ja sitten on harmaa. Enää en niitä oikein halua, maksavat mielestäni liikaa, vaikka niin kauniita ovatkin. Itseäni harmittaa, että en tuota villaista sinisenä ostanut.

   Tee ihmeessä postaus huiveista! Minusta on aina niin kiva ihastella muiden kokoelmaa!

   Poista
 3. Paljon kauniita huiveja. Itse olen tosi huono ostamaan huiveja, vaikka töissä niille etenkin talviaikaan olisi käyttöä. Ne kun lämmittävät mukavasti, ilman että tarvii pukea paksua vaatekerrosta päälle.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Minä olen huiveja ostanut hiljalleen. Viime vuonna niitä kertyi ennätysmäärä, en usko, että saan tänä vuonna samaan aikaan. Hiljaa hyvä tulee, omasta mielestäni tässä kohdassa. Huivit ovat ihanan lämpimiä kyllä!

   Poista
 4. Minäkin tunnustaudun huivihulluksi. Mä en tiedä, että miksi niitä pitää hankkia lisää ja lisää. Niillä on vaan kiva asustaa vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, niitä vaan hankkii lisää ja lisää. Ihaniahan ne ovat ja lämpimiäkin vielä :)

   Poista
 5. Minulla on aikamoinen määrä huiveja - olen saanut lahjaksi ja olen ostanut, mutta kalliita merkkihuiveja ei löydy. Minä osaan käyttää huiveja vain lämmikkeenä - en osaa ollenkaan käyttää niitä asusteena. Tosin nyt olen viimeisen vuoden aikana alkanut opettelemaan asustekäyttöäkin - oppaana eräs hurmaava nuori bloggarirouva;)
  Ihanaa viikonloppua sinulle ja armaallesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lady! <3 Ihanaa, että huivien taittelusta on ollut jollekin iloa ja saanut uusia visioita miten pitää huiveja! Eikä niitä kalliita merkkihuiveja tarvita, pääasia, että on itselle mieluinen!

   Suloista sunnuntaita Sinulle! <3

   Poista
 6. Täällä myös yksi huiveja rakastava. En ole koskaan laskenut niitä, mutta ihan muutama löytyy kevyinä versioina, syksymallia ja sitten oikein talven kylmyyttä kestäviä. Lahjaksi olen saanut ihanan Burberryn huivin eli se on arvokkain huivini. Marimekon huiveja käytän usein paitapuseron somisteena, niitäkin löytyy muutamissa väreissä ja ovat hinnaltaan kuitenkin sellaisia jokaisen kukkarolle sopivia. Ehkä teen itsekin vastaavan postauksen, niin saan selville oman huivimääräni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti postaus huiveista, minusta on kiva katsella millaisia huiviaarteita muilla on kaapissaan!

   Poista
 7. Oh you have many scarfs! I like them all, especially that white one knitted one! :)
  Lately I have been really like tube/circle scarfs!

  www.callmemaddie.com
  New International giveaway on my blog (Win an item of your own choice!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Maddie! They have been with me for so many years!

   Poista
 8. Mulla on aika paljon huiveja. Ei kylläkään mitään merkkihuiveja, mutta pashminahuiveja aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pashminahuivit ovat minusta parhaimpia! Ei niitä mekkihuiveja tarvita, jos on itselle mieluinen. Pidän Mulberreista, mutta en enää maksaisi niistä. Monesti ne "merkittömät" ovat hinta-laatusuhteeltaan parhaita :)

   Poista
 9. Oh, kauniita huiveja ! Itselläni on vain muutama, mutta ne riittävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihailtavaa kun pystyt pysymän niin harvassa huivissa. Minä kun en ikinä oikein ole siihen kyennyt, niin vähän olen kyllä kade ;)

   Poista
 10. Inspiroiduin tekemään huivipostauksen myös. Tervetuloa kurkkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ehdottomasti tulen ihastelemaan aarteesi :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!