25.1.2014

Accessories to survive.


Pakkasten laskettua alle kymmenen asteen kaivoin minä kaapistani ne ainoat asusteet, joilla voisin kuvitella pärjääväni. Uuden upean lämpimän takin esittelinkin teille jo maanantaina, mutta kunnon pakkasille vain nämä asusteet ovat vaihtoehtoni. Näissä minun ei oikeasti tule kylmä. On sanottava muutama sananen turkiksista luulen. Taidan tosin saada monen vihat niskaani kun sanon, että jos toinen vaihtoehto on se, että puen ylleni keinomateriaalia ja palelen kuin turkista ja pysyn lämpimänä niin valitsen turkiksen. Ei, en ymmärrä turkista koristeena tai turkin käyttöä vaikka jos on lämpimämpää kuin -5 C. Sen sijaan kun pakkanen putoaa sen alle, minusta turkis on ajoittain ihan tarpeen. Oman kokemukseni perusteella nimittäin mikään muu ei pidä yhtä lämpimänä. Vuosien ajan käytin kovimmilla pakkasilla 1960-luvulta peräisin olevaa Äidinäidin kelsiturkkia. En muuten palellut kertaakaan. Nykyisin se takki on auttamatta liian pieni, uutta en halua ostaa. Mutta asusteissa, hanskoissa ja pipoissa taivuin turkista uutena ostamaan.

Nämä on kaikki ostettu Stoccalta Tallinnasta. Nämä ovat ennen kaikkea sitä laatua eikä merkkiä. Tallinnan puolella hinnat ovat himpun (tai enemmän kuin himpun) verran edullisemmat, joten mielelläni olen nämä sieltä kolmella eri kerralla tosin tuonut. 

Winter came to Finland some weeks ago. And by winter I mean that on day time temperature does not get any warmer that -10 celsius. So to be shot: it's cold. When it's cold like that I usually use my survival kit to winter when it comes to accesories. I told you about my new coat on Monday and before showing any more these I'd like to say a few word about my oppinion on real fur. No, I don't understand using fur as decorating or when it's warmer that -5 celsius. But when temerature goes below that on day time, I think there is a blace for fur. 

I have gotton all these lovely ones from Tallinn, since I must admit, it is a bit less expencive there than what it is here in Finland.


Black label lienee Stoccan oma merkki? No siltä löysin parisen vuotta sitten erilaisia yksivärisiä isoja kashmir huiveja. Voisiko noin niin kuin huivi-ihminen oikein muutakaan tehdä kuin kotiuttaa huivin? Tuskin. Ainut joka minua jäi harmittamaan oli se, että en ostanut useampaa. Tosin sillä hetkellä tämänkin (varsin kohtuullinen) hinta kirpaisi sen verran, että toista ei tuotu. Tämä on riittänyt, niillä pahimmillakin pakkasilla pysyy viima poissa ja tämä bloggaaja lämpimänä.

Couple of years ago I saw great priced scarfs at Tallinn all pure cashmere. Yes, one coloured ones, but I did get one. I actually regret of not getting more than this one, I would have loved to get one on white as well. Well, this keeps me warm, for real. Even when it's cold and windy.


Seuraavalta reissulta mukaan lähtivät nämä nahkaiset turkisvuoratut hanskat. Taisin pitää näitä viime talvena kolme kuukautta putkeen joka päivä, joten ehdottoman hintansa väärti nämä ovat olleet. Minulla on heikomman puoleinen ääreisverenkierto ja näiden kanssa olen pysynyt lämpimänä. Myös sen jälkeen kun illalla on autoa kaivettu töiden parkkipaikalta jääkerroksen alta.

Last winter I think I wore this fus linen gloves for three monnths every day. My hads get coald easy and these ones keep them warm. Even when I have to stay out for longer than I would like to (wich is like maybe five minutes...).


Uusimpana hankintana tältä syksyltä on sitten tämä angoramyssy. En oikeastaan edes miettinyt enää tämän kanssa. Tämän lämpimämpää hattua olen tuskin koskaan pitänyt päässäni, leutona joulukuuna tämä oli ihan liikaa. Vaan ei ole enää. On meinaan sen verran lämmin, että meinaa ihan hiki tulla kun tämän kanssa pistelee menemään. Mutta jälleen kerran, ei ainakaan pää jäädy.

Millaisia ovat teidän selviytymis asusteenne?
Kaunista lauantaita kaikille!

My latest ones is from last autumn, angora hat. I must admit, I did not think for a slipt second with this, it's the warmest hat I think I have ever worn. When it was 0 celsius it was too warm, but now days it's absolytely best thing ever to cover my head!

What do you think? How is the winter looking at where you are from?
Have a great Saturday and hope you are all well!


24 kommenttia:

 1. Täällä Tanskassa kylmö ei ole, jos vaatteesi kestävät tuulta. Iso paksu villashaalini toimii kaulan ympärillä estämässä kaiken mahdollisen tuulen pääsyn takin aika avonaisesta kauluksesta sisään. Mokkanahkaiset villalla vuoratut hanskat ovat pyöräilijän unelma, ostins ellaiset reilu vuosi sitten Mainzista kovaan hintaan, mutta en ole äivääkään katunut.

  Itse käytän turkislakkia (isoäitini peruja) täälläkin, vaikka se vähän liian lämmin. Muista kun tuppaa tuuli tulemaan läpi. Pyöräilykypärän alle sen ei mahdo, mutta silloin suojaan korvani nappikuulokkeilla, joiden yli vedän tiukan puuvillahuivin. Toimii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin totta, muistelen viime reissulla pukeutuneeni Suomen talveen, en Tanskan. No kylmähän siinä tuli :D Turkiksessa on puolensa, etenkin perityissä sellaisissa. Säästää muutenkin luontoa uusiokäyttää vanhaa kuin ostaa uutta.

   Poista
 2. Noin kauniilla ja lämpimän näköisillä asusteilla luulisi tarkenevan! :) Villahuivi on talvella ihan must ja ajattelin käydä hakemassa Clas Ohlsonilta sellaiset lämpötyynyt kenkiin ja hanskojen sisään. Ovat kuulemma hyviä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niillä tarkenee ja hyvä nbiin, muutenhan olisin jatkuvasti kipeänä joka ei sekään ole hyvä. Nyt pysyn lämpimänä ja terveenä :)

   Olen joskus kokeillut hanskoissa semmoisia lämpötyynyjä, mielenkiintoisen tuntuiset, ihan ok. Kengissä on kotimaiset Sievin lämpöpohjalliset, hintavat ne olivat, mutta ei muuten pelele :) Kerro miten tyynyjen kanssa kävi :)

   Poista
 3. Minulla taitaa olla vähän tuollainen 2-piippuinen suhde noihin turkisasioihin ja nykyään myös angoraan kun hovikuvaaja täällä kotona pelotteli jollain facebookissa liikkuvalla tiedolla että kiinassa rääkätään angorakaneja. En siis voinut edes kuunnella juttua loppuun, ja angora meni ostokieltoon. Lampaannahkaan suhtaudun vähän eri tavalla, lammasta kun kuitenkin kasvatetaan pääasiallisest ruuaksi ja loputkin hyötykäytetään. Ja tietysti suuri osa lampaista elää elämänsä vapaana ulkona ja se on minusta yksi hyvän elämän kriteereistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun näkemykseni turkiksiin ja angoraan on pitkälti sama kuin Sarin. Tai siis mulla on varsin 1-piippuinen suhde tarhauksella tuotettuun turkikseen ;) Olen eläinsuojeluvalvojana toimiessani saanut tutustua siihen valitettavaan tosiasiaan ettei turkistarhoissa elävien eläinten olosuhteet ole lähelläkään inhimillisiä :/ Lampaankasvatus (ainakin Suomessa) sen sijaan toimii pääsääntöisesti varsin hyvin. Angoraa en ole koskaan käyttänytkään, koska se kutittaa :), mutta ei tuo juttu ihan vaan fb-tasoinen huhu ollut vaan ilmeisen totta Kauko-Idässä päin :(

   Mutta haluan myös sanoa sen etten arvostele kenenkään valintoja, jokainen tekee omat eettiset valintansa. Syön minäkin lihaa.

   Poista
  2. Ihan totta Sari tuokin, kuulin videosta, en katsonut. Toisaalta olin jo siinä vaiheessa hyvä tovi aikaisemmin ostanut hatun. Saattaisin jättää nyt ostamatta, mutta koska se on jo ostettu, niin en ole roskiin heittämässä. Se jos mikä olisi oman näkemykseni mukaan tuhlausta sekin :) Kovin hevillä en minäkään turkista osta, nämä kestävät toivottavasti vielä kauan käytössä.

   Poista
  3. Muistelinkin PauMau, että sinulla oli enemmänkin kokemusta eläinten oloista. Tärkeä aihe sekin, vaikka myönnän kyllä, ei itselleni kovin läheinen. Tosin allergisuus erinäisille eläimille on saattanut aiheuttaa tämän, lähelle kun ei ilman allergialääkettä voi mennä ellei halua silmien kutiavan ja nenän tukkeutuvan :) Kukin tavallaan, kokoturkista en minäkään välttämättä, ehkä käytettynä ja useamman vuosikymmenen vanhana kyllä, mutta en muuten :)

   Poista
 4. Minun selviytymisasuun on kuulunut parin viime viikon ajan toppahousut, pitkä untuvatakki, turkishattu, Murberryn kashmirhuivi, lampaankarvarukkaset ja Crocsin AllCast Luxe Duck Bootsit.

  Ja kyllä, palelen erittäin herkästi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaa ihanan lämpimältä kokonaisuudelta <3 Ehdottomasti sellaiselta kokonaisuudelta, että sen kanssa selviäisi tämmöinenkin palelija hengissä :)

   Poista
 5. Kivat ja varmasti lämpimät asusteet <3.
  Ja arvaas, täällä toinen jolla turkista. Esim hansikkaitten varsissa ja huivin reunassa..eikä voi mitään, lämpöarvoltaan se vain on ylivertaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lämpimät ne ovat kyllä, kerrankin sormet ei palele :) Ihan samaa mieltä olen tuosta lämpöarvosta, ei mene tuuliläpi eikä palele.

   Poista
 6. Itselleni ostin perjantain työpaikalla olleelta myyjältä hirvennahkaiset vuoratut lapaset. Ne on kyllä lämpimät näihin keleihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInulla on myös hirvennahkaiset rukkaset. Vaaleanpunaiset. Ettei vaan olisi sama kokkolalainen yritys? Rukkaset ovat todella lämpimät ja söpöt. Muuten minulla on Luhdan toppatakki, jossa huppu supia. Tuota mietin, kun ostin tuon takin, että voinko tuon ostaa, kun siinä on tarhaeläintä, mutta ei ollut muuta vaihtoehtoa sille. Pakkasilla pidän toppahousuja, kun kävelen töihin. Aaltosen nahkasaappaat ja 20 asteen pakkasilla toppakengät, jotka on ostettu joskus Tallinnasta. Oma tekemä villapaita alla ja pitkähihainen t-paita. Oma neuloma huivi suojaa kaulaa ja naamaa.

   Poista
  2. Kuulostaa Marika kyllä ihanan lämpimiltä! <3

   Poista
  3. Hirvennahkarukakset kuulostavat kyllä lämpimiltä, minkä firman kautta ne Romantic Lady olivat? Jos olisi sellainen jolta voisi käydä ostamassa itsekin. Ei sillä, nuo nahkahanskat ovat kyllä hyvät, mutta ehkä toiset siihen lisäksi.

   Kuulostaa lämpimältä tuo sinun varustautumisesi. Vaikka niin sen pakkasella kuuluukin olla! Ei minusta ainakaan tarkoitus ole, että palelee (ja on kipeä) koko ajan.

   Poista
  4. Ostin ne yhdesta ompelimosta, joka tekee nahkätöitä, siis täältä Itä-Suomesta. Tämä ompelija myy kokkolalaisen yrityksen rukkasia, jotka ovat hirvennahkaa. Googlasin, tuosta linkistä löytyy, kohdasta muut, että tekevät hirvennahkastakin. Oisko tuo nyt se. Tuossa rukkasessa ei ole mitään lappua sisäpuolellakaan.

   http://www.d-m-t.net/

   Poista
  5. No hitsit, pitää vilkuilla. Mutta hei, hirmu iso kiitos, että jaksoit selvittää! <3

   Poista
  6. Ne on juurikin Kokkolan Nahan hirvennahasta valmistetut rukkaset. Mulle noi myi Tikkurilan löytötupa,mutta en sitten tiedä missä käyvät myymässä.

   Poista
  7. Kiitos Marika, pitää vähän googlata ja kysellä :)

   Poista
 7. Olin juuri ostanut Ginatricotilta pari puseroa, joissa on pikkuisen angoraa, kun kuulin myös tuon jutun :( olen silti puseroita pitänyt , ovat ihanan lämpimiä. Eläinrääkkäystä en toki kannata ! mutta onhan ihminen aikojen alusta pukeutunut turkiksiin ja eläinten nahkoihin , joten esim. vanhat turkikset hyväksyn , koska silloin ei harrastettu vielä tietääkseni tarhausta. Onneksi täälläkin ilma lauhtui , en tykkää , kun pitää pukea eskimotyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä minusta pitää kannattaa jos ne kerran on ostanut. Sama juttu tuon hatun kanssa. Se on ostettu ennen videon leviämistä ja kun se nyt kerran on ostettu niin en kai minä sitä nyt roskiinkaan kanna.

   Ilman lauhtuminen on kyllä hyvä asia, paljon mukavampi olla, kun ei ole koko ajan naama jäässä :)

   Poista
 8. Ihanat hanskat, kiva tuo karvareunus. Itsekin kaivoin tänään mun nahkahanskat taas käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju. Ne ovat kyllä lämpimät. Nahkan etuus on kyllä siinä, että ei tuule läpi, pysyy sormet lämpiminä.

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!