29.1.2014

Me and Turku.


Pitkään blogia lukeneet tietävät, että Turulla on erityinen paikka sydämessäni, seurustelumme alkuajat nimittäin matkustin kohtalaisen usein Kotinörtin luokse Turkuun. Tuli kaupunki tutuksi ja siellä asuvat ihmiset läheisiksi. Siksi Turku ei minulle olekaan linna tai kirkko tai edes joku. Ei, se on muutama kauppa, vanhat puutalot sekä paljon rakkaita ystäviä ja roppakaupalla muistoja. Millainen siis on se minun Turkuni? Tämmöisen vierailijan, joka kuitenkin alvariinsa sinne kaipaa ja useamman kerran vuodessa siellä käy.

If you have read my blog for longer time you might recall that before moving here my Huband used to live at Turku. Cisty two hours drive away from where we live right now. So this Finlands old capital has become so to say, one of my fovourite cities in this country. But what is my Turku? It's not tourist things, it's just a bit different things.Ensimmäisenä näistä kahdesta suuntaan kulkuni Sokokselle. Hansassa on monia kivoja kauppoja (ei vähiten Stocca), mutta silti Sokoks on ehdoton ykkönen. Suurimpana syynä on Sokoksen oma House-kokoelma. En vaan käsitä, miksi ihmeessä koko kokoelma piti kadottaa Helsingin Sokokselta. Ilmeisesti tilaa on tehty kalliimmille merkeille ja oma edullinen merkki on jätetty pois. Housessa on hyviä perusvaatteita sopuhinnalla, henkilökohtaisesti on vähän kurjaa, että en voi merkkiä ostaa lähempää olevista liikkeistä. Minä pidän Housen perus eleettömyydestä, eikä Sokos pettänyt tälläkään kertaa siltä osalta. Hansassakin käyn jokaisella reissulla, jos ei muuta vähän katselemassa Stoccalla ympärilleni.

First of all I always visit at Sokos at Turku. They have their own brand wich you can not get from whre I live. So every time at Turku I visit that store and well, I usually get something as well. Great basic clothing with really affortable price with actually quite good quality as well. Also there are great stores in Hansa shopping center as well.Syömässä olen perinteisesti tykännyt käydä Red Hot Chilississä. Minulle annokset ovat riittäviä, nyt oli tullut ihanan idea katukeittiöstä. Kolme pientä annosta maksoi yhteensä kympin ja kyllä minä ainakin sain vatsani hyvin täyteen. Ei välttämättä illallisella, mutta ainakin lounaalla toimiva annos. Isompaan nälkään kolme pientä annosta tuskin riittäsi, mutta minulle passasi.

Uusi tuttavuus sen sijaan oli Sloppy Joe West Coast Grill. Ehdottomasti sinne on päästävä uudelleen. Jenkkiruokaa ja aitoa sellaista. Chili con carnea hampparin välissä ja pirtelöt jotka veivät kielen mukanaan. Mums!

My favourite place to eat is Red Hot Chilis. They have tis new great "get three smaller dishes" wich is great if you are not that hungry. Like I wasn't. I think it's always good to have a bit different tastes, even if there is not that much food for one taste.

My new favourite is American plase Sloppy Joe West Coast Grill. Awsome food and the milk shakes, oh the milk shakes. Just for those I could drive straight back.
Turun keskustassa voi vaan kävellä ympäriinsä. Tämmöiselle arkkitehtuuri-ihmiselle kaupunki on kaunis ja vanhoja puutaloja on säilytetty keskustassa kauniisti. Kuvissa se näkyy huonosti, mutta Turussa on minusta aina ollut vinkeä talvi. Kun täällä PK-seudulla on lunta vaikka muille jakaa, niin ei Turussa vaan. Saaristo tekee tehtävänsä, katoavat lumisateet sinne. Tilalle tulee jäinen katu. Kumpi sitten on parempi, siihen en ota kantaa. Kivan leutona viikonloppuna kuitenkin kävimme siellä.

All and all I like to just walk around centre of Turku. Lovely old buildings in dfferet are of times. You can actually feel the history there.
Suosikkipaikkani istua iltaa on ehdottomasti Panimoravintola Koulu, etenkin jos pääsee Historian luokan ihanille sohville istahtamaan. Koulun omat siiderit, etenkin mustikka jota ei valitettavasti ollut tarjolla, ovat herkullisia ja muutenkin rauhallinen ilta ystävien kanssa onnistuu varmasti tässä paikassa. Jokaiselle löytyy varmasti se oma juoma ja ruokaakin on tarpeen vaatiessa saatavilla.

My favourite place to sit down and have evening with friend at Turku is place called School. there used to be a school, but now there is a great bub with all the different places to sit in. We were at historyclass.Meillä on Kotinörtin kanssa traditiona myös ennen kotiin lähtöä ajaa Skanssin kautta. Ihan joka ikinen kerta löydän itseni myös suosikistani Espritiltä. Pääasiallisesti joka kerta poistumme sieltä myös jotain mukana, joko minulle, Kotinörtille tai molemmille. Skanssi on täynnä kivoja liikkeitä, mutta Espritin valoisuus ja tuotteiden kaunis esillepano on suosikkini. Toisaalta, merkki on myös suosikkini, joten ei ihme, että viihdyn myymälässäkin.

Sellainen se minun Turkuni on, onko muilla samoja suosikkipaikkoja?

Lopulta kuitenkin, parasta Turussa: Ne rakkaat ystävät <3

Hyvää keskiviikkoa!

We ha ve a tradition of visiting shopping center Skanssi everytime before we leave. My favourite there is Esprit and I can't remember so many times when not getting something from there, especially from that store. 

That my second favorite place in this country. But I must say, most of all: My dear and loved friends are the best part <3

Have a great Wednesday!

Sunday mornings moment just for me.

8 kommenttia:

 1. Turussa olen käynyt jonkin kerran, minulle se on juuri se linna, kirkko ja ihana käsityöläismuseo. Kiitos kivasta esittelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin monelle se on, minä taisin jotenkin luiskahtaa sinne paikallisten sekaan, kun en minä kotikaupungissakaan niitä hirveästi niitä nähtävyyyksiä katsele ;)

   Poista
 2. Näyttää meillä olevan aika monta samaa suosikkia;) Ja tiesitkö, että House-sarjan vaatteita saa myös Prismoista?
  Iloa loppuviikkoon sekä sinulle että Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienevät aika yleisiä suosikkeja nämä omat suosikkini :) Olen koettanut Housea meidän lähi Prismoista katsoa, mutta kun ei ole niin ei ole. Tai jos on niin on ehkä yhtä väriä kauluspaitaa ja yhtä väriä housuja. Kovasti olen koettanut löytää täältä, mutta todennut että Turku vie voiton :)

   Hyvää viikkoa sinne!

   Poista
 3. Kiva postaus! Noita kaupunkiesittelyjä on mukava lukea, jos tulee matka ko. kaupunkiin, on jo etukäteen tiedossa joku ruokapaikka tai vaatekauppa tai nähtävyys. Olen käynyt kaksi kertaa Turussa, toisella kerralla sain hullun paperit. Nimittäin keskiajan markkinoilta tai päiviltä sain valintani mukaan jotkut hullun paperit ja valitsin työhullun paperit; ajattelin, että niistä voisi olla hyötyä, jos tulee YT-neuvottelut :) Ovat työhuoneeni seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tykkään itsekin kaupunkiesittelyjä lukea, joten ajattelin, että miksi en tekisi sellaista itsekin. Harvempi varmaankaan Turussa ihan näin usein ramppaa kuin minä. Keskiaikaisille en ole moneen vuoteen päässyt, mutta olen kyllä niillä tykännyt käydä :)

   Poista
 4. Turku seems absolutely amazing! I would so love to visit it, or Finland for that matter! :) I can't believe how close I am to Finland, but I have never visited it! Shame on me! :D

  www.callmemaddie.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It is a great plaze, my second favourite in Finland. I hope you can come here sometime. If you do, inform me, I'll be more than happy to show you around my lovely homecountry :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!