My skincare secrets.


Näistä on aina joskus kyselty, miten pidän ihoni niin hyvässä kunnossa kun se oikein säteilee. Ajattelinkin siis kertoilla ihonhoitoni "salaisuuksia", vaikka on kyllä myönnettävä, että kun on tämmöinen peruslaiska kuin minä, niin kyllä tässä vaan monessa kohdassa mennään siitä, mistä aita on matalin. Ensialkuun sananen ihotyypistäni, kosmetologin analyysin mukaan se on sekaiho, mutta hyvin herkkä sellainen. Hänen kehoituksestaan olen siis pyrkinyt käyttämään ennemmin herkän ja kuivan ihon tuotteita kuin sekaihon tuotteita. Etenkin näin pakkasella ihoni janoaa kosteutta, jota noissa tuotteissa on käsittääkseni enemmän kuin tavallisessa sekaihon tuotteessa.

Aloitetaan hoidollisesti ehkä niistä tylsimmistä: Juon suunnilleen litrasta kahteen litraan vettä päivisin sen lisäksi, mitä juon ruokailujen yhteydessä. Vesi kirkastaa ihoa ja tekee muutenkin hyvää, mutta sehän me kaikki tiedettiinkin eikö? Senpä takia ei siitä sen enempää. Koetan myös saada nukuttua riittävästi, liian vähäinen uni näkyy ainakin minulla aivan saman tien parin valvotun yön jälkeen kasvoilla. Joskin sekin taisi olla aika itsestään selvyys.

Toinen "sisäisesti" nautittu "salaisuus" on oliiviöljy. Käytän nykyisin sekoitettuna aamujugurttiin 1tl verran oliiviöljyä (tekee jugurtista enemmän vanukasmaisen, ei se sieltä maistu) tai jos aamulla syön leipää niin lorautan paahtoleipäni päälle saman määrän oliiviöljyä kuin jugurttiin. Olen siis järjestelmällisesti jo hyvän aikaa lisännyt hyvien rasvojen käyttöä. En tiedä näkyykö sen vaikutus niinkään kasvoissani, mutta muualla kehossa se näkyy. Olen kovin laiska rasvaamaan vartaloani ja kiitos öljyjen lisäämisen, on etenkin käsivarsista vaikuttanut kadonneen kuivuuden mukanaan tuoma ihottuma.


Se suurin salaisuuteni (jos sitä salaisuudeksi voi kutsua) on kyllä ehdottomasti kosmetologi. Käyn noin neljän tai viiden viikon välein kosmetologilla värjäyttämässä muuten täysin värittömät kulmani. Joka kerta ei ole varaa hoitoihin, mutta noin joka kolmannella kerralla koetan varata aikaa (ja rahaa) myös siihen, että ammattilainen kuorii ja kosteuttaa ihoni. Kosmetologini tuntee ihoni eittämättä jo paremmin kuin minä ja osaa tehdä oikean hoidon, jonka jälkeen ihoni on ihanan pehmoinen ja rasvatkin tuntuvat imeytyvän paremmin. Kosmetologilla käyn Kauneus- ja hiushoitola Haaveessa. Terveisiä Lindalle ja muille tytöille! Sivuhuomiona: Ei, tämä ei ole maksettu mainos, Haaveen henkilökunta ei edes tiedä, että kirjoitan tästä, olen vain kovin ilahtunut sieltä saamastani palvelusta ja sen tasokkuudesta. Hyvä kosmetologi on aarre <3

Tärkein vinkki, jonka kosmetologiltani olen saanut, on ehdottomasti se, ettei ainakaan omaa ihotyyppiäni todella tarvitse kuoria viikon välein. Jos ymmärsin oikein, niin iho uusiutuu noin kuukauden välein. Itse ainakin olen huomannut, että kun kuorin ihon nykyisin samana päivänä kun käyn kosmetologilla (joko hän tekee sen tai teen itse) niin ihoni kunto on parantunut aivan huimasti. Tämä näin minun epäammattimaisena mielipiteenäni.


No käytän minä nyt sitten jotain aineitakin, joten aloitetaan ne tököttien läpikäynnit niistä. Putsarit olen ostanut marketista ja on sanottava, että olen ollut varsin tyytyväinen näihin Lumenen tuotteisiin. Silmämeikin poistoaine irrottaa riittävän hellävaraisesti meikin silmistäni ja ihoni ei pahemmin ole ärtyillyt noiden Sensitive touchin putsareiden kanssa. Olen hinnakkaampiakin kokeillut, mutta näihin olen ollut varsin tyytyväinen, hinta-laatusuhde niin sanotusti hyvin kohdallaan.

Putsauksen jälkeen riippuukin sitten onko aamu vai ilta, mitä tuotteita käytän. Vichyn Aqualia thermal silmänympärysvoide on aina sama, laitan sen aamuin illoin. Minusta hyvä tuote, kosteuttava mutta hoitava. Tai ainakin se tuntuu siltä, muistuttaisin tässä välissä, että en todella ole mikään ammattilainen vaan nämä ovat puhtaasti oman naamani kanssa koettuja käyttökokemuksia. Mutta ainakaan silmänympärysihoni ei kiristä.


Illalla kasvoille laitan Vichyn Idealia lift seerumia ja Haaveesta ostettua Biolinen decense couperose kasvovoidetta, jonka veroista en ole vielä tavannut. Se on aivan uskomattoman tehokasta ja hoitavaa ja vaikka mitä. Loppuvat superlatiivit kesken tämän ihanuuden kanssa. Seerumikaan ei muuten ole mistään huonoimmasta päästä, kokeilua kosmetiikka kaapissa tosin odottaa yksi huokeampi tuote, joten ennen tämän uusimista kokeilen huokeampaa vaihtoehtoa.

Aamulla mennään sitten edullisemmilla marketin tuotteilla. L'Orelin SkinPerfectionin seerumin ostin ensimmäisen Lontoosta (joka kuvissa, mutta aika vähissä jo), seuraavan Berliinistä. En ole tätä Suomessa nähnyt ja se ei kyllä ole mitenkään kiva juttu, olen nimittäin tähän vallan tykästynyt. Ennen kaikkea se imeytyy nopeasti, joka on aamulla hyvä asia. Toinen aamun pelastajani on ollut tämä nopeasti imeytyvä Lumenen Arctiq aqua 24h kosteuttava kasvovoide. Juuri sopivan kevyttä ja nopeasti imeytyvää. Plussaa myös hyvä hinta-laatusuhde.


Näiden lisäksi käytössäni on vielä Lumenen Sensitive touch SOS rauhoittava tehovoiteensa. SOS-voiteen laitan kasvoilleni lähtiessäni lenkille, etenkin näin talvisin. Se on aika tuhtia tavaraa, mutta toimii kyllä viimaa ja pakkasta vasten hyvin. Ihan marketista saatava tuote, joka ainakin viime talvena korjasi pahimmat pakkasen puremat ja tänä talvena niitä sitten ei ole ilmestynytkään.

Sanottakoon vielä, että äkisin aika pitkään Lumenen tuotteita vastaan, sain joskus lukiossa allergisen reaktion heidän meikeistään, mutta on myönnettävä, että suomalaiselle herkälle iholle he osaavat tuotteita kyllä tehdä. Kohtalaisella hinnallakin vielä. Ehkä sen hinnan takia olenkin näitä koettanut suosia, minusta kosmetiikan ei tarvitse maksaa joka tuotteessa maltaita, jos edullisemmallakin saa omalle iholle sopivan.


Jos nyt jotain on omasta ihonhoidostani sanottava, niin kaikkein tärkeintä lienee säännöllisyys. Olen investoinut laadukkaaseen rasvaan ja seerumiin, mutta voisin kuvitella vallan hyvin tulevani toimeen edullisemmillakin. Kaikkein suurin vaikutus vaan on vedellä, unella ja hyvällä kosmetologilla (joista mitään en oikein osannut valokuvata, siksi kuvia tököttipurkeista). Jos minä investoisin johonkin, niin ennemmin hyvällä kosmetologilla käyntiin pari kertaa vuodessa kuin ökykalliiseen rasvaan jonka toimivuudesta omalla iholla ei ole mitään takeita.

Oliko joukossa tuttuja tuotteita? Mitkä ovat sinun ihonhoitosi salaisuudet?

Leppoisaa ja aurinkoista sunnuntaita!


Since most of these products are not awailable in other countries I just say: Water and olive oil, enoygh sleep and good cosmetology, those are my skin secrets. Easier said that done right?

Have a great Sunday!

Kommentit

  1. Minulla on hyvin samantyyppinen iho kuin sinullakin. Ja minäkin luotan vedenjuontiin, riittävään uneen, säännöllisiin kosmetologikäynteihin (samasta syystä kuin sinäkin) ja öljyihin. Lisäksi riittääkin pesu Shiseidon extra hellävaraisella vaahdolla, sekä kosteutus. Öisin lisään kosteusvoiteen alle Chanelin Hydramax+ seerumia, joka on ihan loistotuote.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljyjä käytän sisäisesti, olen kuullut, että voisi etenkin vartalon puolella käyttää ulkoisestikin. En ole uskaltanut testata vielä :) Seerumit ovat kyllä hyvä tuota, ovat omaa ihoani auttaneet suuresti erilaiset sellaiset :)

      Poista
  2. Toi lorealin seerumi olisi kuulostanut just multa. Harmi, jos sitä ei saa Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ainakaan nähnyt, toisaalta en ole kovin aktiivisesti katsellut kun kerran kaapissa on olemassa :)

      Poista
  3. Aika samanlaisilta kuulostaa sinun ihonhoito rutiinisi kuin omani. Vettä ja öljyä sisäisesti. Öljyä käytän myös ulkoisesti vartaloon, varsinkin näin talvella. Kosmetelogilla käyn myös säännöllisesti. Kotihoito tuotteet ovat aika saman tyyppiset kuin sinulla, astetta vahvemmat vain iästä johtuen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ajatellut kokeilla öljyä ulkoiseen käyttöön kokeilla, vartalo kun on paikoin niin kovin kuiva, ettei meinaa rasvaa riittää. Tai riittäisi se, jos jaksaisi useamman kerroksen rasvata. Vaan kun en jaksa :D

      Poista
    2. Minä muuten ostin Garnierin vartaloöljyä viime viikolla. Pariin kertaan kokeiltu, aika hyvinimeytyy ja pehmentää ihon ihanasti. En kuitenkaan pukisi heti perään vaatteita ;)
      Ja mielelläni kuulisin Saralta, mitä öljyä käytät? Jos Sara luet tätä ;)

      Poista
    3. Kiitos Mapsi vinkistä, pitää suunnata katse siihen suuntaan. Mielelläni Saralta kuulisin myös suositukset :) Joskus olen lukenut, että ainakin ihan kookosöljyä voisi käyttää vartalon iholla, mutta en ole ainakaan kokeillut vielä :)

      Poista
  4. Säännöllisyys on kyllä se valtti, vaikka tuntuu, että ei jaksaisi, niin tässä iässä se kyllä kannattaa. Vichyn seerumia olen näistä itse kokeillut ja sen hyväksi havainnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sitä itsekin ajoittain tuntuu, että ei meinaa millään innostaa illalla naamaa pestä vaan on se parempi, että sen tekee. Iho kiittää :)

      Poista
  5. Aika samanlaista on minunkin ihonhoitoni, mutta iiiiiso miinus on meikäläiselle se, että edellisestä kosmetologikäynnistä on ööh....vuosia :( Minulla on aina ollut hyvä iho, ei aknea, eikä oikeastaan muistakaan iho-ongelmia koskaan, niin en ole vain tottunut käymään. Kotihoidot hyvillä aineilla ovat tehonneet.
    Lumenelta käytän myös hellää kuorintavoidetta sekä joskus silmämeikinpoistoainetta. Muuten olen tykästynyt tuoksuttomiin Cliniquen tuotteisiin. Tosin, olen aika kaikkiruokainen, jakasvovoiteena onkin Sensain ihana sensai silk-voide, mikä on aika ohutta, mutta mulle riittävä ja aivan loistavaa meikin alle.
    Silmänympärysvoiteissa luotan Diorin tuotteisiin kuten myös meikeissä.
    Olen innokas kokeilija ja koska ihoni ei ole kovin herkkä, uskallan näin tehdäkin.
    Yövoide on nyt hakusessa, ja luulenkin löytäneeni sen yhden testerin perusteella, Elisabeth Ardenia...eli sitä todennäköisesti tarttuu mukaan lontoon reissulta, lentokentältä.

    Omega3, oliiviöljy, vettä, vettä, vettä ja riittävästi unta! Paras apu iholle!

    Ja ps. Kiva postaus, sun iho nimittäin ON upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mapsi. Jäi postauksesta pois se, että lienee noilla perintötekijöilläkin osuutta asiaan ihon kanssa. Äitiä saa kiittää tässäkin kohdassa.

      En minäkään siellä kosmetologilla oikein osannut, sitten menin kuukautta ennen häitä ja sille tielleni sitten jäin. Ensin kulmien kanssa, sitten syksyllä totesin, että voisi tehdä joku hoito ihan hyvää ja nyt tällä viikolla tehtiin kosteuttava hoito kun ei tämä iho tuosta pakkasesta oikein pidä. Keväällä sitten seuraavan kerran, ettei ihan alvariinsa. Totesin, että tulee mentyä kun varaa heti seuraavan kerran valmiiksi. Muuten en kyllä saisi aikaan mentyä.

      Minä haluaisin myös kokeilla kaikkea, mutta herkkä ihoni äkisee vastaan kovin nopeasti, niinpä pitää harkiten kokeilla. Mutta annas olla jos on joku uusi "yhteistyössä allergia- ja astmaliiton kanssa" merkattu tuote, niin viivana olen sen hankkimassa :D

      Mutta kyllä se vaan on öljy, uni ja vesi jotka ne "ihmeet" tekevät ;)

      Poista
  6. Olen tuolla omassa blogissani joskus kertonutkin, mitä käytän. Minulla periaate on se, että haluan vanheta rauhassa, sillä vanheneminen kuuluu ihmisen elämään. En siis käytä mitään liftaavia tai muita pullistavia tai ihmeitä tekeviä aineita. Minulla on kuiva ja herkkä iho. Olen nuoresta tytöstä asti hoitanut ihoani hyvin ja se onkin hyvässä kunnossa. Puhdistan ihoni Aqualan Duo -perusvoiteella, silmät putsaan Lumenen vedenkestävän ripsarin poistoaineella, kasvovetenä on Yves Rocherin kamomilla vai mikä lie, jossa on samassa sekä kasvovesi että puhdistusmaito, sellainen kaksi yhdessä -juttu. Aamulla - talvella - kasvoihin Clarinsin tehotipat Bi-serum, sitten usein öljy, L´Orelin ihana monen yrtin kasvoöljy, jonka hieron hyvin, päälle vielä Clarinsin kuivan ja ilmastorasitteisen - käänsin suoraan ranskasta :) - kasvovoide. Illalla samat jutut. Silmille Yves Rocherin se miedoin silmänympärysvoide. Stendahlin paksu naamio, joka pistää pestä pois, 2 kertaa viikossa talvella, ja sitten nyt talvella kuivaan aikaan pitää olla naamio pari kertaa viikossa voiteen alla, se on Clarinsin kevyempi naamio, jota käytän kesällä muutenkin. Kuorin kerran viikossa apteekista saatavalla nestemäisellä kuorinta-aineella. Tässä nämä nyt olisivat. Talvi on pahin joulu-helmikuussa, nyt oli hyvä, kun ei pakkaset tulleet. Kerran viikossa on spa-ilta eli kaikkia kuorinnat, manikyyri, pedikyyri, sauna, kynttilät pesuhuoneessa ja muut härpäkkeet. Saunaan mennessä naamaan Lancomen Nutrix tai Ardenin se ruskea voide.

    Kosmetologilla käyn 3 kertaa vuodessa kasvohoidossa, Suomessa 2 kertaa, Tallinnassa kerran.Kulmat laitatan parin kuukauden välein, manikyyri ja pedikyyri 3 kertaa vuoteen. Tykkään hoitaa ja hoidattaa itseäni. Olen sen ikäinen, että rahaa ei mene asuntoon, autoon eikä rillutteluun; nuorempana ei ollut varaa käydä hoitoloissa, joten nyt käyn senkin edestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on hienoa, että ihmiset keskittyvät ihonsa hoitamiseen jo nuorena. Minä en niin tehnyt, mutta saan kiittää kyllä suuresti geenejä joiden ansioista ei iho tämän huonompaan kuntoon ole mennyt missään vaiheessa.

      Kuulostaa ihanalta tuo sinun spa-hetkesi viikottain, pitäisi koettaa saada itsellekin tavaksi. Vaikka kun olen niin kovin laiska, niin en meinaa (muka) jaksaa. Aika menee muihin asioihin.

      Kosmetologilla käynti on kyllä huippujuttu, itse olen kokenut sen parantaneen ihoni kuntoa huomattavissa määrin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!