24.2.2014

Jeans and stripes at the office.


Sain taannoin sähköpostin, jossa kysyttiin, miksi työpukeutumiseni on muuttunut niin paljon rennompaan suuntaan. Kysymystä ei esitetty negatiivisessa mielessä, vaan kummastellen lähinnä. Ihan aiheestakin, olenhan yhtäkkiä alkanut pitämään enemmän farkkuja (joskin vain yksivärisen sinisiä) töissä. Samoin kuin aavistuksen rennompia kokonaisuuksia, verrattuna etenkin suoriin housuihin ja jakkupukuihin. Jäin oikein miettimään vastausta, mutta kyllä se vaan valitettavasti on yksinkertaisuudessaan: Lähinnä koska voin niin tehdä. Voin pukeutua rennommin eikä ole pakko pukea jakkupukua ylleen. Vaikutuksena on myös uusien länsinaapurin työkavereiden pukeutumisella, ottavat siellä oman näkemykseni mukaan suomalaista rennommin toimistopukeutumisen.

Tämä onkin siis sitä tyypillistä tällä hetkellä. On farkut, joissa on mukava olla. Kauluspaita ja huivi taitavat olla virallisin osuus, jakku taas sitten jo asteen rennompi. Paremmin minä näissä viihdyn kuin tukka nutturalla helmet kaulassa. Niitäkin päiviä on aina joskus. Minusta tämä tyyli, ainakin tällä hetkellä on enemmän minua. Rennompaa, mutta kuitenkin siistiä.

Mitä pidätte kokonaisuudesta? Onko teillä kokemusta eri maiden toimistopukeutumisesta?

Hyvää maanantaita!


I got email not so long ago that asked what has changed in my office look and why, since it is more casual today that what is was a year ago. Not a bad question I think, since it has changed. I have started to wear more blue jeans and more casual ones. Mainly for one reason alone: Because I can do so. There are days for black suit, for not everyday and I feel more comfortable in this kind of outfit. I have also got some new co-workers and they have had some impact. Since they wear a bit more casual clothes I think I can so as well.

What do you think about this one? Could you wear it at the office in your country?

Have a great Monday!

Jakku/Blazer: Lindex // Pusero/Blouse: Mexx // Farkut/Jeans: Evans //
Kengät/Shoes: Tommy Hilfiger // Huidi/Scarf: TieRack

18 kommenttia:

 1. Kivan rento kokonaisuus :) Kokemukseni mukaan pohjoismaissa vallitsee hyvin rento pukeutumiskoodi töissä. Mitä etelämmäksi mennään, sitä tiukempi se on. Joillakin tutuilla on ollut uskottavuus ongelmia ulkomailla työssä olessaan juuri rennon pukeutumisen vuoksi. Kun pomo on t-paidassa ja alaiset pikkutakit päällä, niin onhan se vähän hassua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara!Samaa olen minä ymmärtänyt, briteissä työpukeutuminen on aivan eri luokassa kuin meillä, väreistä ei ainakaan oman kokemuksen mukaan ole juurikaa tietoa :) Voin kuvitella, että tuo on ongelma tuo pikkutakki vs. t-paita :)

   Poista
 2. Toi on ihana bleiseri, mulla on samanlainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Niin totta se on kyllä kaunis :)

   Poista
 3. Kivan rento asu - ja onneksi asumme täällä Skandinaviassa, jotta voimme hieman vapaammin pukeutua. Ja niilläkin aloilla, joilla meillä on pukeuduttava virallisemmin, on pukukoodi silti huomattavasti löyhempi kuin esim. Brittein saarilla tai etelämpänä - en ole koskaan Englannissa nähnyt businessmiehellä yhdistelmäpukua - kyllä se on aina tumma puku. Suomessa yhdistelmäpuku miehellä mielletään usein businesspukeutumiseksi.
  Kivaa ja rentoa viikkoa sekä sinulle että Kotinörtille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady! Ihan totta, onneksi saamme pukeutua rennommin kuin niin monet muut Euroopassa, tummaa pukua vastaava pukukoodi töissä on kovin kapeakatseinen omaan makuuni, antaa skandinavia paljon enemmän varaa yhdistellä erilaisia kokonaisuuksia.

   Hyvää maanantaita!

   Poista
 4. Ihana bleista ja huivi! Tykkään muutenkin asuyhdistelmästä- kaikki osaset kohdalaan ja tasapainoisesti :).

  Hyvää maanantain jatkoa Dahlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna, kyllä se farkuista ja puserosta saa kovin nopeasti nätin siistin kokonaisuuden jos niikseen tulee. Hyvä niin, itse ainakin viihdyn :)

   Poista
 5. Heei, voisinkin kaivaa vaatekaapin uumenista tämän samaisen bleiserin. Kiitos vinkistä kaunokainen!!! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kannattaa ehdottomasti! Tämä on jo varsin käyttökelpoinen :)

   Poista
 6. Paremmin tämä tyyli mielestäni sinulle sopiikin. Jakkupuku kuitenkin lähes poikkeuksetta vanhentaa ja tätiyttää =D. Sä olet nuori, kaunis nainen ja kun kuitenkin voit hieman vapaammiin töissä pukeutumisen suhteen ottaa, go for it :) Ja voihan aina välillä pitää nutturapäiviä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau! On se niinkin, että jakkupuvussa sitä on aika auttamatta sen tietyn ikäinen, vaikka oikeasti olisikin hieman eri ikäinen. Nutturapäiviä tulee pakostakin, nauttikaamme siis niistä päivistä kun ne eivät ole pakollisia :)

   Poista
 7. Kiva kokonaisuus! Olisi muuten mukava tietää enemmänkin pukukoodeista muualla. Voitko joskus tehdä omista kokemuksistasi postauksen? Siihenhän muut voisivat lisätä omia kommenttejaan kokemuksistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Romantic Lady! Oma kokemukseni on kovin rajallinen, mutta voin ainakin koettaa kirjoittaa, kysellä mahdollisesti muutamalta ystävältä jotka ovat olleet enemmän töissä ulkomailla kuin minä :) Hyvä postausidea, vaatii hetken kypysttelyä.

   Poista
 8. Erittäin hyvä kokonaisuus työasuksi ja sopii sinulle.

  VastaaPoista
 9. this blazer is so cute :)) love it!

  come and visit me on my blog too
  www.chicchoolee.com

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!