3.2.2014

Kappeli - Dinner with my dear friend.


Eilen sain kaivatun hetken irti arjesta suunnatessani rakkaan ystäväni Tanskattaren kanssa Kappeliin syömään bliniviikoille. Minulle tämä jo vuonna 1867 avattu ravintola on aina edustanut sitä kaikkea, mitä ravintolalta haluan. Olen useammatkin syntymäpäivät Kappelissa juhlinut, muista tilaisuuksista puhumattakaan. Jos minulta kysyy "Mihin mentäisiin syömään?" tai "Mihin mentäisiin kahville?" on vastaukseni Helsingin keskustassa liki poikkeuksetta Kappeli.

Eniten minua tässä suosikissani kiehtoo paikan historia, johon nivoutuu monta maamme kulttuurivaikuttajaa. Sibeliuksen kotikaupungissa syntyneenä, Äidiltäni kulttuurin arvostuksen saaneena ja vielä lisättynä rakkauteni historiaan en tiedä mikä voisi olla minulle täydellisempi ravintola. Yksi minua aina kiehtoneista tarinoista löytyy Kappelin omiltakin sivuilta:

Kappelissa sattui ja tapahtui. Ehkä kuuluisimman kertomuksen mukaan isohko joukko taiteilijoita: Aho, Järnefelt, Leino, Sibelius ja Gallen-Kallela muiden muassa, istuivat tuttuun tapaan Kappelissa kun Sibelius joutui lähtemään pariksi päiväksi Tukholmaan tekemään erästä sävellystyötä.

Kun hän sitten palasi työmatkaltaan, oli sama joukko koolla Kappelissa edelleen. Joku taiteilijoista tokaisi silloin: ”Kuule Janne, joko olet ulkona tai sisällä, mutta noissa ovissa et ramppaa.”
Ihan yhtä kauan emme me rakkaan ystäväni kanssa sentään aikaa viettäneet, mutta ravintola Kappeli tarjosi meille ihanan päivällisen, jona aikana pääsimme vihdoin vaihtamaan kasvotusten kuulumisia niin pitkästä aikaa. Kuulumisten vaihdon ohessa nautimme blinipaletin joka sisälsi suussasulavan blinin lisukkeineen (siianmäti lisäkkeineen, sienisalaatti, savuporotartar, sillikaviaari ja katkarapuskagen). Jälkiruokana puolestaan itselläni oli köyhät ritarit, kuohuviinimustikat ja vaniljajäätelöä Tanskatteren nauttiessa Kappelin puolukkajäätelöstä.Ruuan lisäksi nautimme myös ensiluokkaisesta palvelusta joka on yksi syy, jonka takia mielelläni palaan Kappeliin takaisin aina vain uudelleen ja uudelleen. Mitä muuta sitä päivälliseltä (tai lounaalta, tai brunssilta tai miltä tahansa ruokahetkeltä) voisikaan kaivata kun suussa sulavaa ruokaa, ensiluokkaista palvelua ja ihastuttavaa miljöötä.

Kiitoksia siis mitä ihanimmasta sunnuntai päivällisestä Tanskattarelle ja Kappelille uskomattoman upeista puitteista ja ennen kaikkea suussa sulavasta ruuasta.

Oletteko te käyneet Kappelissa? Mikä on teidän suosikkiruokapaikkanne Helsingissä?

Hyvää maanantaita ja alkavaa viikkoa kaikille!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Kappelin kanssa.Yesterday I had a lovely chance to catch up with a dear friend of mine who actually lives in Denmark. So we dont see that ofter face to face. Our meeting place was a lovely restaurat Kappeli in the heart of Helsinki. For me this lovely reastauratn is the place to go if I can choose where to go eat. Ever since 1867 Kappeli has been serving people from Helsingki or people visiting Helsinki. It was a plaze for out greatest artist to be at the begining of 1900's.

Since I have loves history as long as I can remember and love culture as well, I can not think of a better place on where to eat than here. With this lovely surraundings and with best of company I had the pleasure of having dinner. We had such a lovely blini dinner that had everyhing that lovely dinner should have. Great foos, exelent service and great place to have a dinner.

I would like to thank my dear friend with you locely company and also Kappeli for making all this lovely food and providing such a great inviroment.

Have a great Monday and hope you are all well!

Post was made together with Kappeli.

16 kommenttia:

 1. Oi eih!
  Juuri eilen pitkällä sunnuntailenkillä bongattiin useammastakin paikasta bliniviikot, ja Kappelin edessä oikein pysähdyttiin listaa katsomaan. Pakko päästä! Kappeli on yksi lemppareistani, monin samoin syin kuin sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Bliniviikot ovat jo jokusen vuoden kuuluneet omaan ohjelmaani tammi-helmikuun vaihteessa. Koetan ainakin päästä käymään, on sen verran herkkua joka kerta :)

   Poista
 2. Olen aina halunnut mennä Kappeliin, kun käyn Helsingissä, mutta en ole päässyt. Kulttuuri-ihmisenä ja historiasta kiinnostuneena minäkin haluaisin aistia sitä miljöötä, jossa kultakauden taiteilijat ovat viettäneet aikaansa (vaimojen odottaessa kotona...) Toinen paikka olisi Kämp, jossa haluaisin käydä. Käyn Helsingissä pari kertaa vuodessa ja aikataulu on aina aika tiukka, joten ruoka on otettava sieltä mistä sen saa. Kahviloista tykkään Fazerista,Stoccan kahvilasta, josta näkyy Aleksille (?) sekä Lasipalatsin kahvilasta, koska siitäkin näkee ihmisiä kadulla. Kesällä heti ensimmäisenä, kun junasta puhallan ulos, menen kolmelle sepälle siiderille; tuon olen tehnyt jo 80-luvulta asti :) Ja 80-luvulla kävin Ekbergillä, koska siellä kuuli ruotsia...juu juu, totta on :) Meillä päin ei sitä kuule lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivottavasti pääset joku kerta vierailemaan kun täällä suunnalla olet. Ehkä pöytävarauksen myötä voisi Kappelin mahduttaa joku kerta mukaan? ;)

   Fasulla tykkään minäkin käydä, brunssilla ja kahvilla. Kiitos kun muistutit Lasipalatsin kahvilasta, en olekaan siellä pitkään aikaan vieraillut.

   Poista
 3. Joskus Helsingissä käydessämme poikkesimme tuolla , oli kesäaikaa ja tykkäsin kyllä kovasti sekä tunnelmasta että ruuasta :) Ystäviä on aina mukava tavata !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä Kappeli on minusta melkein parhaimmillaan, toisaalta moni asia Suomessa on :) Ystävät ovat kyllä elämän parhautta <3

   Poista
 4. No enpä ole tuollakaan käynyt... Varmaan pitäis ensi kerralla käydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kannataa ainakin, jos ei syömässä niin kahvilankin puoli on oivallinen :)

   Poista
 5. Kappeli on tunnelmallinen ja kaunis paikka. Nyt alkoi tekemään mieli blinejä, huomenna paistan ja herkuttelen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sitä, ennen kaikkea minusta tunnelmallinen :) Blinit ovat kyllä suurta herkkua täälläkin.

   Poista
 6. oi, näyttää herkulliselta :)

  VastaaPoista
 7. Kehtaanko edes tunnustaa... En ole ikinä käynyt :)
  Nyt täytyy pikaisesti saada asia korjattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla jos on aikaa, kaikkeen ei aina vaan taida aika riittää :)

   Poista
 8. Juuri mietiskelin viikonloppuun hyvää ruokapaikkaa. Taisi tulla päätös tämän "mainoksen" myötä. Blinejä olen syönyt yleensä Saslikissa. Nyt kokeillaan Kappelia.
  Terkuin Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Pirjo! Minä taas en Saslikissa olekaan blinejä maistanut, pitää käydä joskus vilkaisemassa. Muuta olen siellä kyllä syönyt :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!