30.3.2014

Prague diary - Shopping, shopping and some more shopping!


"Eli siis yksi matkalaukku ja kaksi lentolaukkua, varmastiko?"
Näin kysyi Kotinörtti ennen reissua ja minä vastasin auttamattomasti kyllä. Ehkä se kaksi matkalaukkua olisi ollut tarpeen, ainakin päätellen keskiviikkoaamuisesta puhinastani kun koetin tunkea kaikkia ostoksia erilaisiin laukkuihin. Koska reissumme aikana satoi, huomasin vaeltavani kaupoissa enemmän kuin tarpeellista ja opin erinäisiä asioita ostoksista Prahassa.

"So one suitcase and two for cabinet, right?" Asked my dear Husband before leaving. I might have gotten another suitcase as well, at least if you would have listed me on Wednesday trying to pack everything. Since it was raining at Prague for couple of days I made more than enough time to do some shopping.


Tärkeimmät ensin eli kirjat. Kaupungin lukuisissa kirjakaupoissa on varsin hyvä valikoima myös englannin kielistä kirjallisuutta. Kirjat maksavat kyllä saman verran, pokkarit ainakin, kuin Suomessakin, mutta sieltä tekee löytöjä. Kirjoja, joiden painokset ovat meillä kustantajalta loppu olivatkin siellä vielä hyllyssä. Kirjafanin täydellinen paratiisi siis.

First things fors, for me that is books. There are several bookstores on Prague and they have quite a good selection of books in englis as well. They do cost the same amount than what they do in Finland, but I managed to find something that I could have not get back home, so paradice for me in that way.


Laukkufanille tarjolla oli niin merkkiä kuin ei merkkiäkin. Hinnoissa tietenkin huima ero näiden kahden välillä. Olen haaveillut hetken opettelevani käyttämään värikkäämpiä laukkuja ja päätin aloittaa kokeilun tästä punaisesta kaunottaresta. Sinne mahtuu juuri lompakko, puhelin ja avaimet. Kurkkupastillit ja nenäliinapaketin sain myös otettua mukaan. Sen suurempaa en halunnut. Itselleni tuntemattomalta italialaiselta merkiltä, nahkainen kaunokainen, jota toivottavasti opin käyttämäänkin vielä.

Loving bags means that Prague can offer you as many as you want. With or with out label. When it comes to price, there is huge difference between these two off course. I have been dreaming to leand to use colourful bags and wanted to start out this lovely red one I got from small italian poutique. Small enought to fit just walled, phone and keyes. But sometimes that is enough.


Uudet syysnilkkurit Mark's and Spencer
New autumn ancle boots Mark's and Spencer

Kenkiähän paikka on pullollaan, tavaratalon alakerta täynnä, mutta tässä kohtaa kuvioihin saapuikin sitten konsepti, jonka kanssa meni hetki sulatellessa: Luksusvero. Sen huomasi jo laukuissa, kengissä se oli vielä maltillinen. Mikäli olisi halunnut semmoiset piikkikorkoiset mahdollisimman blingit ja huonolaatuiset kengät. Saksalaiset merkit säästyivät pahimmalta, Brittiläiset olivat jo kovemmassa luokassa. Ja jos kengässä tai vaatteessa oli merkki, niin hinta hulahti kevyesti Suomen hintatason yli. Voin kertoa salaisuuden, tein liki kaikki kenkä- ja vaateostokseni alennusmyyntien puolella. Vain valkoisesta jakusta maksoin oikean hinnan. Alennukset olivat lähtien -30% loppuen parhaimmillaan -80% puolelle. 

It seems, that ladies at Prague love shoes. There were shoe shops almost everywhere. But here is a thing I learned: Luxuryfee. If you wanted to get shoes with high heels, much bling and to be hones, rubbish quality, they were cheap. But anything with walkable and sensible was almost at sime proce than in Finland. I'll tell you secred, forget my books and white blazer, everyuthing else was on sale. SAles on the other hand were good, starting from -30% ending up to -80%.

Voiko naisen vaatekaapissa olla liikaa avokkaita? Deichmann
Can there be too many pumps in womans closet? Deichmann.Olin useammasta paikasta pitkin nettiä lukenut, että luksusveron korkein luokka on todella korkea. Jätin siis suosiolla välistä "Sen Kadun". Tiedätte kyllä, kun on Pradaa, Dioria ja ties mitä. Tosin en juuri koskaan muutenkaan osta noista liikkeistä mitään, mutta nyt en mennyt edes sisälle ihastelemaan. Sen sijaan en ennen reissua ymmärtänyt, että merkin käsite oli laajempi. Ilahduin kaupan ulkopuolella mainoksesta "Kanta-asiakkaille -25% kaikesta". Paukkasin sisään ja tulin alle viidessä minuutissa järkyttyneenä ulos. Paita joka maksaa samassa liikkeessä Suomessa 25€ maksoikin Prahassa 40€. Siinä ei alet auttaneet enää. Huh! Ja jokaisessa liikkeessä sama juttu, oli se sitten Esprit, Mango, Zara tai mikä tahansa vastaava.

I have read from several places on the internet that when it comes to highest class of luxury fee, it is really high. So I did not even go to "That Street". You know, every city has it, one with Prada and Dior and so on. Well, I never usually shop on those, but did not even get in this time. What I did not understand before getting there was maning of "label", it is also on stores like Mango, Esprit, Zara and so on. Shirt that is 25€ in Finland was 40€ in Prague. And fot me, that is way too much!

Vähän jotain rokimpaa Deichmanilta myös.
Something a bit more rock 'n roll from Deichmann.


Suurin shokki oli edessä mainostetussa "Prahasta saa elektroniikkaa edullisemmin". Toki, mutta siltä ei kannata odottaa tehoja. Vain muistikorit olivat edullisempia. Tietokone joka maksaa Suomessa 1200€ eli paljon ainakin minun mielestä, maksaa Prahassa 3000€ koska se on korkeimmassa luksusveroluokassa! Voin sanoa, että tuijotin myyjää hetken varmasti näyttäen kalalta kuivalla maalla. Oikeasti? Ette ole tosissanne, että mainostamalle edullinen elektroniikka siis lopulta on Suomen näkökulmasta viitisen vuotta vanhaa. Toimivaa, mutta hei, se on kyllä meilläkin saman hintaista jo.

Greates shock I must admit was in electronics. I've read on several place (again in internet) saying that electronics is cheap at Prague. It was true on some part, I could have bought basic mamory card a bit cheaper. But what I was looking for was something eith power. But that was, to my surprice on that highest luxury fee class. Computer back in Finland 1200€ (wich is really much I think), same one at Prague 3000€! So I could have gotten cheap electronicks if I would have wanted to get ones that are around five years old ones, those are same price in Finland as well. And let me add, Finland is not your cheapes places to live or buy anything.

Kaivatut mustat pillifarkut C&A:lta ja neule Tommy Hilfigeriltä
Missed black jeans from C&A and knit from Tommy Hilfiger

Niinpä minä olin varsin tyytyväinen ostoksiini ja unohdin elektroniikka hankinnat. Kosmetiikkaa ostin uuden seerumin, ne ovat noin 25% edullisempia kuin Suomessa eli kannatti mielestäni jo tuoda hyväksi havaitsemani hintavahko seerumi. Muuten pidättäydyin sen ostosta - kentälle saakka. Ostin mennessä kentältä ja tullessa kentältä, mutta niistä myöhemmin.

So I forgot electronics and setteled for my shoppings. Cosmetics was a bit better priced, 25% cheaper than in Finland. So I got my favourite, but a bit expencive serum there as well. And something from airport, but I'll get back to that later on.

Kaivattu valkoinen jakku C&A:lta
Missed white blazer from C&A

Mutta tein mielestäni varsin onnistuneita löytöjä, vai mitä mieltä olette? Ja karkasiko mopo kokonaan käsistä ostosten kanssa? Kuten olen itselleni luvannut, karsin kaapista määrällisesti enemmänkin pois kuin ostetut tavarat kappalelukuisesti, joten tilaa ainakin oli. Tiedossa siis lisää tavaraa blogikirppikselle parin viikon sisällä.

Nyt näistä varsin materialistisista kuvista hyvää sunnuntaita!

All and all I think I made some good shoppings, or what do you think? Too much? I did clean my closets before leaving so there was room for new ones after getting rid of some old ones.

I hope you have a great Sunday and hope you are all well!

Menomatkalla vihreä kassi, tullessa vaaleanpunainen. Lentokentissä on puolensa.
Getting there something green, coming back something pink. There is something special when it comes to airpors.

22 kommenttia:

 1. Kenkiä ei todellakaan voi olla liikaa. Varsinkin jos kaikki ovat erilaisia :D pitäähän joka asuun löytyä juuri ne oikeat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne aika pitkälle ovat, paitsi mustissa avokkaissa voisi harjaantumaton silmä sanoa, että ovat samanlaisia, mutta eivät tietenkään ole :D

   Poista
 2. Olen samaa mieltä Anskun kanssa kenkien määrästä. Ja joskus on siis todella harmittanut, kun en ole joitain kenkiä ostanut jo kerralla kahta paria;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, kyllä kenkiä pitää olla useammat ja hyviä kenkiä vielä useammat. Siksi noita Deichmannin kenkiä tuleekin aina useammat ostettua. Lesti on mainio ja ties koska niitä taas seuraavan kerran saa käsiinsä :)

   Poista
 3. Ihana punainen laukku ja ihania kenkiä... Me selvitään usein yhdellä mun laukulla ja yhdellä miehen laukulla.. jos siis mies lähtee puolityhjällä laukulla. Kyllä mäkin täytän aika kivasti reissussa molempien laukut ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin meilläkin, mutta säätiedotuksen nähnyt Kotinörtit halusi jotain ihmeen sään kestäviä vaatteita tällä kertaa mukaan :D Kyllä se kiltisti kantoi minun kamppeita taas takaisin <3

   Poista
 4. Avokkaita aina tarvitaan ja niin myös laukkuja ;) kivat ostokset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin koetin järkeillä, miehellä vielä vaiheessa järkeily, mutta kyllä se siitä vielä :)

   Poista
 5. Tuo valkoinen jakku on varmasti ihana! Asukuvia siitä odotellessa. :)
  Olen tänä vuonna itse jotenkin ihastunut erityisesti jakkutakkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu, kyllä ne kuvatkin sieltä jossain vaiheessa putkahtavat :) Jakut ovat aivan ihania, voisin pitää semmoista vaikka joka päivä!

   Poista
 6. Taisi olla melkoinen shoppailureissu...:) Mustat farkut, valkoinen jakku ja avokkaita pitää naisella kyllä olla! Tuo verojuttu oli kyllä hyvin mielenkiintoinen...:D Uusi juttu vai jäänne jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liikaakin tuli ehkä ostettua, mutta toisaalta kyllä sitä vettäkin satoi kaatamalla :D Verojuttu on käsittääkseni uudehko juttu, tullut Tsekkoslovakian hajoamisen jälkeen.

   Poista
 7. Kenkiä ei missään nimessä voi olla naisella liikaa! ;)

  Ihania ostoksia olet tehnyt- erityisesti innostuin tuosta punaisesta laukkulöydöstäsi sekä valkoisesta jakusta! Itselläni ollut himo valkoiseen jakkuun, mutta sopivaa ei ole löytynyt :( - tai sopivanhintaista ;).

  Mukavaa viikkoa Dahlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen laukku ja valkoinen jakku tulevat kyllä aivan varmasti asukuvissa näkymään, sen verran kauan etenkin jakkua etsin. Hinnan takia diskasin minäkin aika monta :)

   Hyvää viikkoa Minna!

   Poista
 8. Hurjan kivoja hankintoja olet tehnyt, ihan huippumakeet nuo camo-kuosiset korkkarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia! En vielä ole niiedn korkkarien kanssa varma miten asustaisin, mutta vähän ulos mukavuusalueelta pitää päästä ;)

   Poista
 9. Juuri sopivia ostoksia olet tehnyt :) Mutta kylläpä on korkea hintataso noin yleisesti ottaen Prahassa. Olisin päin vastoin kuvitellut, että kaikki on ainakin jonkun verran edullisempaa Suomen hintatasoon verrattuna. Onpa tuttu tunne tuo, että lähdön hetkellä ostoksilla täyttyvät jokaisen laukun hiemankin tyhjät koloset. Olen hätäpäissäni saanut mahtumaan läppärilaukkuun kasan lehtiä, kahdet farkut ja hameen sen läppärin lisäksi, koska kaikki muut laukut olivat täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa sieltä edullisellakin juttuja, mutta kun omat ostokseni keskittyivät asukokonaisuuksiin ja elektroniikkaan niin tämmöisissä hinnoissa mentiin. Olisihan sieltä keinokuitua saanut edellisemmin, mutta en halunnut sellaisia ;)

   Kuulostaa tutulta tuo laukkujen tunkeminen, Lontoossa tein samaa. Koetin kovasti välttää tällä kertaa, mutta ei niin ei :D

   Poista
 10. Ooooi mitä hankintoja! Kyllä noilla nyt kelpaa ottaa alkanut kevät vastaan. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, Vielä kun se kevätkin tulisi ;)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos, ihan vaan "Muutama" tuli tehtyä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!