20.4.2014

Unhealthy fashion II - Big bags.


Minun täydellinen laukkuni olisi käytännöllinen, mutta siinä olisi myös tyylikäs elementti; se olisi rohkea ja värikäs. Voisin myös oikeasti avata ja sulkea sen. Se olisi ensimmäinen vaade.
- Erin O'Conner -

Ajattelin jatkaa sunnuntai sarjaani sillä toisella paheellani: Laukuilla. En usko, että blogin lukijoiden joukossa olisi kovin montaa, jotka eivät tietäisi että laukut ovat ehdottomasti yksi intohimoni. Jos vielä ollaan tarkkoja, niin Longchampin laukut ovat intohimoni, vaikka muutama muukin on olemassa. Vaihdan käytössä olevaa laukkupa pahimmillaan (vai parhaimmillaan?) päivittäin, vähintään viikoittain. Nautin simppelin kauniista muotoilusta ja käytännöllisyyttä. En myöskään ylenkatso laatua, jonka olen havainnut olevan näissä laukuissa hyvä.

Mutta mikä ihme laukuista tekee epäterveellisen muodin osan?

My perfect bag would be practical, but also have the stylish element to it; it would be bold and colourful. I would actually be able to open and close it. That would be a first. 
- Erin O'Conner - 

I tought I'd continue my Sunday mini-series with myt other love: Bags. I think each and every one of my readers know my passion for bags. There is one label, Longchamp, that is truly me. I love simple design and practicallity. I also thing quality is good and they last for lifetime.

But what makes bags such a bad thing for you?


Olen ihmistyyppiä, joka pakkaa käsilaukkunsa täyteen. Jos mukaan mahtuu muutakin kuin lompakko, puhelin ja avaimet, niin aika varmasti ne mukaani pakkaan. Aloitan täytön pienestä pussukastani, joka sisältää kurkkupastillit, nenäliinat, särkylääkkeet, laastarit jne. Ei kovin painava pussukka, mutta sellainen jonka mielelläni otan mukaani. Muutama meikki, puuteri ja huulipuna, pääsevät monesti mukaani. Jos laukussa on tilaa, niin lisään harjan, muutaman muun meikin, käsirasvan, vesipullon, kalenterin, sateenvarjon, eväät... Arvaatte varmaan, mihin tämä johtaa. Laukku on aivan täynnä ja raahaan mukanani useamman kilon verran ylinmääräistä tavaraa.

I'm one of those people who love to carry things around. So it there is room for other than wallet, mobile and keyes, I take them with me. I'll start with small purse with mints, tissues, painkillers etc. I also take with me lipstick and powder. Now if there is still room on my bag I also take a bit more makeup, hairbrush, handlotion, waterbottle, agenda, umbrella, lucnh... You know where I'm headding. My bag is full of things and it is heavy.


Älkää käsittäkö väärin, on hetkiä jolloin nuo kaikki tarvitaan mukana. Mukana tarvitaan vielä kaiken päälle läppärikin: Mutta niitä ei ole kaikkia pakko kantaa yhden olkapään varassa kuten minä tein useamman vuoden. Kärsin samalla niska- ja hartiakivuista jotka aiheuttivat myös pääkipuja pahimmillaan viikoittain. Pelkät raskaat laukut osaltani loppuivat siihen, kun tajusin toisen olkapääni olevan korkeampi kuin toinen.

Don't get me wrong, there are times when you need all that plus your lunch. But you don't have to carry all that on one shoulder on one bag! I did that for years and at the same time I had huve trouble with my shoulders and neck. I had killer headaces as well. I stopped useing heavy bags only when I realized that my other shoulder is a bit higher than the other.


Rakastan edelleen suurempaa laukku, mutta olen oppinut nauttimaan myös pienemmistä laukuista. Osaan mahtuvat mukaan vain lompakko, kännykkä ja avaimet. Monesti kuitenkin myös puuterisuti, huulipuna ja tuo mainitsemani pussukka. Töihin kannan järjestäen kaksi laukkua, toinen olkalaukku ja toinen onkin sitten kädessä kannettava. Saan mukaani kaiken, eväistä lähtien loppuen sateenvarjoon. Niin ja kamerankin löytää paikkansa sieltä. En kuitenkaan nosta tätä laukkua enää olalleni.

Mikäli valitsen aamulla mukaani suuremman laukun, vaikka saadakseni kameran ja sateenvarjon mukaan, niin koetan välttää kaiken muun mukaan pakkaamista. Ja tiedättekö mitä? Ne pahimmat kivut ja säryt hellittivät parissa viikossa, ahkeralla niska- ja hartia jumpalla sain loputkin minimiin.

I still love bigger bag, but I have learned to enjoy smaller ones as well. I only take with me my wallet, mobile and keyes. Sometimes a bit more, that little purse I mentioned I like to take as well. When headding to work I take two bags, smaller that is crossbody one and larger that I carry on my hand. I can take all with me and tough I have to carry the other bag I do value my body so much that I wish to do that more than have those pains again.

If I take larger bag anyway, lets say to take my camera with me, I try not to carry everything possible with me. And you know what? Worts of pains are gone. 


Suosikoon muoti siis kuinka järkyttävän kokoisia veskoja, niin minä luotan pienempään laukkuun. Ja keho kiittää.

Millainen teidän laukku politiikkanne on? Olenko ainut, joka voisi ympätä laukkunsa täyteen vaikka mitä?

Aurinkoista sunnuntaita ja hyvää ensimmäistä pääsiäispäivää!

Do even tough fashion might say: Use larger bags I tend not to. And my body is happy.

What do you think of bigger bags? Do you fill you bag or take just what you absolutely need?

Great Sunday and good first easter day!


My perfect bag would be practical but also have the stylish element to it; it would be bold and colourful. I would actually be able to open and close it. That would be a first.
Read more at http://www.brainyquote.com/quotes/quotes/e/erinoconn605521.html#9qlUUMBdc4wrV7j6.99

16 kommenttia:

 1. Heippa! Juu laukkuun mahtuu mukaan aina vähintäänkin kaikki "tarpeellinen"...,pyrkimys aina ottaa mukaan pienin mahdollinen veska, mutta usein se onkin sitten aivan tupaten täynnä. Ja isommat laukut yritän valita niin että itse laukku ei painaisi liikaa jo tyhjänä ollessaan, nooo aina ei ihan onnistu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan minäkin pyrin, aina se vaan ei ole niin kovin hyvin onnistunut tämä pyrkimys ;) Tuo on kyllä hyvä, että ostaa kevyen isomman laukun jos semmoiselle on tarve, turha ostaa valmiiksi painavaa laukkua (sellaisiakin on ;) ).

   Poista
 2. Täällä toinen, jolla laukussa tai laukuissa kulkee mukana melkein koko omaisuus;) Ja valitettavasti se toinenkin, pienempi laukku tungetaan sinne isomman sisälle. Selkä- ja niskavaivat ovat tuttuja, mutta rakastan olkalaukkuja - en vain opettelusta huolimatta osaa kantaa laukkua muuten. Ja tuon laukun painon takia taivun myös käyttämään muitakin kuin nahkaisia laukkuja - nahkalaukut ovat jo itsessään usein varsin painavia.
  Nuo kuviesi laukut huolisin oitis kaikki - tykkään, kun tuo Longchampin logo ei hypi silmille!
  Aurinkoista pääsiäispäivää teille molemmille, sinulle ja ihanalle Kotinörtillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä opettelin väkisin, tosin kolme kertaa viikossa migreeni oli kyllä aika erinomainen opettaja, tuli väkisinkin mietittyä, että mitä kaikkea sitä haluaakaan kantaa mukana ;) Vielä en ole kangaslaukkuihin taipunut, monessa kokeilemassani hihna on liian ohut, joka sitten painuu kurjasti olkapäähän.

   Poista
 3. Minunkin laukkuuni pitää mahtua paljon tavaraa ;) joskus yritän tunkea tavarani liian pieneen laukkuun ja sitten se on rumasti pullollaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta tuokin! Ei se ole kiva, jos se laukku pullottaa hassun näköisesti. Teen tosin sitäkin :D

   Poista
 4. Mua sanottiin lapsena kassialmaksi :D Lempinimi tuli siitä, et aina kun mentiin johonkin mulla saattoi olla mukana 3 eri kassia leluja ja kaikkea tarpeellista! No aikuisiällä onneksi olen tyytynyt vain yhteen laukkuun kerrallaan :D Mutta aivan liikaa siellä aina on tavaraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta kolme laukkua kerralla on ihan nerokas idea! Joskin saattaa kerätä muutaman huvittuneen katseen :)

   Poista
 5. Sulla on aivan ihania laukkuj! Naisen - myös minun - laukku on täynnä yllätyksiä ja tarpeellista tavaraa. Sieltä saattaa löytyä pihdit, viila (siis oikea viila, ei kynsiversio) ja kaikkea muuta tärkeätä. Joskun kuitenkin riittää pikku-pikku versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ihan totta, kaikki tarpeellinen mukana. JA heti jos jotain jättää pois, niin johan sitä viikon sisällä olisi sitä kaivannutkin taas.

   Poista
 6. Hyviä pointteja Dahlia! Isoa laukkua työjutuissa kannan minäkin, mutta tosiaan..kannattaisi huomioida myös terveyspuoli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että kun ensin kärsii, niin sitten se terveyskin tulee huomioitua. Siksi se työlaukku kulkeekin kädessä ja vaan pakolliset olkalaukussa siihen päälle. Toki kädet eivät ole vapaina, mutta ei ole niska jumissa :)

   Poista
 7. Puuf... täälläkin laukussa usein mukana pieni omaisuus. Aika harvoin kyllä mitään tarpeetonta (ja kyllä jumppanauha ja taskulamppu luetaan tarpeellisiksi...:D) Jotenkin ajattelen että parempi vähän liian paljon tavaraa kuin huomata tarvitsevansa jotain mikä puuttuu. Varsinkin syyspimeässä tien varrella jos tapahtuu jotain yllättävää autoillessa. Eli suht isoja laukkuja suosin. Usein mulla on 2 kassia mukana töissä. Käsilaukku ja eväs/kenkä/huivikassi. Nuo Longchampin laukkusi ovat kivan klassisia ja monipuolisia. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo syyspimeä autoillessa on kyllä hyvä huomio, näkisit paljonko tavaraa autossa on semmoisen sattumuksen varalle :D Kaksi kassia töissä mukana lienee aika tavallista, jos olen oikein ymmärtänyt, tai sitten se on van meillä töissä tavallista :)

   Poista
 8. Täälläkin kyllä tungetaan laukkuun puoli elämää mukaan :) Ja uskoisin että 2/3 siitä tavaramäärästä on ihan turhaa - pärjäisin vähemmälläkin! Oikeastaan en tarvitse työpäivinä mukaan kuin avaimet, lompakon, puuterin ja huulirasvan, puhelimen ja kirjan. En sitten tiedä mitä kaikkea muuta roinaa raahaan kilokaupalla mukana, laukku kun on aina ihan ääriään myöten täysi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama täällä, kannan kyllä ihan kaiken mahdollisen (ja mahdottomankin) mukanani, joskin on sanottava, että olen onnistunut vähentämään onneksi. Niska kiittää, silti sitä joskus miettii, että varmaan vähän vähemmälläkin voisi selvitä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!