10.5.2014

Comfort with quite well fit.


Mitä tulee pukeutumiseen, mukavuus on yliarvostettua. Pieni epämukavuus todennäköisesti tarkoittaa, että vaatteesi istuvat etkä ole pukeutunut pyjamaan.
- Tim Gunn -

On oltava tuosta yllä olevasta lausahduksesta on kyllä oltava samaa mieltä. Minulle kun on olemassa pyjamamukavuutta ja hyvin istuvan vaatteen mukavuutta. Jos mietin hyvin leikattua jakkua tai puseroa, housuista puhumattakaan, niin ei niissä kylä voi retkottaa kuten pyjamassa. Eikä niissä toki ole tarkoituskaan niin toimia. Siinä missä töissä "kärsin" vähän enemmän epämukavuudesta, niin vapaalla sitten vähemmän. Neuleella ja farkuilla pääsee pitkälle, mutta on myönnettävä, että eivät nämä kyllä ihan pyjaman rentouteen yllä.

Minusta kaikkineen oman tyylinsä mukaan pukeutunut ihminen on aina kaunis. Ei siihen ihmeitä tarvita, että pukeutuu, niillä istuvilla vaatteilla pääsee minusta pitkälle. Istuvien vaatteiden löytämisessä on omat jipponsa ja se saattaa vaatia aikaa ja ajattelemista, vaan aloitetaan kysymällä: Kumpi sinulle vaatteissa on tärkeämpää, kunnollinen istuvuus vai mukavuus? Vai voiko nämä saada samassa vaatteessa?

Aurinkoista lauantaita!

When it comes to dressing, comfort is overrated. A little discomfort propably means your clothes fit and they're not pyjamas.
- Tim Gunn -

I must actually say, that Mr Gunn has a point. For me there is comforts with well cut clothing and comfort woth pyjamas. And rest a sure, I do tendt to dress up more than pyjamas when getting out of the door. I do like my office clothing, most of them well cut, but as you might know, they are not as comfy as PJ's. Not should they be I think. 

I also think that person with well cutted clothes is always pretty. It does not take wonder to dress up nicely, just fitted clothes. It might take time to find them, but I think it still is better to do that way. Let's start by askin: Wich matter more to you, that clothes fit or that they are comfortable? Can you have both?

Great Saturday!


Neule/Knit: Nelly // Farkut/Jeans: Evans // Kengät/Shoes: Deichmann //
Huivi/Scarf: Esprit // Laukku/Bag: Longchamp

30 kommenttia:

 1. Sininen+valkoinen+punainen= täydellisen raikas väriyhdistelmä :)

  Ihanaa päivää Dahlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, kevään ja kesän paras joka varmaan näkyy blogissa vielä vaikka kuinka monta kertaa tämän kevään ja kesän aikana :)

   Aurinkoista päivää rannikolle! :)

   Poista
 2. Istuvien vaatteiden löytäminen on haasteellista, mutta niissä kyllä näyttää hyvältä! Minä kyllä olen aika mukavuudenhaluinen ja suurin osa vaatteistani on mukavia päälle. Toiset kun sanovat käyttävänsä vaikkapa kenkiä, jotka kivistää jalkaa. Minä viskaan sellaiset kengät vaatehuoneen viimeisimpään nurkkaan, enkä enää koskaan laita niitä jalkaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ehdottomasti ei, vaatteiden ei pidä missään nimessä sattua. Mutta sattumisen ja pyjamamukavuuden väliin mahtuu mielestäni hyvin monta vaihtoehtoa :) Minäkin vältän vaatteita joissa sattuu tai olo on liian tukala. Sellaisiakin on tullut joskus pidettyä :)

   Poista
 3. Kyllä huomaa alkavansa tulla vanhaksi, kun vastaan että mukavuus :)
  Toki esimerkiksi joku oikein hyvin istuva jakkupuku voi toisaalta ollakin mukava päällä, kun se istuu napakasti juuri oikeista paikoista.

  Ihana raikas kevätasu sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, mukavuus ja istuvuus voivat kulkea käsikäsidessä, minusta ainakin ainakin. Ei se mukavuus aina kotivaatteita tarkoita, minulle ainakaan.

   Kiitos Caelia, kevääseeni nuo raidat aina kuuluvatkin, samoin alati lisääntyvä valkoinen.

   Poista
 4. Komppaan niin tuota oman tyylinsä mukaisesti pukeutunut on kaunis. Jotenkin sen näkee kuinka ihminen on sinut vaatteidensa kanssa tai sitten ei. Tämä on kiva viikonloppu asu ja niin sinun tyylinen.

  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, jos et ole sinut vaatteidesi kanssa niin valitettavan usein se kyllä näkyy päällepäin. Vaikka olisi kuinka kaunis vaate, mutta jos se ei ole omaa tyyliä, niin harvemmin siinä viihtyy.

   Kivaa viikonloppua Sara!

   Poista
 5. Hmm, kyllä istuvuus on kaiken ja A ja O, mutta näin vanhemmiten sitä on kummasti alkanut arvostaa mukavuutta sen ohessa. Teininä tuli käytettyä jos minkälaisia vaatteita ja hirvittävän korkeita korkoja, vaikka ne eivät niin mukavia käytössä olleetkaan. ;) Onneksi vuosien varrella on sentään vähän viisastunut. Huh.

  Lady N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, teininä sitä piti ties mitä päällänsä, samoin parinkympin alussa. Onneksi tuo istuvuus ja mukavuus voidaan saada kulkemaan käsi kädessä myös, silloin sitä vaatteissaan viihtyykin, vielä kun ovat oman tyyliset niin aina näyttää kauniilta :)

   Poista
 6. Mukavuus on ihanaa! Rakastan pyjaman löysiä vaatteita mutta aika usein päälläni on jotain napakkaakin. Silti pidän enemmän mukavuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuus on, mutta silti kovin usein löydän itseni ennemmin istuvista vaatteista kuin niistä mukavaakin mukavimmista ;)

   Poista
 7. Mukavuus ja väljyys, vaatteeni eivät saa kiristää yhtään.
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liika kiristäminen tekee pahaa :)
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. oot niin ihanan itsevarma ja aito! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Ninni, todella kauniisti sanottu :)

   Poista
 9. Mukavuus ennenkaikkea! :) Istuvuus juhla ja pyhävaatteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän arkivaatteissakin istuvuudesta, töissä etenkin. tulee tehokkaampi olo ;)

   Poista
 10. Tjaa...mä sanoisin, että hyvin istuva, oikein vartalon muotoja myöden leikattu vaate on aina mukava, vaikka se olisi jakkupuku. Itse en tingi istuvuudesta edes mukavuuden *kustannuksella*mutta toisaalta uskon tosiaan, ettei ristiriitaa edes ole. Istuvuudesta en tingi muuta kuin kotilökärien kohdalla ja nekin saisivat kuitenkin istua edws jotenkin.
  Eli Istuva vaate=mukava vaate.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen kyllä, vaikka ei se ihana kotilökäreiden tasolle se jakkupuku riitä :) Eikä sen tarvitsekaan riittää. Tuo on kyllä hyvin sanottu, että istuva vaate n mukava vaate.

   Poista
 11. Olipa hyvä lainaus. En ole koskaan ajatellut asiaa noin, mutta tottahan se on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin koin jonkin sortin valaistumisen tuon lainauksen kanssa, niin se kyllä on.

   Poista
 12. Kiva asu, huivi piristää kokonaisuutta ihanasti. :) Kyllä istuvuus on tärkeämpää, ellei sitten ole tarkoitus vain maata kotona sohvalla (silloin kyllä mukavuus voittaa). Hyvin istuva vaate ei kuitenkaan kiristä tai tunnu pahalta, siinä ei vain voi lötköttää ihan miten huvittaa. :) Syyllistyn joskus itse siihen, joka on monen plussakokoisen naisen ongelma: ostan liian väljiä vaatteita, jotka saavat vain näyttämään isommalta. Istuva, omia muotoja imarteleva vaate antaa enemmän itsevarmuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, monet plussakokoiset naiset verhoavat itsensä liian suuriin vaatteisiin ja se on minusta sääli. Ei iso koko tarkoita sitä, että olisi muodoton! Sinäkin olet niin kaunis hyvin istuvissa mekoissa :)

   Poista
 13. En sano istuvuus enkä mukavuus vaan se, että näyttää päällä hyvälle -vai tarkoittaisiko se kuitenkin hyvää istuvuutta tai ainakin sellaista, johon itse olen tyytyväinen. Ja kuinka totta, täyttä mukavuutta ei voi saavuttaa kuin niissä vaatteissa, joissa viihdyn kotona. Ja ne päälläni en omaa kotipihaa kauemmas lähtisi -tai no, koirien kanssa lenkkeilemään, mutta täällä maalla ei edes silloin törmää ihmisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se viihtyvyys menee kaiken edelle, ihan totta. Minä suosin kotona pyjaman alaosia, niissä ei tarkene edes ulkona, sen verran ohut flanelit ovat :D

   Poista
 14. Raikas asu!
  Ja itselleni molemmat ovat tärkeitä vaikkakin vaikeita välillä yhdistää - töissä joutuu joskus mukavuudesta tinkimään;)
  Kivaa viikonloppua kyyhkyläiset♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä minusta on kivempikin kun ei ole niin äärettömän löysät ja ei kiristävät vaatteet, tehokkaammin tulee tehtyä töitä kun ei ole niin äärettömän mukavat ;)

   Kivaa sunnuntaita ja hyvää Äitienpäivää! <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!