9.5.2014

My favourite scents.


Naisella, joka ei käytä hajuvettä, ei ole tulevaisuutta.
- Coco Chanel - 

Minulla tuppaa olemaan kaksi ajatusta tuoksuista: Haluan tuoksun olevan osa minua. Sellainen, josta minut tunnistaa ja johon en kyllästy. Vaikeaa, mutta toinen ajatukseni tekee siitä vielä vaikeampaa: Saan monesti vahvoista tuoksuista migreenin aikaan. Vuosia käytin Gaultierin kesätuoksua aina koko vuoden, joka kesä uusi tuoksu. Kunnes jokunen vuosi sitten Lancôme pelasti minut julkaisemalla La vie est belle tuoksunsa. Siitä tuli suosikkini kertaheitolla ja yli vuoden käytinkin sitä ympäri vuoden.

Viime jouluna törmäsin Armanin Si - tuoksuun, joka houkuttelu herkällä keväisyydellään. Niinpä siitä tuli kevät- ja kesätuoksuni, La vie est bellen pysyessä edelleen syys- ja talvituoksunani.

Mitkä ovat sinun suosikki tuoksusi? Kumpikaan näistä siinä joukossa?

Hyvää perjantaita!


A woman, who doesn't wear perfume has no future.
- Coco Chanel -

I tend to have two thought toward different scents. firstly: I want them to be part of me. My signature ones, ones that I don't get bored at all. Difficult already, second one makes it even more hard: I tend to get headacke from many scents. For years I used Gaultiers summer scent all year long. Every summer getting new one. I still have the bottles from those ones tough. Then it came, Lancôme gave help to my dilemma by launching their La vie est belle. It bacame my favourite at once and I did use it for over a year, every day. 

Until last chtirstmas I found my spring and summer one when Armani made Si. Fresh and light summer scent that gave me that missed summer one. La vies est belle still stays with me on autumn and winter time, but Si is for spring and summer.

What are you favourite scents? Either of these your favourite?

Great Friday and hope you are all well!


38 kommenttia:

 1. Minulla ei ole koskaan muodostunut vahvaa sidettä mihinkään tuoksuun. Vietin syntymäpäivääni joulukuussa ja silloin mieheni osti minulle Chanelin Chance-tuoksun, josta kyllä pidän, mutta jota siis käytän aniharvoin. Sitä ennen käytin pitkän aikaa Elisabeth Ardenin Green Tea-tuoksua, mutta aloitettuani nykyisessä työpaikassa, olen lopettanut tuoksujen käytön oikeastaan kokonaan. Minun äitini saa migreenin monista tuoksuista, joten kotoa opin, etteivät tuoksut saa olla kovin vahvoja. Nykyisessä työpaikassani on yksi ihminen, joka on hirvittävän allerginen kaikille tuoksuille ja hän saa hurjat allergiset reaktiot jo pelkästään huuhteluaineiden tuoksuista. Tästä syystä minusta oli aika luontevaa jättää tuoksut kokonaan pois. Ehkä innostun niistä taas joskus, koska kyllähän ne ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosuherkkyydet ovat kyllä kurjia, itselle, mutta myös ympäristölle. Toisaalta on ihanaa kun on tuommoinen työkaveri kuin sinä, joka kunnioittaa toisen allergiaa :)

   Poista
 2. La vie est belle löytyy myös kaapista, lahjaksi saatu ja paljon viime talvena käytetty. Tykkään. Kesätuoksua en oikein ole vielä osannut päättää, tykkään hurjasti Diorin J´adore tuoksusta, ehkä se pysyy vielä kesän suosikkina. Kevään suosikki on ollut lahjaksi saatu Annick Goutalin Ce Jour ou Jamais hento ruusuntuoksu. Toivottavasti tuli jokseenkin oikein kirjoitettua...heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat muuten aika vaikeita, minulle ainakin, nuo tuoksujen nimet. Tosin en osaa ranskaa jolla voi olla vaikutusta asiaan. Diorista pidin joskus, mutta sitä tuoksua ei valitettavasti enää saa joka silloin vei sydämeni :)

   Poista
 3. Minulla on myös tuo "Si" ❤️ Toinen Armanin on Aqua di Giaio ( meniköhän oikein nimi ) josta myös raikkaana tuoksuna tykkään kovasti. Chanelin nro 5 löytyy myös, mutta sitä en koe omakseni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en aikaisemmin ole Armaneista pitänyt. Ja Chanel 5 on ainakin minulle ihan liian vahva tuoksu.

   Poista
 4. Sain joskus kauan kauan sitten La Vie Est Bellen tuoksunäytteen LivBoxista ja siitä asti tuo tuoksu on ollut yksi suosikeistani. Aivan ihana, raikas ja naisellinen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain varmaan samasta boksista kokeiluun myös ja siitä saakka se on suosikkina kyllä pysynyt. Ihana tuoksu <3

   Poista
 5. Mä en nykyään oikein uskalla käyttää hajuvesiä. Jos käytän, se on Marc Jacobsin tuoksu. On niin paljon allergikkoja ja lapsen lähellä en halua "haista", joten jää lähinnä BodyShopin vartalovoihin mun tuoksuttelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti aivan totta tuokin, meillä ei onneksi pahoja allergikkoja ole ja koetan muutenkin käyttää hyvin maltillsiesti tuoksuja aina. Ei sen tarvitse tuoksua ns. kilometrien päähän.

   Poista
  2. On hurjaa, kun jonkun ihmisen hajuveden tuoksu jää leijumaan jonnekin pitkäksi aikaa. Minulla oli yläasteella sellainen opettaja ja sen pystyi pitkään vielä jälkikäteen haistamaan, jos hän oli kulkenut jollain koulun käytävällä

   Poista
  3. Ihan totta! Semmoinen ihminen vieressä vaikka bussissa saa ainakin minut kärsimään kyllä pahasti :(

   Poista
 6. Minun suosikki tuoksuni vaihtuu vuodenaikojen ja mielialojen mukaan. Ei ole yhtä yli muiden. :)
  Näistä mikään ei ollut tuttu minulle. Toimin pitkään LR-jälleenmyyjänä ja rakastuin heidän parfyymeihinsa. Niissä oli montakin hyvää ja mielekästä tuoksua joka lähtöön mietoa sekä voimakasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksuilla on kiva myös leikitellä, joskus jaksoin vaihdella tuoksua aamuittain, se on ihanaa. Jaksaisin tosin vieläkin, mutta hinnat tuppaavat tulemaan vastaan ;)

   Poista
 7. La vie est belle on minunkin tuoksuni :) Nyt pitäisi ostaa joku kesää varten.

  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. La vie est belle on kyllä kesäksi vähän raskas, mutta ehkä Lancomella olisi joku kiva kesätuoksu?

   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 8. En ole vieläkään tähän ikään mennessä löytänyt sitä yhtä oikeaa omaa tuoksua, vaan oma suosikkini vaihtuu niin kauden, tilanteen yms. mukaan. Joku päivä vielä se tupsahtaa nenän eteen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tupsahtaa, toisaalta miksi ei voisi vaihtua kaudenkin mukaan? Kukin tavallaan :)

   Poista
 9. Minä tykkään Burberryn tuoksuista. Weekend on suosikkini ja uusi hankinta Body tulee hyvänä kakkosena. Kun hyvän löytää, ei uutta enää haekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! En ollut etsimässä uutta kunnes Berliinin lentokentällä myyjä kokeilutti Armania. Ihastuin heti, sen myönnän, mutta ilman myyjää ei olisi tullut kokeiltua :)

   Poista
 10. I agree it is so hard to find the perfect scent. My favorite is called 7 Virtues. It is so lovely smelling. Very light floral scents. It also has a great plus every bottle purchased is helping rebuild a community! I feel like it makes splurging on another indulgence more ok!
  Www.theurbanumbrella.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh that sounds so great, giving something while getting your facourite scent! Good choise I must say :)

   Poista
 11. Suosikkini on Pradan Candy-tuoksu mutta minulta löytyy myös nämä molemmat ja pidän niistäkin paljon, erityisesti tuosta Sí-tuoksusta (sitä käytin itse asiassa juuri tänäänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Si on kyllä ihanan keväisä ja raikas :)

   Poista
 12. Mulla on käytössä Burberry Brit(?), sellainen vaaleanpunainen pullo. Ja myös Marc Jacobsin Dot on hyväntuoksuinen. Töissä en valitettavasti voi käyttää tuoksuja, mutta vapaa-ajalla sitten.
  Käytin vuosia Hugo Bossin hajuvettä (en enää muista mitä), mutta kyllästyminen tuli.

  Olen itse myös jonkin sortin hajusteallergikko, joten hajuvesi täytyy valita todella tarkkaan, että ei tule migreeniä. Ja ei että mua ärsyttää ihmiset jotka käyttävät liian hajustettua pesuainetta tai huuhteluainetta. Mulla lähtee ääni välillä sellaisen ihmisen lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, liikaa hajusteita kanssaihmisessä aiheuttaa täälläkin migreeniä. Koeta siinä sitten hengitellä, etenkin jos olet tilanteessa jossa ei voi poistua paikalta. Ärsyttävää semmoinen!

   Poista
 13. Voi, mä rakastan tuoksuja, ja mulla on niitä...ööh, aika paljon. Suosikki on tällä hetkellä ihana, arkisen raikas ja puhdas Lexingtonin tuoksu, sellaiseen aekikäyttöön. Pari muuta suosikkia onDieselin Loverdose, iihana lakritsinen tuoksu, syntisen ihana! Suosikkeihin kuuluu mylös kukkainen guccin Gorgeous Gardenia..jajaja Bossin Orange...jajaja...mä *pukeudun* tuoksuun ihan fiiliksen mukaan, joten tuoksuja pitää olla monta. Tosi nyt on se tilanne, että kaikki edellämainituista , muut paitsi loverdose on loppumassa joten pitäis ostaa uudet..tai sitten löytää kokonaan joku kiva uusi tuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mutta toihan on ihan loistaa, tuoksuun pukeutuminen! Nerokas idea. Bossin Orange on kyllä ihana tuoksu, sen perään olen kerran jos toisenkin haaveillut.

   Poista
 14. Minulla on tuoksuja aikamoinen määrä, vaikka olenkin tuoksuallergikko - onneksi en ihan kaiken aikaa, mutta varovainen on oltava niiden kanssa. Ja ikisuosikki, rakkaus vuosikymmenten ajan, on Yves Saint Laurentin Rive Gausche.
  Kivaa viikonloppua sinne sekä sinulle että ihanalle Kotinörtillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi siniraidallinen pullon tuoksu on kyllä ihana! <3
   Oikein kivaa viikonloppua!

   Poista
 15. Itse olen käyttänyt vuosikausia Korresin Jasmine -vartalotuoksua, mutta nyt ne ovat pirulaiset lopettaneet sen valmistuksen! Sain hamstrattua muutaman pullon varastoon, mutta eivät nekään ikuisuutta kestä. Toinen lempparini on Anneaulikinkin mainitsema Armanin Acqua di Gioia, ihanan raikas tuoksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä raivostuttavaa, kun joku tuoksu lopetetaan. Ja kun niitä kerran julkaistaan se yli 1000 joka vuosi, niin tottakai niitä lopetetaankin samaa tahtia.

   Poista
 16. Tuo Armanin Si on minunkin viikonloppu tuoksuni :) Töihin on liian voimakas :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi viikonlopputuoksu, kuulostaa ihanalta että on arkeen ja viikonloppuun eri tuoksu, hyvä idea ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!